15
-
arrakistor #15 két verzió van: vagy a "hagyományos" angol abc betűire épülő http címek, amelyeket ugye az ún. legfelsőbb szintű domain controllerek ma még a .com .hu .info -ra stb. limitálnak
(nem attól legfelsőbb szintűek, hogy nekik van a legszebben megmeccve a f*tykösük, hanem azért, mert a DNS szintaktika szerint az utolsó helyen állnak)
a másik verzió pedig, hogy újabb verziót vezetnek be a DNS és a TCP/IP protokolloból (IPv6) és ezzel lehetőség nyílik -túl azon, hogy több IP cím lehet összesen- Unicode karakterek használatára is webcímekben...
Ez utóbbit régóta támogatja pl.: a Firefox és az Opera böngésző, függetlenül a az ip és a transport layertől, viszont nem támogatja az Internet Explorer egyik verziója sem. (más kérdés hogy vajon miért nem ?) -
#14 felesleges, csak a pénzről szol.... -
#13 Elvileg lehet magyar ékezetes domaint is regisztrálni, de olyant még nem nagyon láttam. -
#12 szerintem ne legyenek -
#11 pedig nem csak cirill betűs oldalak van a ru végződésű oldalakon, sőt ha cirill is van, akkor is onnak lehet mindenféle töréseket, meg ügyeskedős programokat, és hasonló jóságokat beszerezni. -
cicamisk #10 Magyarországról ki van a bizottságban? -
#9 se a sony... -
#8 *tudni -
#7 Jó tundi, nagyon remélem hogy nem lesz belőle semmi! -
Emmegki #6 Ez itt mínuszos hír, nem támogatta az MS vagy a Mozilla. -
#5 Na ezt a szart is tudják ám hova dugdossák.... ez is csak arra lesz jó hogy többet kell google-t használni mert az embernek már nem lesz elég józan parasztiból odaírni a domain végződést, mert lehet akármi. -
#4 az egy dolog hogy átállítod, de nem valószínű hogy orosz kifejezéseket írnál a keresőbe vagy akárhova, mert minek. :P -
#3 Szerintem a cirill billentyűzettel nem rendelkezők jó része nem is akar cirill betűs oldalakat nézegetni. -
fourgee #2 Hát, nekem angol billentyűzetem van, aztán átállítottam magyarra és úgy használom. Ugyanígy át lehet állítani cirillre, meg héberre is. Ha ismered az adott ABC-t, akkor tök mindegy mi van a billentyűkre írva, ha meg nem, akkor meg főleg. :) -
gam87 #1 Az mondjuk furán jönne ki, ha cirill és egyéb nem latinbetűs abcvel is lennének internet címek, mert akinek nem olyan billentyűzete van, hogy jut el az adott oldalra?