23
ingyen wi-fi telefon
  • Norbi507
    #23
    Thx, hát akkor szerintem, hagyom a dolgot 1 időre, ott a skype, úgyis csak néha használom azt is :)
  • 5c0rp330n
    #22
    ha jól értem, akkor úgy akarod megoldani, hogy itthon mobilra is full ingyen beszélhess, h itthon egy amcsi simet használsz? odáig rendben van, h voip-ről a hívásindítás nem kerül pénzbe, a hívásfogadás viszont külföldön (Magyarország Amerika szempontjából erősen külföld, ki tudja hanyas díjzóna) mindenképpen fizetős, és szerintem nem lehet olcsó, szóval ennél valószínűleg olcsóbban kijössz a sima hívással is.. szóval ha mobilt akarsz hívni, arra továbbra sincs igazán jó megoldás. voip-al vszínűleg így is olcsóbban jössz ki (~35 ft/perc bruttó ha jól számolom), mint simán. mobilról vezetékesre még felmerülhet megoldás: WLAN-on át lehet ugyanúgy ingyen telefonálni a megfelelő telefonnal voip-on át, illetve lehet 3G-n keresztül is csinálni (netcsomagot persze fontos rendelni előtte), így WLAN sem kell, kifizeted a havidíjat és neten át tudsz olcsóbban vagy adott esetben ingyen beszélni.
  • Norbi507
    #21
    Na ezt én is ki fogom próbálni, már csak az a baj hogy hol tudok venni amcsi sim-kártyát?(Magyarországon)
  • 5c0rp330n
    #20
    használd egészséggel :)
    "kicsikét" költségkímélőbb megoldás, mint az a röhely, amit a trékom csinál. nevetséges percdíjaik vannak, külföldön fizetsz feleennyit és békénhagynak, annyit beszélsz, amennyit csak akarsz. a vezetékes telefonnak lenne értelme normális percdíjakkal és havidíjjal (ahogy külföldön), de ahogy a tré nyomja, így az egész dolog teljesen értelmetlen, nem véletlenül szüntetik meg egyre többen a vezetékes telefont. az egyetlen dolog, ami visszatart engem ettől az, hogy persze az emberek nagy részének olyan van és nem szeret mobilt hívni. tipikusan annak az esete, mint amikor mindenki szop a wiw-en ahelyett, hogy facebook-ot használna vagy szop a freemail-en ahelyett, hogy gmail-t használna.
    igazából a legjobb az lenne, ha trékomot nem is használna senki. a rövid sürgős beszélgetésekre ott a mobil, a többire ott a VoIP, semmi szükség nem is lenne rájuk.
  • kraawz
    #19
    az lesz,millio hala :)
    es ajanlom masoknak is :]
  • 5c0rp330n
    #18
    nah, szóval most ezek szerint a magyar mobilszámán hívtad? mert az, amerikai mobilhívás ingyen van, az nem azt jelenti, hogy a helyileg ott tartózkodó telefonok hívása ingyenes, hanem azt, hogy az amerikai mobilszámok hívása ingyenes. vagyis hiába van amerikában, ha a magyar számán hívod, attól te ugyanannyit fizetsz, ő pedig mivel a magyar számmal ott roamingol, a fogadott hívásért ő fizeti meg a költségtöbbletet ami abból adódik, hogy külföldön van (és a hívó ezt nem tudhatja ugye). szóval ha eddig így csináltátok akkor mindenképpen vegyetek egy amerika simkártyát (10-20 dolcsiért kapsz sztem, általában teljes egészében lebeszélhető). illetve vehettek olcsó mobillal együtt simkártyát is, de ez csak akkor szükséges, ha nem független a telefon, ebben az esetben ez a legjobb megoldás.
    szóval igen, ha amerikai simkártyát használ, akkor elméletileg teljesen ingyen beszéltek.
  • kraawz
    #17
    Na.. utolso dolog
    Feltoltottem ra 10 eurot,beszelni is tudtunk 6 percet, nekem 18 cent percenkent,maradt egy csomo penzem. Viszont neki a kartyajan 2000 ft-bol lett 150..

