Németország: szerzői jogdíj PC-k után is?

← ElőzőOldal 2 / 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

"A másik fél azzal érvelt, hogy meg kell téríteni a dokumentumok, zenei adatok másolásából eredõ károkat."

És b@zzmeg? Téritsék meg azzal aki okozta.

Ennyi erõvel a pékek is bevezethetnének jogdijat a könyvekre, mert aki könyvet vesz az kevesebb pékárut vesz (mivel kevesebb pénze marad), és ezzel károkat okoz a pékeknek ezért az a minimum hogy minden tescoban kapható nem pékáru termékek 60 euro jogdijat kell bevezetni amit aztán a pékek kapnak.

Természetesen a lista bõvithetõ, minden szakma bevezethetné a jogdijat, és igy eljöne az aranykor mikor egy pl. egy számitógép alapára 200 euro, de a boltokban 100 ezer euro alatt nem lehetne kapni hisz mindenki rátenné a maga jogdijat mert hát valakinek meg kell tériteni a kárát.

Apám pl mezõgazdaságban dolgozik, õ is rátenne minden egyes termékre 60 euros jogdijat mert a jég elverte a dinnyét b@zmeg és ezt téritsék meg azok akik dinnye helyett kenyeret, kiflit vagy éppen rádiót vesznek...

Úgy látom németben is elkélne már némi lámpavas meg kötél...

Kétféle világ létezik. Az egyik amit látsz és a másik ami mögötte van. Ami mögötte van azt a pénz irányitja. Találd ki melyik világ irányitja melyiket.

Skynet85
Egyéként meg elmehet a sunyibva a sok ingyen élõ, õk aztán teremtenek maguknak fizetést a semmibõl, érdekes, hogy a profi jó zenét,filemt,játékot etc csináló alkotók,fejelsztõk cuccát megveszi az ember, vagy pl zene estén, ott csápol az elsõ sorban a nem épp olcsó jegyárak melett is mert, szeretem, mert megtisztelem magam és õt is, hogy ott vagyok a koncertjén, vagy pl egy hl2 kult játékot már a kiadás utáni napokban megvettem, mert pofátlanságnak tartottam letölteni, a vér pistékék aki mert azért varezolnak mert, ,,kemény vagyok mint, liba fos esõ után" nah felölük aztán bármit bevezethetnek akkor is arra veri magát, hogy most ezt szedtem le meg azt, aztán 90%-a még a kicsomagolást se éli meg a gépén.

Ez nagy jógvédelem arra jó, hogy a homunkásból elõlépett ,,érdemes" mûvészek vacakajit is sikeresen el lehessen pászítani különbõzõ csatornákon kersztûl holott a ,,mûbõl" lehet 1 darab se fogy el...

Így még olcsóbb lesz külföldrõl, ahol még nem vezették be ezt a baromságot, hozatni a cuccokat. Komolyan, egyes embereknek ez már a mániájukká vált; lehet este sem tudnak aludni, folyton csak azt hajtogatják maguk elé: szerzõi jogok, megsértés, warez, p2p.<#levele>

8,4 GHzx 24 magos Cell, NVIDIA-Ati-3dfx-SCEI RSX, 120Tb HDD, 24x BluRay, 512GB XDR, 512 GB GDDR10, OS: MyOS, LCD 1320\" Sony Bravia

engem pl érdekel 😄 ... elsõ eset, hogy így próbálják megoldani a problémát, aztán ha vmi lesz belõle, átvesszük :S

Egyébként szerintem se ez a megoldás, már csak azért se, mert a legtöbben egyáltalán nem másolnak zenéket a gépükkel (pl én se), arra ott vannak a mindeféle programok, amivel fájlokat lehet küldeni (az msn is képes rá)

A torrentezés elleni védelemre viszont lenne egy ötletem: ha az internetszolgáltatók figyelik, hogy melyik ügyfelük hány portra csatlakozik, nagyjából kiszürhetõ, hogy ki használ fájlmegosztót ... úgyhogy egyfajta 'haszált portok száma' alapú árazás kéne <#vigyor3>
Skynet85
Hát megbocsáss, de mivel van, hogy 1 hónapig nem ,,kölcsönzök" egy videot és játékot sem netrõl, még is 10 mbites netem van mert kell, pl streaming tartalmakra legáll letöltésre, és tényleg arra! Nekem csak nem építsen semmien lehuzó adót a netem árába, köszi!

Olvasni tudok. De ami szart kitalalnak, azt mi nevetve atvesszuk, lehetoleg meg csavarva rajta egyet.
Tinman
Germánban ember... kit érdekel mi van Germánföldön?
Itt a setét-Balkánon ez egyelõre kivitelezhetetlen lenne, mert informatikai hátrányról regélnek a fejesek...

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

Ha roviden akarom megfogalmazni: a ** anyjukat. Ha hosszabban, a ******* anyjukat.
Es ha veszek egy hazat ? Aztan egy alaplapot ? Aztan egy processzort ? Aztan stb ... ? Akkor melyik reszegysegre fogjak raterhelni ? Vagy 5000 helyett megint 20.000 lesz a dvd-iro ?
Tinman
"a jövõben minden másolásra alkalmas készülék, így az asztali számítógépek is szerzõi jogdíj-kötelesek lesznek."

A vicc az, hogy a mai napig mennek el úgy gépek, hogy DVD-ROM only-val veszik csak.

A másik meg az, hogy nem ez a megoldás a wrz kérdésre. Kitalálnak már minden baromságot ahelyett, hogy olcsó és normális online tékákat hoznának létre.

MIÉRT NINCS ONLINE játékkölcsönzõ?
1 hónapra a Crysis kerülne pl. 1500 Ft-ba egy Day of the tentacle a kora miatt meg 300 Ft-ba. 1 hónap után meg elindíthatatlan adathalmazzá válna az egész.

Vagy... a Net elõfizetések árába /már 1 Megabit felett!/ be kellene építeni a szerzõi jogdíjat, amit viszont tényleg a SZERZÕK kapnának egy normális képviselõ szervezeten keresztül, mert a jelenlegi nem az. Ez emelkedhetne sávosan. 10 Megabit már nem lenne olcsó mulatság.

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

szerintem csak egy kvótát kéne létrehozni, hogy csak a fizetésed 5%-ával rendelkezhetsz, a többi adó, mert undorító, hogy elkezdik sorolni, hogy ez a sok lehúzás hány összetevõböl áll...
← ElőzőOldal 2 / 2