12
 • mrzed001
  #12
  Ott van rögtön az első ha visszanézed, egyébként kérdezz (mert nem fogok a cikk mellé egy legalább ugyanakkora hozzászólást írni), mire vagy kíváncsi?
 • zsolesz79
  #11
  Esetleg valami használható hozzászólás?;)
 • mrzed001
  #10
  van pár
 • zsolesz79
  #9
  Van valakinek tapasztalata ezzel a masinával?
 • paat
  #8
  Nálam okosabbaktól kérdem: mov kiterjesztésű videóm hangsávját le szeretném cserélni. Milyen megoldást javasoltok (konkrét progi)? Ill van adobe premiere pro 3-am, de nem tudom ebben beállítani, hogy a videó újratömörítése nélkül mentse el a filet. Valami javaslat/tipp, hogyan tudnám megoldani?
 • Fen3gyerek
  #7
  gyáá gecc én 43k hufért vettem XD
  buuzi ójrópa XD
 • mrzed001
  #6
  A divx-xvid is képkockánként vágható mellesleg (full processing mode).
  Amire te gondolsz az a video direct stream copy (amikor a videó stream érintetlen marad, tehát se filter se semmi), amikor tényleg csak keyframe-től lehet kezdeni (erre a legbutább módszer, hogy a keyframe-ig full processing, onnan direct stream copy)
  A HD-ben felvett minőségi videót amúgy nem rontanám le helyedbe a szar mpeg2-es DVD-re, 30 fps meg amúgyis szebb, mint a 25
 • galocza
  #5
  dv-vel szintén 9mb fér egy 2 mb-os kártyára, de a felbontás kisebb. mjpeg ugyan túlhaladott, de jól skálázható és képkockánként vágható, ellentétben a lejjebb reklamált xvid/divx-ekkel, amelyek csak kulcsképkockánál vághatóak (persze lehet az összes kulcsképkocka, de akkor oda a jó tömörítési arány). meg ahogy írták már, xvid/divx elég prociigényes->fogyasztás fel.
  a mov nem olyan nagy probléma, avisynth simán megeszi (bár az újabbakat egy +pluginnal), én a fkgéppel felvett videokat amúgy is mindig manipulálom kicsit (zajszűrés, 30->25fps konverzió, hang stb) mielőtt megy dvd-videora.
  nemtom, most, hogy növekednek a kártyák (és olcsulnak - van egyáltalán ilyen szó?) én inkább azt várom, hogy nagy felbontás-kicsi tömörítési arány-jó minőség-sok hely variáció lesz a befutó.
 • M0RN1NGST4R
  #4
  A tz1 annak idején tényleg nagy dobás volt; vagyis inkább ötletes. ez már kicsit rókabőr szagú. Teljes mértékben egyetértek azzal, hogy a képzajt kéne csökkenteni az esztelen megapixelháború helyett. Talán majd egyszer eljön az az idő is.
 • mrzed001
  #3
  Vannak normális avi codec-ek (mjpeg, hauppage, DV, ...), amik hasonlóan kis sűrítést alkamaznak (kis proci igény, bár ez a mov is mpeg4 alapú ha jól tévedek, tehát egy alap divx-xvid is beleférne), de legalább avi formátumba mentenek amiből könnyű vágni, konvertálni és editálni free programokkal is.
 • Cat #2
  Jó minőségben sose fog neked tömöríteni fényképezőgép, erősebb processzort igényelne, ami többet fogyaszt -> hamarabb merül le az akksi.
 • mrzed001
  #1
  Mondjuk nem ártana rögtön a 3. sorban javítani:
  "848 x 480/640 x 480 30"
  Helyett:
  1280 x 720 30

  Mellesleg ami kimaradt:
  2GB-os file méret limit miatt 720p-s maxi minőség mellett egyszerre 8-9 perc vehető fel. Felvétel természetesen a jól megszokott mov formátumba, hagy szenvedjen a user a divx-be kódolásnál. Viszont a felvétel minősége tényleg jó, ha nem zoom-ol vagy mozog sokat, mert az autófókusz természetesen jóval lassabb, mint egy videokamerán.