    Otlet.. A progi azt irja,hogy amerikai mobilt ingyen hivok.. Ha vesz fillerekert egy kartyas telefont,amerikai szammal,akkor azon ingyen tudom hivni? :)
  • 5c0rp330n
    #16
    ez nem csak sipdiscount, az összesnél ugyanígy van.
    00 helyett talán írj +-t, hátha úgy inkább össze fog jönni. de ha invalid number-t mond, akkor több, mitn vszínű, hogy rosszul írtad be a számot, ha az lenne a baj, hoy nem ingyenes, akkor egy hang bemondaná, hogy nincs elegendő feltöltött pénzed ehhez. próbálj meg egy magyar vezetékest mondjuk először, ha az megy, akkor tutira a számot írtad rosszul.
  • kraawz
    #15
    Ez a spidiscount,ugye?
    most ha baratnom kint van,akkor milyen szamon hivjam (USA)

    003630...
    00130...

    mert én a 00130 és számmal probaltam,es azt irta,hogy invalid number. De amerikai mobil a listan ingyen van,de akkor gondolom ez magyarnak szamit akkor.. ugye?
  • 5c0rp330n
    #14
    teljesen mindegy, az összes ugyanaz szinte, még a progi is.
    ezek az ingyenes helyszínek (ahol oda van írva, hogy +mobile, oda értelemszerűen a mobilhívás is ingyenes)

    Argentina free*
    Australia free*
    Austria free*
    Belgium free*
    Canada free*
    Czech Republic free*
    Denmark free*
    France free*
    Germany free*
    Hong Kong (+mobile) free*
    Hungary free*
    Ireland free*
    Italy free*
    Luxembourg free*
    Malaysia free*
    Netherlands free*
    New Zealand free*
    Norway free*
    Poland free*
    Portugal free*
    Puerto Rico (+mobile) free*
    Russian Federation free*
    Singapore free*
    Slovenia free*
    South Korea free*
    Spain free*
    Sweden free*
    Switzerland free*
    Taiwan free*
    United Kingdom free*
    United States (+mobile)

