39
  • Sil78
    #39
    Ma már az Operában is van reklámblokkolás, bár messze nem annyira kényelmes és könnyen kezelhető, mint az AdBlock. De jó irányba haladnak.
  • Sil78
    #38
    Nem muszáj használni a *-ot, tud blokkolni szótöredékek alapján is. Nálam pl simán csak adverticum-ként van tiltva.
  • Adamul
    #37
    Szerintem a 3 böngésző közötti legfontosabb különbség a szemléletből adódik:
    Az IE olyan, alap "fapados" böngésző de egész eddig nem volt valós konkurenciája hisz a win beépítve tartalmazza az emberek többsége nem is használ mást, mer nem tudja hogy (mivel) jobb...
    Opera; a valós alternatíva, hiszen a "mindent egyben" filozófia nekem is nagyon bejött. És nem tudom miért ilyen alacsony az elterjedtsége, mobilon gyakorlatilag az egyetlen alternatíva a beépített böngésző leváltására, tehát ott pl nagyon a topon van, de erről is hallgatnak itt nagyon...
    FF: Akkor kerültem kapcsolatba vele, mikor meguntam az örökös, (pl operában betilthatatlan) reklámáradatot, és rájöttem h itt lehet ez másképp is, kb 2 kattintásommal... Eleinte visszariasztott a plugin-rengeteg sokasága, de mára megvannak a kedveceim, és rájöttem h bár az opera mindent adott egyben, itt meg külön kell kimazsolázgatnom a dolgokat, itt viszont jobban testre szabható minden, talán ez is a szemlélet közti különbség... Emiatt operát hanyagolom, mert a reklámblokkolás hiánya önmagában elég ok volt számomra a váltásra, és az utóbbi időben csak optimalizáláshoz használtam, hogy az eredményt ellenőrizzem, de a laptopra már fel se tettem... Tehát nálam itt szúrta el az opera, amúgy nagyon szerettem!
  • vajon kiki
    #36
    egyetértek én is kapásból feketelistára teszem a következő oldalakat:
    *.adverticum.net,
    *.gemius.pl,
    *.google-analytics.com,
    *.googlesyndication.com,
    *.median.hu,
  • lck
    #35
    Most baj hogy ugyanúgy görgetni mint Operában ugye ?
  • Gerygrey
    #34
    Hát azért nem.
  • Reg5
    #33
    gögőjét=görgőjét
  • Reg5
    #32
    Egér gögőjét lenyomod és húzogatod ugyanaz a hatás
  • Gerygrey
    #31
    Köszi, ez jó! Ha csak picit tekerem a görgőt, lassan görög, ha nagyon akkor gyorsan, királyság :)

    (Na, ez tipikusan az a feature ami a büdös életben nem hiányzott, de most már rosszabb lenne nélküle, be is raktam az "újrainstalláláskor mindenképp feltelepítendő firefox addonok" listámra. És én is ezt szeretem, hogy a FF-hez mindig találok valami újdonságot, amivel egyre jobb lesz.)

    Ension, lehet hogy divatos, de ha nagyságrendekkel jobb mint a versenytársai akkor ez nem baj. Én például nem azért használom mert divat, hanem mert felhasználóként jobban megfelel az igényeimnek.
  • lck
    #30
    Vagy ha tényleg nagyon finomat akarsz:
    SmoothWheel
    Ezt állítgathatod is kedvedre.
    ( Na ezek miatt maradok a FF-nál.)
  • lck
    #29
    Eszközök > Beállítások > Haladó > Finom görgetés - pipa
  • Reg5
    #28
    Én is csak ilyen apró kényelmi dolgok miatt használok Operát.
  • ension
    #27
    Én Operát és FF-t is használok... mikor milyen kedvem van, és épp mire kattintok... ami azt illeti Opera-ban kurvára tetszik, hogy az oldal görgetése olyan "puha" és nem az van, hogy elmozdítod egy "osztással" a görgőt és ugrik egyet leljebb az oldal, hanem szépen puhán kezdi el gyorsítani és lassítani is a görgetéseket... talán sovány dolog ez így, de ez nagyon bejön... kellemes a szemnek és ezt FF-be is nagyon jó lenne bevezetni, ahogy minden más böngészőbe...
  • Midas
    #26
    Az ff csak divatos raadasul a fiatalok siman atveszik egymas hulyeseget, es azert mert kozep eu-ban elterjedt meg semmit nem jelent.
  • Mardel
    #25
    Az a statisztika kb. egyenlő a nullával.
    Nálam böngésző telepítése után alap, hogy az ad.adverticum.net blokkolva legyen, meg gondolom még pár embernek, akik tudják, hogy mire való az ff adblock plus kiterjesztése, és operaban a tartalom letiltása opció.
  • lck
    #24
    Őszintén szólva a 3-as FF talán jobbra is sikerülhetett volna, de a testreszabatósága és a kiegészítők miatt már nem tudok lemondani róla. Ezeket annyira megszoktam.
  • Cat #23
    Itt vannak az arányok, a legnagyobb forgalmú magyar weboldalak adataiból elemezve:

