10
  • Laci082
    "Egyébként meg a vírusirtó mellett 14 kártevő a gépen???"

Biztos Nortont használt
    Egyébként az ítélet abból indulhatott ki, hogy sima bankkártya csalás esetén is, ha Te megtettél mindent az elkerülésért (nem adtad meg a PIN-t senkinek, nem tartottad a pénztárcádban a kártya mellett, és eltűnés esetén azonnal jelentetted), akkor a bank felelőssége ha lenyúlnak pénzt, és azt ők kötelesek visszaszolgáltatni. Aztán majd ha elkapják a tetteseket, akkor rajtuk bevasalhatják.
  • Szemi90
    Ott a pont!
    Egyébként meg a vírusirtó mellett 14 kártevő a gépen???
    Ezek szerint a vírusírtót készítő cég a hibás nem?
  • Praetor
    Nem lesz gond ez a bankoknak, új szerződéseket fognak megszövegezni, amiben ezt a felelősséget is kizárják...
  • An-Dee
    Ráadásul ez a kettő sem mentség. Tegyük fel kiderül de nem publikusan, hogy az X cég router-e törhető és nincs hozzá frissítés. Kivülről belépnek a dns szerver címét átírják ahol a bank oldalát egy másik ip-hez rendelik. Persze belépni nem tudok rendszer hiba nélkül de akkor már beirtam mindent :)

Ezek után akkor az X cég az internetszolgáltatóm, a nagyker, és a kisker is felelős lesz?
  • uberalles
    na igen ez meg a 3. pont ... mi a f*sz köze van a banknak egy harmadik fél által generált oldalhoz, ami alapján lehúzzák a T. ügyfél pénzét?

a helyzet az, hogy ezek az "online törvények" igazán nevetségesek és röhejesek.

a tolvajt nem a cybervilágban hanem a való világban kell elfogni a pénz valós átvételekor

a cybervilágbeli kalózok sok lépéssel ezek előtt a barmok előtt járnak és soha nem fognak felnőni hozzájuk képest, ezen a fronton semmi esélyük küzdeni ellenük , legfejjebb nevetségessé teszik magukat ezek a cyberbűnüldözők és a karvalyorrú pereputtyuk.
  • HappyBoy
    És pontosan mi az avírusírtó alkalamzás? Mi tartozik abba bele?
  • HappyBoy
    És mi van akkor, amikor a bank nem is tud az adathalászatról? Valaki kamu oldalra felteszt egy kamu oldalt, majd elküld leveleket. A csóka megdja az adatait, majd leemelik a pénzét. És?
    A lakáskulcsát miért adja oda másnak? Mindjárt pontos címmel együtt?
  • uberalles
    "A bíróság szerint már az is elég, ha egy felhasználónak a számítógépén telepítve és frissítve van egy vírusirtó"

1: milyen vírusirtóról beszél a T. bíróság? milyen operációs rendszer alatt és egyáltalán hogyan tudom én majd nekik bebizonyítani, hogy az adott időben az frissítve volt, vagy hogy egyáltalán futott???!!!

2: a vírusirtók többségét vírusírók írják ? miért kéne nekem megbíznom akármelyik vírusírtó cégben is ? honnan tudjam , vagy mi a garancia hogy nem-e éppen ők fogják lehúzni az egész banxámlámat?

pontosan olyan dologba ütik bele azt a horgas orrukat a T. bírák, amikhez az égvilágon a leghalványabb fingjuk sincsen, nem beszélve az előttem író kollégák hozzászólásairól SEM.
  • JL666
    ugyanez jutott az eszembe.
  • Icegod
    ezután jönnek az ál-adathalászatok ... valakinek megadom azt a TAN-kódot, leemel 50 millát, a felét visszakapom, azt az 50 millát meg a bank megadja nekem, tiszta haszon ... mindenesetre örvendetes, hogy eljutottunk odáig, hogy a bankok is lehetnek hibásak az ilyen esetekben.