Cyborg vagyok, amúgy minden oké
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ashes of Time-ot mindenképpen nézd meg. Kar Wai Wong eddigi legnagyobb alkotása. Számomra a wüxiák királya. És egy jó hír, jövõre jön az Ashes of Time Redux, ha jól tudom újraforgatják a filmet!!!
Think lovingly, speak lovingly, act lovingly, and every need shall be supplied.
ya, bocs elírtam, tényleg Kim Ki-duk rendezte, mindkette nagyon jó, eredeti és elvont filmeket csinál, ezért idõnként keverem õket 😊, a "Tavasz, nyár, õsz, tél... és megint tavasz"-t meg még azelõtt láttam, hogy eljutott volna Magyarországra, és akkor még úgy volt fordítva a feliratban, hogy "újra".
Annak inkább az lesz a címe, hogy Tavasz, nyár, õsz, tél... és megint tavasz. A Samaria-t pedig nem Wong Kar-wai készítette, hanem Kim Ki-duk. <#confused>#confused>
de épp ez az, hogy nem tudjuk, hogy a magyar az angolt fordította-e. lehet, hogy a koreait. passz.
Ja, azt nem tudni, hogy az angol cím mennyire ugyanaz mint eredeti nyelven, de attól még a magyaroknak nem kéne az angol címet rosszul lefordítani, amikor adott esetben (pl itt) semmivel sem hangzik rosszabbul a tükörfordítás. (legalábbis szerintem)
jó, de akkor miért nem németbõl vagy hotvátból? az teljesen komolytalan, ha egy eleve (rosszul, illetve másképp) fordított angol címet akar magyarra fordítani. ilyen alapon a mi címúnk jü és az angol van másképp írva. (nem mellesleg, a fordítások esetében a tükörfordítás a leggázabb. a mûfaj nem tükrözésrõl szól)
2046, MBN: felejtsd el. wong kar wai és chan-wook park két külön világ, külön nemzet, külön iskola.
2046, MBN: felejtsd el. wong kar wai és chan-wook park két külön világ, külön nemzet, külön iskola.
Angol címbõl fordította... Amúgy meg teljesen igaza van.
Én lehet megnézem, bár amennyire lehetett elvettétek a kedvemet, meg a cikk is.
A 2046 és a My Blueberry Nights-ot néztem meg mostanában, azoknak a hangulata beszippantott teljesen. Valaki nem tudja, hogy esetleg kicsit hasonló a stílus (?), mer ha igen akkor ezt is megnézem.
Én lehet megnézem, bár amennyire lehetett elvettétek a kedvemet, meg a cikk is.
A 2046 és a My Blueberry Nights-ot néztem meg mostanában, azoknak a hangulata beszippantott teljesen. Valaki nem tudja, hogy esetleg kicsit hasonló a stílus (?), mer ha igen akkor ezt is megnézem.
"de az igazi cím inkább úgy szólna magyarul hogy "Cyborg vagyok, de ez így van jól"
hmm. a címbõl (Saibogujiman kwenchana), a kwenchana azt jelenti, hogy "így van rendben"? végre tudok valamit koreaiul.
hmm. a címbõl (Saibogujiman kwenchana), a kwenchana azt jelenti, hogy "így van rendben"? végre tudok valamit koreaiul.
Nem vagy szorszalhasogato, a magyar filmcimek/forditasok vmi botranyosak az esetek 80%-aban.
Mindenkepp megnezem, mert szeretem arendezo filmjeit. Three Extremes-ben peldaul a Cut (ami az o resze a 3 kisfilmbol), szinten eleg elvont. Sympathy for Lady Vengeance es Sympathy for Mr. Vengeance-rol nem is beszelve, hogy a lassan alapnak szamito Oldboy-t ne emlitsem. Sokkal agymozgatobbak es pontosan a nem szajbaragos mivoltuk miatt kedvelem ezeket a filmeket. Jaratni kell rajta az agyad, nem egy kesz dolgot kapsz, amit 5 perccel azutan elfelejtesz, miutan lement a stablista. Ezert is vagyok oda GITS sorozatert, es nem keves anime-ert, azsiai filmekert. Az amcsi tomegmozis dolgokat nem akarom elkezdeni szidni, mindenkinek van negativ tapasztalata veluk kapcsolatban.