    http://www.sg.hu/cikkek/61695/adverticum_fej_fej_mellett_a_firefox_es_az_explorer

    Az opera sehol nincs.
  • Dj Faustus #22
    "de a júzerek többsége csicsás, interaktív és/vagy 3d programozott animációkon alapuló trendi weboldalakat akar nézegetni"
    Akar a lópikulát.
    Szeretné elolvasni a híreket, levelezni, közzé akarja magát tenni az iwiwen/myvipen és társaikon, le akarja tölteni a legújabb állatospornós videókat ;)
    Ergó informácit akar cserélni.

    Azt, hogy ezt villogó, 3d forgó módban történik, azért amarketingszakértők, designerek felelősek.

    "és nem ACID testeket,"
    Az igaz, hogy az egyszeri látogatót nem érdeklik az ACID-tesztek, de a böngészők készítőit igen. Miért is fontos ez?
    Mert akkor az egyszeri webfejlesztőnek csak egyszer kell megírnia a weboldal kódját, nem kell külön a különböző böngészőkre optimalizálni.
    Ezért fontosak a webes ajánlások (de facto' szabványok - azért de facto' és nem de jure, mert nem lettek szabványügyi hivatal által elfogadva, csak a szakma emelte szabványi magasságokba).
  • vajon kiki
    #21
    lehet itt most a szabvány fogalmáról vitatkozni , meg ISO besorolásokról, de ezt az "aprócska" tényt hajlamosak elfelejteni a T. szabványszakértők.
  • vajon kiki
    #20
    díjazom a webes szabványokat meg minden, de a júzerek többsége csicsás, interaktív és/vagy 3d programozott animációkon alapuló trendi weboldalakat akar nézegetni és nem ACID testeket, úgyhogy nagyívben tesznek ők a webes szabványokra, amelyet néhány kockafejű kitalált a vé3cé konzorciumban (brrrr de csúnya szó) egy egészen más kockafejű birgád a világ egy másik pontján le is tett valamit az asztalra az ügy érdekében, őket hívják : Macromédiának és a terméküket Macromedia Flashnek. Hamár szabványokról beszélünk akkor ők valódi webes szabványt aklottak , amely az internetezők 99.99%-ának a gépén futhat és 99.98%-ának a gépén fut. Ezenkívül pedig bármilyen platformon , operációs rendszeren stb.. pixelre ugyanugy képezi le ugyanazt a kódot /weboldalat.
  • assdf
    #19
    Jól van na, keveset aludtam ma :)
    Futoverseny helyett legyen ki birja tovább verseny :)
  • bauff
    #18
    Én már szinte teljesen átszoktam az opeára..Szerintem értelmetlen azon vitatkozni melyik a jobb!
    Szerintem mindenkinek az izlése szerint választ, és persze az szerint is ki mire használja a böngészöt..egy biztos vagy Firefox vagy opera...
  • Fec papa
    #17
    Nem.
  • Icegod
    #16
    az 1. ideje: 10 mp
    a 2. ideje: 9.5 mp
    a 3. ideje: 1.2 mp
    egy futóversenyen? hogy is van ez?

