14
  • halgatyó
    #14
    Ahhoz, hogy az ilyen criticalmass, meg grimbusz (írd: greenpeace) meg lihegő hantacsoport (írd: levegő munkacsoport) meg még számtalan hasonló "civil" szervezet legfontosabb közös jellemzőit észrevegyük,
    először arról a történelmi-társadalnmi környezetről kell pár észrevételt tenni, amelyben ezek létrejöttek, prosperálnak, és amely társadalmi környezetet rombolják.

    Ennek a társadalmi környezetnek a legfőbb jellemzője mindenki számára nyilvánvaló kellene hogy legyen: HA NYOMONKÖVETJÜK AZ ELMÚLT 300 ÉV FEJLŐDÉSÉT, AKKOR OLYASMIT LÁTUNK, AMI A MEGELŐZŐ KOROKBAN ISMERETLEN ÉS ELKÉPZELHETETLEN VOLT!!
    Az utóbbi pár évszázad alatt lezajlott egy technikai-gazdasági fejlődés, amelynek nyomán EMBER-SZÁZMILLIÓK KORÁBBAN ELKÉPZELHETETLENÜL MAGAS ÉLETMINŐSÉGET KAPTAK!!!

    Nem lehet ezt elégszer és eléggé hangosan kijelenteni! Mert a sajtó ezt agyonhallgatja! Az egész szarsajtó televan a globális felmelegedéssel meg a környezet állítólagos pusztításával, meg a középkori vészjósokat megszégyenítő mennyiségű riogatásaal, rettegés-keltéssel!
    Érdekes módon, csupa olyan dolog iránt igyekeznek rettegést kelteni, amelyek a dolgozó tömegek magas életminőségét biztosítják. Mik a főbb támadási pontjaik ezeknek az emberformájú tömeggyilkosoknak?

    -- Az energiatermelés kérdése, ami összekapcsolódik a CO2 légköri felszaporodásának erősen túllihegett problémájával. Az olaj ugyebár nem jó, mert CO2-t termel... (nomeg elfogy, ezt én tettem hozzá) Valamivel tehát helyettesíteni kellene, méghozzá időben.
    Az emberformájú férgek az egyetlen energiafajtát gyűlölik feneketlenül, amely alkalmas lenne 10 milliárd ember ellátására, a mai nyugat-európai életszínvonalon.
    Eheleyett mindenféle haszontalan, nagytömegben használhatatlan és nagyon sérülékeny, kockázatos energiafajtákat lihegnek állandóan a fülünkbe (ld. még: szélenergia)

    -- A közlekedés-szállítás a másik fő támadási pont. CSAKHOGY A KÖZLEKEDÉS-SZÁLLÍTÁS A TÁRSADALOM-GAZDASÁG VÉRKERINGÉSE!
    A specializáción és munkamegosztáson alapuló termelés tette lehetővé az utóbbi évszázadok leírhatatlan fejlődését, és az ezeken alapuló megfelelő darabszámot elérő sorozatgyártás. Ezek eredményeképpen váltak a dolgozó kisemberek által elérhetővé (olcsóvá) nagyon sok és igen precizen megmunkált alkatrszéből álló, bonyolult gépek (pl. gépkocsi, mosógép, hűtőszekrény, stb...) Olyan gépek, amelyekkel 500 évvel ezelőtt a királyok sem rendelkeztek, OLYAN LEHETŐSÉGEKET ADNAK A KEZÜNKBE, amelyek 500 évvel ezelőtt a "legnagyobb" és legvéresebb uralkodó számára is elérhetetlenek voltak! Csak egy példa: ha Dzsingisz kán 2 óra alatt el akart volna érni Budapestről Szegedre, ezt akkor sem tehette volna meg, ha 1millió alattvalóját végezteti ki!

    Nincs itt hely felsorolni ezeket a technikai civilizációs vívmányokat, a meleg lakást, a meleg vazben fürdést minden este, az autót, a nagysebességű vonatokat (nem azt a szart, amit az ál-környezetvédők akarnak ránk ERŐSZAKOLNI!), az orvostudomány fejlődését (persze itt még sok fejlődni való IS akad...)

