26
Mp3 konverter
  • copido
    #26
    Üdv.Segítséget kérek!Van egy yutobról letöltött mix-em mp3.Van benne a mixbe kb.30 szám.Ezeket szereném "kiszedni" hogy a számokat tudjam külön is hallgatni.Nincs meg hozzá a cue kiterjesztésem.Gondolom ha össze tudták tömöriteni a számokat egy mp3-ba akkor vissza is lehet alakítani,Vagy rosszul tudom?Ebben kérnék segítséget!Előre is köszönöm!
  • Metwork
    #25
    Egyértelműen nem szeretném ha torzulna a végeredmény.
    A telefonon max hangerővel halkabb az az mp3 amit én gyártottam mint amit letöltöttem.
    Mivel orig cd-ről csinálnám gondoltam lehet a hangerőn emelni picit.
  • Dj Faustus #24
    Az első megoldást normalizálásnak nevezik.
    Úgy néz ki, hogy a (CD-grabber vagy egy hangszerkesztő/konvertáló) program megkeresi a hangfelvételben a "leghangosabb" mintát, és összehasonlítja a legnagyobb elérhető hangerő mértékével.
    Ebből kijön egy szorzószám, amit a hang összes hangmintájára alkalmaz.

    Például: az elérhető legnagyobb hangerő - a szemléletesség kedvéért - legyen 100%. Viszont a hangfelvétel "leghangosabb" mintája csak 80%-os.
    Tehát a szorzószám 1,25, ennyivel növeljük minden egyes hangminta hangerejét.

    A másik megoldás, hogy vesszük az összes hangmintát, és ennek vesszük az átlagát. Van egy elérni kívánt átlagértékünk, ehhez viszonyítunk, ebből képezzük a szorzót.
    Ennek a megoldásnak az a hátránya, hogy ha túl nagy mértékű hangerőnövelést alkalmazunk, akkor a hang torzzá válik (túlvezérlés).
    A hátrány kikerülésére vannak olyan megoldások, melyek a hangerőt nem konstans módon növelik, hanem figyelembe veszik a hangerő változását is. Így is torzul a hang, csak egy kicsit más módon.

    A harmadik megoldás a hangszínszabályzók alkalmazása, ahol bizonyos csendesnek ítélt hangmagasságokat kiemelünk, bizonyos túl hangosakat elnémítunk. Ennél a megoldásnál is óvatosnak kell lennünk, mert az előbb említett túlvezérlés itt is előidézhető, illetve a hangfelvétel élvezhetetlenné tehető.

    Mindezek elérhetőek hangszerkesztő programokban (Audacity, Wavosaur, Goldwave, Sound Forge, Audition,...). Keress normalization, dynamic compessor/expander/limiter, volume szavakkal illetett menüpontokat.

    Kérdés az, hogy megéri-e a megnövelt hangerő "öröme", miközben torzult a hangfelvétel, vagy felborult a hangszínkép?
  • Met
    #23
    Audio cd-ről szeretnék mp3-at gyártani de úgy, hogy kicsit hangosabb legyen a végeredmény.
    Audiogrebber-el gyártottam mp3-at de az max hangerőn elég halk lett.
  • Demeter
    #22
    Üdv srácok!

    Volna egy kérdésem MP3 ügyben, remélem válaszra lelek. Adott egy "flac" kiterjesztésű zenei file, melyet szeretnék egyből MP3-ba konvertálni. Megoldható ez egy lépésből vagy csak úgy, hogy a flac-ból előbb wav-ot majd abból MP3. Én ezt most jelenleg két lépésből csinálom először a Flac fronted-el wav-ba, majd a CD to MP3 Maker-el wav-ból MP3-ba. Ezzel nincs is gond, csak egy kicsit macerás. Van e rá mód, hogy ezen egy kicsit gyorsítsunk?

