34
  • Xmas76
    #34
    Emberek! A legfőbb probléma nem a felsoroltak! Az itt a gond, hogy még mindig a fájlcserélőket támadják, holott az csak egy eszköz, ami önmagában még nem egy bűnös dolog. Az illegális tartalommegosztást lehet maximum támadniuk. A fájlcserélés önmagában még nem bűn.

    Teljes természetességgel lehet free dolgokat megosztani fájlcserélőn. Abban semmi bűn nincs. Még mp3-at is. Sőt, vannak ingyenes filmek, trailerek, és egy halom dolog.

    Könyörgöm, miért minden vezető ennyire sík buta?
  • Stirner
    #33
    Huh..Fenébe bealkonyult a fájlcserélésnek...ajjaj...
    Na, jól van. Megyek letöltök valamit búfelejtőnek :)
  • arrakistor
    #32
    RIFFT¡AVI LISTN hdrlavih8 V‚  m*  à À LIST‚ strlstrh8 vidsDIVX  è u m* é¸ àÀ strf( ( à À   DX50  strn Video LISTx strlstrh8 auds  € D¬ *6  strf U  D¬ €> €  ¡ strn Audio JUNK–[/apro]

    nem, nem őrültem meg , a fent látható karaktersorozat egy DivX kodekkel ellátott .avi kiterjesztésű példafile azonosítófejléce, és némi magyarázat következik most azoknak akik nincsenek képbe a számítástechika ezen részével kapcsolatban. Minden fájl(-típus) rendelkezik egy azonosítófejléccel, amely rendszerint a fájl elején , de ritkán a végén helyezkedik el, vagy pl.: mp3 esetében a végén is elhelyezkedik a fejléc egy része, melyet metaadatnak hívnak és itt tárolódnak egyéb információk pl.: előadó, hossz (percben) megjegyzések stb.. a fejlécet követi maga az adat. A fejléc rendszerint néhány száz bájttól néhány kilobájtig terjedő hosszúságú adat, mely egy több száz megabájtos video esetében ugye csak maximum ezrelékben lehet kifejezni. A fejléc .avi típusú videók esetében minden esetben RIFF -el kezdődik majd néhány típusazonosítás után jön a videot dekódoló ún. kodek típusa amely, jelen esetben vidsDIVX (DIVX) de lehetne XVID, i263 és még nagyon sok minden más is... a fejléc hiányában .avik esetében pl.: csak a kodek véletlenszerű találtagásával lehetne azt beazonosítani. Ha azonban nem is .avi a fájl típusa, hanem egy saját fejlesztésű formátum, saját kodekkel , amely nem annyira ismert az interneten , netán egyáltalán nem is publikus, még a fejléc ismeretében sem tudja a T. hatóság dekódolni, vagy a fejléc nélkül igencsak nagy nehézségekbe ütközik mikor megszerez egy részletet a fájlból amely körülbelül így néz ki :

    [apro]íAŐ40 ˆgO› ¥ÐÐ2Y¥¦'Q€`U²öb×$»ÞàSiÐGp¶‚µeÅÃᥣƒØùAUO"ê`÷•‘µ  Á)ã*H @²cãióÅxÞeÅøQÑ’0Ð- H`Ùrˆ­>}_zƒŒ–¡xs€²<c€qÚ 0"WˆM6„=(uKbVÊøD4Ìfð¢-uGN,8|ƒVÄBÓ†€~¥Tû""¶ÄQä*¯6gC¨,>`DV™Ä–Œ>©q)\Œ]@Þ#JtñÐ:u)ÑÚòP"ÒŸ­ìÄöû¨‡O>m![vc#¹£Ll=fµ&DM² M‘]Ì\ðªXûN¹ðjhÖ2Vxñ¥:ç‡PCÕ€¨î'ȃ!„­ŐM$ãG*‹›ŸÅò¾xp,Õ4Àõ à V_ð„ª<‚\˜?€^2ŒÝA


