7
 • ferceg
  #7
  Szar. Nincs benne se Kiefer Sutherland, se Nick Nolte, pedig ezeket mar tuti csomoszor elkaptak ittas vezetesert, meg hasonlokert :)
 • tar86
  #6
  Na és hol van a hires adatbiztos? Mi a véleménye? Továbiakban nem eltakarni a bünözők pofáját és a sértettét pedig kitakarní! Meg az ártatlanság vélelme, ugye?
  Meg Gusztos, meg Kunce= a megélhetési bünőzés!
 • redfish
  #5
  És most abba gondolj bele, mi van, ha téged is Sam Jackson-nak hívnak véletlenül, mint egy másik embert, aki pár évvel ezelőtt bankot rabolt...
  Elkapták, megbüntették, leültették, kiengedték, neked minderről fogalmad sincs, majd csak akkor, mikor kirúgnak a munkahelyedről, nem tudsz sehol lakást bérelni, az ismerőseid elkerülnek, az idegenek meg leköpdösnek...
  A bankban nem csak hitelt nem kapsz, de a bankszámlád is felmondják, a hatóságok állandóan zaklatnak és rémálommá válik az egész életed...

  Na, akkor most magyarázd meg mindenkinek, hogy te egy MÁÁÁÁSIK Sam Jackson vagy és nem az a bankrabló!

  Milyen jó is lehet abban a Nagy Szabadságban élni...
 • passatgt
  #4


  kicsit túlreagálod:)
 • duke
  #3
  "A látogatóknak csupán annyit kell tenniük, hogy megadják az illető nevét, aki érdekli őket. Van e-mailes értesítőszolgálat is, amely automatikusan elektronikus levelet küld, hogy ha az illető lakcímének közelébe egy büntetett előéletű ember költözik."

  Ez nagyon keves.Minimum az kene,hogy ezek az emberek napi 24 oraban hordjanak magukon egy webkamerat,gps-el,aminek a kepet,hangjat barmikor barki valos idoben nezheti.Ezenkivul egy robbanoanyagot tartalmazo nyakorvet is viselnenek,amit egy katintassal barki barhonan aktivalhat,ha olyan kedve van.
  De a legjobb az lenne,ha a bunozoket,tekintet nelkul a cselekmeny sulyara azonnal kivegeznek.Es persze azokat is akikrol feltetelezheto,hogy egyszer majd buncselekmenyt fognak elkotveni.De szep vilag is lenne.
 • BlackRose
  #2
  Nem vagyok hívő de... "az dobja el az első követ aki ártatlan" ... ez nem más mint totalitarista fasizmus. Ha valaki bűnös és elítélték akkor megvan, hogy mi a következménye, ha ezt "megfizette" akkor legyen szabad ember és nem pedig megbélyegzett, mindaddig még nem követ el újabb bűncselekményt. Elismerem, hogy léteznek valós problémák a társadalomban és, hogy ma az ember nem tudja kivel van dolga, de erre nem ez a megoldás, sőt éppen azért van ez mert egy olyan rendszert építt a politika már évtizedek óta amelyben az emberek elidegenülnek és nem ismerik egymás, a közöségek valójában megszüntek létezni és most veszélyben érzi magát az ember és azt hiszi az a megoldás ha megbélyegzi a volt bűnözőket. Ez csak egy illúzió mert nem csak a volt bűnözők képesek bűnözni...
 • JoinR
  #1
  "Az amerikai igazságügyi minisztérium 2005 júliusában több mint félmillió, szexuális bűncselekmények miatt korábban elítélt ember személyes adatait (nevét, fotóját, címét stb.) tette elérhetővé"

  jól tolják az amcsik :) sztem nyugodtan lehetne alkalmazni mindenhol. Most az, hogy párat levadásznak a nyilvántartottak közül, hát megesik. Mondjuk az már elég kemény, hogy egy gyorshajtónak nyilvánosak lesznek az adatai..nem olyan egyszerű kérdés azért, de elsőnek jól hangzik.