84
  • Encore
    Bocs az elgépelésekért, most keltem. :)
  • Encore
    Na, akkor én is kifejtem a véleményemet.

1.) A régi játékok azért voltak jobbak, illetve azért élvezte jobban a játékos, mert grafikailag gyengébbek voltak épp ezért az embernek használnia kellett a fantáziáját is, így a saját kénye-kedve szerint képzelte oda a dolgokat. Aztán ahogy fejlődött a grafika, a fantázia és a képzelet hátrébb szorult, majd el is tűnt. Ma már nincs rá szükség hogy odaképzeljük a fél játékot, és ez nem feltétlenül jó. Jó azért mert gyönyörködhetünk a polygonokban, a shaderekben meg tökömtudja miken, viszint a fantáziánknak már nincs beleszólása, kénytelenek vagyunk elfogadni azt, amit látun.
    Olyasmi ez, mint mikor elolvasol egy könyvet utánna pedig megnézed a filmváltozatot. A könyv mindig jobb, mert ott a saját fantáziád szerint jelenik meg a lelki szemeid előtt a történet, a filmnél pedig kénytelen vagy elfogadni azt, amit a rendező vízionált.
    Az meg már más kérdés hogy az új játékos generációnak elég kevés a fantáziája, ezért képtelenek régebbi játékokkal játszani. És valószínűleg ezért is olvasnak egyre kevesebben könyveket. (Meg azért mert sokáig, tart és sokaknak unalmas lehet).

2.) A készítők kreativítása. Ez régen egyértelműen job volt, igaz hogy egy régi FPs is arról szólt hogy menj és ölj, de minden játék hozott valami újdonságot játékmenet terén, valami innováció mindig jött. Ez a mai játékokra nem jellemző, egyik háborús FPS olyan mint a másik (innováció terén).

3.) A nosztalgia faktor. Tény, hogy ez is belejátszik a dolgok megítélésébe, de aki elég objektív az tudja, hogy mi volt jó és mi az amit csak az emlékek akarnak megszéípteni.

4.) Jobban kidolgozott történet, feladványok, stb. Ez is jobb volt régen, mert nem feltétlenül úgy készítették el a játékot, hogy minden tízéves elboldoguljon vele, ezért gagyi feladványok voltak, hanem bizony voltak agyafúrtabb dolgok is bennük. De ezen nincs mit magyarázni elég, végigjátszani egy régi kalandjátékot meg egy mai játékot. Lehet hogy akad pár modern játék aminek jó a története, de a régiek közül több kidolgozattabb akad, hiszen akkoribban volt rá idő, hogy kidolgozzák.