    még laikus szemmel is igen nagy különbség van a fejléc és a tényleges adat között, mivel a fejlécben a latinbetűs értelmes szavak csoportosan helyezkednek el.
  • arrakistor
    #31
    azért annyira nem eszik forrón a kását, mivel a legtöbb video/audio anyag az eredeti mpeg2(DVD) és mp3 (audio) kodekekhez képest többször át lett tömörítve és/vagy pistike féle moziban felvett, majd DivX-be tömörített változatát teszi fel torrent formájában ... ezeket viszont nincs az a hatóság aki megtalálná, különösen nem részleteiben, mivel az adott esetlegesen ismeretlen tömörítési algoritmus részleteit nem fogja tudni semmivel sem azonosítani sem (mivel egy ezrelék körüli az esélye hogy pont az azonosító fejlécet kapja el) , nemhogy még ez alapján bármilyen eljárást indítványozni... ráadásul mivel ezt jól tudják a szakik is, ezért nem is foglalkoznak tulajdonképpen a torrentek ellenőrzésével, csak média szinten rémisztgetik a még hozzáNEMértőket...
  • Sanyix
    #30
    nem csak trendi zenét lehet letölteni. Sorozatokból van sok jó, filmből is van évente 1-2.
  • Toncsi47
    #29
    "A kulturális minisztereknek tehát az a dolguk, hogy minél hatékonyabban megakadályozzák a kultúra terjedését?"

    "Jól látod, a feladatuk úgy tűnik valóban a kultúra terjedésének mindenáron való megakadályozása, és a vállalatok profitjának növelése."

    Szval ti a mai mozifilmeket, sorozatok, trendi zenéket, játékokat (a letölések nagy részét) kúltúrának nevezitek? Asszem hánynom kell
  • ede0001
    #28
    Titkosítás + Peerguardian... és az összes jogvédő kinya..hatja
  • hdo
    #27
    Miért is nem terhelő bizonyíték rád nézve hogy a torrentjeid egy részét nem titkosítva _töltöd_le_? Ha egy mozifilmnek a ripjéből akár 10 percet is letöltesz, már jogot sértesz vele, arról meg nem is beszélve hogy egy teljes zeneszám titkosítatlan csatornán keresztül is pillanatok alatt leérkezhet egészben.
    1,2 Mbites netem van, és az általam felvázolt beállításokkal is az összes torrent amit le akarok szedni úgy jön ahogy csak a csövön kifér, tehát 170 KBPS-el.

    Más: azért jó sok sorozat van amit amerikai sci-fi vagy fox channelen adnak, és szívesen nézem, és gondolhatod hogy kissé nehézkes lenne rájuk falun előfizetni. Magyar szinkronnak meg nem akarom kitenni magam, egyedül a house-t voltam hajlandó megnézni szinkronosan, egészen addig amíg house szinkronhangját - és vele együtt az egész stílusát - azt a fapofa artikulálásra képtelen Kulka el nem cseszte, ezen kívül még talán 1-2 másik sorozat van amit magyarországon torrent nélkül meg tudnék nézni és érdekel is, az összes többi vagy nem elérhető, vagy jegelték a magyar csatornák 1-2 évad után.
  • FoodLFG
    #26
    Ja kösz. Az én voltam xD
    10/10 Mbitem van, szóval ha 200k-val jön/megy, akkor is marad még 800k szabadon. Itt az nem nagyon terhel.
    Aki meg kapja, az tölthetné ftp-ről is, ami kb ugyanakkora terhelést jelentene (vagy talán még nagyobbat is).
  • arrakistor
    #25
    1 dologra szeretnék azonban kérni minden torrentezőt/letöltőt ! Lehetőleg (ha egy mód van rá) ne a neten keresztül nézze a tv-t , és az idióta sorozatokat (mint pl. az egyik kolléga is említette hogy letöltötte a LOST 4. teljes sorozatot HD minőségben ) ... lehet élni a lehetőséggel, de ne éljünk vissza a lehetőséggel, mert a szolgáltatóknak valóban véges az adatátviteli kapacitásuk, és ha mindenki mindent itt töltene és főleg HD minőségben, akkor tényleg összeomlana az egész UPC (stb.) néha, egy-egy jobb mozifilmet vagy kedvenc filmünket persze egész más DivX/Xvid-ben letölteni.
  • arrakistor
    #24
    szándékosan nem írtam az összes adatforgalom titkosítását, mivel ha az egyik fele titkosítottan megy attól még egyrészt nincs semmi bizonyítékuk, hogy te 100%-ig bármilyen illegális anyagot is letöltöttél volna, másrészt pedig így legalább fent van tartva a lehetőség arra az esetre hogy rendes (legacy), titkosítatlanul használó kliensektől _is_ tudj fogadni adatot. Ez nem befolyásolja döntően a letöltés össz-sebességét, mivel az egyik fele titkosítottan, tehát gyorsan jön, a másik felének pedig adott a lehetőség hogy egyáltalán jöhessen.
  • FoodLFG
    #23
    Szerintem nem fontos beállítani a force módot (utorrent), mert annyira nem problémás ez a megfigyelés dolog errefelé, de ha valaki nagyon parázik, akkor csinálja..
    Viszont azért az érdemes megjegyezni, hogy ez kis torrenteknél, kevés peer esetében hátrányos lehet, mert előfordulhat, hogy egyik peer sem hajlandó titkosított kapcsolatot kiépíteni és akkor a delikvens nem tud letölteni.
  • RecoPhile
    #22
    Köszönöm!

