44
  • zola2000
    #44
    Miért mi a baj az ie4el (win 98ban az az alap) :)
  • Etinger
    #43
    Nekem szívemcsücske FireFox, de előbb nem tudtam se IE-rel, se FF-fel megnyitni egy oldalt, és megint az Opera segített, ott nem dobott ki hibákat, semmi, korrekten megjelenítette.... és ez már nem az első.... :) Na amúgy ez annyira nem téma közeli komment volt, csak most dicsérni akartam picit az Operát :):)
  • gumibéka
    #42
    Itt konkrétan arra gondoltam, hogy ha folyamatosan fejlesztenek egy terméket és beleteszik azt a korlátozást, hogy ne tudd feltelepíteni csak az aktuális legújabbat - én így értelmeztem a "szavidőt" - és a szoftver eljut oda, hogy a 2 - 3 verzióval előbbi jobb volt (pl. sokan a mediaplayer 6-os verzióját használják), akkor valaki előbb - utóbb meghekkeli, hogy kiszedje a korlátozást.
  • tomcsa4
    #41
    A hármas pontod: senki nem beszélt tökéletes böngészőről. A biztonságosabbat meg úgy értik, hogy VÁLTOZÓ KÖRÜLMÉNYEK között. És a körülmény változik, új káros programok jelennek meg. Így van értve a biztonság. És azért nem mindegy, ki mikor küldi a frissítést nemde?

    Kettesre emg: igen tudjuk, IE Win kerete. Támadható is volt valamikor pont ezért. Vagy összeomlasztható? Fene emlékszik már rá...
  • halalka
    #40
    HI, Elolvastam a hozzászólások kb felét. Elszomorító a helyzet!!!!
    1. IE, Opera, Firefox teljesen mindegy a frissebb verzió azért jobb mert az eddigi hibákat, lyukakat befoltozták, és egy kicsit mindig átszabják a kinézetet (már amelyiknél)
    2. IE 6 egy kalap sz*r a IE 7 -hez képest, és jobb ha tudjátok, hogy teljesen nem lehet a Windows -ból kiírtani.
    3. Akinek az Opera, vagy Firefox, Safari tetszik legyen, egészségére, de ne mondja, azt a hülyeséget, hogy mennyire jobb, szebb, biztonságosabb az övé mivel hülyeség. Szerintem nincs tökéletes böngésző csak még felfedezetlen hibák vannak. Illetve olyan hibák amiket még nem publikáltak.
    4. Az összes böngészőt fel lehet törni, csak akarat kérdése, illetve elterjetebb böngészőt értelelemszerűen többet törik.
    5. A firefox lenne az alapböngésző, biztos vagyok benne legalább annyi hibát publikálnának róla, mint az IE bármely verziójáról.

  • Icegod
    #39
    Opera 9.51
  • assdf
    #38
    birom az sg cimadási stilusát.
    romlott böngésző...
    legközelebb meg majd lejárt szavatosságú xp-ről lesz szó vagy mi? :D
  • god25
    #37
    Mióta kell crackkelni egy nyílt forráskódú terméket?
    Mindannyiunk érdeke, hogy frissítsék a böngészőjüket az internetben kevésbé jártas emberek. Ugyanis a legtöbb spam, szemét, stb. a "zombigéppé" változott PC-jükből származik. Szóval mindenki "cseszegesse" az ismerősét a frissítésre. Sőt a win. használók pedig sűrűn használják a spy-elleni programokat.
  • passatgt
    #36
    nem kéne annyni pornót nézni
  • USAMEN POWER
    #35
    Nagyon nincs igazad ! Egy ideig volt hamis Windowsom, csak utána kellett keressek a www.microsoft.com-on, a Windows Update használata nélkül, letöltöttem, és lám-lám a netkábel kihúzása nélkül települt. Ez hogy lehet ? hm ... érdekesnek tűnik, de egyálltalán nem az.
  • USAMEN POWER
    #34
    Ki a shit akarna selejtes verziót használni ? Kinek áll érdekében hogy minnél több vírus, és kémprogram szabaduljon a gépére, és a tudtán kívül mások az adatai közt turkáljanak ? Valószínüleg a legtöbb embernél azért van még régi verzió egyes szoftverekből, mert nem elég informált, és nem is sejti hogy frissíteni kéne az adott verziót. Manapság már a 10 éves gyereknek is saját számítógépe van, és a legtöbb ember örül hogy egyálltalán be tudja kapcsolni a számítógépét nemhogymég telepítgessen is. Szerintem valami internetes, ingyenes oktatás lenne a megoldás, az elavult szoftverek veszélyeiről (speciel a böngészőkre gondolok most), + elérési út az újabb verzió beszerzéséhez, és útmutató a telepítéshez, hogymég a 10 éves, és a számítógépekhez nem értő emberek is könnyen eltudjanak igazodni. Én speciel mindenből a legújabb verziót keresem, egy két szoftver kivételével, de azok között nincs böngésző program.
  • Mcsiv
    #33
    elég nagy butaságot mondtál, mivel a legtöbb böngésző ingyenes, vagy korlátozás nélkül elérhető. Innentől egyszerűbb lesz frissíteni kéthavonta, mint crackelgetni egy selejtes verziót.
  • gumibéka
    #32
    Az lesz az első ha ezt bevezetik, hogy megjelennek a "szavidőt" kigyomláló krekkelt verziók és majd azt használják az emberek.
  • Charybdis
    #31
    Nem nagy szám a legújabb Firefoxot, Operát használni.

