33
Melyik a legjobb, melyik tud mindent
  • bakvarnyu
    #33
    tudtok valami alternativát a net send helyett?Mert le van tiltva az xp üzenetküldés és csak adminisztátori joggal lehetne feloldani.
  • nikiherceg
    #32
    Kopete a legjobb :-D Minden van benne, csak lassú a fájl átvitel,de aamúgy a legjobb :-P
  • GregSB
    #31
    " googlevideo-s filmet alapbol beleépülnek a beszédablakba nem kell külön nyitogatni böngészőt"

    Hmm ezt hogy? Próbáltam de nálam csak simán bemásolja a linket az ablakba...
  • precision
    #30
    az msn -es vírusokkal az a baj, hogy a sok idiota brainless user ráklikkel mindenféle szarra és bekapja a vírust...mindegy milyen klienst használ
    nálam nem fagy (xp alatt használom), teljesen meg vagyok vele elégedve
  • Fujiryu
    #29
    Ubuntut használok, de a nyomtató driver problémái, és a teledfonom miatt amint szerzek dvdket amire kiírhatom a filmeket lecserélem windowsra.Kösz a segítséget.Asszem amint rendbepakolom a gépemet leszedem a mirandát és testreszabom :) Már ezért érdemes volt a topikot megnyitni.További kellemes eszmecserét azoknak akik még keresik a megfelelőt :)
  • Lullaby
    #28
    aMSN-el az a baj, hogy a vírusok 90%-át arra írják illetve sokszor lefagy.
  • karajjj
    #27
    de ezt az opcióknál simán ki lehet kapcsolni és akkor már nem írja ki...
  • HiPPoNaX
    #26
    Ubuntu alatt emesene-t hasznalok. Hang- es videoatvitelt nem tud, abban msn protokoll hasznalata eseten meg mindig az aMSN az udvozito alternativa linuxon. Mivel en minden ilyen multimedias szolgaltatast skype-on hasznalok, ezert msnezesre linux alatt boven eleg nekem az emesene. Hasznalnek en mas protokollt is (pl jabber - gtalk), de nem igazan lehet raszoktatni a nepet ezekre a szutyok msn helyett sajnos.
  • Pigo
    #25
    ICQ
  • N o N a m e
    #24
    Yahoo Messenger.
  • VRSDM
    #23
    GOOGLETALK a legjobb szerintem, van benne idle jelzés, 3perc egérmozgatáshiány után, van benne busy mód, akkor üzenetet írkál a címzetteknek ha rádírnak, googlevideo-s filmet alapbol beleépülnek a beszédablakba nem kell külön nyitogatni böngészőt, képekkel szintúgy ez a helyzet, bármennyi képet tud csoportba küldeni, a beszélgetőablak, sorrendezés, forma, minde testreszabható, gyors, nincs semmi fölösleges csicsa micsa... mindent tud amit tudnia kell egy beszélgetősnek...
  • Ability
    #22
    Már ha Ubit használsz, persze. Amúgy bocs a sok kommentért, de nem vagyok VIP. :P Fuji, Te is kerestél linuxos klienst, elsőkörben kipróbálhatod ezt.
  • Ability
    #21
    Próbáld ki az Emesene nevű programot, benne van a csomagkezelőben. Én csak egyszer láttam rövid ideig, de jónak tűnt. aMSN nekem mindig fagyott, érdekes. Amúgy Pidgint használtam, nekem elég volt az mindrenre.
  • zeli
    #20
    aMSN az jó, Linux alatt azt használtam, bár annak is van 1-2 hátránya.
  • precision
    #19
    aMSN a legjobb
  • Ability
    #18
    Már nem, van benne custom smile is. A régi verzióban valóban csak beállított ment, de már támogatja. Van egy másik plugin is amúgy, az viszont csak a 8-as verzióval működik.
  • Ability
    #17
    Na akkor megpróbálom összeszedni. Először is: sok időt kell rászánnod. Az alap program végtelenül le van egyszerűsítve. Már így is rengeteg beállítás van, de akármikor betöltesz egy újabb plugint, akkor újabb opciók jelennek meg. A pluginokat lehet kezelni, ki lehet kapcsolni őket. Ha neked nem kell Gadu-Gadu protokoll, akkor inaktívvá teszed, és be sem töltődik a memóriában. Alapjáraton is bennevannak az elterjedt protokollok, érdemes kikapcsolni ami nem kell. Ha nincs benne valami, akkor a miranda oldaláról le tudod tölteni a szükséges dolgokat. Amiket én szoktam használni:

    Modern Contact List - ezzel lehet skinezni a kontaktlistát. Van alternatívája is, de ehhez van a legtöbb skin. Itt találod őket, én ennek a régi változatát használom.

    IEView - Ezzel a beszélgetőablakot lehet skinezni, és ami érdekes, hogy az Internet Explorer fordítóját használja fel, és a sablonok valójában weboldaltervek. Aki ért a HTML-hez kicsit, az csinálhat saját skint. Én ezt használom: Renkoo (Nem olyan igénytelen, mint a képen.)

    My details - Ezzel az MSN-ben megszokott adatidat teszi felülre, könnyen beírhatsz msn kommentet, képcsere, stb.

    History++ - Ezzel fejlett naplózást lehet elérni, keresővel, áttekinthető, szűrhető listával.

    Tipper - Ezzel egy kontakt adatai jelennek meg, ha ráviszed az egeret. Rengeteg dolgot le lehet kérdezni. IP cím, utolsó beszélgetés időpontja, utolsó üzenet, állapot megjegyzés, mikor váltott awayre, mióta nincs a gépnél, stb...