5.) Akik szerint a mai játékok a jobbak, vagy egy szinten vannak, az még vagy túl fiatal, vagy csak nem akarja látni a dolgokat.
  • xxxpaulxxx
    Én nem mondanám hogy az ősrégi játékok jobbak... vannak játékok amik manapság is bőven vannak olyan jók mint a régiek...
    Persze a nagy régi gammákat is imádom... minden hónapban van amikor elkap a retrozhatnék és leülök dukenukem3d-zni, Fury of the Furries-ezni... doomozni, Jazz Jackrabbitezni és még nagyon sokáig sorolhatnám de tényleg:) Viszont a mai játékok közül mostanában csak a jobb minőségűeket fogom ki hálaégnek... Mondjuk ez azért is van, hogy mielőtt beszereznék valami előtte utánanézek mik a vélemények róla... videókat képeket nézek róla és ha meg vagyok elégedve... akkor kezdek el játszani vele...
    Nézzük csak az új évezred játékai közül egyet (tudom nem a legújabbak de újabbak...)
    Volt a rayman 3... nos klasszikus platform új köntösben... imádtam:) Psychonauts... hátt 2 éve ilyenkor ezzel toltam... csodálatos fantasztikus... egy platformjáték rengeteg új ötlettel és fantasztikus történettel... hosszú játékmenettel:) Fable... hát ez is nagyon megfogott akkoriban... ahogy a címe is sugalja... egy mese:) Volt aztán még a Farenheit... nos ezen meglepődtem... ekkora újítást már rég mutattak be és nem is fognak manapság... minden léptünk befolyásolja a játék előremenetelét...és végülis mi magunk döntünk hogy akkor most a rendőröknek legyen jó vagy az ártatlan főhősnek aki mégis bűnözött... mert megszállták... nagyon érdekes és csavaros story... ámda mégse hosszú...mert ez a "játszok egy filmet" effektus unalmas is lehet, de nem engedi hogy az legyen:) Nagyon sok mai játék van még ami nekem igenis tetszett... nah de "rövidre fogván" mostanában a Capcom cégben csalódok kellemeseket:) Ok tudom.. eredetileg konzolokra csinálja majd egy kis Ubisoft segítséggel létrejön a pcs konverzió amit sokan szídnak mert furcsa a billentyűkiosztás, nincs egértámogatás meg ilyesmi.. de mégis hihetetlenül izgalmas játékokat adnak ki amik fűszerezve vannak humorral (hol több hol kevesebb) és iszonyú nehéz játékmenettel..
    Devil may cry 3-4 fantasztikusra sikeredett... végig pörgés... tele adrenalinnal aztán hogy az embernek a szíve ne robbanjon fel ezeket belassítják sokszor vicces videók esetleg puzzle feladványok. Tökéletes!:D Onimusha 3... nos ez is nagyon tetszett bár nem mondanám a legkiemelkedőbbnek... fogalmazzunk úgy hogy megvan a dmcben az az izgalom ami az onimushában is... de az onimuhában mégis kevesebb... itt inkább a történetre mentek rá ami nagyon érdekes lett:) De amivel mai napjaimat töltöm az a Resident evil 4!:D Tudom megjelnet az előző 3 része is pcre de nekem azok pont a zombik miatt nem tetszenek... aztán lehet azokkal is tolom majd... és tudom hogy sokaknak azért nem tetszik a 4 mert nem zombik vannak benne... de ez.. ez brilliáns... mindig akkor mutat nekünk valami újat amikor nem várnánk rá... fordulatos történet... nem félelmetes de mégis nagyon izgalmas játékmenet mindvégig... már alig várja az ember a történet folytatását (köszönhetően a játék hosszúságának amit egyhuzamban nem lehet kitolni) és áhh... nagyon jó!:)
    Szeretem még egyébként mai játékok közül a Cod4et és a Counter strike: source-t multizásként... ez akkor jó nekem ha nincs sok időm játszani illetve ilyesmire vágyok... flemegyek és ha csak 5 perc időm is van akkor is tudok játszani élvezetesen...

Végezetül már csak annyit mondanék, hogy a játékok minősége nem romlik... régen is voltak rossz játékok... most is vannak... én mindig is a jó játékokat szerettem legyen az 15 évvel ezelőttig bezárólag vagy épp manapság 2008ban:) Akinek nnem tetszik a játék... az valószínűleg rosszul választotta meg.

Nah ennyi volna a véleményem egyelőre és bocsi hogy ilyen hosszúra sikeredett8-)
  • Molnibalage
    "Egy mai A-kategóriás FPS-ben több a történet, mint egy 15 évvel ezelőtti point'n'clickben."

Ezt ugye nem gondolod komolyan? A Day of the Tentacle pont ennyi idős (szent Isten!) és egytlen szutykos FPS sztorit sem mérnék hozzá a helyedben...
  • dronkZero
    Na akkor jól figyeljetek ide, fanyalgók:
    Az a nagy büdös helyzet, hogy öregszetek.

Azt az érzést, hogy "a régi játékok jobbak voltak", azt úgy hívják, hogy nosztalgia. Soha, egy játék sem lesz olyan jó már az életben.

Ez van. Együtt kell vele élni.

Nem rosszak a mai játékok, sőt.
    Egy mai A-kategóriás FPS-ben több a történet, mint egy 15 évvel ezelőtti point'n'clickben. Egy mai stratégiában ha két népnek vannak ugyanolyan egységei, akkor az már béna, régen jó volt, ha volt egyedi egység. A régi FPS-ek _tényleg_ nem szóltak másról, csak hogy meg kell ölni mindenkit, meg megtalálni a kijáratot, azért az überlineáris, buta lődözős COD4 is már összehasonlíthatatlanul több. (És nem, nem a grafikára értem, az csak a hab a tortán) Nem tudom, hogy mi a faszt vártok?

