37
Minden a modellrepülőkről...
-
#37 na ez beteg. -
4,6 ccm, 3 Le -
#35 Nekem egy onroad 3.5 ccm Hpi EVO3+-om van! Csak hobbiból szoktam néha parkolókban használni.:P Nem tud valaki valami jó Onroad pályát budapest közelében?
Thx! -
#34 Multkor volt a campona parkolójában egy arc..Fogta a gépet a kezében, 1 méterre a földtől, ahogy megpöccintette a gázt a kocsi úgy libegett a kezében.XD -
#33 anno elkezdtem, toltam 1 évig, aztán elfogyott a píz...
aki modellezni akar, az építsen, ne vegyen modelleket, az az igazi, én is úgy csináltam -
#32 láttam 1:5 höz méretarányú gépet is (az enyém csak 1:10) és ahhoz 25ccmes motor volt 5 LE-vel bazzeg úgy ment mint a szemét -
#31 az enyém csak 22k-t fordul 2000-22000-ig megy és 18000en adja le a max nyomatékot meg a LE-t is szóval 19000nél szoktam elváltani... amúgy fasza kis drageket lehet szervezni ilyen kis benzinmotoros izékkel :D -
#30 Hát..Az a baj hogy azok a modellmotorok olyan drágák..-.- Hogy annyi pénzből 3 darab láncfűrészt veszek, amiben kicsit több erővan azért: D
És nem pörögnek 40000 ret, szal nem kell hónaponta felújÍtani. -
#29 -
#28 7ccm-s 1.5LE-s gépállat :D -
Bala10 #27 ismerősöm hónapokig épített egyet balzafából, aztán berepülte egy szaki. működött, de ő az első felszállásnál ripityára törte. :) -
#26 Az sem rossz, engem inkább a repülés érdekel :) -
#25 nekem benzines távirányítós autóm van :D -
#24 Dunakeszi Auchanbe van ilyen bolt nem tudom mi a neve pontosan -
#23 Hát, ha okosan csinálod, nem költessz rá 100ezreket.(kezdésnek:))
Én régen vettem 40e ért elektronikát, amit pakolhattam egyik gépből a másikba.
Vettem egy hungarocelt, és egy szike, ragosztó meg némi cellux segítségével épitettem egy gépet, amivel megtanulhattam reptetni.
Sokkal strapabíróbb egy házi gép, mint egy gyári.
Zuhant orral a földbe. Eltört a motortartó. Na és? 10 perc, és ujra repképes. Ellentétben, ha eltöröd a műanyag gépedet, nem biztos, hogy megtudod ragasztani :)
Azóta is reptetek, házi gyártású gépekkel, ha teljesen összetörik, akkor max kidobtam 500, esetleg 1000Ft-ot(de nem valami gyakori)
De ha valaki mostanában körülnéz, talál 30e Ft alatt motoros vitorlázót, ami nem egy gagyi gép.
Persze vannak "komolyabb", robbanómotoros gépek, amik tényleg nem olcsók, de kezdésnek sem a legjobbak, főleg ha egyedül próbálod ki.
Házban nehéz lesz vele repülni, esetleg ezekkel tudsz, de ez tényleg játék kategória.
X-twin
Picco-Z ha esetleg a helik érdekelnek -
#22 lol :D ilyen nekem is kell ezzel nyomulnék a házba :D vagy a szomszédokat ilyesztgeni :D -
#21 bagoly mondja...
(jó az aláírásod) -
#20 már látom, hogy apróhirdetés lesz a topicból -
#19 És nyitottál neki egy topikot.
:) -
#18 Olyat vettem. A szárnyak habanyagból vannak. Az orr része és maga a gép pedig műanyag. Ami törik. Most volt egy súlyos landolásom, széttört az egész eleje + a szárny is. Így elhatároztam h többet nem költök rá és alkatrészként eladom. -
#17 Egyáltalán nem éri meg, és ma elhatároztam, hogy abba is hagyom. Amúgy én is gondolkodtam rajta hogy inkább játékgépbe kellett volna dobni ezt a némi aprót :) -
#16 megéri ez neked?:D
még a játéktermi pár perces élvezkedés is kevésbé pénznyelő megoldás:D -
#15 kezdőként mindig habrepülőket kell venni, 40e ft körül már vannak, és mivel ilyen púrhab szerű anyagból van, szinte lehetetlen összetörni... -
#14 Pénzigényes....32000Ft volt a gép, második napon elromlott a szabályzó, kellett bele egy új (8000Ft). A távirányítóba 8 elem kell, én vettem akkumulátorokat (2 cs akkumulátor 7980Ft+töltő 2500Ft). Betonra nem mertem még vele leszállni, egyik landolásnál kitört az első kerék, amit kompletten lehet cserélni...(nem cseréltem, inkább kivettem). A propeller adapterét egy 6-os imbuszkulccsal lehet levenni, az is vennem kellett asszem 500Ft...Utánna jönnek a kis apróságok ami nincs minden boltban. Elhajlott a motortengely(400Ft)+adapter(500Ft). Ezeket Pestről kellett rendelnem, mert a környéken nincs ilyen...Már vettem vagy 5 propellert...darabja 990Ft...(egyszerűen széttört a levegőben a propeller-gondolom az elhajlott motortengely miatt). Most hirtelen ennyi jut eszembe... -
#13 akaroK. elnézést a dupla postért -
#12 nem akarom itt most belepofázni a beszélgetésbe, de egyik, és másik topik -
#11 Ez a legolcsóbb hasonló repülő. -
#10 az extra 300 akörül van, egyik ismerősömnek van, nagyon pöpec gép -
Cat 02 #9 LoL -
Cat 02 #8 Ebben se lehet olcsó a züzemanyag, -
#7 Hát ténleg non komolyak :D -
#6 Ez valami kamu 182-es, hol a dúc a szárny alól? :) -
#5 Na ezek komolyabbak :)
RC A380-as impelleres
RC F18-as jet hajtóművel :D -
#4 nekem van hasonlo dolog jatek a pc-re de helikopterekel megy a dolog -
#3 ugy hallottam hogya profibb jobb tipusok 300 ezer körül vannak :o -
#2 pénzigényes az mennyit jelent? -
#1 Üdv! Egyik haverom régóta modellezik és megtetszett a dolog. Kb 2 hónapja vettem én is egy Cessna 480-as repülőt...Nekem bejött a dolog, csak az a baj, hogy rendkívül pénzigényes dolog. Ha valaki ért hozzá egy kicsit is, akkor nem töri össze, de én, mint kezdő könnyen össze tudom törni. Már elég jól megy az irányítás, de még mindig van néha olyan, hogy leesik és összetörik valamije...
Valami hasonló a gépem(ez nem 480-as, hanem 182-es...):