GNU GPL
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Köszönöm a válaszokat!
Jól össze lettem kavarodva..
Nekem például van egy olyan programom, amit pénzért árulnak, és bele van építve egy GPL-es progi (upx.exe), és a hozzá tartozó GPLiszensz fájl, de a fõ program mégse gpl-es, és pénzért árulják.
Hogyan van ez?
Jól össze lettem kavarodva..
Nekem például van egy olyan programom, amit pénzért árulnak, és bele van építve egy GPL-es progi (upx.exe), és a hozzá tartozó GPLiszensz fájl, de a fõ program mégse gpl-es, és pénzért árulják.
Hogyan van ez?
Õ felhasznál egy olyan programrészletet, amit így licenszeltek. Ha ki van kötve, hogy nem profitszerzésre, akkor csak úgy használhatja fel, ahogy azt az írója kikötötte. Nem nehéz szerintem felfogni.
púúúúú
http://hu.wikisource.org/wiki/GNU_General_Public_License_(magyar) - itt olvasd el a 4 Hogyan alkalmazhatók ezek a szabályok egy új programra? bekezdést.
A gnu gpl t használhatod amire akarod - ha van gerinced hozzá akkor még profitszerzésre is - amennyire emléxem a licenszét sem kell használnod nem fix - de módosithatod is és akkor a sajátodként is licenszelheted.
- mondta a medve, és fejbe lőtte magát...
ugyanis ugyanaz a tészta lenne az is, hogay esetleg még nagyobb részét felhasználod egy proginak, avagy lemásolod az EGÉSZET és azt adod el másik licensz alatt. Ezt nem teheted meg.
púúúúú
Nem vagyok benne 100, de ha GPL licensz alatt van a cucc és te felhasználod, onnantól kezdve a saját progidnak is GPL licensz alá kell esnie. Olvasd el végig a GNU GPL-t és akkor talán könyebb lesz 😉
púúúúú
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem a GPL-el kapcsolatban:
Ha én készítek egy programot, ami felhasznál egy másik programból egy fájlt, amely GPL-es, akkor én azt az egy fájlt betehetem-e az én programom telepítõjébe (a liszenszével, a készítõ megjelölésvel, és garanciára vonatkozó feltételekkel együtt)? A fájlt nem módosítom, az eredeti marad. Ettõl az én pogramomnak még nem kell GPL-esnek lennie, nem?
Vagy mellékeljem a telepítõm mellé a gpl-es program telepítõjét? Ezt megtehetem?
Lenne egy kérdésem a GPL-el kapcsolatban:
Ha én készítek egy programot, ami felhasznál egy másik programból egy fájlt, amely GPL-es, akkor én azt az egy fájlt betehetem-e az én programom telepítõjébe (a liszenszével, a készítõ megjelölésvel, és garanciára vonatkozó feltételekkel együtt)? A fájlt nem módosítom, az eredeti marad. Ettõl az én pogramomnak még nem kell GPL-esnek lennie, nem?
Vagy mellékeljem a telepítõm mellé a gpl-es program telepítõjét? Ezt megtehetem?