Elérkezik a zettabájt korszaka
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
,,Boldogok, akik üldözést szenvednek az igazságért, mert övék a mennyek országa.\" //INRI
286/20Mhz; 1Mb; WD Paradise 512Kb; 40Mb; Mono VGA; ...Wolfeinsten 3D priman fut rajta 1.2 rendszerfloppyrol :>
A
De ha azt vesszük alapul, hogy nem nõ a netezõk száma, akkor viszont a SI rendszer korlátainak az eléréséhez 1 milliószor gyorsabb net kell.
De ha ez a növekedési tendecia lesz jellemzõ a jövõben is (azaz 2 évente kb. duplázódik a forgalom), akkor is kb. 42 év múlva, 2050-ben fogjuk ezt a szintet elérni.
Jogos volt egy korábbi érvelés, miszerint a tömörítésre kellene a nagyobb hangsúlyt fektetni.
Az én istenemnek kalapácsa van, a tied egy keresztre szögezve halt meg .... összeraktad?
Ám már az is kemény dió, hogy megduplázódjon az internetet használók száma, nemhogy 10 szeresére növekedjen.
A 20 évvel ezelõtt sebességet növeltük kb. 1000 szeresére (egy 8 Mb/s-es net esetében). Persze a nagy átlag a statisztikák szerint 1 Mb/s-os sebességgel, vagy ennél alacsonyabbal csatlakozik a netre, így náluk már "csak" kb. 125-szörös a növekedés.
Hol van ez még a 400-ezres növekedéstõl...
Mindez perzse elméletileg,mert ha kiirtjuk magunkat,akkor storno az egészre:D
Ahhoz, hogy elérjük a yottabyte korlátait, ahhoz 1024 zettabyte-ot kell teljesíteni (ez eddig 1 yottabyte) még 1024-szer.
Ez pedig a gyakorlatban annyit jelent, hogy ha a jelenlegi internetezõk száma a 10 szeresére nõne (ez már szinte lehetetlen), akkor is 100.000-szer nagyobb netforgalom kellene ennek az eléréséhez, tehát pl. a mostani 4 Mb-es netemnek 400 ezresnek kellene lennie.
Az én istenemnek kalapácsa van, a tied egy keresztre szögezve halt meg .... összeraktad?
[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás ಠ_ಠ
8,4 GHzx 24 magos Cell, NVIDIA-Ati-3dfx-SCEI RSX, 120Tb HDD, 24x BluRay, 512GB XDR, 512 GB GDDR10, OS: MyOS, LCD 1320\" Sony Bravia
8,4 GHzx 24 magos Cell, NVIDIA-Ati-3dfx-SCEI RSX, 120Tb HDD, 24x BluRay, 512GB XDR, 512 GB GDDR10, OS: MyOS, LCD 1320\" Sony Bravia
pl.: a lottónyeremény 1200 millió
Ilyen szám nincs, helyette az 1 milliárd 200 millió a helyes kifejezés.
Ez pont olyan rossz, mintha 1200 forintra azt mondanánk, hogy 12 száz forint.
De, túlzás azért azt mondani, hogy új szóval gazdagodik a szótárunk a zettabájt kifejezéssel, mivel ez nem most kitalált valami, hiszen ezek már régóta létezõ fogalmak, csak nem a hétköznapokban.
Az ez utáni yottabájt (1024 zettabájt) sem lesz új kifejezés, csak annak, aki nem ismeri.
TURMIX - Szinkronparódia letölthetõ: http://turmix2005.uw.hu
ASUS P5Q Deluxe; BFG Tech 8800GTS OC 320MB; Intel Core2Duo E4700; GEIL 4Gb DDR2 800 Ultra Kit, 2x500GB SATA WD HDD, Thermaltake Soprano 600Watt; Logitech Wave + MX620 Laser
ha a technika nem haladna párhuzamosan a szügséglettel, az egész fold egy merõ gép lenne kb 200 év múlva<#bdead>#bdead>