    Használj Win 98-at IE5.0-val, akkor vagy igazi férfi, aki megveti a veszélyt!
  • Reg5
    #30
    A banner nem érne semmit.
  • szvini
    #29
    Nem arról van szó, hogy feltétlen tökéletes az új, hanem hogy azért illene már nem használni IE6-ot :), meg hasonlók.

    Általában jobb az új, persze van kivétel, meg van akinek éppen nem jó, ilyen mindig van sajna. Meg van másik véglet, amikor az újjal valamit még jobban elrontanak :).
  • homarson
    #28
    Értem, köszi. A netbankos szolgáltatásoknál ott van még a többkulcsos beléptetés, szutyok OTPnél az SMS azonosítás, stb. Nem beszélve a tűzfalról. Ezek mind semmit nem érnek, hogyha a böngésző támadható? Elkeserítő. Viszont rábeszéltetek Firefoxra..már megérte benézni.
  • DjDano
    #27
    Én azt mondom, kötelezővé kéne tenni a frissítéseket...
  • Narxis
    #26
    Pl. én szoktam interneten keresztül a pénzügyeimet intézni, több bankszámlám is van. A bankszámlaszámod és ahhoz tartozó kódjai vannak a leginkább veszélyben, erre fáj a foga sok tolvajnak, másodlagosan pedig a számítógépeden tárolt adatokra, legyen az bármilyen jelentéktelen is, ha bejutnak a gépedre rövid idő alatt átkutatják. Ezek ellen nyújt védelmet elsősorban az újabb és újabb verzió. Másodsorban javítanak a gyorsaságon vagy a kényelmesebb kezelőfelületen.
  • tomcsa4
    #25
    Istenem, tudósok ennyire bután. Az élelmiszerekért fizetünk, ezért elvárható a szavatossági idő. De a böngészők ingyenesek, így sokan leszarják. Ha fizetnének érte, biztos vagyok benne, hogy nagy szorgalommal szedegetnék lefele a frissítéseket.

    Mint a Windowsnál, tűzfalnál stb.
  • torcipepe
    #24
    ezek a kutatók idióták és kész, nem kell cifrázni.
    aki firefoxot, operát vagy netscape-et használ, annak a böngészője automatikusan letölti a frissítéseket. sőt a kicsipuha cég is rendszeresen ad ki frissítéseket IE-hez, annyi különbséggel, hogy a windows frissítési szolgáltatással és nem egy a böngészőbe beépített frissítővel lehet telepíteni és itt a probléma. aki nem IE7-et használ, annak valószinűleg nem eredeti a windows és ezért nem aktiválja az automatikus frissítéseket, esetleg egy órácskát képtelen rászánni telepítéskor egy teljes frissítésre vagy csak a céges rendszergazdája egy fasz, aki nem ér rá rendszeresen lefrissíteni a céges gépeket.
    a lényeg az, hogy aki nem frissít rendszeresen, annak egy bannerrel nem lehet megoldani, hogy megtegye, aki meg odafigyel, annak meg fölösleges és zavaró lenne egy ilyen figyelmeztető.
  • NessieGraf
    #23
    A FireFox nem frissíti magát automatikusan, csak ha direkt azt állítod be. Szól, hogy van, rákérdez és csak akkor egyébként.
  • Charybdis
    #22
    Szavatossági időnél tudok jobbat.

    Az Internet Explorerbe kéne egy baromi nagy banner középen felülre, hogy nem biztonságos és keveset tudó böngésző, válts inkább Firefoxra vagy Operára.
  • Icegod
    #21
    nem frissíti magát, csak jelzi, hogy új verzió van ... míg a firefox a háttérben mindent automatikusan megcsinál. Egyébként nekem az előbbi a szimpatikusabb... :)
  • floatr
    #20
    Lehetne egy kis skála a böngésző ablakában h mennyi nyitott biztonsági rés van benne :) Lehet h akkor az exploder ikonja lenne a piros, az operájé a zöld
  • Gerygrey
    #19
    Nekem egyáltalán nem döntő szempont a biztonság, tőlem akár az IE is lehet biztonságosabb, nekem akkor is a FF jön be a legjobban. Nem tudom mik a te netezési szokásaid, de nekem nagyon sokszor jól jön egy-egy firefox addon, amely más böngészőnél nincs.
  • homarson
    #18
    Biztonságos-biztonságosabb-nem biztonságos.
    Azért jó lenne, ha valaki hozzáértő leírná a magamfajta laikus júzereknek, hogy milyen jellegű veszéllyel állunk szemben, hogy eldönthessem valós-e az én internetezési szokásaim mellett. Számomra mind egyforma. Ha váltok, tudni szeretném miért kell.
    Köszönöm
  • Narxis
    #17
    Nem az a lényeg, hogy melyik böngésző biztonságosabb hanem hogy az ELŐZŐ verziónál biztonságosabb.
  • Narxis
    #16
    Már egy ideje nem csak jogtiszta winfosra települ. Gondolom azért mert a Firefox komoly vetélytárs lett.
  • Gerygrey
    #15
    a működne a RealPlayer Internet Recorder pluginje benne, amellyel bármilyen flash videót le lehet menteni videómegosztó oldalakról

