9
  • JTBM
    #9
    Teljesen igaza van a mobil cégeknek. Felesleges és környezetromboló a számlaküldés minden ügyfélnek.

    Csak egy kicsit okosabban kellett volna csinálni:
    Aki elektronikus számlát kér, az havi 100Ft kedvezményt kap...
  • aaaaa
    #8
    A kiskereskedő merne pofázni, hogy nem adok Áfás számlát, csak plusz pénzért , mert drága a számlatömb, vagy a papír meg a nyomtatás. Rögtön be is zárhatna. És ha odamennek hozzá, hogy kérek 1000 db 5 ft -os szöget és benyögik, hogy ezer darab ÁFÁS számlára, azt is köteles kiállítani, bár lehet, hogy a számlák kiállítás költsége jóval a többszörösébe kerül, mint az árú maga. Ha nem testszik a szolgáltatóknak, hogy költségei vannak azzal, hogy számlát állítanak ki nem kell vállalkozni. Amikor megalakult akkor is tudta , eddig is ennyibe került a számla, be lehet fejezniük a sírást. Amúgy is minimum 1-2 de sok esetben több 10 ezer forintos tételekről van szó. Legközelebb már 100 forintot fognak kérni a személyes ügyfélszolgálaton is , mert megy a klíma és "sokba van" a villanyszámla, vagy mert fizetni kell a dolgozókat ???
  • TPinter
    #7
    Kedves Cat!

    Kicsit fura a magyarazatod. Ugyanis a Pannon akkor fizettet, ha a csekken adod fel vagy szemelyesen. De ha pl csekkes fizetesed van, am bankkartyaval fizetsz maris nem kell fizetned. Magyarul meg inkabb pazarolnak, mert ugyan ok kifizetik a csekk arat, de nincs felhasznalva... A szamla nyomtatast meg postazast meg csak ne akarjak sporolni, mivel ilyen modon tudatjak, hogy mennyit is akarnak kapni azert, h hasznaltuk a szolgaltatasukat es ez a resz KOTELEZO! Ha mar a szerencsetlen langososoknak, boltoknak, nekem stb kell szamlat adnom a nyeresegem terhere, akkor csak ne ezen sporoljanak.
    Amugy meg en atternek elektronikus fizetesre, de nehogy mar minden szamom utan fizessek 240 forintot, mert atvaltok masik fieztesi modra... Na meg ne hivatkozzanak mar a kornyezet vedelemre ilyen mocskos lepesnel... Ha kornyezet vedelmet hangoztatnak akkor nem + dijat kellene kivetni, hanem kedvezmenyt adni es talan az emberek el is hinnek es at is ternenek... Szoval duma ide duma oda... Mocskos huzas es nem soprolnak annyit amit te is ossze szamolgattal... Mert a csekket igy is ugy is kiallitjak amig csekkes fizetesed van... De ha nem azon fizetsz akkor megy a kukaba es pluszba koltottek... :) Ezt hivjak ugy, h ongol...
  • Normal
    #6
    Nos, a sárga csekken annyit kell feladni, amennyi rajta szerepel.
    A BANK utalási dijat számit fel. Ezt nem szeretik az ügyfeleim, s ezért kérik a csekket. Az emberi erőforrásomnak nem a 100Ft a gond, hanem a plusz munkafolyamatok.
  • Cat #5
    Annak ellenére, hogy egyetértek veled, van két dolog, amiben más a boltban vett kenyérnél a dolog:

    1. Eléggé megdrágultak a postai díjak.
    2. A számla mellé sárga csekket kapsz, ami a szolgáltatónak kb. 100 Ftba kerül (a nyomtatáson túl).

    Azért vezetik be ezt a díjat egyre másra a szolgáltatók (lásd UPC hasonló esetét, ők is nyomásgyakorlás után vonták vissza), mert a számla nyomtatásával, postázásával, sárga csekk fizetésével kb. 150 forintba kerül nekik előfizetőnként. No ezt szorozd fel mondjuk a Pannonnál laza egymillióval, máris látod, hogy havonta 150 milliót, éves szinten pedig majd 2 milliárdot tudnának spórolni, ha elektronikus útra terelik a fizetést.

    Majd max. kapnak fél év múlva egy 50 milliós büntetést, még akkor is jobban jönnek ki :)
  • redfish
    #4
    Nem értem... Mikor vonták vissza azt a Kereskedelmi Törvényt, hogy minden szolgáltatásról és vásárlásról SZÁMLÁT KELL ADNIA a kereskedőnek ill. a szolgáltatónak?
    Miért kellene a SZÁMLÁÉRT fizetni?!
    Vagy ezután várhatjuk, hogy veszünk 1 kg kenyeret a boltban és mellé 1 db Számlát a kenyérről Áfával???...
    Ne szórakozzunk már!
  • aaaaa
    #3
    Azok a nyugdíjasok megéltek már egy-s mást a háborúban és utána, talán nem véletlenül nem bíznak a bankkártyában, vagy a bankokban... Na meg akinek már egyszer valami egyszerű adminisztrációs hiba miatt , avagy netán tényleg jogosan leinkasszózzták az összes pénzét a számlájáról, az is elgondolkodik azon, hogy a párna néha biztonságosabb. :)
  • batyu
    #2
    No ja...

    A sok maradi honpolgárnak el kéne végre gondolkozni azon hogy nem a XiX hanem a XXI. században élünk...

    Ez pedig bankszámlával, bankkártyával jár.

    Első körben a nyugdíjasoknak kellene megérteni hogy nem a párna alatt kellene tartani a zs-t.
    Ezzel kapásból kevesebb postásra lenne szükség, és nem ölnék meg sem a postásokat sem a nyugdíjasokat a pénzért...

    Persze alapvetően nem a lakosság a hibás, hanem a lehúzó bankok.
    bár még mindig olcsóbbak mint a lehúzó posta! nem szabad elfelejteni hogy a sárga csekk 5x drágább mint az átutalás!!! csak éppen azt mindenki fizeti beépítve az árba!!
    A bankok mellett meg propaganda hiánya sem utolsó ok...

    --
    KRis
  • [HUN]PAStheLoD
    #1
    Sokan csak akkor hajlandóak a költséghatékonyabb fizetési lehetőségekkel élni, ha úgy érzik, hogy számukra is tényleges pluszt jelent..

    Persze azért a pannonnak (meg a másik 2 is beállhat a sorba) a kurva anyját úgy egyébként. Nem kevés pénzzel lehúzza a nem kevés ügyfelét. Havonta. Mobil internetet, 3G-t meg egyéb dolgokat érdemes elfelejteni, mert viccesen sokba fáj. XXI. század. Nyilván.