15
  • redfish
    #15
    Ez az elektronikus számlaadás azért szemétség, mert sokaknak nincs számítógépe és internet elérhetősége! Nekik nincs választás, vagy ha nem akarnak +fizetni a számlákért, akkor ezután nem jutnak a számláikhoz?
  • redfish
    #14
    Nem minden bankban és minden számlacsomagnál ingyenes az internetes átutalás...
    Az OTP régi "Elektronikus Számlacsomag"-jában ingyenes volt, de ezt januárban megszüntették, helyette "Online Számlacsomag" lett a neve (drágábban!) és ebben már csak havi 2 átutalás ingyenes, a csoportos beszedésért is pénzt számolnak fel...
    A K&H Bank "Emelt Szintü Elektronikus Számlacsomagja"-ban minden internetes átutalás és minden csoportos számlabefizetés ingyenes, de már a sima "Elektronikus Számlacsomag"-ban nem így van... A két számlacsomag közt 200Ft/hó a különbség!
    A gyerekeim OTP-Junior számlacsomagjaiban MINDEN internetes átutalásért felszámolják a sápot!!!
    Szóval, érdemes alaposan átböngészni a bankok számlacsomagjainak szolgáltatásait, ezzel sokat lehet spórolni! (Minden banknál megtalálható a Kondiciók leírásában.)
  • redfish
    #13
    Az, hogy a HITELED náluk van, még nem jelenti azt, hogy automatikusan MINDEN PÉNZÜGYEDET náluk kellene intézned...
    A hitel miatt lehet az OTP-nél egy minimál-folyószámla csomagod, a fizetésedet és egyéb pénzügyeidet meg vidd át másik bankba!
    Nekem is OTP elektronikus számlacsomagom volt az OTP-nél, de mivel már 1300Ft-ba fájt havonta a díja, ezért ugyanolyan számlacsomagot nyitottam a K&H Banknál (Emelt Szintű Elektronikus Számlacsomag) havi 500Ft-ért...
    Ráadásul itt dombornyomott bankkártyát kaptam hozzá (ingyenes utasbiztosítással) csupán párezer Ft-os nyitó összegért, amit az OTP csak többszázezer Ft betétre és fizetés átutalás után adna...
    Szerencsére, már lehet válogatni a bankok között!
  • Balea
    #12
    Sajna pont az OTP-nél vagyok és a lakáshitel miatt még egy darabig náluk fogok raboskodni...
  • hiftu
    #11
    Az Erste meg pofátlan módon az online számlacsomag esetén lespórolja a havi 1-2 ingyenes pénzfelvételi lehetőséget még a saját ATMjeiből is..
    Szóval majdnem mindegy, hogy mikor fizeted ki azt az extra összeget...
  • toyotakacsa01
    #10
    " módosítani az 5-10 éve aláírt szerződést egy Online számlacsomagra"
    Az otp-nél szép nagy összeget nyúlnak le az embertől érte.
    Ezért is hagytam őket ott.
  • mitch2003
    #9
    Ezért kell beballagni a bankba, és módosítani az 5-10 éve aláírt szerződést egy Online számlacsomagra. Ilyenkor ingyenessé válik az átutalás bankon kívül és belülre is! (Erste/CIB -nél egészen biztosan!)
  • Balea
    #8
    Most küldött az Invitel a számla mellé egy levelet, hogy ha a csekkes befizetés mellett maradok, akkor ennek költségét (80Ft) velem fizetteti ki. Ha az elektronikus fizetést választom, akkor meg hú de jó lesz nekem, mert nem kell a postán sorban állni. Ebben az esetben meg a bank nyúl le hasonló összeggel, amiért egyik számláról átrakja a pénzt a másikra...
  • Laslow
    #7
    Ettől függetlenül az lett volna az ügyfélbarát megoldás, ha nem a papíralapú számla árát növelik 96 Ft-tal, hanem a Díjnetes befizetés esetén adnak 96 Ft kedvezményt... Ez a UPC üzletpolitikája.
  • Laslow
    #6
    A Díjneteset is akkor fizeted be amikor van rá pénzed - kapsz egy e-mailt, amikor megérkezik a UPC számlája a Díjnethez, de a befizetést magát te végzed el, amikor jónak látod. Engem cseppet sem zavar, hogy nem pazarolják a papírt számlára, illetve a pénzemet a posta vezetőinek fizetésére, az meg kifejezetten pozitívum, hogy ki lehet hagyni a postát az életemből. (Bár, eddig is minden csekket be lehetett fizetni netbankon keresztül...)
  • jojo
    #5
    Az 1-2 éves szerződésben nem emlitett még fizetendő dijat, csak a Tv díjat és esetleg az Internet havi díjat, de akkor hogy kérhet erre még rá bármit is?
    10 éve számláz az UPC, eddig nem tűnt fel a postai költség?
  • htmm
    #4
    UPC, nem tudom, mit vártok...
  • Cat #3
    Azért ez nem teljesen így van. Mit szolnál, ha a közértben bevásárlás után közölné a pénztáros, hogy még 90 forintot kér, mert ennyibe kerül a blokk amit kapsz? Ugye hogy nonszensz.
  • Gabest
    #2
    Én meg kőtáblába vésve kérem, természetesen azt is ingyen. A papírral eddig fűtöttünk, de inkább vastagítanánk a falat.
  • KekszNET
    #1
    Felhaborito!

    Gondolom vki okos elfelejtette belekalkulalni a nagy sietsegben az uj arakba a posta koltsegeket es most kitalaltak h lepjunk at dijnetre.

    Nekem jo a csekket, mert akkor fizetem be amikor van ra penzem, persze azert a hataridot soha nem lepem at, de nem olyan mint a csoportosbeszedes ahol csak ugy levonjak megha az a penz pl azon a napon masra kellene, aztan utana meg nagy utanajaras h ki tudd egyenliteni.

    Persze errol a dijnetrol eddig semmi jot nem olvastam.