33
  • gybfefe
    #33
    Sok okos ember ahelyett hogy levélküldési kvótát határoznának meg a netcsomagokhoz, rögtön nem lenne gond a spammerekkel. Akiknek meg fertőzött a gépe, rögtön kénytelenek lennének rendberakni amennyiben már nem tudnak levelet küldeni nem hinném hogy sokáig húznák halasztanák a tisztítást....
  • god25
    #32
    Az anyádat hogy blokkolnád, amikor meghúzom a hátadon? B@rom E.T.
  • eto demerzel
    #31
    kerdes az is hogy van egy router es azon keresztul negyen kapcsolodnak fel a net-re de kozulouk egy a pali akkor a taabbit is buntetik? ilyen esetben inkabb szolni kellene elotte hogy gaz van. nem lenne ildomos a tobbieket is megbuntetni.
  • n3whous3
    #30
    Kurva anyjukat azoknak, akik semmi képzettség és belelátás nélkül ilyeneket kitalálnak. Mert itt erről is van szó.
  • Palinko
    #29
    1 giga ramom van és nekem egyik ajánlott program sem segített, a CCleaner tényleg nagyon jó és magyar. de inkább váltottam már 1 hete linuxozom szerencsére nekem ez jött be, és eddig nem volt vele semmi problémám amire ne találtam volna megoldást.
  • USAMEN POWER
    #28
    És tudom ajánlani a "CCleaner" programot. Megtisztítja a géped a szeméttől. És nem csak az ideiglenes Internet file-okra kell gondolni, mert nálam a böngésző bezárása után törlődik automatikusan, és amikor először futtattam ezt a programot több mint 200 mb szeméttől szabadította meg a gépem, és nem is sejtettem hogy ennyi van. A sok szemét elég erőteljesen visszafogja a gépet.
  • USAMEN POWER
    #27
    Nem értem ... nekem is hatalmas a program gyűjteményem van és változatos, konvertáló programoktol elkezdve mindenem van, de egyállt nem lassul be a gép.
    Nem tudom hogy mennyi Ramod van ... de lehet hogy kéne rakjál rá még valamennyit.
    Vagy ne futtass egyszerre sok programot.
  • Palinko
    #26
    szerintem azért két hét alatt nekem mert elég nagy a program gyűjteményem és azt telepítés utánni időkben szoktam felrakni. szerintem nem használja az ismerőseid közül mindenki ilyen sokrétűen a gépet.
  • arrakistor
    #25
    arra viszont jó a Registry Cleaner
  • assdf
    #24
    Oké, de akkor meg ne telepits rengeteg programot és nem lesz virusos a géped. Ráaádsul nekem is nodom van, és eddig még mindig megfogta a virusokat.
    Mindenesetre az nem normális ha kéthetente kell újraraknod a géped...
    akkor te valami nagyon nagy virustanyáról szeded a progikat...


    Palinko:
    "igaz én többet telepítettem, és 2 hét után simán belassult, meg minden ismerősnél."

    Itt is valami nagy gebasz van, én elég sok windowst telepitek, én magam is azt használok, ismerősök is és ilyet ennyi idő alatt nem tapasztaltak.
    Azt aláirom hogy fél-1 év alatt mérhető lassulása lesz/het a rendszernek, de hogy két hét alatt az biztosan nem.
  • eax
    #23
    "Mi alapján lehet majd eldönteni egy adott gépről, hogy fertőzött-e vagy teljesen szabályszerűen müködtet valamit, anélkül, hogy belenéznének a forgalmába."

    Pl. honeypot.
  • USAMEN POWER
    #22
    Az előző gépemen 3 évig volt fent az Xp, ujratelepítés nélkül, és egy pillanatot se lett lassabb. Hozzátenném ! Nem volt Internet.
  • USAMEN POWER
    #21
    Én tudom hogy mit jelent a Service Pack, és hogy elengedhetetlen az Op. rendszerhez. Ahogy megjelent az Xp hez az Sp3, pár nappal rá le is szedtem, de a kiírásomban ki is van írva. 2 böngészőm van Mozilla Firefox 3-as verzió, és IE 7, ya és Nod32 virusírtóm (napi frissítésekkel) ami viszont egy rakás szart nem ér, szerintem Avastal többre megyek, és msn en semmilyen linkre nem kattintok rá, ami köszönés nélkül csak betolja a képét (ha esetleg köszönne, rákérdezek az ismerősre hogy valóban ő küldte). És van kb. 10 éves számítógépes tapasztalatom, amibe benne van az hogy széttudok szedni egy gépet elemeire, és össze tudom rakni, meg nagyjából vágom a kezelést, kevés dolog van amit nem tudok megoldani. Persze nem vagyok programozó, és még nekem is van mit még tanulnom. És megírtad a megoldást ... naponta rengeteg programot szedek le, telepítek, és valószínü hogy egy biztos vírusos közöttük, és legalábbis az én gépemet semmivelse lassítja, mert észrevenném ... nem kell egyszerre futtatni 100 programot. És vissza a programokhoz ... a Daemon Tools összes ingyenes változatában van Trojain Downloader. Asszem hogy a 3.47 es az vírusmentes.
    Kb ennyi.
  • Palinko
    #20
    anyám ahol dolgozik az állami hely és ugye xp van, nos ők 1 programot telepítettek amit használnak és kész. azok is ugyan úgy belassultak...

