81
Mindent a diszkalkuliáról
-
#41 én sadisttal értek egyet. ez szerintem is lustaság és nevelés kérdése. -
#40 Hol írtam hogy nincs? -
#39 Túllihegik. Van akit érdekelnek a számok, van akiket kevésbé, és nehezebben tanulják meg. Foglalkozni kell velük. Pl. otthon apucinak szépen leülni a gyerek mellé legózni, és elmagyarázni, hogy ha 10x10-es alapterületű házikót akar csinálni, akkor egy falhoz 2db 5 egység hosszú darabra lesz szüksége. De mivel nincs 5 hosszú, marad a 6+4. A másik két falhoz meg 2-vel rövidebb kell. Lehetne kismilliónyi játékot találni, amivel le lehetne kötni a gyereket és közben tanulna. Ehelyett mi van? Jajszegénykém beteg, mentsük fel az érettségi alól is, hadd szopjon majd a nagybetűs életben, ha munkát kell vállania. -
#38 Hátöö, azért ha lenne egy fiam, aki hiperaktív, inkább foglalkoznék vele én, mint hogy egy orvosra bízzam:) (mármint érted hogymondom).
Mellesleg egyik rokonom hiperaktív, és csak annyi volt a problémája, hogy néha fel kellett állni,a egy 30 perc után. Szóval neki 30 perces órái voltak a suliban:) -
#37 Az én volt osztálytársam anniyra diszkalkuliás volt, hogy felmentették matekból és másból érettségizet. -
Ben C #36 "A diszkalkulia előfordul az IQ-skála egész terjedelmében és gyakran, de nem minden esetben a betegeknek problémáik vannak az idő felfogásával, a mennyiségek meghatározásával és térbeli érzékeléssel. Jelenlegi felmérések szerint a populáció 5%-át érinti a probléma. A gyermekek körében legalább olyan gyakori, mint az olvasászavar.
A diszkalkuliát már korán ki lehet mutatni és ez segíthet még időben felkészíteni a későbbi nehézségekkel való megbirkózásra a gyerekeket. Szakértői vizsgálat nélkül a diszkalkulia esetenként rejtve maradhat egészen középiskolás korig és inkább a gyerekek gyengébb szellemi teljesítményének tulajdonítják a felmerülő problémákat."
Wikipediarol van, de hogyhe még mindig találsz belekötnivalót, azt mondom hogy nevetségesen ragaszkodsz ahhoz a kényszerképzetedhez hogy márpedig diszkalkúlia nincs is. -
#35 Szerinted a diszlexia sem betegség? -
#34 Szerintem az azért van, mert amikor az agy találja ki egy váratlan szituációban a dolgot akkor dadog mert ez a része hibás a szürkeállományának. De ha egy megtanult szöveget mond, ami bele van vésődve a memóriájába, az megy simán.
Szerintem.
:) -
#33 akkor csak tetteti, sok ember dadog feltűnési viszketegség miatt
bár énmeg részegen dadogok -
#32 úgy mondanám hogy ha részeg akkro normálisan bezsél:D amúgy meg mindíg dadog olvasás bezsélgetek vele stb. -
#31 Személyeskedj csak, idióta :) -
#30 Úgy, hogy erre is rámondják, hogy betegség, foglalkozzon vele orvos. Csak hogy a szülőről lehessen terelni a felelősséget. -
#29 Valamelyik színészről olvastam, hogy normális beszéd közben dadogott, viszont jelenetek előadása közben meg nem. Érdekes. -
#28 mondtam, hogy hagyjuk rá, csak a monitor mögül nagy a szája -
#27 Ha olvas, dadog, de ha normálisan beszélgettek, akkor meg dadog? Nahát. :D
(psellismus) -
#26 télleg a ha valaki dado pl olvasás közbe (haveromnak iylne van) az milyen betegség meg ha normálisan bezsélgetünk akkor is dadog -
#25 de ha nem nyert akkor miféle nyeremény van?:D -
#24 nekem van egy haverom aki ilyen betegségben szenved.. fel is mentették matekbol meg fizikábol meg kémiábol ha yol tom.. és matekbol nem kell érettségiznie ha minden igaz.. (azé nem tom pontosan mert az ország másik felébe lakik és ritkán beszélek vele :D) , de amikor itt volt nálunk és vettünk pár sört nem igazán tudta összeadni az árakat meg elszámolt ilyen 30-40forinttal... fura volt kicsit -
Ben C #23 Talán hogyha a húgomnak nem lenne ilyen betegsége, ezért valamennyire nem lennék otthon a témában azt mondanám, hogy "Nohát, Sadist nem hisz el midnen faszságot elsőre! Ez egy fasza gyerek!"
De sajnos nem így van; hülye vagy. -
#22 Azért az nem ugyanaz. Az más kérdés, hogy miért hagyják az iskolák, hogy a hiperaktív gyerekek ellehetetlenítsék az egészséges gyerekek tanulását. -
#21 Nem haltam bele a keresgélésbe, de végülis igazad van:) -
#20 De mondtad!
:) -
#19 Na ezaz...
Ha megnyitja a topikot segítség reményében akkor legalább ne másnak kelljen anyagot keresgélni.
Szerintem. -
#18 Hát ezt benézted, ha ilyen tudatlan vagy, akkor olvass egy kicsit utána.
ja, és a hiperaktivítás hogy jön a diszkalkuliához? -
#17 És ez most kit is érdekel? Mondhatnám, hogy inkább nyelt volna le anyád, de nem mondom, mert nem tartozik ide...
-
#16 Amúgy ez ugye sg-s link?:) (itt taáltam a kidobott guglitalálatok között). -
#15 Sajnos nem nyert, kedves whiskeyman. Nyereményét átveheti a kijáratnál. -
#14 Ja, ahogy az is, ha a gyereket nem nevelik meg rendesen, folyamatosan rosszalkodik, pofázik a tanárnak, ésatöbbi ésatöbbi. Hogy is hívják? Valami hiperaktivitás? Szegény beteg gyerkőcök :( -
#13 Egyébként a gugli ezeket hozza ki, van néhány pdf fájl, ami lehet, hogy hasznos neked:) -
#12 hagyd már, nem tehet róla, hogy kretén -
#11 Ez egy betegség te szerencsétlen... -
#10 Hát szar lehet, ha ők is nehezen külömböztetik meg a jobb és bal oldalt... -
#9 Tessék:)
-
Miskolc88 #8 Xd
Ilyen mondatok hangznak el:
"egy 20ezres nekem egy 10 ezres neked egy 20ezres nekem egy 10 ezres neked..." -
#7 Nem is hittem volna, hogy latin szavakkal ilyen finoman kifejezhető, hogy a gyerek hülye. -
#6 Pl. a pénzügyminiszterre és a kormánytagokra gondolsz?! :D -
#5 gondolom olyan mint a diszlexia csak számolással? -
#4 Mondjuk valami rövid ismertetést tényleg nyomhatnál:) -
#3 Számolással vannak gondok annak, akinek ilyen betegsége van. -
#2 mi az a diskalkulia?