60
-
P3h3ly #20 Aha, elgondolkoztató hogy olyan dologért fizessünk amit el se követtünk...
Megyünk vissza a középkorba mikor a megvádoltnak kellett bizonyítani az ártatlanságát, sőt még jobb lesz, előre megbüntetnek azért mert LEHET hogy el fogsz követni valamit. Hurrá, ünnepeljük együtt a jogvédőket! -
gemi #19 Azt nem értem,hogy hova megy el a beszedett pénz, honnan tudják, hogy kit károsítanának meg, biztos nem az kapja,akit megkárosítottak. Azt se tudom,hogy a fénymásológép miért nem jogdíj köteles. -
temes69 #18 ha ezt bevezetik akkor onnantól kezdve az én szememben legálissá válik a torrent. a tököm tele van azzal hogy minden szart megadóztatnak. mostmár a gépeket is?
manapság amúgy is csak a tömény szar ömlik "zene" néven amit otthon géppel összedobnak 1 hét alatt, és akkor még vegyem is meg? meg fizessek adót a videókártya után is, hogy a mocskos elvetemült kiadóknak legyen még több pénzük?
-
Romel #17 "Egy olyan vilagban ahol egy csecsemo ugy jon a vilagra hogy akkora hitelteher van a nyakaban amit elete vegeig sem kepes visszafizetni, semmin sem kell csodalkozni..." - teljesen igazad van... nagyon elszomorító tény. -
Bossbob #16 Hát ez már nevetséges komolyan mondom fizetsz jogdígjat ha megveszed a műsoros cd-t fizetsz ha üres cd-t veszel, mostmár fizetsz ha gépet vagy lejátszót veszel, látom előre jön a jogdíj az mp3-lejátszókra na meg a rádióra meg a tévére és persze a népdalra is nehogy valaki emásolja. Akkor meg száljanak le a torrentról ha már amúgy is beszedik az emberen a díjat. jah és ha az előadó "művészek" minőségi darabokkal álnának elő akkor még megérteném de manapság már alig van értelme valamit is hallgatni. Meg amúgy is ez a pénz a kiadóké lesz megint nem a művészeké jobban járnának nyitnának saját szakállra egy online boltot! Ez már vicc. -
remark #15 Mennyivel ugyesebbek a penzrendszer monopoliumanak iranyitoi, ők olyan ingyenélők, akik ugy vetnek ki maganadot a vilag szinte teljes lakossagara, hogy az emberek nem is tudnak rola. Es amirol nem tudnak, az nem fáj nekik. Amirol nem tudnak, az ellen nem is fognak lazadozni. -
remark #14 Egy olyan vilagban ahol egy csecsemo ugy jon a vilagra hogy akkora hitelteher van a nyakaban amit elete vegeig sem kepes visszafizetni, semmin sem kell csodalkozni... -
hodobaj #13 A tököm televan valami gazdag médiagurunak esik 1millió dollárral az évi bevétele erre képesek megszivatni több 100millió embert ez mi? -
M0RN1NGST4R #12 szerintem meg már a kohókban be kéne vezetni a jogdijat. Hiszen lehet hogy az ércekből olyan áramkörök fognak készülni, amik valamilyen jogvédett tartalom másolásában játszanak majd szerepet. -
#11 ezaz, vezessék csak be, ezután már tényleg csak a hülye nem fog warezolni, ha már egyszer úgyis fizetett érte :) -
assdf #10 "A másik fél azzal érvelt, hogy meg kell téríteni a dokumentumok, zenei adatok másolásából eredő károkat."
És b@zzmeg? Téritsék meg azzal aki okozta.
Ennyi erővel a pékek is bevezethetnének jogdijat a könyvekre, mert aki könyvet vesz az kevesebb pékárut vesz (mivel kevesebb pénze marad), és ezzel károkat okoz a pékeknek ezért az a minimum hogy minden tescoban kapható nem pékáru termékek 60 euro jogdijat kell bevezetni amit aztán a pékek kapnak.
Természetesen a lista bővithető, minden szakma bevezethetné a jogdijat, és igy eljöne az aranykor mikor egy pl. egy számitógép alapára 200 euro, de a boltokban 100 ezer euro alatt nem lehetne kapni hisz mindenki rátenné a maga jogdijat mert hát valakinek meg kell tériteni a kárát.
Apám pl mezőgazdaságban dolgozik, ő is rátenne minden egyes termékre 60 euros jogdijat mert a jég elverte a dinnyét b@zmeg és ezt téritsék meg azok akik dinnye helyett kenyeret, kiflit vagy éppen rádiót vesznek...