    a * pedig ezt jelenti:
    "* Max 300 minutes per week of free calls, measured over the last 7 days and per unique IP address. Unused free minutes cannot be taken to the following week(s). If limit is exceeded the normal rates apply. With your FREE DAYS you can call for free to all the destinations listed as free! when you have no FREE DAYS left the normal rates apply. You can get extra Freedays by buying credit"
    vagyis az ip-det nézi és a mindig aktuális elmúlt 7 nap-ban legfeljebb 300 percet beszélhetsz ingyen, ha ez elhasználódott, akkor már pénzbe kerül, vszínűleg így is sokkal olcsóbb, mint sima telefonról.
    egy mikrofonnal szerintem átmenetileg jobban jársz, kapsz ilyet párezer forintért, a telefonoddal viszont sajnos semmit nem érsz, mert nem is okostelefon (nem fut rajta semmilyen bővíthető oprendszer: se S60, se Win. Mobile se hasonló) és nincs is benne WLAN.
    a legjobb és talán legolcsóbb telefon, ami tökéletes erre a célra, az talán az E51, egy ilyen 50ezer huf függetlenül, szóval ez kicsit nagyobb befektetés lenne.
    feltöltést én még nem csináltam, de sipdiscount-nál ott felül van egy ilyen menüpont, hogy sign in/buy credits, itt bejelentkezel azzal a neveddel/jelszavaddal, amit a progiban regisztráltál (ha még nem regisztráltál, akkor tedd meg), és ott bent gondolom könnyedén megtalálod, hogy hogy lehet feltölteni, ki van téve visa, paypal, mastercard logó, szóval sokmindent elfogadnak.
  • MrTressy
    #13
    Mobilra kötve hiszem hogy ingyen, vonalasra lehet ingyen
  • kraawz
    #12
    Például leszedtem ezt a sipdiscountot
    Elméletileg Amerikát ingyen lehetne hívni.. Meg azt sem találom,hogy hol lehet feltolteni az egyenleget magat..
  • kraawz
    #11
    Koszonom..
    Szoval akkor leszedem egyik progit(melyiket ajanlod?),aztan geprol tudok hivni.. Ha ugyes vagyok,akkor meg telomrol is (Sony Ericsson k800i,de sajna nyaralok,semmi cuccom nincs hozza)
    Es ha feltoltok x osszeget,akk geprol amerikai mobilt is tudok.. Csak ha eppen ezen nincs mikrofon,muszaj telefon.. Az meg gondolom bonyolultabb.. Szal ehhez egy kis egyszeru leirast nagyon megkoszonnek :)
  • 5c0rp330n
    #10
    ami kell hozzá:
    egy olyan eszköz, amin van net kapcsolat és van rajta vagy telepíthető rá sip-hez program (ez lehet egy asztali gép is, WLAN-on kapcsolt laptop vagy mobiltelefon (csakis okostelefon)
    szóval mondjuk azt, hogy van WLAN-od és a laptopodon akarod beüzemelni a dolgot. valamelyik ingyenes szolgáltatónál regisztrálsz, szinte ugyanolyan módon működik az összes ilyen, ahol ingyenes a vezetékes, a legtöbb megköveteli, hogy párhavonta feltölts valami minimális összeget (10 eurót mondjuk), az első pár hónapig még erre sincs szükség. csak hogy pár ilyen szolgáltatót mondjak (google segítségével megtalálod őket hamar):
    freecalls, sipdiscount, voipcheap, voipdiscount.
    szóval regisztrálsz valamelyiken, letöltöd tőlük a programot, ott bejelentkezel és ingyen telefonálsz. ha van WLAN-al rendelkező okostelefonod és rajta egy sip kliens, azon is be tudod üzemelni akár a szolgáltató oldalán lévő beállításokkal, így mégkényelmesebben telefonálhatsz.
  • kraawz
    #9
    Es ha en szeretnem megcsinalni itthoni gepre.. Mi kell hozza ? :)
    Itt van laptop,telefon,wi-fi..
  • n3whous3
    #8
    Azzal te nem fogsz mobilt hívni. Skypeal esetleg, de az meg pénzes.
  • Cat 02 #7
    Hátha kapsz info-t mielőtt törlik :D
  • akyyy
    #6
    megnyitja a topikot és ide se néz többet.

    én ha problémárol nyitok topikot, rátapadok a refreshre et
  • 5c0rp330n
    #5
    több mint valószínű, hogy valamilyen sip-alapú rendszer van beüzemelve, ezzel tudok én is ingyen telefonálni WLAN-on át a telefonomon keresztül (viszont ezekről "csak vezetékesre szokott ingyen lenni, magyar mobilszám nincs ingyen, csak pl. amerika mobil, a mobilhívások is jóval olcsóbbak amúgy, mint simán). ez a szolgáltatás abszolút helytől független, szóval az egyetlen lényeg, hogy kell lennie egy WLAN hálózatnak melletted, amin keresztül tudsz csatlakozni. szóval erre tudok gondolni, hogy otthon volt WLAN-otok, ott pedig nincs, vagy pedig az ottani wifi-n korlátozva van a port, ami kell hozzá. az a baj, hogy nem tudom, hogy mi a hibaüzenet, sőt, szinte semmi konkrétumot nem tudok, így látatlanban elég nehéz segíteni.
  • atomkrumpli
    #4
    van ennek a rendszernek valami neve is ?
  • Met
    #3
    skype, msn akármi?
  • Fabio Capello
    #2
    -megfelelő előhívószám? (+36)
    -jó minőségű wifi
    -megbízható progi? (mert akkor jöhet a neve :D)

  • kraawz
    #1
    Hello.

    Egy erdekes dologgal fordulnek hozzatok.. A baratnomek nemreg kimentek Amerikaba 3 hetre,es vele szeretnek beszelni. Itthon egy szakember elotte a laptopjukra beuzelemelt valami telefonos rendszert,ami wi-fit hasznal. Ingyen lehetett rola telefonalni,akar mobilra,akar vezetekesre. De most,hogy kint vannk,nem tud rola hivni. Ki mit tud errol a rendszerrol vagy mi lehet a baja?
    koszi :)