    Nos, a rejtélyes háttértámogatással a pofánkba nyomuló "civil" szervezeteknek egy közös jellemzőjük van:
    MINDAZ ELLEN ORDÍTVA HARCOLNAK,
    AMI A DOLGOZÓ KISEMBEREK ÉLETÉT ÉRTÉKESEBBÉ. ÉRTELMESEBBÉ TESZI,
    MINDAZ ELLEN,
    AMIT A TERVEZGETŐ, ÁLMODOZÓ, ÉS A MEGVALÓSÍTÁS ÉRDEKÉBEN ÓRIÁSI ERŐFESZÍTÉST IS TENNI KÉSZ,
    A JÖVŐBELI CÉLOK ELÉRÉSÉÉRT A JELEN SZÜKSÉGLETEIRŐL LEMONDANI HAJLANDÓ,
    A SAJÁT VEREJTÉKES MUNKÁJÁBÓL ÚGY-AHOGY BOLDOGULÓ,
    SOKAK ÁLTAL FEJT ÉS TIPORT
    DOLGOZÓ KÖZÉPOSZTÁLY ÉLETÉT, CÉLJAIT, VÁGYAIT, ÁLMAIT JELENTIK!

    Nem tudtam rövidebben leírni. Így is nagyon sok lényeges dolog kimaradt. Aki akarja, az érti. Aki nem akarja, az nem fogja érteni.
  • halgatyó
    #13
    Az is nyilvánvaló, hogy az ilyen nagylétszámú "civil szervezetek" erősen a háttérből szervezettek és segítettek.

    A roppant pénzmennyiséggel rendelkező háttérhatalom segíti ezeket sajtótámogatással, pénzzel, direkt ilyen célra kiképzett ügynökökkel, és megintcsak pénnzel! NEHOGY AZT HIGGYE BÁRKI IS, HOGY EZEK TELJESEN ALULRÓL SZERVEZŐDÖTT, EGYSZERŰ DOLGOZÓ EMBEREK ÁLTAL LÉTREHOZOTT SZERVEZETEK!

    Én a saját tapasztalatomból tudom, hogy milyen egy alulról szerveződött igazi civil mozgalom. Egy ilyen, telesen alulról, a megtaposott és feldühített dolgozó emberek által létrehozott civil szervezetnek a következő alapvető jellemvonásai ill. gyenge pontjai vannak:

    -- Az állandó pénzhiány, a tagok által összeadott pénz többszörösét is el lehetne költeni ügyvédre a különböző beadványok (pl. AB) elkészítéséhez, nem is beszélve egy nemzetközi (Strassburg) beadványról... ez utóbbira gondolni sem nagyon érdemes

    -- Állandó időhiány! A tagok ugyanis keményen dolgozó emberek, és nem a mások verejtékéből busás hasznot húzó rohadéksöpredékdisznók. Nekünk este, fáradtan, az egyéb munkáktól és elintéznivalóktól elvont időt kell az összejövetelekre fordítani. És a napi munkánk általában több mint 8 óra.

    -- A tagok kifáradása, ami egyeseknél hetek alatt, másoknál évek alatt következik be.
    Ebből adódik egy eléggé nagy fluktuáció, és a tevékenység lassú csökkenése, majd elhalása. Sok ilyen kis civil szervezet lehet, amely más csak nevében létezik, és senki sem hallott róluk.

    -- A nyilvánosság hiánya, vagy jelentős visszafogottsága, a megnyilatkozások sajtóbeli "megvagdosása", a nyomósabb érvek rejtélyes eltűnése, a demagóg, gyenge szar érvek jelennek meg a sajtóban.

    -- Nem bizonyítható, de szinte biztos: a beépített emberek megjelenése, akik aztán valakinek, ismeretlen figuráknak ism,eretlen céljait szolgálják. Nem biztos, hogy ezek rosszak, legalábbis kezdetben aligha akarnak feltűnő változásokat. Csak később, lassan félrehúzhatják a civil szervezetet.
    Persze még az is elképzelhető, hogy ezek lesznek a húzóemberek... ha ez valakinek a háttérben előnyös, vagy valami hasznot tud belőle fabrikálni. Csak engem zavar kicsit az a tudat, hogy az erőfeszítéseink esetleg nem azt a célt szolgálják, amit szeretnénk.
    Ez ellen csak alapos odafigyeléssel lehet valamit tenni. Valahogyan el kell érni, hogy a beépített emberek (biztosan vannak!) legalább anyyi hasznot hozzanak a szervezetnek, mint amennyi problémát okozhatnak... de biztos recept szerintem nincs.

