20
  • chronos75
    kicsit off, de leírom: amikor a tv2 kitalálta ezt a "küldj sms-t, hogy melyik részt ismételjük" ott ledobtam a láncot.. ekkora egy dilettáns bandát, pár forintért még az anyjukat is piacra dobnák :)
  • Falatka2003
    Ja! És aki most beszól, h M1-et hogy láttam, annak elárulom, 1 hónapban 1-2x online belenézek.
  • Falatka2003
    winnie! Meik volt ez a sorozat, ameik ien hektikus volt? Mert azért minimális utánanézéssel lehet azért tudni amiknál mikor megy a köv. rész. Magyarokon meg pakolják jobbra-balra, nem adják le az évadot (pl. Shark), vagy összevissza ismételgetnek közben, azt sem tudod, meik részt láttad már, meuket nem.... (Oké, ez több évvel ezelőtti CSK-1-re vonatkozik, ugyanis a BB1 egy hete ment, amikor azt mondtam, soha többé nem nézek TV-t és eddig tartom.... Tehát magyarul sorozatok mikor-hogy kerülnek terítékre, nem követem.)
  • winnie
    szó se róla: riszpekt annak, aki ha lenne 720p-s 5.1-es hazai adás, akkor úgy nézné a sorozatokat:)
  • Falatka2003
    Életből vett példa:

Reklám után M1-en meglátom a "Sztereó adás"-t büszkén hirdető feliratot és dilemmába esem: sírjak vagy nevessek? Vegyük amerika szigetes top sorozatát: csüt este 10-kor premier amiknál, péntek este nézem 720p-ben, 5.1-es hanggal, felirattal. (Ráadásul eredetinyelv-mániás vagyok, tehát nem is zavar a felirat.)

Ezt csak úgy megemlítettem...
  • winnie
    morpheus: épp ez a lényeg, hogy a külföldi sorozat esetében nem tudod, hogy mikor fog jönni. leadnak 6 részt, majd 2 hét szünet, majd 3 rész, egy hét szünet, 1 rész, 4 hét szünet, 1 rész, 3 hét szünet, 7 rész, 4 hét szünet és 4 rész. (valós példa)

ellenben, ha itthon van, akkor vagy 22 rész egymás után, vagy pár sorozatnál 10 rész, 10 hét tél szünet, 12 rész

"Vége az első évadnak és fogalmad sincs mikor fogják elkezdeni a következőt ha egyáltalán elkezdik!"

ez egyrészt amerikában is igaz lehet. vagy szeptemberben vagy 2008. első felében indul egy sorozat és van, hogy hol ekkor, hol akkor. nálunk az esetek _zömében_ évente jönnek az évadok, mint ott is - míg régieknél ömlesztve, évadszünetek nélkül.

"És azért elég rossz úgy nézni egy sorozatot hogy az évadzáró után pl 1-1,5 évvel jön a folytatás, holott Amerikában max félév."

ez persze igaz, de mondom ez a ritkább és ezt a példádat az "egy hét múlva folytatás" még jobban árnyalja.
  • winnie
    az office szitkom, az itthon kevés embert érdekel, ezért idővel talán kábeladó veszi meg.

"De a régebbi sorozatokra, és azokra, melyeket itthon nem is adnak, az első komment teljesen ráillik."

ezért írtam, hogy régebben (4-5 éve) még nem így volt. nyilván egy 5-10 éves sorozat most nem jöhet azonnal, a premiertől pár hónapra, hiszen annak a premierje is 5-10 éve volt:)
  • winnie
    a kérdés jó. náluk van, de egyelőre nem találtak neki jó helyet. ők ráérnek, de a bones is simáén jött egy éven belül.
  • morpheus133
    Szerintem az azért fontos hogy ha neki állsz egy külföldi sorozatnak akkor mindig tudod hogy a következő mikor fog jönni(Ha csak le nem állítják). Ha a magyar tv-ben nézed nem lehetsz ebben olyan biztos.
    Vége az első évadnak és fogalmad sincs mikor fogják elkezdeni a következőt ha egyáltalán elkezdik!! És azért elég rossz úgy nézni egy sorozatot hogy az évadzáró után pl 1-1,5 évvel jön a folytatás, holott Amerikában max félév. (Igaz ez sorozat függő)
  • uTomi
    És hol van a Bones második évada amit a retek Klub rejteget?!
  • Kindred Blades
    Ja, az Office-t is elkapkodták. Monjuk inkább, hogy a most induló sorozatok jönnek gyorsan, ha úgy találják az illetékesek, érdemes itthon is leadni.
    De a régebbi sorozatokra, és azokra, melyeket itthon nem is adnak, az első komment teljesen ráillik.
  • winnie
    attól még a sorozat hamar jött.
  • bakagaijin
    Hmm, értem és hol a hír? Ez a cikk miről szól?
  • xido
    hát..messze nem kell nyúlni,csak Csillagkapukig:)...picit a vége késik,késeget:)
  • winnie
    szinkron miatt csak a netezők szoktak picsogni, azok, akik amúgy sem tévében sorozatoznak. ki tudja, miért, a tévézőket nem zavarja. sőt.
  • szacsi
    persze, csak aztán legyél hozzá kellően toleráns, hogy elviseld a szar szinkront.
  • winnie
    oké, nem számolok utána, lehet, hogy igazad van, passz, de szerintem a szitkomokon és az animációkon kívül a nagyja itt van hamar.
  • The Garrett
    jó ez a " menő" sorozatoknál rendbevan, de sok olyan van amit itthon egyátalán nem láthatnánk máshogy. :)
  • winnie
    időörvénybe kerültél vagy nagyon el vagy kényelmesedve?:) régen (4-5 éve) ez még igaz is volt, de most?

rengeteg sorozat már akkor itt van, amikor odakint még be sem fejeződött az évad - a többi pedig egy éven belül jön (hamarabb nem is lehetne, hiszen ha két hét késéssel jönnének ide a sorozatok, akkor itthon is tök rendszertleenül szünetek lennének.)
  • xido
    még szép,hogy kedvelt szórakozás így beszerezni,ha idehaza nagyon késve vagy egyáltalán nem méltóztatnak sugározni egyet sem