Az esemény - Sosem volt még ilyen közel a világvége

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Kinek a pap, kinek a papné. Lehet, hogy elveszek a részletekben, de én csak így tudok nézni egy filmet. Nincsen tökéletes film, mindegyikben van "hiba", ami valakinek szemetszúr, valakinek pedig nem.
egyetértek veled,és csodálkozom hogy a többiek így elvesznek a részletekbe.

Egy dologra lennék nagyon kiváncsi: Hogy a retekbe támasztanak szelet a fák? na ezaz ami megmaradt bennem a film után 😄DDD
FeketeFény
Mellesleg az OSCAR zsûri nem hülye.. és Shyamalant igencsak elismerik a profik. Tehát ha valakinek nem tetszett=(nem értette igazán) az sajnálandó. Egyébként minden vita végetvetésére: ez egy film. Nem kell 20 oldalas tanulmányban feszegetni, hogy tényelg képesek e a növények erre vagy arra.. Olvastam lejjebb pl ilyet (bocs de a butaság határtalan és reagálni kell) hogy a kis vágáson jut be a levegõ az autóba.. ez egy olyan dramaturgiai elem, ami a levegõ bejutását jelképezi és nem egyértelmûsíti hogy ott jön be 😄DD de mind1 regényeket írhatnék, hogy micsoda butaságokat hordtak még itt össze.

-----][----www.di.fm-----][------

FeketeFény
Most láttam harmadszor! Rendkívül JÓ a sztori, a karakterválasztás zseniális, a színészi játék is jó. Sokat elemeztük a filmet a barátaimmal és arra jutottunk, hogy ez egy nagyon komoly film lett, eltekintve az apró hibáktól, amik elhanyagolhatóak és tényleg sikerült nagyot alkotni megint. Egyébként az önpusztítás tényleg durva túlzás, de pont ez adja meg a film igazi ízét. Annak ajánlom, akit érdekel a tudomány, át tud érezni élethelyzeteket és nem csak a Hollywoodi szargyár mocskára izgul fel, hanem mélységében át képes látni/érezni élethelyzeteket. szerintem REMEK film lett és csak ajánlani tudom! Azokról megvan a véleményem, akik nem értik, vagy nem tudják értékelni az ilyesfajta stílust. Aki pl. a No Country for old man-rõl is úgy ír, hogy semmirõl nem szól és nem látja az értékeket benne, az sztem inkább nézze a Hancock-ot az való neki, meg a TV-s sorozatok. peace

"Az esemény annak való, aki különleges, nem tipikus filmet akar látni..."

Az egyik Csillagkapu-részben hallottam egy mondatot az amerikai elnöktõl, valahogy így hangzik:

"Kitûnõ! Magával kéne íratnom a beszédeimet! Ilyen profin még senkit sem hallottam beszélni a semmirõl..."

Kövezzetek meg, de Shayamalamajmot egy egyfilmes tiszavirág életû rendezõnek tartom, aki a hatodik érzékkel az összes kreatív puskaporát ellõtte. Nem értem miért tartja mindenki olyan nagyra? Annyi erõvel az O-zone banda is egy hatalmas mûvészeti társulat, mert megcsinálta nekünk a Numa-numa yeah-t és ezzel az egy számmal rögtön a csúcsra került(...)M. Night Erõlködik, próbál egyedi lenni, és közben saját magát ismétli minden munkájával, még mindíg a fellegekben jár magától mert akkora tehetségnek és arcnak képzeli magát, holott gyártja a hulladékabbnál, hulladékabb; gagyibbnál gagyibb, nevetségesebbnél nevetségesebb filmeket...<#shakehead><#shakehead>
FeketeFény
Sztem nagyon jó film!! Aki szereti a világvége hangulatot annak csak ajánlani tudom.. ha igazán bele tudod képzelni magad a helyzetbe akkor megfog.. aki nem az meg nézze a Titanikot! Peace

a vörös árt én is ismerem,bioszórán vízvirágzásként tanuljuk,élõben is tudom milyen,mert a közeli bányatavakho járunk kutyátsétáltatni,és augusztus környékén mindig kikékül a víz és megdöglenek a halak
am ha tovább késleltetik a megoldást(fák a gonoszok) jobb lett volna

hát,izé...