Kreativitást, új ötleteket? Az elműlt ~30 év legjobb játékaihoz hasonlítgattok, mégis mi újat vártok? És milyen téren? Mégis, hogy képzelitek el az újat?

Igen, nagy a dömping, sok a tucatjáték, de legalább könnyűek és rövidek, és nem mellesleg látványosak. C64-es időkben nem azért tartott sokáig egy játék, mert annyi tartalom lett volna benne. Csak nem volt "fejlettebb szintű" viszonyítási alap, és a játékok brutálisan nehezek voltak. Én szoktam előtúrni régi C64 játékokat, sokszor olyat, amivel a ~10 éves C64-es pályafutásom alatt nem boldogultam. Emulátorral és quicksave-vel meg botrányosan rövid, és rettentő monoton. Úgy általában, egy C64-es játékban egyetlen dolgot lehet csinálni, de azt legalább jó sokszor kell. Igen, akkor is voltak kiemelkedően kurvajó játékok, de néhány tucatnál nincs több.

Szal fejezzétek be a nyavalygást, aztán vagy játszatok, vagy ne! Sztem aki akarja, így is megtalálja a számára megfelelő minőségi játékokat, aki meg csak "kötelességből" szopatja magát a szar játékokkal, az meg is érdemli.
  • Jagumo
    most még nincsen minőségi ugrás szerintem csak haladás még kell kó pár év ugyérzem...
  • Jagumo
    +kiegészités (krémhez + morrowind)
    +játkokhoz cod 2 (duke! doom 1-2 heretic 1 :D)
  • Jagumo
    szevasztok.
    elég régóta játszom mindenféle gammel. eleinte stratégiákat szerettem de egy idő után elkeztem rpg-zni. majd 1 kis autós kalandom is volt.
    az én tapasztalatom alapján, (mint ahogy sokan mások is irták) egy rakás hozzá nem értő gazdag banda iratja a szarabbnál szarabb játékokat amik szépek de marha unalmasak. már az igazi durr az mmo számomra de 1 normális mmo sincsen kinn, és nagyon zavar hogy 15x -ös áron játtszatják azokat amik jók és fizetősek.
    nem érzem úgy hogy 5 éven belül kijönne valami ami ugy leültetne engem a gép elé mint:

pushover :D
    lemmings
    REDALERT 1 (redalert 2 ara volt jó h megint elővegyem az 1et :D )
    warcraft 1
    warcraft 2
    warcraft 3 (még ma sem találok nála egyszerűbb és jobb rts-t)
    bionicle man (vagy valami hasonló címe volt)
    rage of mages 2 (hihetetlenül élveztem itt ismertem meg igazán az rpg-t és a fejlődgetést)
    diablo 2 (hát igen... :D)
    sacred
    port rolyal 1
    MORROWIND (oblivion nem igen jön be szép de valahogy nem moddolták annyira mint morrot ami per pill nekem most 9 gigás)
    sim city 2000,3
    sims 1!!! a 2 nem

hát igy ezek azok amik eszembe jutnak tehát... manapság nem igan találjok jobbat és persz az utolsó:

world of warcraft
    ez az a game amiről a véleménymet hosszú oldalakon keresztül tudnám irni kritikámat stb... talán ezzel jáccottam annyit mint a fent emlitett gamek (számomra)krémjével (rage of mages 2 redalert diablo 2)

egy biztos nekem a wow óta nem volt olyan játék ami 1 hétnél hmm bár megmerem kockáztatni h 5 napnál több időre leültett (az elődöket leszámitva, és red alerter is csak azért nem jácok mert ne megy xp-n :D)