    Reméllem átlag 20 kbit helyett legalább 150-200 el tölthetek vagy akár 458!

    hdo: Köszönöm!
  • Sanyix
    #21
    Én már nagyon rég óta nem torrenteztem... titkosítatlanul :D ott figyelnek az utorrentben a kis E-betűk, úgyhogy nemtom milyen letöltésekről beszélnek ezek? :D
  • hdo
    #20
    Örök hálám ami a gotorrent.net-et illeti! Én torrentz.com-ot használok ami szintén rengeteg oldalon keres rá torrentekre. Igaz van olyan oldal amire a torrentz nem keres rá, és fordítva, de legalább ha valamit nem találok torrentz-en akkor van alternatívám!


    A tutorialból viszont kimaradt egy fontos rész. Saját magadnál csak a kimenő forgalmat tudod tikosítani, a bejövőt nem. Az én utorrent kliensemnél a következőképpen lehet ki- és bejövő kapcsolatot egyaránt titkosítva tartani:

    Beállítások/Options - További beállítások/Preferences - Bittorrent - Protokoll titkosítás/Protocoll Encryption: erőltetve/Forced, ÉS AMI NAGYON FONTOS! "Öröklött bejövő kapcsolatok engedélyezése/Allow incoming legacy connections" pontból pipa KI! Ha benn van a pipa akkor titkosítatlan kapcsolat is bejöhet, ha kiveszed csak titkosított adat jöhet be!!! Így már tényleg tehet egy szívességet a HADOPI és akármelyik másik kutyája!
  • who am I 7
    #19
    JAH, ARRÓL MEG MÁR nem is beszélve, hogy a NEVESINCS művészeknek sokkal nagyobb az esélyük a neten, ha fel tudják tölteni a számokat, és tényleg tehetségesek.Akkor tudnak erre építeni és koncerteket/fellépéseket/amatőr vetítéseket szervezni...Nem beszélve arról, h nagyon jó reklám a net, hisz rengeteg nációhoz eljut az "anyag".
  • who am I 7
    #18
    Nem inkább fontosabb dolgokkal kellene ezeknek a majomfejűeknek foglalkozni?
    Én azt látom, hogy : Vannak a kábszeresek, a pénzhamisítok/tolvajok/pénzmosók/bankárok, a pénzbehajtók, és kormányok akik rabszolgákat tartanak az országban, rengeteg bevándorolttal, feketemunkással, és kinaival, és rengeteg korrupt rendőr/politikus/vezető és még sorolhatnák dolgokat...+ az iskolák és a tanítás szinvonala egyre lejjebb kerül...
    Erre fel, azon agyalnak, hogy ezek a menedzserek álltal felfutatott ganéj kontár sztárok minél több cédét juttassanak el a vevőhöz.Természetesen horribilis és irreálisan magas áron, hogy a studijó disznófejű meneggerei és vezetői megtudják venni a villácskájukat és mercédeszüket.Ugyanez vonatkozik a filmekre is...Mert valami hihetetlen szar filmeket készítenek már X éve...és nem is látom azt, hogy valaki akar is vmit alkotni..Bezzeg a kar lóbálás az megy a töltögetők ellen,...Idejét sem tudom mikor töltöttem le filmet...Szóval kíváncsi lennék ezek a politikusnak mondott bohócok mennyit kapnak azért, hogy ilyen hülyeségeket elfogadjanak (mert érteni nem értenek hozzá, ez tisztán látszik)...Valamilyen szinten kontrollálni kell..Meg még lehetne erről egy regényt írni.De azt hiszem ennél vannak SOKKAL fontosabb dolgok is...Persze a mostani vezetők carpediem életfelfogása, nem azt vonza maga után, h fontos dolgokról is döntsenek.Tisztelet a kivételnek, ami kevés van sajnos.
    Nevetséges, h egy müvésznek (asszem Di caprio) kell az embereknek közölni, hogy mit csinálunk épp a "Földdel"...A tv-ben ellenben megy a tomi kristály meg a többi örjítő faszság..