tegnap néztem, nagyon gyatrának találtam, teli hülyeségekkel. pl. fel nem fogtam, hogyha már olyan jól rájöttek, hogy valami ideggáz okozza a gázt /😊)/, miért nem raktak az arcuk/szájuk/orruk elé minimum egy taknyoszsebkendõt, hátha... vagy valami... pedig volt is egy jelenet, ahol két mamika gázálarcban ült a szobában, és nézte a tévét

Egy hím méhecske buzdító szavai: "Szorgos népünk gy?zni fog, 'cause HERE I am!"

Szerintem az alapelgondolás nem rossz, lehetett volna belõle valami egész jó horrorfilmet kihozni, de nagyon gyenge lett az egész...
kb az volt a legröhejesebb, amikor az emberek elkezdtek leugrálni a tetõrõl a legelején, láttam a trailerben és kirázott a hideg, de mikor a filmben néztem, akkor az volt a legnagyobb gondom, hogy nevesek rajta vagy ne.......

http://csiri.blog.hu

Nagyon gyenge a film!
Példáúl a fõhõsünk ruhatára nevetséges 😊 Az egész filmben egy klasszikus kék szarúl méretezett farmerban, megy egy gagyi edzõcipõben rohangál...de még a film végén is ( 3 hónap után ).
Még nem láttam de szerintem is ijen egyszer nézhetõs film.
Amúgy meg az az egészben a faszság, hogy az ember max.150 éve van igazán terhére a természetnek. Ilyen rövid idõ alatt nem tudnak a fák kifejleszteni semmilyen mérget ellene. A fásszárúaknak ennyi idõ még csak 1 generációnak sem számít.

Az emberi kar szakítószilárdsága olyan nagy, hogy nem tudsz állva maradni ha letépi egy oroszlán. Vagy is nem tudja csak úgy letépni mert egyszerûen elhúzna. Ahhoz kéne valami ami visszatart mert a saját súlyod nem elég.
Annak a marhának meg letépik mind a kettõt és állva marad. Még jó, hogy csak 2-en voltunk a moziban a barátnõmmel. Így végig nyugodtan beszélgethettünk.<#vigyor>

"Egy romos istállóba "biztosan nem jut be" a kinti levegõ. "

Amolyan "Jajj fussunk mert jön mögöttünk a jégkorszak. " stílusban. 😊
magyarszurke
az amit a filmben mondtak az véletlenül nem hülyeség. Nem pont bacik, de pl. egyes algafajok ha fölszaporodnak egy tóban annak teljes élõvilágát kiirthatják (pl. vörös árnak nevezett jlenség). AZtán lehet, h bacik is tudnak ilyet...
meg 1 ien sz@r-t....😛 egyre rosszab filmek jonnek ki....😛 ennek meg az ertelme kb a Jeleket surolja....😛

Gigabyte GA-X58A-UD9, Core&#8482; i7-970, 12GB Kingston HyperX H2O DDR3, 2x1TB Western Digital HDD, GeForce GTX 570, Windows 7 Ultimate x64, Ubuntu 10, Samsung SyncMaster 225BW 22\"

pedig én amugy birom a katasztrófafilmeket, és még ebbõl a természet az ember ellen témából is ki lehetne hozni valamit, de nem így az biztos. meg aztán kéne már 1 jó kis katasztrófafilm, olyan, aminek nem lenne heppi end a végén, vagy vmi nagyon cingár..mondjuk túlélhetné pár ember a dolgot, de az emberiség nagy része pusztuljon ki..úgy lenne stílusos, napersze az amerikaiaknak sose venné be a gyomra <#buck><#idiota>

egyébként volt vmelyik jelenetben,h Ausztráliában meg "rég nem látott" bacik gyilkolják a halásuokat😄
de komolyan:"Több száz halász halt bele a fertõzésbe"XDXDXD
az amcsikat a csoportszámláló zöldségek gyilkolják,máshol meg csak a halászokat😄

hát,izé...