    Igazatok van (valamennyire), tény, hogy a FF-ot jóval többen használják még, de azt hiszem, amit az SG csinál, hogy magasról tesz az Operára, az azért túlzás.

    Egyébként épp az előbb olvastam egy cikket a böngészők arányáról, amely szerint az Opera most 3.4%-on áll, ami sztem túl sok ahhoz, hogy így elmenjenek mellette. szerintetek nem?
  • cSuwwi
    #15
    ha egy futóversenyen az első ideje 10 másodperc, a másodiké 9.5 másodperc, a harmadiké meg 1.2 akkor ugyan ő a 3. de valójában...

    ez pont rossz példa, mert a futóversenyben az nyer, akinek kevesebb az ideje. az 1.2 a legjobb, de az már nem ember :D
  • herlius
    #14
    Évek óta FF-ot használok, de a 3. verzió után lassan kezdek áttérni az Opera-ra. Semmiféle javulást nem tapasztaltam az előző verziókhoz képest (több gépen is kipróbáltam), sőt, igazából kényelmetlenebbé vált a használata. A Bookmark-ok kezelése szvsz túlbonyolított (egyesek biztos nagy hasznát veszik, de nekem ilyen formában csak lassítja a munkámat), az új URL bar rém idegesítő (ok, van hozzá plugin, de akkor is), rengeteg plugin egyelőre nem kompatibilis az új verzióval, a pdf file-ok kezelése még mindig fényévekkel lassabb mint Opera alatt,stb-stb. Nekem egyelőre nagy csalódás:(
  • DjDano
    #13
    Ezt nem tudom honnan veszed, de én meg pont azt halottam, hogy már a Safari is jóval megelőzi 6%-ával, míg az Operának 3-4% van

    Tudod pont annyit írnak róla amennyi embert érdekel... De a cikkek irását is lehet marketingnek nevezni, ugyanis sokszor maga a Firefox az írások szerzője, illetve ők tesznek meg mindent, hogy minél többször írjanak róluk! Ez az ami az Operának nagyon nem megy!
  • assdf
    #12
    "Az Opera jelenleg a 3. legelterejdtebb böngésző"

    Lehet, de ha a valós elterjedést nézzük akkor a 3826. csak épp a 2. helyezett és közte nincs induló...
    Hogy értsd, ha egy futóversenyen az első ideje 10 másodperc, a másodiké 9.5 másodperc, a harmadiké meg 1.2 akkor ugyan ő a 3. de valójában...
  • Gerygrey
    #11
    Na de milyen harmadik az, hogy az első kettő birtokol 95%-ot, a maradékon osztozik a többi... Sajnos az Opera egy rétegtermék, és bár a felhasználói szeretik hirdetni hogy az a ultimate böngésző, valamiért mégsem terjedt el.
  • zolis
    #10
    Állítsuk meg a titkos Opera-ellenes összeesküvést!
  • Icegod
    #9
    Az Opera jelenleg a 3. legelterejdtebb böngésző. Nem azért kell írni vmiről, mert jó a marketingje, hanem mert használják, és sokakat érdekelhet!
  • Narxis
    #8
    Igen ez jött le abból az egy mondatodból.
    Az, hogy az SG-n nincs hír az Opera-ról azért van mert nincs mögötte marketing.
  • DjDano
    #7
    Arról senki nem tehet, hogy az Opera marketingje egyenlő a 0-val sőt szinte mínuszban van... Az ilyen cikkek , nagy részét úgy veszi át az SG, tehát ne őket szapuld, hogy nem írnak a nagy Operáról
  • Icegod
    #6
    az Operát az SG még csak egyetlen cikkben említette ... akkor is a nyílt böngészők közé sorolta
  • Reg5
    #5
    Ha neked ez jött le, akkor gratula. Gondoltam kis infó a "másik oldalról" oldalról nem árt...
  • Narxis
    #4
    Komolyan?

    Megyek és töltöm is le! Nekem lesz nagyobb számú böngészőm!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • Sanyix
    #3
    én nyertem igazából
  • fixpont
    #2
    Es ezzel mit akarsz mondani, hogy a nagyobb szam nyer? :-)))
  • Reg5
    #1
    Az Opera már a 9.52-n dolgozik.