egy biztos 1 nagyon nagy horderejű játék amivel sok időt fogunk jáccani az sokára fog kijönni és nem látom/érzem ugy h ez mostanában kijönne. (diablo 3ban kételkedem hiába diablo...)
  • Che
    Azok a játkok csak példák voltak és, ha el olvasod rendesen rájössz ezek arra példák mikkel jó konzolon játszani.(Fifa,NFS)A GoW pedig arra volt példa (de sztem mást is írhattam volna), hogy mennyire nyomatták, hogy hű meg ha...azt kijött az első 3-4pálya még oké volt de aztán unalmas lett.Pl. a Mass Effect azért tetszett mert jól lett optimalizálva(legalábbis sztem) és, ha jól játszotad olyan volt mint egy jó scifi film.Persze nálam azis csak egyszer volt poé másodszor már nem.De ez előtt talán a Star Trek Legacy meg azelőtt az RA2 ami letudott hosszú időre kötni.Manapság meg semmi.Amit csa lehet kipróbálok, de mindíg ugyan az az eredmény...minden játék unalmas.Szép, de unalmas.
  • scagnetti
    Én csak annyit mondanék a témához, hogy a mennyiség mindig is a minőség romlására ment, és ez manapság sincs másképpen. Én pc-zek és kb. 10 jétékból van hogy egy se jön be.A legutóbbi játék ami több időre lekötött az az Alien Shooter Vengeance volt. Azóta cak keresgélek.
  • Vorpal
    Tegyük hozzá valahol igaza van : ez is olyan mint ap olitika - egy politikus hülye - de garantálom, hogy a következő is az lesz és ezt mindenki tudja.

Ha egy játék szar - miért van az, hogy a következő is az lesz??

Mer kreativnak lenni nem kell más mint egy pincérszakács végzettség és oltári nagy ARC - és akkor mehetsz és megmondhatod mire b*nak el 100 milliót.
    Egy átlagos 9 éves a tapasztalatai alapján jó FPS t tudna összehozni de inkább mindenféle marha csinál meg olyanokat mint a RAlert3 - az outsoucrcing botrányróól az EA nál nem is beszélek.

A gémek tömegtermékek és ennek megfelelően is bánnak velük - a mozifilmekhez hasonlóan - lásd. zsidó producer + nagyarc kreativ + olcsó programozógárda = nagy nyereség
  • quack
    elvakít a nosztalgia + szar játékokkal játszol, ennyi. nehogymár egy fifa, nfs meg gow alapján ítéld meg a játékipar minőségét
  • pedrohsi
    szerencsétlen Elite 4 már vagy egy évtizede "készül" - hiszi a piszi, majd ha látom a képernyőn :)
  • Che
    Milyen minőségi növekedés?Úristen...a grafika persze egyre szebb meg egyre jobbak a hangok...de hol marad a játék sztori az élmény?Hogy hetekig játszuk mert mekkora jó játék...manapság kijön egy játék azt vagy érdekel vagy nem, ha valamiért mégis játszok vele akkor vagy megunom(GoW,Doom3 és még sorolhatnám a hulladékokat) vagy netaláltán kijátszom(Mass effect).De többségiben végig se játszom mert unalmas lináris és kiszámítható mind.Bezzeg régen Doom vagy Duke Nukem.Ezerszer kijátszottam mert jóvolt és mindíg vol vmi amit jobban meg akartam csinálni.Mostmeg dobom ki a játékokat mert akkora trágyák.Lentebb írta valaki, hogy tudatlan üzletemberek irányítják.Hát valószínüleg iagaz van mivel tényleg gyér minden játék.Legyen szép, légy jól reklámozva mutassunk jókis videókat, de kb a fele hazugság és unalmas vacak lesz a vége...arról neis beszéljek, hogyha tényleg olyan szépen akarok egy játékkal játszani akkor kb fél évente vehetek új gépet még régen akár 3 évig is elmentek a játékok egy gépen...hol itt a fejlődés? évek óta toporog az egész és ezek után csodálkoznak, hogy a konzol a jó piac.Csak azon meg egy értelmes játlkot nem lehet játszani(FPS avyg egy taktikai vagy ilyesmi) persze Mortalozni vagy Fifazni esetleg NFS-ezni jó a konzol(megkockáztatom jobb mint a pc, ha aztnézzük hogy összelehet ülni haverokkal ökörködni) de pc-s játkok online világ százszor nagyobb(lehetne).Nekem ez a véleményem erről a "fejlődésről".Futószalagon gyárotott játékok(vagy mondhatnám a filmeket is).
  • Aramir
    Én meg majd fél évig toltam az Elitet +4-en, majd kb három hónapot Amigán :D
    A Mercenaryt meg egyszer végigjátszottam még +4-en, aztán többet nem vettem elő. A Second City meg játszhatatlanul nehéz volt leírás nélkül :D A Damocles már jobb volt, azzal sokat szórakoztam.
  • Indigo
    Nálam újaknál sem jobb az arány...
  • gkalcso
    Fbn Lx: A régi játékoknál nálam kb 70% az 1 betöltést élte csak meg.

