14
  • Tomasz Man
    #14
    ideje volt már gigabitre kapcsolni ezeket a csatolókat, mert a jövőben úgyis szükség lesz a nagy adatsávszélre, mint például divx filmet nézni az asztali divx lejátszókra szerelt USB-re csatolható vinyókról. Ha nagyobb az elméleti sebesség, akkor a valós átviteli sebessége is növekedhet.
  • Benedekco
    #13
    Ne hülyéskedj már a programok kompatibilitásával... a programok kb ugyanúgy tudják használni mind2-t, itt nem erről volt szó...
    off:
    nomeg annnyit, hogy emléxem mikor még intelen egy tonna program csak azért futott jobban mert arra voltak optimalizálva a dógok, meg GUS-ra de ez már más teljesen tészta... SB-vel csak opl2-t használt míg gus-al volt digi music...
  • L3zl13
    #12
    Igazatok van hülyeséget írtam. Valamikor régen ezt olvastam róla, azóta meg nincs sok tapasztalatom vele.
    Azt mondjuk eddig is tudtam, hogy egy perifériánál sokkal jobbak a paraméterei, mint az USB-nek. (Sebesség, proci terhelés...)
    Így természetesen már van értelme az 1,6 illetve 3,2Gbps sebességnek.
  • Sanyix
    #11
    Nem kompatibilis? Ahhoz képest én általában a programok intelen és amd-n is futnak :D
  • Tetsuo
    #10
    professzionalis A/V keveroeszkozoknek meg keves is.. ahol alap a nagy savszel es a minimalis latency.
  • Benedekco
    #9
    off:
    az usb-t pont nem úgy használják ki ahogy sztem kéne... elég kevés az olyan eszköz (nyomtató, scenner, egyéb szarság aminek kell lin vagy win alá driver....) amiben lenne egy memória és onnan lehetne telepíteni a drivereit, vagy automatikusan települne (persze, ha akarod akkor leállíthatnád, de ez most lényegtelen)... miért kell még mindíg külső driver CD?
  • Benedekco
    #8
    ez az AMD-s proci akkora faszság... ugyan az mint a inteles, csak azért annyira más, hogy ne legyen kompatibilis... ??? vagy neeeeem???? (AMD-m van)
    elférnek egymás mellett??? egy lapra mindenfélét rá lehet integrálni sztem rá lehet a FW-t is... most mit fáj Neked?
  • Sanyix
    #7
    Ez a firewire akkor faszság... ugyan az mint az usb, csak azért annyira más, hogy ne legyen kompatibilis.
  • rigidus
    #6
    > Fürtözni meg nem lehet, mint az USB-t, hogy esetleg több eszköz együttesen használja ki ezt a sávszélt.

    Hat ez igy egy szep nagy zoldseg. Pont az az oka, hogy az USB 1 anno a rajtnal megelozte FireWire-t, hogy primitiv volt mint Sanyi bacsi a pinceajton kifele. Kizarolag Master/Slave uzemmodban mukodott, ezert a gyartasi koltsege lenyegesen alacsonyabb volt mint akkor az FW-e. A MS meg felkapta - mint altalaban minden gagyit - es innettol kezdve hiaba volt a nagy savszelesseg a FireWire-nek annyi lett. Az egyeduli mentoove a savszelessege volt, igy a DV kamerak es az Apple minoseg fele elorelatobb tervei.
  • Flashy
    #5
    úgy tudom, a firewire is láncba fűzhető, 63 eszközig ha jól emlékszem (az usb 127. vagy fordítva.). az hogy nem tesznek az eszközökre továbbvivő aljzatot az más kérdés.
  • vajon kiki
    #4
    jómagam is pont emiatt szeretem jobban az USB-t, egy USB elosztóval szinte korlátlan számú eszközt rá tudunk dugni egyetlen USB portra, eddig még egyetlen USB-s eszközzel sem volt gondom, pedig elhihetitek hogy kipróbáltam már egyetsmást , lámpát, winyót, egeret, ventillátort (!) , elemtöltőt, telefonaksitöltőt, wifi-kártyát, bluetooth dongle-t, pendrájvot, és nem egyet a felsoroltak közül egyidőben , egymással párhuzamosan... az igazat megvallva még winyó esetében is elég az 480 Mbit/sec is hiszen alig valamivel gyorsabb a mai winyók RAW read speedje...
  • Zoldalma
    #3
    "Fürtözni meg nem lehet, mint az USB-t, hogy esetleg több eszköz együttesen használja ki ezt a sávszélt."

    Ennek azert nagyon utananeznek a helyedben, mivel gyakorlatilag is hasznalok kulso adattarakat furtozve FW400al es FW800al is
  • Balumann
    #2
    Egyáltalán minek 2 fajta szabvány, miért nem elég csak mondjuk az usb 3.0 vagy a firewire 3.
  • L3zl13
    #1
    Nem látom értelmét. Nincs jelenleg olyan adathordozó, ami ilyen sávszélességet igényelne, még a beépített vinyós eszközöknek is elegendő a 800Mbps. Fürtözni meg nem lehet, mint az USB-t, hogy esetleg több eszköz együttesen használja ki ezt a sávszélt.