22
-
#22 Ez nem neked jó, hanem sok kiadó csak így lesz hajlandó odaadni neked a közel studióminőségű anyagát otthoni használatra. -
#21 Nem tudom minek jósolják a korai halálát, mikor Dual-link DVI-n átmegy akár 4000x4000 pixeles felbontás is, DX 10 alatt elméletben még 8000x8000-nek is mennie kéne ha tudnák a VGA-k. Hány embernek van otthon 1920x1200-nál nagyobb monitora? És hányan vannak akik még ezt a felbontást is csak tervezik? Mert én idén vettem a Full-HD monitorom, és ezzel is úgy voltam hogy jócskán előretervezek, nemhogy pár éven belül váltsak 30"-os 2560-as szörnyetegre. De az is megy DVI-ből... -
turul16 #20 Mi a f@sznak kell letitkositani a jelet arra 1-2 meterre ?
Van aki megvesz ilyen hulyeseget ? -
torcipepe #19 örülnék neki, ha végre befejeznék azt, hogy 20-féle szabványt visznek egyszerre mind kábelben, mind kódolásban, vezeték nélküli kapcsolatban, memóriakártyában, stb...
most állok laptop vásárlás előtt és nem szeretném, hogy az überfrankó technika fél év múlva használhatatlan legyen.
telefonnál már megszívtam, m2 helyett sd kell, a szomszéd utcából erősebb a wifi jel, mint a szomszéd szobából, pedig az 3* többe fájt -
aaaaa #18 HDMI 1.1 A 1.0-ás verzióhoz képest támogatja a DVD-Audio tartalmának védelmét.
Micsoda felhasználóbarát újdonság. Megvédi a tulajt, ha valami rosszat akarna tenni a DVD AUDIO tartalommal... Remek -
#17 Látom, tájékozottabb vagy, mint a nagy többség (picivel hozzám képest is). Sajnos azonban én azt is tudom, hogy kis hazánkban még távol vannak a TV csatorák attól, hogy kihasználhassuk a HDMI 1.3 előnyeit. -Egy új szolgáltató ajánlatát olvastam. Az is aranyáron szolgáltatja az előfizetését, meg 100 lepedőért a SET-TOP-BOX -át, hogy HD -ben láthassa a nagyérdemű azt a 10 -nél is kevesebb TV -adót. -És akkor mégcsak nem is támogatja az a méregdrága Set-TOP-BOX az 1.3 -t, csak a HDMI 1.1 -t.
Ráadásul mi olvasók tudjuk, hogy még az Olimipiát is ugyan HD felbontásban, de sztereóban lehet majd csak elérni (most csak ennyire futja az MTV -nek sajna). -Sztem nagyrészt a külföldi tulajdonú cégek vitték ebbe a sorba ezt a céget, de HD tartalmat ők se sürgetnek a kereskedelmi adókra (pedig ugyebár fietjük a nem kevés havidíjakat). -
L3zl13 #16 Ellenben itt a HDMI hivatalos oldalára egy link: http://www.hdmi.org/learningcenter/kb.aspx#15
Idézet:
"New mini connector: With small portable devices such as HD camcorders and still cameras demanding seamless connectivity to HDTVs, HDMI 1.3 offers a new, smaller form factor connector option."
Azaz van egy új mini konnektor változat, kamerákhoz, és fényképező gépekhez, de az csak Opcionális. Értsd a régi csatlakozó is használható a szabványhoz. Ebből pedig következik, hogy kompatibilis a két szabvány, max egy átalakító kell. -
L3zl13 #15 Már bocs, de az általad belinkelt oldal meg egy gagyi webáruház. Sőt, még annak is csak egy google cache-es változata. Ez lenne a bizonyíték?
Ne röhögtess! -
An-Dee #14 Azt nem írná le velaki hogy a DP és a HDMI között mi a különbség?
Én most vettem notebook-ot amin hdmi csati van, ha ez az elterjedtem és fejlettem?? akkor ugya a következő notebook-on nem dp lesz hdmi helyett
-
#13 Tudom, hogy DVI-I kell, de még nem hallottam olyan videókártyáról, amin nem DVI-I lenne. És mivel még mindíg elég sok új monitor kerül forgalomba analóg bemenettel, ezért még jódarabig nem hagyhatják el az analóg jelkiadást. Pedig nem hinném, hogy annyival drágább lenne a DVI-D bemenet és képfeldolgozás, mint az analóg. -
ozric #12 "LOL, ez kb. olyan, mint a sima USB és a mini-USB csati."
