8
General Public License
  • pulchra
    Köszönöm a válaszokat!

Jól össze lettem kavarodva..
    Nekem például van egy olyan programom, amit pénzért árulnak, és bele van építve egy GPL-es progi (upx.exe), és a hozzá tartozó GPLiszensz fájl, de a fő program mégse gpl-es, és pénzért árulják.
    Hogyan van ez?
  • n3whous3
    Ő felhasznál egy olyan programrészletet, amit így licenszeltek. Ha ki van kötve, hogy nem profitszerzésre, akkor csak úgy használhatja fel, ahogy azt az írója kikötötte. Nem nehéz szerintem felfogni.
  • Dj Faustus #6
    - itt olvasd el a 4 Hogyan alkalmazhatók ezek a szabályok egy új programra? bekezdést.
  • Vorpal
    A gnu gpl t használhatod amire akarod - ha van gerinced hozzá akkor még profitszerzésre is - amennyire emléxem a licenszét sem kell használnod nem fix - de módosithatod is és akkor a sajátodként is licenszelheted.
  • n3whous3
    ugyanis ugyanaz a tészta lenne az is, hogay esetleg még nagyobb részét felhasználod egy proginak, avagy lemásolod az EGÉSZET és azt adod el másik licensz alatt. Ezt nem teheted meg.
  • n3whous3
    könnyebb
  • n3whous3
    Nem vagyok benne 100, de ha GPL licensz alatt van a cucc és te felhasználod, onnantól kezdve a saját progidnak is GPL licensz alá kell esnie. Olvasd el végig a GNU GPL-t és akkor talán könyebb lesz ;)
  • pulchra
    Sziasztok!

Lenne egy kérdésem a GPL-el kapcsolatban:

Ha én készítek egy programot, ami felhasznál egy másik programból egy fájlt, amely GPL-es, akkor én azt az egy fájlt betehetem-e az én programom telepítőjébe (a liszenszével, a készítő megjelölésvel, és garanciára vonatkozó feltételekkel együtt)? A fájlt nem módosítom, az eredeti marad. Ettől az én pogramomnak még nem kell GPL-esnek lennie, nem?
    Vagy mellékeljem a telepítőm mellé a gpl-es program telepítőjét? Ezt megtehetem?