    " jelentette ki a találkozó után Christine Albanel francia kulturális miniszter." :D Azzal az összeaszott fejével inkább menne a sarokra..minthogy hülyeségeket beszéljen ez a bohóc is.
  • arrakistor
    #17
    "Ha tiltással nevelsz, hazudni tanítassz."
  • arrakistor
    #16
    még jó hogy működik , ez kb. olyan természetes , mint hogy az alma lefelé esik a fáról. a titkosításokkal egyszerűen nem tudnak semmit sem kezdeni és még vagy ezer évig nem is fognak tudni mit kezdeni.

    hiába küldenek rá akármekkora zombigéphálózatot, vagy szuperkompjútert brute force-szal egy-egy kódra (kulcsra) , a mai gagyin megírt >=256 bites szimetrikus kulcsokkal és bármilyen >=128 bites asszimetrikus kulccsal NEM tudnak mit kezdeni.

    a leghalványabb fingjuk sem lehet mi történik a neten, még akkor sem, ha egy-egy packet mégiscsak titkosítatLANUL halad át az orruk előtt, mert abból azt sem fogják tudni, hogy minek a mije egyáltalán.

    egyet tehetnek kihuzkodják a tengeralatti internetkábelokat vagy a hajukat idegességükben

    fair vagy nem fair : ez van .
  • lipovics
    #15
    Furcsa számomra, hogy tíz év alatt nem fogták fel, hogy ilyen nincs.
    Az internetet nem lehet korlátozni, se szűrni.
    Ha kitalálnak egy technikát, kijön rá következő módszer oszt jónapot.
    Gondolom emlékszünk még a 0day FTP-re, sima FTP-re, Webwarez-re, Winmx-re, aztán a DC-re, stb, stb.

    Ki kell találni azt a technikát, hogy nem lehúzós áron adjak a szart és lesz egyből piac (gondolok itt a mostani zenékre és filmekre). Annyira szarok, hogy letölteni se vagyok hajlandó....
    Ellenben a PC játékaimat megveszem boltban...
  • Praetor
    #14
    Nnna, készül már a cikk, aminek a címe:
    "Fájlcserélők a kulturális miniszterek ellen"?
  • Gerygrey
    #13
    Eszem-faszom megáll, miután megírtam egy órája a HSZ-t, bithuról elkezdtem tölteni látszólag jól seedelt torrentet, letöltési sebesség: 99 és 101K között ingadozik fél óra után is. Beállítottam az általad írt dolgokat, restart, és most ugyanaz a torrent 1,2M/sec sebességgel dübörög.

    Bevallom, nem hittem benne hogy szerveroldali korlátozást így ki lehet kerülni, úgy voltam vele hogy talán egy próbát megér... De működik, és nagyon királyság :) Örök hálám!
  • Munch
    #12
    Mi a picsat pattognak franciak, tobb seedserveruk van mint nalunk internet-elofizeto.
  • Gerygrey
    #11
    Köszi a tippet - mostanában a 10 mbites Chelloval gyakran előfordul, hogy bár webről az 1,2 megás csúcssebességgel töltök, torrent nem megy 100K/sec fölé... Kipróbálom, vajon arra is megoldást nyújt-e.