én sem láttam rendesen,uccsó fél óránál felálltam,h kicsurgassam a másfél liter ásottvizet,de az egyik ajtó zárva volt,a másikon meg csak belülrõl volt kilincs,tehát ha elmegyek nem tok visszamenni.haveroméknak meg nem szólhattam,mert éppen szakadtak a röhögéstõl,h lefele kihagytam két lépcsõfokot😛
Egyébként bennem felmerül az is hogy a méhek direkt mennek el,és négy év múlva kipusztulunk😄
biztos meg volt beszélve

hát,izé...

Örök mondata lesz a filmnek : "Fussunk a szél elõl!" xDxD
azért sztem ne is említsük ezt a kakát 1 lapon a final fantasyvel, még akkor sem, ha a mondanivaló hátterének a mélyének egy kis szegletében egyezést vélünk felfedezni 😊

Nekem egyáltalán nem jött be ez a film.
1: A nõi fõszereplõ grimaszai, tátott szájjal nézése egyszerûen idegesítõ. Azzal a kis titokkal megfûszerezve, amirõl az ember azt hiszi, hogy "Húú, biztos lefeküdt egy másik hapsival...", nem jön be, hiszen csak egy ártatlan sütirõl van szó, kéremszépen.
2: A kislány is igen érdekes, hiszen olyan kötélidegzettel van megáldva 8 évesen, hogy ilyet még nem láttam. Fejbelõnek elõtte pár embert, a szülei öngyilkosok lesznek, de õ már 3 hónap múlva iskolába jár és boldog a "pótszüleivel".
3: Felmerül, hogy a méhek is közrejátszanak a dolgokban, hiszen kipusztultak, és ezért történik mindez. Ám a film közepe táján már a szél a hibás...érdekes.
4: Egy romos istállóba "biztosan nem jut be" a kinti levegõ. Persze. Az autóba is bejutott egy kis vágáson keresztül.
5: Az autó nekihajt a fának. 3-4 kirepülnek a szélvédõn keresztül, de a hapsi egy karcolás nélkül kiszáll, és leül. Ismerõsöm beszólása: "Most halálra üli magát vagy mi a fene?!". De nem, hanem elvágja az ereit. Szuper.
6: Mindenki ilyen profin tudja használni a pisztolyokat? Felkapja lõ, és egybõl meghal, mert olyan pontot talál el. Gondolom.
Egyedüli pozitívum benne a mûanyag növénnyel való beszélgetés.
Nálam 10/0,5
Mellesleg az eredetiségrõl annyit, hogy a Blue Gender c. anime rég ellõtte ezt a konklúziót - igaz, tök más elõvezetéssel. Persze sehová se vezet azon filózni h hány százalékban nyúlás a cucc, de tény az hogy ad1. a Blue Gender azért elég híres volt ahhoz, hogy Shyamalan simán ismerhesse, fõleg ha ilyesmi témák foglalkoztatják ad2. a BG Shyamalan piacához képest egy távolabb esõ szegmens kedvelt alkotása, ergó messzirõl jött és messzi piacra dolgozó ember azt fosztogat, amit akar.
Egyébként az amerikai piacra szánt, de jól bebukott szegény Final Fantasy is valahol errõl regélt a konklúziójában; csak az 1. régen volt 2. egyébként se nézte meg senki, csak a célközönség.
Szal Shyamalan nem kitatlált, csak popularizált. Persze nincs ezzel semmi gond; csak gondoltam, rögzítem 😊
Blasta
Baszki, pontosan ugyan ezt éreztem én is 😊
Bemásolom a véleményem a filmrõl, amit másik topikba írtam 😄

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Adott ugye egy vírus, amit a növények árasztanak magukból a nagyobb emberi közösségek környékén, ezt védelmi mechanizmussal magyarázza drága író/rendezõnk. Aha. Csakhogy amikor már 10 fõs, majd a végén 3-4 fõs emberi csoportokat is célba vesznek a növények, az valami nevetséges. És a horrorisztikus közvetítõ elem, amit ha a kamera mutat akkor össze kellene szarnia magát a kedves nézõnek, nos az a SZÉL! Ami ha feltámad, indul a kollektív öngyilok. NORMÁLIS EZ A FAZON????????

