14
HP notebook XP telepítés
-
#14 #3 -
#13 "sp2 vagy sp3-al megy"
Kivéve ha nem. Nekem pl ugyanaz a SP2-es telepítőlemez látja a SATA-s HDD-t az NForce-os asztali gépben, de notebookban (HP NX7400, Intel i945GM + ICH7) már nem. -
#12 Először: rakd be az XP lemezt, ha látja a HDD-t (akár SATA akár nem) probléma megoldva.
Ha nem látja a HDD-t, négy lehetőséged van:
-USB-s floppymeghajtó beszerzése, SATA driver beadása telepítés közben
-nlite-al beleintegrálod a telepítőbe a drivert
-frissíted a BIOS-t, hátha belekerül a native SATA mód állítási lehetősége (kétlem, hogy így lenne)
-használod tovább a Vistát. -
#11 ha a SATA native módot kikapcsolod nem fog többet sata funkcioban menni a géped, mert ha vissza kapcsolod nem bootol a win. csak az integrálás a megoldás. -
palm pilot #10 Nincs még elég noti tápig? -
#9 close -
#8 USB-s floppy drive? -
xBoriszx #7 Látom már nem kerülöm el azt az integrálást.
De közben találtam XP-t ami SP3+SATA driver..... ezek szerint talán ez jo lesz. Csak alighanem nem magyar...
Üdv B. -
#6 hát ha tényleg sata vinyód van, és tényeg nem tud a biosod native módot, és tényleg nem akarsz sata drivert integrálni akkor rakd be a notebookodat a vitrinbe dísznek... ugyanis más megoldás nincs, csak ezek valamelyike -
#5 Alap, hogy olyat tegyél fel amihez értesz... az elmúlt 2 hétben egy D-Link router ill. egy Kyocera nyomtató cseszett működni SP3 miatt.
Beleintegrálni az Xp telepítőbe a SATA drivereket kemény 5 perc ^^ -
#4 sp2 vagy sp3-al megy
amúhy klóz -
#3 telepítettél már xpt?
alap,hogy SP3-ast rakj fel...
XP topik... segítség topik... -
#2 szerintem ezt a:"!!!SEGÍTSÉG!!!" topikba is irhattad volna -
xBoriszx #1 Hello!
A segítségeteket szeretném kérni!
Van egy HP nx6325-ös laptopom és Vista Home Premium van rajtra. XP-t szeretnék telepíteni helyette, amert a Vista nagyon zabálja a RAM-ot és nagyon lassú.
Spec:
AMD Turion 64 X2 Mobile Technology Processor TL-56 (1.8-GHz, 512KBx2 L2 cache)
1GB RAM 667Mhz
80GB 5400 rpm Vincsi Fujitsu MHV2080BH
ATI R 1150 lapkakészlet (128MB) video
A gondom az, hogy állítólag SATA vincsire nem lehet XP-t telepíteni, vagyis igen, de integrálni kell a SATA drivereket az XP telepítőbe. Na én ezt szeretném kihagyni.
Az XP állítólag felmegy ha kikapcsolom a SATA native módot a BIOS-ban, aztán az XP telepítése után telepítek egy SATA drivert majd visszakapcsolom, de a gáz az, hogy az én BIOS-omban ott ahol a native mód kikapcsolásnak kéne lenni, nincsen ilyen menüpont.
Lehet hogy a vincsim nem is SATA-s csak ATA-s? (lehet hülyeséget kérdezek)és igy simán felmegy az XP?
Vagy próbálkozzak XP-SP2-vel amiben talán már bent van a SATA driver?
Egyáltalán simán lejön a VISTA ha XP-t telepítek?
Köszi!
Üdv Borisz