Úgy látom németben is elkélne már némi lámpavas meg kötél... -
#9 Egyéként meg elmehet a sunyibva a sok ingyen élő, ők aztán teremtenek maguknak fizetést a semmiből, érdekes, hogy a profi jó zenét,filemt,játékot etc csináló alkotók,fejelsztők cuccát megveszi az ember, vagy pl zene estén, ott csápol az első sorban a nem épp olcsó jegyárak melett is mert, szeretem, mert megtisztelem magam és őt is, hogy ott vagyok a koncertjén, vagy pl egy hl2 kult játékot már a kiadás utáni napokban megvettem, mert pofátlanságnak tartottam letölteni, a vér pistékék aki mert azért varezolnak mert, ,,kemény vagyok mint, liba fos eső után" nah felölük aztán bármit bevezethetnek akkor is arra veri magát, hogy most ezt szedtem le meg azt, aztán 90%-a még a kicsomagolást se éli meg a gépén.
Ez nagy jógvédelem arra jó, hogy a homunkásból előlépett ,,érdemes" művészek vacakajit is sikeresen el lehessen pászítani különbőző csatornákon kersztűl holott a ,,műből" lehet 1 darab se fogy el... -
Csaba42 #8 Így még olcsóbb lesz külföldről, ahol még nem vezették be ezt a baromságot, hozatni a cuccokat. Komolyan, egyes embereknek ez már a mániájukká vált; lehet este sem tudnak aludni, folyton csak azt hajtogatják maguk elé: szerzői jogok, megsértés, warez, p2p. -
Icegod #7 engem pl érdekel :D ... első eset, hogy így próbálják megoldani a problémát, aztán ha vmi lesz belőle, átvesszük :S
Egyébként szerintem se ez a megoldás, már csak azért se, mert a legtöbben egyáltalán nem másolnak zenéket a gépükkel (pl én se), arra ott vannak a mindeféle programok, amivel fájlokat lehet küldeni (az msn is képes rá)
A torrentezés elleni védelemre viszont lenne egy ötletem: ha az internetszolgáltatók figyelik, hogy melyik ügyfelük hány portra csatlakozik, nagyjából kiszürhető, hogy ki használ fájlmegosztót ... úgyhogy egyfajta 'haszált portok száma' alapú árazás kéne -
#6 Hát megbocsáss, de mivel van, hogy 1 hónapig nem ,,kölcsönzök" egy videot és játékot sem netről, még is 10 mbites netem van mert kell, pl streaming tartalmakra legáll letöltésre, és tényleg arra! Nekem csak nem építsen semmien lehuzó adót a netem árába, köszi! -
ferceg #5 Olvasni tudok. De ami szart kitalalnak, azt mi nevetve atvesszuk, lehetoleg meg csavarva rajta egyet. -
#4 Germánban ember... kit érdekel mi van Germánföldön?
Itt a setét-Balkánon ez egyelőre kivitelezhetetlen lenne, mert informatikai hátrányról regélnek a fejesek... -
ferceg #3 Ha roviden akarom megfogalmazni: a ** anyjukat. Ha hosszabban, a ******* anyjukat.
Es ha veszek egy hazat ? Aztan egy alaplapot ? Aztan egy processzort ? Aztan stb ... ? Akkor melyik reszegysegre fogjak raterhelni ? Vagy 5000 helyett megint 20.000 lesz a dvd-iro ? -
#2 "a jövőben minden másolásra alkalmas készülék, így az asztali számítógépek is szerzői jogdíj-kötelesek lesznek."
A vicc az, hogy a mai napig mennek el úgy gépek, hogy DVD-ROM only-val veszik csak.
A másik meg az, hogy nem ez a megoldás a wrz kérdésre. Kitalálnak már minden baromságot ahelyett, hogy olcsó és normális online tékákat hoznának létre.
MIÉRT NINCS ONLINE játékkölcsönző?
1 hónapra a Crysis kerülne pl. 1500 Ft-ba egy Day of the tentacle a kora miatt meg 300 Ft-ba. 1 hónap után meg elindíthatatlan adathalmazzá válna az egész.
Vagy... a Net előfizetések árába /már 1 Megabit felett!/ be kellene építeni a szerzői jogdíjat, amit viszont tényleg a SZERZŐK kapnának egy normális képviselő szervezeten keresztül, mert a jelenlegi nem az. Ez emelkedhetne sávosan. 10 Megabit már nem lenne olcsó mulatság. -
JL666 #1 szerintem csak egy kvótát kéne létrehozni, hogy csak a fizetésed 5%-ával rendelkezhetsz, a többi adó, mert undorító, hogy elkezdik sorolni, hogy ez a sok lehúzás hány összetevőböl áll...