    Thx!
  • Dj Faustus #21
    http://www.flv2mp3.com/
    http://ojosoft.com/how-to-convert/flv-to-mp3-converter.html
    http://www.download.com/Freez-FLV-to-MP3-Converter/3000-2140_4-10673268.html
    http://ph.ubuntuforums.com/showthread.php?t=852027 - ffmpeget javasol (van windowsos változata is)
  • circa
    #20
    Nem tud valaki egy olyan progit amivel flv-ből mp3at tudok konvertálni?
  • Dj Faustus #19
    " Azt szeretném kérdezni, hogy egy 2-3 perces mp3 számnak mennyi az a legkisebb helyfoglalása(HÁNY MB?) amikor még elég jó minőségben szól?"
    Szorozd össze a szám hosszát (másodpercben) a bitrátával (kbps) és megkapod kilobitben az MP3 méretét (ez konstans bitrátánál még ilyen egyszerűen számítható).

    Egy 128 kbps-os MP3 percenként körülbelűl egy MByte-nyi helyet foglal.
  • nagylaci23
    #18
    Hello! Azt szeretném kérdezni, hogy egy 2-3 perces mp3 számnak mennyi az a legkisebb helyfoglalása(HÁNY MB?) amikor még elég jó minőségben szól? Ha lehet kisebbre konvertálni akkor hogyan és mivel (teljesen laikus vagyok) lehet átkonvertálni kisebb méretűre? 2-3 MB-nál kisebbre számítsak, ilyen hosszú számnál? a telefonomra szeretnék rakni zenét, és ezért szeretném, hogy kisebb méretű legyen!
  • cherubim06
    #17
    Mindennel egyetértek, bár egy 320cbr-es mp3 azért bőven elég (nekem).
  • Dj Faustus #16
    "Ki kell próbálni egy normális fülhallgatót (Sennheiser cx-95, CX-500, Sony MDR-EX valami, Shure) és mindjárt feleslegessé válik a topic... "
    No meg nem veszteséges formátumban tárolt digitális maszlagot hallgatni a az alsókategóriás alaplapi hangkártyákon. ;) Csak meglegyen rá az embernek az igényszintje, ideje, energiája, és pénztárcája...
  • cherubim06
    #15
    Ki kell próbálni egy normális fülhallgatót (Sennheiser cx-95, CX-500, Sony MDR-EX valami, Shure) és mindjárt feleslegessé válik a topic...
  • Hellhammer
    #14
    Lehet, hogy vannak olyan megoldások is, amik erősítenek bizonyos frekiket. Nem nagyon vagyok hifi mágus, inkább csak csinálom a zenét :)
    Mindenesetre az eq-k java részénél a szűrők nem emelnek semmit csak levágnak, persze ezek között is van olyan aminél lehet állítani a vágás meredekségét és extrém beállításoknál azok igencsak tudnak emelni a vágási freki környékén.

    Amúgy sztem hifinél is sokkal többet számít az, hogy hova van téve a hangszóró és hogy a szobának milyen az akusztikája, esetleg érdemes minimális akusztikai kezelést csinálni (párezer Ft-ból megoldható), ha nagyon kényes az ember a hangzásra. Esetleg érdemes szétnézni a zenészeknek szánt rack-es dinamikaprocik és eq-k között is, bár egy többsávos kompresszor jó belövéséhez azért érteni kell hozzá valamilyen szinten, hogy ne bassza el teljesen az ember a hangot ;)
    Amúgy a hifiknél a legelső amit kikapcsolok, azok a mindenféle groove/loudness/maxbass meg hasonló néven futó dolgok, mert sztem nem igazán jó dolgokat okoznak ezek.