    igaz én többet telepítettem, és 2 hét után simán belassult, meg minden ismerősnél. linuxot meg igen csak gyilkoltam az utóbbi napokban mert állok lassan át és szerencsére semmilyen lassulást nem tapasztaltam.

    sztem csak az újabb gépeken nem lassul az xp, vagy nem tudom mivel magyarázni...
    mielőtt azzal jönnél minden helyen ahol lassult simán megvan az ajánlott rendszer követelmény.
  • Sanyix
    #19
    Vagy amikor a vista azzal fogad, hogy aktiváljam, amit reinstallal tehetek meg (ez komoly). Nézhetsz helpet, vagy ha bezárod az ablakot visszatosz bejelentkező képernyőre. És úgy minden előjel nélkül.
  • assdf
    #18
    Hát ez is csak akkor igaz ha napi 5-6 programot telepit fel, egyébként nem.
  • Palinko
    #17
    ja ha windowst használ akkor fél évente nagyon is kell újrarakni mert belassul.
  • assdf
    #16
    Én az utóbbi két évben nem raktam újra és nem volt se virusom se trojaim se semmim azóta.
    Ha 1 hónap alatt neked 5x kell újrarakni ott valami nagy gáz van a hozzáértésed körül.

    Volt egy haverom, az is kb. ugy mesélte hogy kéthetente újrarakja a windowst mintha az normális lenne.
    Aztán egyszer meguntam elmentem hozzá, erre a következők derültek ki:
    -egy ősrégi sp-k nélküli xp-t telepit fel mindig
    -ie 6ot használ nulla db patchel
    -nem tudja hogy mi az a frissités és hogy mire is jó az sp1-2 stb az xp-hez (szerinte csak lassitják a gépét)
    -nem használ virusirtót
    -msn-en mindig rákattint az összes linkre amit küldenek neki, akkor is ha tök idióta a link neve, és aki küldte se nem köszönt előte se nincs bejelentkezve...

    Kb. fél óra alatt ezek derültek ki, felraktam neki egy sp-2es xp-t, bekapcsoltam az automatikus update-t, kapott egy avg-t bekapcsoltam a frissitéseket, felraktam a legujabb firefoxot bekapcsoltam az automatikus updatelesét, elmeséltem neki hogy semmilyen linkre nem kattint semmikor amig nem beszélt az illetővel és nem győződött meg róla hogy az illető is tud róla hogy ilyet küldött neki és el is tudja mondani hogy mi az amit küldött.
    Tartottam egy 15 perces gyorstalpalót neki a virusok,trójaik stb-k terjedéséről és a fenntiek beállitását szépen megmutogattam neki ő meg leirta.

    Azóta már csak félévente 1x kell neki újratenni, nyilván amig ott voltam nem sikerült neki minden "érdekes" tevékenységét bemutatni ami még bajt okozhat, de azért azóta is áldja a nevem hogy két hét helyett elég neki fél évente újrarakni :)

  • himpike
    #15
    Használj ghostot vagy acronist akkor nem kell újra feltelepíteni. Ja, meg nem kéne rendszergazdai jogokkal böngészni...
  • USAMEN POWER
    #14
    Szerintem meg ponthogy jó lenne ez a dolog ! Az utóbbi 1 hónapban 5x raktam újra a windowst a gépemen, mindegyik esetben a trójai valamelyik agresszív verziója miatt, annak ellenére hogy olyan oldalakra nem megyek mellyek szerintem károsak.
    És egyik vírusírtó se volt igazán hatékony, ha a vírusok képesek voltak blokkolni a tűzfalat és a vírusírtót. Szerintem ez már vicc
  • FoodLFG
    #13
    Persze az más kérdés, hogy mit mondanak, és hogy közben mit tesznek, de semmiképpen sem jó reklám nekik. Erre kezdenek már jobban ráébredni
  • FoodLFG
    #12
    Agresszív korlátozások bevezetése a szolgáltatóknak sem lenne jó. Kezdenek rájönni.

