15
Les triplettes de Belleville
-
#15 93ban születtem :) -
rumkola #14 5 éve még lehettett 10, az igencsak kis kor
:DDDDDDDDD -
#13 hoppá
de tényleg régebbinek tűnik :) -
#12 Nem olyan régi(vagyis sztem nincs elírva),én még emlékszem mikor a tv-ben reklámozták,meg az ígykészült-jét is láttam,de sajnos most h volt a tv-ben nem tudtam végignézni... -
#11 csak 2003-as? hihetetlen, sokkal régebb óta van meg nekem is a gépemen... IMDB? szerintme el van írva! :D -
Hajnalcat #10 Nagyon tetszett. -
#9 2003-as:D -
#8 már kiskoromban láttam, az egyik kedvencem ^^ -
#7 Fantasztikus! -
#6 már vagy 10 éve megvan a gépemen :)
A legjobb a nővérek alap zenéje! :D
Meg a kutyás jelenetek! :D
Jó, de ezért topikot nyitni :)
Nah mind1 -
Vlala #5 Tegnap láttam, de sajnos csak a végét. Kapcsolgattam a tévét, és nem tudtam átkapcsolni... a kezdeti "mi ez a ....?" gondolat után egyre inkább magával ragadott. -
#4 Nagyszerű!!! DVD-n meg lehet venni valahol? -
#3 Alapmű! -
#2 Egyszer láttam és nagyon tetszett!Kellene:D -
#1 Belleville randevú (Les Triplettes de Belleville)
francia-belga-kanadai-angol animációs film, 80 perc, 2003
rendező: Sylvain Chomet
forgatókönyvíró: Sylvain Chomet
zene: Benoît Charest, Mathieu Chedid
producer: Didier Brunner
látványtervező: Evgeni Tomov
vágó: Dominique Brune, Chantal Colibert Brunner, Dominique Lefever
hang: Michele Caucheteux, Jean-Claude Donda, Michel Robin, Monica Viegas
a történet:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Champion mélabús kisfiú, akit nagymamája, Madame Souza nevel. Kedvetlen gyermekkorában egyetlen társa Bruno, a nem túl szép, sőt ronda és mafla kutya. Mikor a mókás Souza mama felismeri, hogy a fiúcskát kizárólag a biciklik érdeklik, megajándékozza őt eggyel. A kezdeti örömöt hamar szigorú szellemű edzőgyakorlatok váltják fel - a bicegő idős hölgy esernyővel a kezében, síppal a szájában dirigál. Az évek múlásával Champion a biciklizés nagymesterévé válik, olyannyira, hogy egy napon elindul a híres Tour de France-on. A verseny alatt azonban két feketébe öltözött, titokzatos férfi elrabolja őt. Nincs mit tenni, Madame Souza és hűséges kutyája, Bruno Champion keresésére indulnak. A nyomok az óceánhoz vezetnek, így hát vízibiciklivel könnyedén átszelik azt. A túlparton egy nagyvárosban találják magukat, melynek neve Belleville. Itt találkoznak a belleville-i zenészhölgyek triójával, az 1930-as évekbeli Music Hall hajdani különc sztárjaival, akik különleges, elsősorban - sőt, mindig - békából készült eledeleken élnek, és a porszívótól, biciklikeréktől és hűtőszekrénytől kezdve szinte mindent képesek hangszerként megszólaltatni. A három hölgy elhatározza, hogy segítő kezet nyújt Madam Souzának és Brunónak a francia maffia ellen folytatott ádáz küzdelmükben.
és képek:
a nagymama és a három idős nő
tour de france
Champion