Tegyél fel szemüveget, hol látsz mini-HDMI jelölést? Az általam belinkelt oldalon nyoma sincs annak, hogy a C típusú mini csatlakozó lenne. -
dez #11 LOL, ez kb. olyan, mint a sima USB és a mini-USB csati. Egy egyszerű adapterrel összeköthető, vagy olyan kábel is használható, aminek egyik végén ilyen van, másik végén olyan. -
dez #10 Hogy pontosak legyünk, DVI-I kell ahhoz, hogy egy egyszerű adapterrel VGA kábelt dugj rá. Persze nem valószínű, hogy erről egyhamar áttérnek a DVI-D-re. (Bár úgy a GPU-kból kispórolható lenne az analóg rész.) -
dez #9 Hihihi, nem az alak itt a lényeg, hanem hogy milyen jelek mennek. -
MC Hapci #8 hát igen mindíg kell valami újítás ha igazándiból nem is az csak formálisan az... az újdologra több pénzt lehet elkérni :D -
waterman #7 a wiki alapján nekem olybá tűnik, hogy az új type c foglalat valóban különbözik a sima hdmi csatlakozótól, ám létezik Type A-to-Type C átalakító kábel. ugyan nem olvastam végig az egész wiki oldalt, de egy szó sem esett róla, hogy visszafelé nem kompatibilis. visszafelé nem kompatibilisnek lenni meg elég nagy balgaság lenne, lévén az ember nem akarja kicserélni a fél szórakoztatóelekronikai központot, csak azért mert lerohadt a dvd lejátszó és az újon csak 1.3as van. dvd lejátszó 20ezer - digitális erősítők, plasma tv 300ezer.. nem, lenne logikus. -
ozric #6 "Szal valamit nagyon elnéztél, az 1.3-as kompatibilis a régebbi HDMI tipusokkal!"
Velem semmi gond, a probléma nem az én oldalamon van. A HDMI csatlakozóról írtam, erre meg a protokoll verziók különbségeivel jössz.
"A HDMI 1.3-as csatlakozó az nem kompatibilis a sima HDMI csatlakozókkal!
Nem csak a kábel jellemzői térnek el, hanem a csatlakozók mérete is."
Forrás -
#5 "Ez igaz, mivel a HDMI 1.3 teljesen más és nem kompatibilis a régebbi HDMI csatlakozóval. Tehát akinek kell a HDMI 1.3 annak eszközöket kell cserélgetnie"
Ezt meg honnan vetted ? 1.3 as HDMI van a PS3 on, és simán megy az 1.1 es
HDMI-s LG TV-mmel. És az EPSON Projim is fogadja a ps-től a jelet pedig az meg csak 1.2 es. Szal valamit nagyon elnéztél, az 1.3-as kompatibilis a régebbi HDMI tipusokkal!
A különbség itt olvasható:
HDMI 1.0
Egy kábeles digitális audió/videó kapcsolat maximum 4.9 GB/s sebességgel. Maximum 165 Megapixel/s videó (1080p @ 60 Hz vagy UXGA) és 8 csatornás 192kHz/24-bit-es audió átvitelt támogat.
HDMI 1.1 A 1.0-ás verzióhoz képest támogatja a DVD-Audio tartalmának védelmét.
HDMI 1.2
Az 1.1-es verzióhoz képest támogatja az SACD-t és az alacsony feszültségű forrásokat. PC források számára HDMI Type A kapcsolat, és a PC források natív RGB színeket is használhatnak, de megmarad a lehetőség az YCbCr színkezeléshez is.
HDMI 1.3
Az 1.2-es HDMI-hez képest duplája az adatátviteli sebessége (10.2 gigabit másodpercenként).
Támogatja a 30, 36 és 48-bites színmélységet is (RGB vagy YCbCr) az eddigi 24-bit mellett (a színek száma 16,7 millióról 281 trillióra nőtt), valamint kiküszöböli a színcsatolódásokat.
A maximális felbontás 1920x1080p-ról 2560x1440p-re nőt (igy lehetséges az 1080p @ 90Hz az eddigi 60Hz helyett).
Támogatja a Dolby TrueHD és a DTS-HD Master Audio-t igy az audió jel mintavételezési frekvenciája 2 csatornánál 192 kHz-ről 768 kHz-re, és az eddigi 4 csatornás 96kHz-ről 8 csatornás 192kHz-re (a csatornák száma növelhető, ebben az esetben értelemszerűen csökken a mintavételezési frekvencia).
Lip Sync funkció az audio-, és videojelek szinkronizálására.
xvYCC színszabvány támogatása.
Egy új mini csatlakozó bevezetése olyan eszközökhöz, mint például a kamkorderek. -
ozric #4 "A HDMI 1.3 elkészülte tovább javíthatja ez utóbbi helyzetét"
Értsd: a HDMI 1.3 javítja a DisplayPort helyzetét. Ez igaz, mivel a HDMI 1.3 teljesen más és nem kompatibilis a régebbi HDMI csatlakozóval. Tehát akinek kell a HDMI 1.3 annak eszközöket kell cserélgetnie, de hamár csere akkor miért ne legyen olcsóbb és fejlettebb DisplayPort? -
gkalcso #3 jogdíjmentes csatlakozót mindenek felett, bár ez aggaszt:
DisplayPort introduced the 128bit-AES to replace HDCP. DisplayPort version 1.1 added support for HDCP. -
#2 Nagy valószínűséggel még jópár évig lesz DVI kimenet is a legtöbb videókártyán, amire rá lehet kötni bármilyen átalakítót (DP, HDMI, VGA). Amit már bemutattak pár DP kimenetes videókártyát, azok úgy voltak megoldva, hogy 1 DVI és egy DP. De gondolom a DP-hoz is lesz átalakító, amive la DVI-D-t rá lehet kötni. ÉS szerencsére már csak a legolcsóbb TFT-ken nincs DVI bemenet. -
Tom Tom #1 ha nekem van egy 19"os samsung lcd monitorom akkor x éven belül vett video kártyámra már nemtom rádugni ha ilyen vacak csatlakozókat vezetnek be?és miért kell ez feltétlen?jó én is utálok tökölni hogy itt kell csavarozgatni azt a kék dugót de nem egy nagy wasistdas és annyit nem baszkurálja az ember..