    Már van FF3-hoz a Video DownloadHelper add-on legfrissebb verziója, amivel a címsor melletti ikonra kattintva egy kattintással letölthető a Youtube- vagy más flash videó.
  • Sanyix
    #14
    De frissíti magát, szépen az induláskor arcodba löki, hogy van új verzió frissíted?
  • slickboy
    #13
    Az IE7 nem véletlenül rendelkezik ilyen rossz mutatókkal. Ugyanis csak jogtiszta Windowsra hajlandó felmászni. Ezért ha nincs ilyenünk, az Windows Update-ről nem fog telepedni. Megoldás: Be kell szerezni a különálló telepítőcsomagot, majd a netkábel kihúzása után telepíteni, mert telepítés alatt "hazatelefonál" MS-hoz, megkérdezni, eredeti-e a Windows.
    Vagy használj Firefoxot. Sokáig nem csíptem, de a 2-es verzió meggyőzött. Használnám a 3-ast már, ha működne a RealPlayer Internet Recorder pluginje benne, amellyel bármilyen flash videót le lehet menteni videómegosztó oldalakról. Operához sincsenek ilyen klassz dolgok, azért nem használom, de amúgy jó.
  • Griphons
    #12
    Nekem az IE7 egyszerűen nem tud frissülni. A winfos szól, hogy vanfrissítés, letöltöm, telepítem (ie7 frissités), és kiírja, hogy a frissítés nem telepíthető. Hát ennyit az ie7 frissítéséről :)
    Maradok firefoxnál.

    A lejárati idő egy baromság, ez nem olyan dolog, mint a zöldségeknél. Itt nem lehet előre saccolni a lejáratot. Lehet, hogy egy hónapig semmi gond a böngészővel, de lehet hogy a frissítés után egy héttel valami farok talál egy biztonsági rést, és két napra rá már jön az új frissítés. Tök fölösleges, hogy ott villódzon a jel, hogy lejárt a szavatosság. Figyeljen erre a gyártó - mint eddig is - és küldje a frissítést - ahogy ff, safari és opera esetében eddig is.
  • Gerygrey
    #11
    Ezért kell hozzáértőre bízni a gép telepítését.

    Én ha egybites júzernek rakok össze gépet, akkor is alap hogy Firefoxot teszek rá az IE ikonját pedig még a startmenüből is kigyomlálom. A Firefox is olyan mint a driverek, új gépre alap hogy a telepítés után egyből felkerül.
  • Icegod
    #10
    egy böngésző nem attól biztonságos, hogy új ... az IE7 messze nincs olyan biztonságos, mint pl az Opera akármelyik verziója.

    Szerintem nem lejárati idő kéne, hanem az ismert kritikus biztonsági hibák számát kéne feltünően megjeleníteni... aztán innen mindenki azt csinál, amit akar :D

    az SG nem említi (miért nem lepődünk meg ezen?), hogy az Opera felhasználók 56%-a használja az aktuális legújabb verziót, a Safarisoknál pedig 65% ez az arány ( [origo] ). Az Opera viszonylag alacsony 'aránya' egyébként annak köszönhető, hogy nem frissíti magát automatikusan ... de hozzá tenném, hogy a legutóbbi stabil (9.27-es) verzió is van oylan biztonságos (sőt...) mint a többi böngésző.
  • benczurzs
    #9
    hmm hmm az Operát nem is látom a szövegben.
    Úgy tudom operához nagyon ritka a kritikus biztonsági frissítés, illetve a hibáit kevesen keresik, mivel nem elterjed. Akkor régi opera se jelent akkora biztonsági kockázatot, mint egy nem frissített egyéb, elterjedt böngésző.
  • m4G1c
    #8
    hmm,hmm, ha ennyire kurvafontosak azok a frissítések, akkor miért döglik meg nálam a firefox állandóan verziótól,géptől és vindóztól függetlenül frissítés után? egy ideig ki tudom védeni az újítást, de valószínűbb, hogy a lejárati idő nálam már működik (kábé 1 éve)
  • Molnibalage
    #7
    "komoly kockázatot vállal, mivel az általuk használt programok nem a legfrissebbek"

    Aha, persze... Az új szoftveren is egyből találtak biztonsági rést...
  • Narxis
    #6
    Ez 2008-ban újdonság? Fox és Opera detto sőt egy időben kötelező frissítés volt az IE 7 aztán a sok sírás miatt csak ajánlottá minősítették.
  • cloud.strife
    #5
    Nekem az a jó, hogy az Apple azonnal küldi a frissítést és így mindig a legújabb Safari-m van.. :D