20
  • Mihail
    Ashes of Time-ot mindenképpen nézd meg. Kar Wai Wong eddigi legnagyobb alkotása. Számomra a wüxiák királya. És egy jó hír, jövőre jön az Ashes of Time Redux, ha jól tudom újraforgatják a filmet!!!
  • kkwx
    ya, bocs elírtam, tényleg Kim Ki-duk rendezte, mindkette nagyon jó, eredeti és elvont filmeket csinál, ezért időnként keverem őket :), a "Tavasz, nyár, ősz, tél... és megint tavasz"-t meg még azelőtt láttam, hogy eljutott volna Magyarországra, és akkor még úgy volt fordítva a feliratban, hogy "újra".
  • Hurkabogár
    Annak inkább az lesz a címe, hogy Tavasz, nyár, ősz, tél... és megint tavasz. A Samaria-t pedig nem Wong Kar-wai készítette, hanem Kim Ki-duk.
  • winnie
    de épp ez az, hogy nem tudjuk, hogy a magyar az angolt fordította-e. lehet, hogy a koreait. passz.
  • mochee
    Ja, azt nem tudni, hogy az angol cím mennyire ugyanaz mint eredeti nyelven, de attól még a magyaroknak nem kéne az angol címet rosszul lefordítani, amikor adott esetben (pl itt) semmivel sem hangzik rosszabbul a tükörfordítás. (legalábbis szerintem)
  • winnie
    jó, de akkor miért nem németből vagy hotvátból? az teljesen komolytalan, ha egy eleve (rosszul, illetve másképp) fordított angol címet akar magyarra fordítani. ilyen alapon a mi címúnk jü és az angol van másképp írva. (nem mellesleg, a fordítások esetében a tükörfordítás a leggázabb. a műfaj nem tükrözésről szól)

2046, MBN: felejtsd el. wong kar wai és chan-wook park két külön világ, külön nemzet, külön iskola.
  • mochee
    Angol címből fordította... Amúgy meg teljesen igaza van.
    Én lehet megnézem, bár amennyire lehetett elvettétek a kedvemet, meg a cikk is.
    A 2046 és a My Blueberry Nights-ot néztem meg mostanában, azoknak a hangulata beszippantott teljesen. Valaki nem tudja, hogy esetleg kicsit hasonló a stílus (?), mer ha igen akkor ezt is megnézem.
  • winnie
    "de az igazi cím inkább úgy szólna magyarul hogy "Cyborg vagyok, de ez így van jól"

hmm. a címből (Saibogujiman kwenchana), a kwenchana azt jelenti, hogy "így van rendben"? végre tudok valamit koreaiul.
  • szarvasdinnye
    Nem vagy szorszalhasogato, a magyar filmcimek/forditasok vmi botranyosak az esetek 80%-aban.
    Mindenkepp megnezem, mert szeretem arendezo filmjeit. Three Extremes-ben peldaul a Cut (ami az o resze a 3 kisfilmbol), szinten eleg elvont. Sympathy for Lady Vengeance es Sympathy for Mr. Vengeance-rol nem is beszelve, hogy a lassan alapnak szamito Oldboy-t ne emlitsem. Sokkal agymozgatobbak es pontosan a nem szajbaragos mivoltuk miatt kedvelem ezeket a filmeket. Jaratni kell rajta az agyad, nem egy kesz dolgot kapsz, amit 5 perccel azutan elfelejtesz, miutan lement a stablista. Ezert is vagyok oda GITS sorozatert, es nem keves anime-ert, azsiai filmekert. Az amcsi tomegmozis dolgokat nem akarom elkezdeni szidni, mindenkinek van negativ tapasztalata veluk kapcsolatban.
  • lordofchaos
    Tudom szőrszálhasogató és kötözködő vagyok, de az igazi cím inkább úgy szólna magyarul hogy "Cyborg vagyok, de ez így van jól" v. "...így van rendben". EZ és nem pedig "minden".
  • kkwx
    én mindenképp megnézem, bírom az elvont keleti filmeket, főleg a cikkben említett 2 rendezőtől, a "Tavasz, Nyár, Ősz, Tél, és Újra Tavasz"-nál úgysem lehet lassabb :), amúgy a Samaria című filmet nagyon tudom ajánlani Wong Kar Wai-tól, érdemes megnézni mer nagyon jó, remélem kiadják valamikor, a Machine Gilt meg mindenképp meg kell szereznem :)
  • tommyknockers
    Láttam :P Nagyon tetszett, de csomó effekt elég gagyin sikerült..amúgy egyenértékű a gore filmmel. Ha japán gore film, akkor Ichi The Killer
  • PPgergő
    ha mar cyborg, akkor egy kicsit viccesebb kategoria. szinten tavol-keletrol

machine girl
  • waterman
    ha csak a cím alapján kéne ítélnem, akkor valami kicsit keleties-japános beütésű, cyberpunk stílus jutna eszembe. ezért is néztem meg és akkorát csalódtam, mint a ház. aki jól akar szórakozni és keleti kultúrára vágyik, az inkább nézze meg a fumoffu sorozatot a full metal panicból, mert az garantáltan jobban leköti, mint ez. nem értékelném, mert egy tarr béla filmet sem lehet értékelni, van akinek tetszik, hogy negyed órán keresztül megy a fekete fehér szenes csille, van aki meg még a kerületet is elkerüli mikor olyat vetítenek. szerintem ez a film a keleti rokona egy ilyen filmnek, kicsit több akcióval. átlagos gyomornak teljesen fogyaszthatatlan. szerintem.
  • tomsolo
    az van hogy ez egy stílus része koreában. Van kb. 200 ilyen film egyébként.

Európai ember nem nagyon érti, ezeket mint ahogy bollywoodos filmeket se.
  • FoodLFG
    jaja :P
    Én még az új Eva Longoria filmet is megnéztem, amit Viktor annyira lehúzott. Persze az tényleg S kategóriás film volt, de meg kellett nézni, ha már annyira rossz.. :D

Ez a film érdekesnek tűnik számomra, úgyhogy majd tervezem is megnézni. A képi világra különösen kíváncsi vagyok..
  • tommyknockers
    Elég idióta cím a filmnek...
  • Frosty01
    dráma??? :D

tejóég.
  • chronos75
    szerintem nagyon gáz film volt, bár csak 40 percet birtam belőle megnézni. Pedig elég sok limited filmet meg anime-t bezabáltam már, ez egyszerúen xxr..
  • GABOR16
    LoL ezt meg kell nézni :D