Gyökeresen átalakulhat az internetcímek rendszere

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

két verzió van: vagy a "hagyományos" angol abc betûire épülõ http címek, amelyeket ugye az ún. legfelsõbb szintû <#falbav> domain controllerek ma még a .com .hu .info -ra stb. limitálnak

(nem attól legfelsõbb szintûek, hogy nekik van a legszebben megmeccve a f*tykösük, hanem azért, mert a DNS szintaktika szerint az utolsó helyen állnak)

a másik verzió pedig, hogy újabb verziót vezetnek be a DNS és a TCP/IP protokolloból (IPv6) és ezzel lehetõség nyílik -túl azon, hogy több IP cím lehet összesen- Unicode karakterek használatára is webcímekben...
Ez utóbbit régóta támogatja pl.: a Firefox és az Opera böngészõ, függetlenül a az ip és a transport layertõl, viszont nem támogatja az Internet Explorer egyik verziója sem. (más kérdés hogy vajon miért nem ?)

Ki nem szarja le a Visztát?

Bexter
felesleges, csak a pénzrõl szol....

http://bexter.hu Szép Fényeket!

zola2000
Elvileg lehet magyar ékezetes domaint is regisztrálni, de olyant még nem nagyon láttam.

A

zyppy
szerintem ne legyenek<#levele>

Sanyix
pedig nem csak cirill betûs oldalak van a ru végzõdésû oldalakon, sõt ha cirill is van, akkor is onnak lehet mindenféle töréseket, meg ügyeskedõs programokat, és hasonló jóságokat beszerezni.

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

Magyarországról ki van a bizottságban?
Sanyix
se a sony...

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

hdo
*tudni

Az én istenemnek kalapácsa van, a tied egy keresztre szögezve halt meg .... összeraktad?

hdo
Jó tundi, nagyon remélem hogy nem lesz belõle semmi!

Az én istenemnek kalapácsa van, a tied egy keresztre szögezve halt meg .... összeraktad?

Ez itt mínuszos hír, nem támogatta az MS vagy a Mozilla.

P3 Celeron 1000 Mhz, 512 MB SDRAM, Ati Radeon 9550 256 MB, Maxtor 160 GB Minek több?

hdo
Na ezt a szart is tudják ám hova dugdossák.... ez is csak arra lesz jó hogy többet kell google-t használni mert az embernek már nem lesz elég józan parasztiból odaírni a domain végzõdést, mert lehet akármi.

The Garrett
az egy dolog hogy átállítod, de nem valószínû hogy orosz kifejezéseket írnál a keresõbe vagy akárhova, mert minek. 😛

I\'m a Goodfella just like Deniro, punk.

Gerygrey
Szerintem a cirill billentyûzettel nem rendelkezõk jó része nem is akar cirill betûs oldalakat nézegetni.
Hát, nekem angol billentyûzetem van, aztán átállítottam magyarra és úgy használom. Ugyanígy át lehet állítani cirillre, meg héberre is. Ha ismered az adott ABC-t, akkor tök mindegy mi van a billentyûkre írva, ha meg nem, akkor meg fõleg. 😊

2 drágaszáág, a HTC P3600 Trinity éés a Dell XPS 1530, természetesen DDR3-as Gf8600GT-vel :)

Az mondjuk furán jönne ki, ha cirill és egyéb nem latinbetûs abcvel is lennének internet címek, mert akinek nem olyan billentyûzete van, hogy jut el az adott oldalra?