    A lényeg, hogy minden egymásra épül, össze kell válogatni ami neked kell. A miranda addons oldalán többezer skin, hang, protokoll, plugin van, válogatni kell. Van Weather protokoll, amivel ki lehet íratni az időjárást, beépül a programba, sőt, akár még kontaktnak is fel lehet venni. Olyan adatokat ír ki, amilyet te szeretnél. Ha valaki paranoid, akkor titkosító protokollokat is le lehet tölteni. Ha szépen betöltesz mindent, akkor rengeteg beállítás tárul eléd. Nekem olyan dolgok be vannak állítva, hogy ha valaki elérhető, akkor zöld a neve a listában. Ha elfoglalt, nincs a gépnél, akkor sárga. Ha nem elérhető, akkor piros. Látszólag értelmetlen baromság, de én így szoktam meg, és tükrözi, hogy mennyire részletesen be lehet állítani. Először keresgélni fogsz, és nem lesz egyszerű megtalálni amit akarsz. Ha betöltesz egy skint, akkor nem feltétlen ugyan úgy jeleníti meg. Lehet az avatar nem jobb oldalt lesz, lehet hogy kikerülnek a levél ikonok. Apropó, ikonok. Mindent le lehet cserélni. Az alap ikonok nem szépek, én töltöttem le az addon oldalról valami faszát, és frankón betöltesz egy dll-t, és drag adn drop-pal le lehet cserélni őket, bármi ami megjelenik azt lehet cserélni.


    Könyebb dolgom lenne, ha mondanád neked milyen elvárásaid vannak.
  • neevous
    #16
    A SmileyAdd pluginnal is csak azokat a hangulatjeleket jeleníti meg a Miranda, amik az adott smiley témának az msl kiterjesztésű konfigurációs beállításában benne vannak.
  • neevous
    #15
    Nem, de személy szerint nem is hiányzik, hogy bogarásszam, hogy mit akar a másik.
  • Ability
    #14
    A 8-as verzió alapból kezeli, és lassan közel jár a végső kiadáshoz, ilyenkor nem szokott benne észrevehető bug lenni. A 7-es verzióhoz többféle plugin is van. Egyik itt. Én kipróbáltam, de utána töröltem, mert sok embernek minden második betűje egy smile. Jobban járok, ha inkább nem is jelennek meg, vagy definiálok magamnak egy saját smile packot amiben benne vanank az alap dolgok.
  • Muki100
    #13
    A trillian astra már jobb lesz, de még alfában van. Meg én nem használok 8 protokollt csak 3-at, de a 3.xxx trillian valóban elég öreg már.
  • Met
    #12
    A Miranda tudja kezelni a messenger emotikonjait? Nem az alapokat hanem amit pluszba be lehet rakni az msn-be.
  • Ability
    #11
    Sajnos csak Windowsra van.
  • Ability
    #10
    Trilliant sokáig használtam, de az az igazság, hogy szépen leragadt egy szinten. A Miranda oldalán ha megnézed van legalább 100 féle protokol támogatás, ami csak olyanok, mint a yahoo, gadu-gadu, gtalk. Ezen felül vannak a normál beépülők, amik a programot manipulálják. Trillian nagyon zárt rendszer. Miranával ami baj, hogy annyira részletesen be lehet állítani, hogy sokszor elveszel a sok opció között. Idő kell rá, hogy az ember személyre szabja.
  • Fujiryu
    #9
    Linuxra is van belőle? és igen jöhet több info.

    a másik dolog hogy olyan kéne ami nem csak msnre jó hanem icq yahoo és irc is.
  • Muki100
    #8
    Trillian mert sokkal praktikusabb mint az msn messenger, és fel tudok vele menni IRCre is.
  • 12346
    #7
    és mondjuk tényleg^^
  • Ability
    #6
    Miranda. Legjobban testreszabható. Alapból egyszerű program, direkt ilyen nagyon kis igényű valamire tervezték. Viszont valamilyen szinten olyna, mint a FireFox. Rengeteg beépülőt lehet letölteni hozzá. Én ezt használom, a legrészletesebben be lehet állítani mindent, olyanokat, amiket el sem tudnál képzelni. Skinezhető, olyanra szabod a viselkedését, és a kinézetét amilyre szeretnéd.

    Ha kell további infó, akkor írok szívesen.
  • ProGabe #5
    nem,mert az igaz,hogy a beállításoknál azt írja hogy "nincs a gépnél" állapotot kapcsol be,de valójában az lesz ott,hogy "tétlen"!

    szóval máris meg van oldva a probléma
  • 12346
    #4
    viszont ezt az állapotot be tudom állítani manuálisan, szal már bukó is.
  • LMNO
    #3
    win live messenger mind a két dolgot tudja
  • pinnacle
    #2
    msn-ben bekapcsol a nincs a gépnél állapot, ha 5 percig nem mozdul az egér se a bill. nem nyomkodod
  • Fujiryu
    #1
    Azért nyitottam ezt a témát mivel eddig lényegében két programot használtam hosszú távon, az MSN-t és a Pidgint:Mindkettőben vannak olyan dolgok amik a másikból hiányoznak(pl msnből az idle jelzés, ha valaki egy ideig még az egerét se mozgatja állapottól függetlenül.Vagy pidgin nem jeleníti meg azokat az üzeneteket amiket akkor kapsz amikor offline vagy, ill offline ismerősnek is csak akkor küldi el ha be vagy jelentkezve akkor amikor ő bejelentkezik).Szóval a kérdés hogy van-e olyan program ami ötvözi ezt a kettő dolgot ami a zárójelben van?