dez: sebesség: tudom, csak érzékeltetni akartam a c64 és az amiga közötti ugrást.
  • dez
    Lényeg, hogy a játékipar valóban egy ipar lett, ipari futószalagokkal, költségmegtérülési kimutatásokkal, stb. A játékosok meg az iparosok szemében csak egy fogaskerék a rendszerben, aki játszik egy sort, aztán veszi a követlenő gémet és a következő hw-t. Tulajdonképpen ma éppen ezekre a játszórobotokra alapozzák az egészet, nem csoda, hogy nincs túl sok kreativitás és mesteri kidolgozottaság.
  • dez
    Hát ja, én sem kedveltem az Elite-eket. Amikor először láttam, lenyűgözött az űrhajós ablak, de kb. eddig tartott az ámulat. Jól ráéreztek, hogy lehet elámítani az embereket a külcsínnel, nem csoda, hogy most is így gondolkodik. Közben volt néhány kevésbé felkapott, agyonreklámozott, de jobb, hasonló játék. (Már nem nagyon emlékszem, de ott volt pl. a Merchenary, azzal sokkal többet játszottam, és sokkal izgalmasabb és beleélhetőbb volt. [De nem ilyen agyon-izgalmasított.] És cseppet sem zavart, hogy a grafika csak vonalakból állt [bár volt backface culling, ha jól emlékszem, ami sokat dobott rajta], nem csilivili textrúrázott.)
  • dez
    Én kb. 2000 játékot próbáltam ki C64-re, és igen sok volt közöttük, amikkel hetekig, sőt nem egyszer hónapokig is elvoltam, haverokkal együtt. Amúgy sem csak az idő dönti el, hogy mennyire jó játék, mindent meg lehet únni egy idő után (de a jobbakat később újra elveszi az ember).

Az Amiga meg nem 7-szer, hanem annál jóval többször volt gyorsabb a C64-nél, tudod, nem csak a proci számít (blitter, copper, stb.), és főleg nem csak annak órajele (8 bit vs. 16/32 bit, címzésmódok, IPC, stb.). De mindegy, mert nem a sebességgel arányos a játékok jósága, csak több a lehetőség (aminek csak töredékét használják ki).
  • zola2000
    Hát azért szerintem igaza van, elég megnézni pl a Legend Of Zelda Twilight Princesst, Phantom Hourglasst, de a sorozat minden részében megfigyelhetőek komoly újítások, vagy nézzétek meg az istencsászár Super Mario Galaxyt, vagy pl a részről részre minőségi ugrásokat produkáló Final Fantasy, Dragon Quest, Suikoden epizódokat.

Az hogy pcre mi van nem tom, nincs gamer pcm...
  • Fbn Lx
    manapság kb. minden századik értelmes arra, hogy egy hétnél többet játsszak vele.
    ennek két oka van
    1. pillanatok alatt végigtolod, aztán megunod, mert 1x-2x végigtolható divatjáték.
    2. semmi kreativitás, meg újítás a játékiparban, mindennek az x-edik része jön, új cím kevés, azok is klónok. az utóbbi idők két innovatív játéka talán a mass effect meg a timeshift. a többi vagy x-edik epizód, vagy egy korábban megjelent játékra hajaz.
  • Molnibalage
    Hát no offense, de mindkét PC-s Elite amit kipróbáltam nagy csalódás volt. A katonai küldetéseket lehetetlen volt teljeseíteni, a kereskedelem abból állt, hogy kinéztél két olyan rendszert ahol az egyik áru major export volt és vitted oda ahol major ipmort volt. Ezután csak ingázni kellett és sokszor visszatölteni, ha rakétás ellen támadt rá. Hát tényleg nagyon "izgalmas" volt.
    Ha vettem bányagépet és letettem shoa nem bányászott semmit! Arról nem is beszélve, hogy összevissza fagyogatott és sokszor nem volt képes visszatölteni sem a mentéseket. Nagy potenciál volt benne, tisztelem az alkotót a nagyívű elképzelésért, de nálam nem volt maradandó.