    A témához hozzászólva: van a winamp-ban olyan, hogy az output-ot át lehet állítani disk writer-re és akkor a vinyóra írja ki a beállított formátumban a zenét (ha vannak feltéve mp3 tömörítő codec-ek, akkor mp3-ba is lehet egyből nyomni). Igazából nem próbáltam még ki, hogy ha a winampan az eq-t bekapcsolom akkor a disk writer ráteszi-e a kiexportált hangfile-ra az eq-t is, de akinek van rá ingere az próbálja ki, hátha működik :)
  • Dj Faustus #13
    1. A keresztváltó nem a mélyhangok kiemelésére szolgál, hanem szűrésre, hogy ne menjenek olyan frekvenciák az adott hangszóróra, amelyek leadására nem/helytelenül/hibát okozva képesek. Ennek ellenére egyes keresztváltók kiemelhetnek bizonyos hangokat - ami nem éppen kellemes tulajdonságuk.
    Másrészt a "mini-HIFIk" készítői hajlamosak mindenféle aljas trükkre (nem feltétlenül keresztváltó), hogy "jobban dübörögjön a cucc" (és ezzel kielégítik a "basszusnemzedék" igényeit).
    2. Hertz és nem Herz
  • Peetboy
    #12
    Most ezzel mit akarsz mondani?
  • Dj Faustus #11
    "Akkor ezt rosszul tudod. Régen én is ezt hittem, hogy csak ez a lényege. De a hangfalaknál, pl. Mini Hifik 13 cm-es mély-közép hangszórója azért dübörög annyira, mert ki van emelve egy bizonyos Herz-nél."
    1. A Butterworth-alul/felüláteresztőkből épített keresztváltóknál a keresztezési frekvenciánál van 3 dB-es kiemelés.
    2. Hertz. Mint a fizikus.

  • Peetboy
    #10
    Akkor ezt rosszul tudod. Régen én is ezt hittem, hogy csak ez a lényege. De a hangfalaknál, pl. Mini Hifik 13 cm-es mély-közép hangszórója azért dübörög annyira, mert ki van emelve egy bizonyos Herz-nél.
    Olvass csak utána. Ajánlom figyelmedbe a : Hangszoro.net
    fórumot, ott sok mindent megtudhatsz erről és kérdezhetsz is.
  • Hellhammer
    #9
    A keresztváltó amúgy nem csinál semmiféle kiemelést, szimplán annyi, hogy egy alul és egy felüláteresztő szűrő van összekombinálva, ami nem engedi át az olyan frekiket az adott hangszóróra amit az amúgy sem tudna megszólaltatni.
  • Hellhammer
    #8
    Sztem mp3 lejátszóknál nem biztos hogy az eq a legjobb megoldás. Ezek a kis fülesek nem nagyon jeleskednek a mély hangok visszaadásában, szal fölösleges a mélyeket emelni, mert úgysem tudják visszaadni. Vannak olyan megfejtések, amik harmonikusokat generálnak amik erőteljesen beleszólnak abba, hogy mit minek hall az ember. Érdemesebb ilyesmikkel próbálkozni (pl. google harmonic enhancer és hasonlók).
  • MerlinW
    #7
    Ingyenes:
    Audacity

    Nem ingyenes eszközök:
    Soundforge
    Goldwave
    Wavestudio

    Komoly eszközök:
    Cubase
    Nuendo

    Minden program kitömöríti az MP3-at (wav-ba) majd utána vissza. Ergo semmi értelme mp3 bütykölő program után kutatni, elég egy normális wav editor.

    Az hogy utána visszatömöríti valaki egy veszteséges formátumba az az ő dolga:)
  • Peetboy
    #6
    Nekem is hasonló program kéne. Olyan amivel a mélyhangot olyan szinten lehet kiemelni, mint a hagfalban a hangváltó. Amiben pontos Herz meghatározással 40-60 Hz-es kiemelést kéne beállítani, hogy jobban dübörögjön a hangfalam.
    Elvileg létezik ilyen.
  • The Protector
    #5
    Baszakodni ezzel is sokat lehet de inkáb konvertáló.Easy Cd DA extractor
  • shenmuedc #4
    Creative zen stone-m van, ezen még kijelző sincs nem eq. De jól jönne egy ilyen progi pl a ipod microsoknak is.
  • gameplusz
    #3
    Soundforge?
  • Pigo
    #2
    Azt hittem,hogy az eqvalizer minden lejátszón alap dolog mint a play gomb
    Ez lehet hogy tudja
  • shenmuedc #1
    Létezik olyan mp3 konvertáló program ami képes hangzásképet ill. mégy-magas kiemelést végezni magában az mp3 fájlban?
    Ugyanis akinek a lejátszójáról hiányzik az eqvalizer (mint nekem) annak gondolom ez jól jönne.