    Mondjuk azt azért őszintén valljuk be, hogyha kitiltanak erről a fórumról az nem emiatt a hsz miatt lesz
  • Polemius
    #10
    dronkZero:

    Jól látod, a feladatuk úgy tűnik valóban a kultúra terjedésének mindenáron való megakadályozása, és a vállalatok profitjának növelése.

    Ezt mutatja pl. a pár napja felmerült eu szerzői jogi tervezet, vagy itthon a kulturális járulék.

    Buta, műveletlen, gondolkodásra képtelen emberek, az kell nekik.
  • arrakistor
    #9
    ezt a Christine Albanelt más pozicióban tudnám inkább elképzelni
  • FoodLFG
    #8
    Az én pénzemet ne költsék ilyen fölösleges dolgokra. Köszönöm

    Egyébként meg: "kulturális" miniszterek ? Haha :D
  • arrakistor
    #7
    "Minél szorosabban szorítja össze az öklét Sztarkin kormányzó, annál többen csúsznak ki belőle" - mondta Leia Organa hercegnő, kacér mosollyal és daccal az arcán a halálbüntetés tudatában.

    Nos engem most a halálbüntetés ugyan nem fenyeget, de hogy kitiltanak erről a fórumról az viszont igen.
    Méghozzá azért, mert egy olyan dokumentációt teszek most közzé, amelynek segítségével a HADOPI (Szolgáltatók Altal Kontrollált és Gusztustalanul Cenzúrázott Internet (SZAKGCI)) rendszert mintegy kijátszva tud bárki, bármilyen anyagot letölteni az internetről, függetlenül attól hogy az legális-e avagy nem.

    Az első legfontosabb dolog amire szükségünk van, az egy ún. torrent kliens program.

    Jónéhány alternatív lehetőség közül most kettőt fogok bemutatni:

    az egyik az Azureus(Vuze), a másik a μTorrent (a míTorrent görög betűjének átírásával, helytelenül, de találóan csak uTorrentnek szokták írni)

    Az Azureus magyar nyelvre is átkapcsolható a Tools>Options...>Interface>Language menüpontok alatt.

    Ha ezzel megvagyunk menjünk a Eszközök>Beállítások...>Kezelőfelület>Indítás menübe, nyomjunk rá a Mutassa az UI váltót gombra, kapcsoljunk a Klasszikus Felületre és indítsuk újra az Azureust.

    Ezután menjünk a Eszközök>Beállítások...>Kezelőfelület>Felhasználói felület menübe és kapcsoljuk a Felhasználó jártasságát haladóra.

    Ezután a Eszközök>Beállítások...>Kapcsolatok>Hálózatok menüben tegyük be a pipát a következő hálózatokba:

    - I2P hálózat,
    - The Onion Routing (Tor) hálózat,


    valamint menjünk a Eszközök>Beállítások...>Kapcsolatok>Hálózatok>Átvitel titkosítása[szin=green] menübe, ahol tegyük be a pipát:

    - Titkosított átvitel használata

    Most nézzük a μTorrentet !

    [szin=green]Options>Preferences>Connection

    Pipa be:
    - Randomize port each start

    Majd, Options>Preferences>BitTorrent>Protocol Encryption > Outgoing: állítsuk Enabled-re

    Kész is vagyunk ! Ezután már bártan letölthetünk bármit az internetről miután kikerestük a gotorrent.net-ről , illetve a speckly.com-ról.

    Jó torrentezést !
  • cateran
    #6
    De szeretnem mar latni ezt a cimet: "fajlcserelok a kulturalis miniszterek ellen":D
  • jeti00
    #5
    halál rájuk:)
  • dronkZero
    #4
    A kulturális minisztereknek tehát az a dolguk, hogy minél hatékonyabban megakadályozzák a kultúra terjedését?
  • RecoPhile
    #3
    Így van.
  • phoenix1
    #2
    ... talán soha, ameddig ez a korosztály viszi az államot.
  • scs17
    #1
    mikor adják már fel?