De ez még semmi.
Ad1. olyan mellékjeleneteket kellett bevetnie a nemlétezõ feszültség "fenntartása" céljából, mint a házból gyerekek fejét puskával szétlövõ, komplett idiótán válaszoló emberek. Vagy a végén a film csúcspara tetõpontját jelentõ idegbeteg vénasszony, aki persze életnagyságú porcelángyereket szeretget az ágyikójában és komplett idióta. Mi ez basszus, Pszicho???? Atyám.

Ad2. A gyilkos növények pusztításának a vége az egész keleti parti zónában PERCRE PONTOSAN EGYSZERRE ÉR VÉGET.
Magyarázat? Óóóóóó, tehetséges író/rendezõnk ilyesmivel nem fárasztja le magát és minket. Egyszerûen úgy gondolta, hogy egy ilyen über rejtélyes sztorinál bõven megfelel a "erre nem tudjuk a magyarázatot" magyarázat.

Magyarul adott egy sztori, amiben a népek menekülnek a láthatatlan méreg ellen, nincs ellenszer, ellenfegyver, trükk, vagy akármi, amiért izgulhatunk, hogy hõseinknek vajh siker-e LEGYÕZNIÜK a fõgonoszt. Nincs ilyesmi, elégedjünk meg a "vazze, mázlijuk volt, pont vége lett az attaknak mikor má megakartak halni" befejezéssel.

Ja és a fõszereplõ nõ feje is idegesített. Plusz még egy jeleneten húztam fel magam, aminél egyértelmûen a Jelek igazán parás, home made-ufó megmutató videóját próbálta lekoppintani. Az állatkertes oroszlános-gondozó karletépésre gondolok. Ami persze egy mms üziben érkezett kb. HD minõségben egy szereplõ mobilkészülékére. Marhára nem mûködött.

Aztán poén, na abból konkrétan egyetlen van a filmben, az is elég visszafogott (mûanyag virágos rész).

Egy pontot a Jeep-es jelentért kapott, az marha profin volt megcsinálva.

Szóval csalódtam a paliban, a következõ filmjét max dvd-n nézem meg. Nem ajánlom senkinek, kap EGY pontot a tízbõl.

"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"

most hogy mondod, az utsó jelenet tényleg franciaországban játszódott, csak azért nem ugrott be elõször mert akkor már kínok közt vártam, hogy vége legyen a filmnek. persze jogos lehet a kérdés, hogy mi a francnak néztem végig, ha ennyire nem jött be...de úgy voltam vele, miután kifizettem a mozijegyet, hogy akkor mostmár csakazértis 😊
ja és igen, amit te írtál az is egy elég durva logikai bukfenc, direkt kihangsúlyozták, hogy pusztán a gátlás szûnt meg az emberekben az iránt, hogy kárt tegyenek magukban...ehhez képest úgy ugráltak le a munkások a tetõrõl mintha lent madártejet osztogattak volna...
egyébként 1 dologban meg nagyon egyet tudok érteni a cikkel, tényleg olyan volt több jelenetben is, mintha az amúgy értelmes és tehetséges színészeknek direkt azt mondta volna a rendezõ: játssz gagyin! és olyankor a párbeszédek is, meg úgy az egész színészi játék érthetetlenül színvonaltalan volt...szerencsére azért ez nem kísérte végig a filmet.

"már egyetlen emberre is beizgulnak, és bizony ha ráélvezik a mérges gecijüket "

Micsoda cizelláltság. <#eplus2>

!!!a végén Franciaországban garázdálkodtal a zöldségek
Az önpusztítást megakadályozó receptor nem egyenlõ azzal,h vki beszívja a mérget,és úgy érzi,h véget kell vetnie az életének
Ezen nem tudtam továbbmenni,amúgy jó kis film volt

hát,izé...

nemár bakker. az alapszituáció nem háborít fel titeket?
..
miféle gondolat az, hogy a fák..A FÁK megelégelik az embert, és elkezdenek mérges gázokat fingani a levegõbe, elõször csak 100 embert vesznek észre, késõbb már 50-et és a végén meg már annyira "érzékenyek" <#vigyor2> hogy már egyetlen emberre is beizgulnak, és bizony ha ráélvezik a mérges gecijüket akkor bizony szegény áldozat beindítja a fûnyírót majd aláfexik................és mindezt TERMÉSZETESEN csak amerikában, a világon máshol ilyesmi nem történhet meg, csakis az USA-ban.
..
halljátok ennél szégyenebb filmet nagyon nagyon rég nem láttam...