Mindenkepp megnezem, mert szeretem arendezo filmjeit. Three Extremes-ben peldaul a Cut (ami az o resze a 3 kisfilmbol), szinten eleg elvont. Sympathy for Lady Vengeance es Sympathy for Mr. Vengeance-rol nem is beszelve, hogy a lassan alapnak szamito Oldboy-t ne emlitsem. Sokkal agymozgatobbak es pontosan a nem szajbaragos mivoltuk miatt kedvelem ezeket a filmeket. Jaratni kell rajta az agyad, nem egy kesz dolgot kapsz, amit 5 perccel azutan elfelejtesz, miutan lement a stablista. Ezert is vagyok oda GITS sorozatert, es nem keves anime-ert, azsiai filmekert. Az amcsi tomegmozis dolgokat nem akarom elkezdeni szidni, mindenkinek van negativ tapasztalata veluk kapcsolatban.
A jogvedoknel szanalmasabb nincs ezen a vilagon. RIAA, MPAA, pfff
Tudom szõrszálhasogató és kötözködõ vagyok, de az igazi cím inkább úgy szólna magyarul hogy "Cyborg vagyok, de ez így van jól" v. "...így van rendben". EZ és nem pedig "minden".
\"See you kids. Study your math. Key to the Universe.\"
én mindenképp megnézem, bírom az elvont keleti filmeket, fõleg a cikkben említett 2 rendezõtõl, a "Tavasz, Nyár, Õsz, Tél, és Újra Tavasz"-nál úgysem lehet lassabb 😊, amúgy a Samaria címû filmet nagyon tudom ajánlani Wong Kar Wai-tól, érdemes megnézni mer nagyon jó, remélem kiadják valamikor, a Machine Gilt meg mindenképp meg kell szereznem 😊
Láttam 😛 Nagyon tetszett, de csomó effekt elég gagyin sikerült..amúgy egyenértékû a gore filmmel. Ha japán gore film, akkor Ichi The Killer <#eljen>#eljen>
"It's only after we've lost everything that we're free to do anything."
- Lefotoznál? - Nem..
ha csak a cím alapján kéne ítélnem, akkor valami kicsit keleties-japános beütésû, cyberpunk stílus jutna eszembe. ezért is néztem meg és akkorát csalódtam, mint a ház. aki jól akar szórakozni és keleti kultúrára vágyik, az inkább nézze meg a fumoffu sorozatot a full metal panicból, mert az garantáltan jobban leköti, mint ez. nem értékelném, mert egy tarr béla filmet sem lehet értékelni, van akinek tetszik, hogy negyed órán keresztül megy a fekete fehér szenes csille, van aki meg még a kerületet is elkerüli mikor olyat vetítenek. szerintem ez a film a keleti rokona egy ilyen filmnek, kicsit több akcióval. átlagos gyomornak teljesen fogyaszthatatlan. szerintem.
\"The voices are back... Excellent.\"
az van hogy ez egy stílus része koreában. Van kb. 200 ilyen film egyébként.
Európai ember nem nagyon érti, ezeket mint ahogy bollywoodos filmeket se.
Európai ember nem nagyon érti, ezeket mint ahogy bollywoodos filmeket se.
Waiting for me /me. Uplay: tom.solo Steam: tom_solo
jaja 😛
Én még az új Eva Longoria filmet is megnéztem, amit Viktor annyira lehúzott. Persze az tényleg S kategóriás film volt, de meg kellett nézni, ha már annyira rossz.. 😄
Ez a film érdekesnek tûnik számomra, úgyhogy majd tervezem is megnézni. A képi világra különösen kíváncsi vagyok..
Én még az új Eva Longoria filmet is megnéztem, amit Viktor annyira lehúzott. Persze az tényleg S kategóriás film volt, de meg kellett nézni, ha már annyira rossz.. 😄
Ez a film érdekesnek tûnik számomra, úgyhogy majd tervezem is megnézni. A képi világra különösen kíváncsi vagyok..
https://twitter.com/foodlfg
Elég idióta cím a filmnek...<#ravasz1>#ravasz1>
"It's only after we've lost everything that we're free to do anything."
szerintem nagyon gáz film volt, bár csak 40 percet birtam belõle megnézni. Pedig elég sok limited filmet meg anime-t bezabáltam már, ez egyszerúen xxr..
Commodore Plus4 forever!
LoL ezt meg kell nézni 😄
ilyen feltételek mellett nem éri meg... ez az egész nem tetszik.. ..-ohh.. már látom a fényt az alagút végén!.. -te h*lye.. az csak a vonat!...