Esetleg valaki elregélhetné, hogy mi volt a Elite II és FC vége, hogy ne haljak meg hülyén.
  • snorbi
    Szerintem ő arra gondolt, hogy technológiailag ível fel a minőség, hisz példának is a multiplayer-be való "belépést" hozta.
    Lehet, hogy új ötlet sokkal kevesebb van, de ez idővel így is, úgy is bekövetkezett volna (nehéz mindig merőben új dolgot kitalálni). Igazán nagy újításokhoz hatalmas erőforrás kell, amit csak kevesen engedhetnek meg maguknak, pl. megtérülési aggodalmak miatt (ugyanis egy c64 játékot ha megnézel, sokszor 1, de max. pár darab ember csinálta, míg egy mai komolyabb játék 50+ ember munkájából jön össze).
    Emellett azért a játékosok igényszintje is megnőtt.

Összegezve: annyi minden változott a c64-es idők óta, hogy szinte nincs értelme a kettőt összehasonlítani.
  • Vorpal
    "Braben ezek után kitért a játékosok radikálisan szaporodó visszajelzéseire, és az egyre több "valóban kiváló" játékoldalra."

és ezekután hogy a francba lyukadt ki ott, hogy jön az ELITE IV ?
    Mert hogy űrszimulátorból is csak egyszer volt zsniális, amikor megjelent az első az fix - végül is minden játékos órákat akar a hányásürben lebegni és kockaürhajókat üldüzni mikozben a 2134 ürodüsszea hááááhééééiiii nőisikoly zenéjével beúszik a hangárba.(((
  • galocza
    nem értem, hogy mondhat ilyet az, aki pont a játéktörténelem egyik (a maga idejében) legjobb játékát készítette.
    ráadásul tán azt is figyelembe kellene venni, hogy ma valóban csak a kreativitás szab határt a tervezőnek, a mikrogépek idejében álmodhatott csodát a jóember, ha nem lehetett belepréselni a masinába. persze még így is belenyomkodtak olyan dolgokat, hogy leesett az ember álla: c64re sim city, pirates!, 48k-s speccyre bards tale...
    ok, rengeteg platformjáték volt, de ebből a dömpingből pont ötlettel lehetett kitörni. emlékszik még vki a how to be a complete bastard nevű csodára? mint ahogy ma rengeteg fps van, ötlet meg nem annyira sok: senki nem akar kockáztatni, egy játék fejlesztése egy vagyonba kerül. egy középszerű fps/rpg/hack&slash többet hozhat a konyhára, mint egy alulreklámozott innovatív játék, bármilyen jó legyen is. annak idején, ha jól emlékszem, brabennek egy társa volt az elite-hez. ha a játék bukta, az egetlen veszteség kettejük munkája, nem pár millió usd.
    biztosan volt több, de az utóbbi időkben vmennyire innovativ játékok amelyek eszembe jutnak a black&white (ami a saját populous továbbgondolása), a fable (amely csak megvalósításban volt egyedi), overlord (ami a dungeon keeperekből és pont a fable-ből is merített), no meg a remek uplink és darwinia. nem feltétlenül a legjobbak, vagy a kedvenceim, de legalább érdekesek.
    bár jutna eszembe több példa remek mikrós játékokra így hajnalban, de hát korán van meg régen is volt - azt pedig nem hiszem, hogy brabennek igaza lenne meghökkentő kijelentésével...
  • FoodLFG
    X3: Reunion
    http://www.egosoft.com/games/x3/info_en.php
    vagy az EVE Online (MMORPG)
    http://www.eve-online.com/
    sem volt olyan ?
    (mondjuk én nem játszottam velük túl sokat, szóval lehet...)
  • cateran
    Baromsag:) A mai jatekok 99% a regi jatekok grafikailag feltupirozott valtozata...az hogy kiegeszitettek oket,mert megnott a "lehetosegek" szama (azaz szebb grafika,jobb hang,a gyorsabb procik teljesitmeny novekedes,stb)
    De meg az uj 5letek hianya sem zavarna,ha a kulcsinen kivul lenne a tobbsegukben vmi erdemleges...(hol vannak a jo kis point&click kalandjatekok? Az utolso amivel jatszottam talan a Syberia 1-2 volt,ujdonsag nem volt benne,de story es jatekmenet igen:) BG-s enginu jatekok is kihaltak...ehh,vagy csak en nem kovetem az esemenyeket:D)
    Pont az Elite egyik szerzoje mondja ezt?:S Istenem, mekkora jatek volt...(nem viccbol lett az evtized jateka! Mindent bele tudtak zsufolni,ugy hogy c64-en kazirol is ment...egek...1 resz ofc)
  • endrev
    Wow! Lesz Elite4!