    Virgin Media: ‘Absolutely No Possibility’ of Disconnecting File-Sharers
    http://torrentfreak.com/virgin-media-absolutely-no-possibility-of-disconnecting-file-sharers-080703/
  • kvp
    #11
    "Minden windosos gépet kinyit a helyszínelők új kütyüje"

    Ilyen mar regota letezik es publikus, csak linux-os alapokon. Most a microsoft is keszitett egyet, de semmi ujat nem csinaltak.

    A virusos gepek letiltasa pedig viszonylag egyszeruen megoldhato, akar forgalomellenorzes nelkul is, csak protokoll szuressel. Aki smtp kapcsolatot indit es nem vett vallalati szerzodest az valoszinuleg spam-el. Aki portscan-t indit a logalis halozat tobbi gepe fele, az valoszinuleg exploit-okat keres. Aki csatlakozni probal egy bothalozathoz, az zombi. Aki p2p-s rendszer uzemeltet az file-okat oszt meg. Ezutan el lehet donteni, hogy csak blokkoljak az adott protokollt vagy az egesz gepet. Elvileg mindkettohoz joguk van, ha a gepen szerver indul, mivel a sima elofizetoi szerzodesekben altalaban benne van, hogy tilos szervert uzemeltetni. (pl. egy skype node is annek minosul) Az, hogy a szolgaltatok ezt miert nem akarjak, egyertelmu. Ha letiltjak a p2p filemegosztast, a skype-ot, az ftp-t es a multiplayer jatekokat, akkor csak azok az elofizetoik maradnak, akik a webet hasznaljak es max a youtube-ig mennek videot nezni, tovabba csak a szolgaltato levelezorendszeret esetleg webmail-t hasznalnak. Ez olyan 20%-ara zsugoritana a beveteluket, mindezt a rendszer uzemeltetese miatt megnovekedett hardverkiadasok mellett.
  • bakagaijin
    #10
    A régi dózerokban még volt volt NSA kulcs :). Ez mostanra nagyjából 150 alkalmazást integráló programcsomagból álló komplex megoldás lett.
  • bakagaijin
    #9
    Lol, hátha amíg offline van magától meggyógyul :). Sikeresebb országban az előfizetés mellé ingyen víruskergetőt osztogatnak, igaz azt valakinek telepítenie is kell...
  • arrakistor
    #8
    [nagy][szin=red]TRUECRYPT on-the-fly valósidejű komplett file-rendszert elkódoló szoftver
  • Sanyix
    #7
    LOl, mégegy ok hogy ne használjunk kíndózt
  • Narxis
    #6
    Minden windosos gépet kinyit a helyszínelők új kütyüje
  • atomkrumpli
    #5
    évekkel ezelőtt egy ismerősöm elment reklamálni a szolgáltatóhoz hogy nincs net, a válasz az volt hogy vírusos a gépe és nem engedik vissza egy ideig :-) (axelero)
  • dnes82
    #4
    Majd lesz egy nagy, bölcs, és persze abszolúte nem korrupt csoport, akik eldöntik mi számít kártevőnek és mi nem, egyértelműen a saját jólfelfogott érdekünkben. Ha szóvátesszük, akkor pedig jön a boszorkány... - pardon - terroristaüldözés. Mindenki jól jár, elég lesz megkenni ezt a csoportot monopóliumok kialakításához.
  • Mcsiv
    #3
    anélkül hogy betekintést nyernének a forgalmamba, nem lehet megvalósítani sem az illegális tartalmat, sem azt hogy mit üzemeltetek.
  • L3zl13
    #2
    Nekem ez a rész nem tetszik: " illetve illegális tartalmakat osszanak meg".

    Mi köze van a spammelésnek a fájlmegosztáshoz? Nem teszik, hogy egy kalap alá akarják venni a kettőt.


  • Mcsiv
    #1
    Ez érdekes lesz, főként hogy vannak olyanok akik saját hostjukrol saját maguknak üzemeltetnek webszervert (bizonyos okok miatt, pl.: távfelügyelet), vagy éppen legális címlisára küldenek hírlevelet. Mi alapján lehet majd eldönteni egy adott gépről, hogy fertőzött-e vagy teljesen szabályszerűen müködtet valamit, anélkül, hogy belenéznének a forgalmába. Onnantol hogy átböngészik a forgalmadat, az szerintem több szempontbol is kifogásolható.