Troll
Én szeretem Shyamalan dolgait. Errõl a filmrõl azt gondolom, hogy az egyik leggyengébb filmje, nagyon szájbarágós, hiányoznak belõle a kis finomságok, ami a többi filmjére jellemzõk. De ezzel együtt is megérte megnézni, mert kilóg a tucatfilmek sorából. A következõ filmjére is kiváncsi leszek.

Blasta
A cikk: gázos
A film: méggázosabb, M. Night eddigi mélypontja, valami iszonyat béna logikátlan szar

"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"

immovable
Szekeres Viktor védelmében annyit, hogy nehéz kritikát írni egy filmrõl úgy, hogy közben nem mondj el róla semmit, mert akkor lelövöd a poént. De télleg a legtöbb filmet lehúzzák. 😊
Broafka
Szekeres Viktor beláthatná már végre hogy ne mtud cikket írni, hiába is próbálkozik... de csak tessék, ha ennyire unatkozik

- éppen d[-_-]b - hogy csinálod ezt a fordított \"b\" bet?t? - ööö, mind1...

Phate
az sg-nek általában mindegy, h jó vagy rossz film, lehúz mindent...

[ edrink.blog.hu ]

Vigyázz! Az ilyen negatív hangú commenteket gyorsan leszedik a hozzászólások közül 😉. Valószínûleg ezt is.
Egyetértek. Nagyon gyenge minõségû, összeszedetlen a cikk...
Nem szoktam fikkantani az SG cikkeit, de most nem tudom megállni: ilyen zagyva, se füle-farka összevisszaságot mint ez a "filmkritika"....
youtubeon filmet nézni?<#nevetes1>

Asus P7H55-M Pro, Intel i5-750, 12GB Kingston 1333Mhz, Asus GTX560 DCUII OC 1GB, Philips PFL5605 LedTV

immovable
hehe, mindenki szapulja akkor megnézem 😊
M. N. Shyamalan a legjobb 😊

kihalnak a méhek azért van esemény, totálképbõl ez jönn le? 😊
Dj Xyberpunk
Ennél unalmasabb, és eseménytelenebb filmet kb. 2 éve nem láttam, alig vártam, hogy vége legyen. Moziba kár elmenni emiatt a film miatt..

DS4 2.0 | Q6600@3400 + NinjaB | 4GBGeil | MSI 5870 | Corsair HX520 | 46\"SAMSUNG Full HD + 22\"BENQFullHD | G500 | AUDIGY2ZS | Genius HT5.1 + Medusa5.1 | 1.5TB SATA2 + 128GB G.Skill SSD | 88/25DiGi

Nem, felpakolta valaki majdnem az egészet. Asszem part 8-ig, de az már hiányzik. Angol szöveg, japán felirattal, irdatlan pocsék minõségben.

fu ebbe a cikkbe bele zavarodtam teljesen de azért kíváncsian várom a filmet...youtube-on mit néztél meg? az elõzetest?

Asus P5LD2-VM,P4 3Ghz,Sapphire Radeon X1950Pro(512),3Gb DDR2 ram,200G HDD(Samsung 120,Samsung 80),Chieftech ház,Artic cool freez 7 pro,pioneer dvd rw,A4Tech X-750F,Samsung SyncMaster 753s

Lehet galádság, de megnéztem az egészet jutúbon. Szerintem nem rossz film, van valami megfoghatatlan, egyedi hangulata, ha beleéli magát az ember még jó is tud lenni, de semmi több, szerintem nem emelkedik ki az átlagfilmek közül semmiben. Nem is volt elég véres, se elég fordulatos, de mondom ennek ellenére nézhetõ. Bár a Jelekhez képest ez semmi valóban, miért nem csinál ez a fickó egy második részt a Jeleknek? Lehet az is azért sikerült csak jóra, mert Mel Gibson is bele-bele szólt a dolgokba, bár ezt csak én gondolom.