A First Encounters óta egyetlen olyan játék sem volt, ami ne csak imitálta volna azt a végtelen szabadságot, hatalmas, minden szegletében bejárható virtuális univerzumot, amit az Elite és az utódai nyújtottak.
  • Nonix
    "minőségi ugrás" = vegyen mindenki drága milliárd tranzisztoros videókártyát, vagy a fasza konzolokat...
  • Narxis
    Ha manapság annyi vagy több minőségi játék van mint régen akkor miért kell nekik kurva nagy marketing?
  • mzprox
    Szerintzem se igaz hogy régen több jó játék volt. még az se igaz hogy több eredeti.. tucat verekedős játékok, tucat jobbról-balra scrollozódó agyatlan ugri bugri vagy shot em up játék. akkor is volt pár kivétel most is van.. és szerintem mostanában több minőségi játék jelenik meg számszerűen és arányaiban is mint régen. a lehetőségek is sokkal jobbak rá: internet, fejlett processzoroknak köszönhetően fejlettebb ai (a régi stratégiai játékok ai-ja pl nagyon könnyen kiismerhető volt) stb..
  • Petko
    ez tömény bullshit
  • Ginos
    tipikus példa erre a Resident Evil 4.
  • Lyan Kyj
    Ez a kijelentés, hihetetlen
  • tobal
    Nálam is itt figyel egy Amiga 500-as, meg egy C64, csak nekem az asztalomon... és ez nem tudom, hogy hogy jön ide... Lehet, h a mai játékok "minősége" egyre jobb (mivel egyre jobb a hardver, egyre jobb fejlesztő környezetek vannak, stb), de, mivel a kiadóknak nincs vér a pucájukban, fikarcnyi ötlet sincs a legtöbb mai játékban. A kiadókat üzletemberek irányítják, akiknek fingjuk nincs a játékokról, életükben nem játszottak, és mégis az ő "ötleteiket" kell megvalósítaniuk a feljesztőknek, mert "a statisztika azt mutatja, hogy most ez a legkeresettebb". Tehát az, hogy szarok a játékok, nem a fejlesztők hibája. Nekik igenis lennének ötleteik (erre legjobb példa a falsh játékok, amik hihetetlenül ötletesek, tehát nem igaz az, hogy elfogytak az ötletek), csak nagyon nagyon ritka az, amikor egy fejlesztőbrigád szabad kezet kap egy játék fejlesztésénél, és megvalósíthatják egy ötletüket az ezer közül. Ezt onnan tudom ilyen biztosra, hogy egy játékfejlesztő céghez járok konzultációra már kb egy éve, és velük sokat beszélgettem már erről.
  • feamatar
    "Ma már a minőség önmaga elad egy játékot; nagyon erős az összefüggés a bemutatókban kapott pontszámok és az üzleti siker között. A tesztek alapján jól megjósolható egy játék sikere." szvsz ez a rész nem teljesen helytálló, manapság is inkább a jól kitalált marketing az ami elad egy játékot. Persze a minőség szükségszerű, de ha a játék híre nem jut el megfelelően a tömegekhez, akkor a siker sem elvárható. Persze léteznek kivételek.
  • 2504
    Bakker nekem még meg van a jó öreg Atari 2600-as :D
    Mekorrákat lehetet vele játszani mikor kicsi voltam:D
  • gkalcso
    Amigára volt olyan platformjáték, ahol egy karakter méretű főhőssel kellett szaladgálni egy képernyőnyi pályán? Tudom, hogy ma is van mesterlövész és társai, de akkor sokkal több volt arányaiban.

Az amiga600 az 1992 körül jelent meg, ha jól tudom. Hétszer gyorsabb volt és 16szor annyi memória volt benne, mint a C64-ben.
  • Ginos
    lehet igazad van de azért a régi amiga 600-om itt figyel a szekrénybe...