    -- Különösen problémás a kulcsfigurák kiszállása és eltűnése, elérhetetlenné válása. Ugyanis ekkor a civil szervezet gyakorlatilag megszűnik, a tagok egymást alig ismerik, ha a pár kulcsfigura szervezte be őket...

    Nomeg ezeken kívül sok apróbb probléma is van, pl. a találkozók helyszínének biztosítása, a könyvelés végzése, a viták (radikálisok és mérsékeltek mindneütt vannak), stb..

    Mindezen problémák teljesen távol állnak néhány "civil" szervezettől!
    Ezekről pár szót a következő hozzászólásomban szólnék.
  • halgatyó
    #12
    Itt valami nem stimmel! Miért pont ezt a biciklist választotta ki a rendőr?
    Jól látható, hogy a többiek símán elmennek mellette, és nem is próbál bármelyikhez odamenni.

    Nagyon provokáció szaga van a dolognak.
    TÚL ISMERŐS MÁR EZ AZ AGRESSZÍV ÉS IRTÓZATOSAM POFÁTLAN, MOCSKOS GREENPEACE ÉS CRITICALMASS STÍLUS AHHOZ, HOGY FELTÉTELEZZEM A PROVOKÁCIÓ HIÁNYÁT!
  • ericghar
    #11
    a rendőrség elkérte a videó készítőjétől az eredeti felvételt. a streaming videók sokkal rosszabbak, mint az erdetijük.
  • Adamul
    #10
    hát azért ez vicces hogy egy ilyen videó alapján függesztették fel. Az oké hogy megérdemli természetesen, de a cikkben azt írja h egy youtube videó alapján, itt a linken igencsak pixeles, még a rendőr is alig látszik, nemhogy az arca... Tehát ennek alapján hogy azonosították be?
  • dez
    #9
    Nem hülye, csak lesz@rja, hogy ennyien látják, mert azok csak civilek, akiknek a tanuvallomása sz@rt sem ér. Annak meg kicsi az esélye, hogy valaki véletlenül éppen levideózza. Csak a szokásos rendőri túlkapás, amiért majd kap egy kis ejnye-bejnyét. (Nem hiszem, hogy a média tovább is követné az ügyet annál, hogy "felfüggesztették".)
  • geli13
    #8
    lol...hát ez tök hulye:S
  • kicsizoz
    #7
    Visszavonom, mert megnéztem ismét, és a zebra 10 méterrel korábban van, az csak valami felirat, amin a rendőr áll...
  • kicsizoz
    #6
    Abszolúte a bringás pártján vagyok, de az nem egy zebra volt, és ezért akart keménykedni a zsernyák?
  • lokko
    #5
    a vádemelés igencsak bátor volt ... ennyi potenciális tanú esetén ... nem csak zsírbunkó volt a zsernyák, hanem zsírhülye is
  • passatgt
    #4
    biztos nem csengetett
  • FoodLFG
    #3
    Kis köcsög

    Egyébként én már sok éve részt veszek a budapesti Critical Masson. Itt Budapesten rendőrök nélkül is simán el lehet bukni. Minden alkalommal látunk olyanokat, akik hatalmasakat zanyálnak. Az a baj hogy most már annyira nagy a zsúfoltság, hogy néha inkább csak tolni érdemes a biciklit.. Régebben nagyobb szabadság volt, estefelé értünk haza, élvezetesebb volt.
    Örülök, hogy egyre többen vannak, csak ez a város már kicsit gázos egyszerre ennyi embernek..
  • BB7
    #2
    xDxDxD
    Miet esett már! :D:D:D lool
    De.. azért! Be kéne záratni a rendört!
  • Fbn Lx
    #1
    ennek mi baja van? :D