12
-
mhorvatR #12 Nekem valaki azt mondja meg, hogy a boltban miért nézi minden mögöttem álló vásárló reflexszerűen, hogy milyen PIN kódot ütök be? Én még nem találkoztam olyannal, aki ne nézte volna. -
#11 Miert is kellene a szamot megjegyezni? Egyszeri vasarlasra generalja a kartya, ha legkozelebb rendelni akarsz valamit, a kartya uj kodot general. Neked pusztan a pin kodod kell ismerned, csakugy mint eddig. neked is megegyszer, idezet a cikkbol: "A megoldás kizárólag úgynevezett CNP, vagyis kártyát nem igénylő megbízásoknál használható," tehat internetes vasarlas=kor peldaul.
Eskuszom neha az agyam eldobom a Magyar nep felfogasi kepessegeit latva, nemcsoda, hogy ott tart az orszag ahol... :( -
#10 Latom nem igazan sikerult felfognod a cikk tartalmat. A kartya fizikai vasarlasnal ugyanugy mukodik, mint barmely mas hitelkartya; lehuzod, majd alairod/beutod a pint a kartya jellegetol fuggoen. Boltban valo vasarlasnal semmivel sem kerul tobb idobe hasznalni a kartyat, a penzes vacakolasnal meg ugye minden hitelkartya alapbol gyorsabb! Itt tehat semmi ujdonsag nincs.
A EMUE otlete internetes rendeleseknel jon kezre, ahol ugye meg kell adnod a kartyaszamon es egyeb adatokon tul a kartya hatoldalan levo "verification code-ot." Ez minden kartyan egyedi, de gyakorlatilag csak egy szam ranyomtatva, tehat ha elvesztetted a kartyadat, akkor elvileg aki megtalalja tudta hasznalni iternetes rendelesre (mivel netes rendelesnel nem kerhetnek toled se pint, sem pedig alairast; eretelemszeruen). Erre jelent megoldast ez az uj rendszer, ugyanis a kartya pinkodjanak ismereteben juthat csak hozza a felhasznalo a verification code-hoz, ami minden egyes beutes alkalmaval valtozik es csak egy tranzakciora jogosit fel. Ergo hiaba veszted el a kartyad, semmilyen modon nem tudjak azt harmadik szemely felhasznalni a pinkod ismerete nelkul (nemugy mint eddig).
Emberek nemcsak olvasni kene, hanem fel is fogni amit olvastok... :/ -
Csaba42 #9 Persze, majd vásárláskor "gyors" előkap tollat és papírt. :) -
#8 felírja egy cetlire. -
Csaba42 #7 "A nyolc számjegyű azonosító kizárólag egy alkalommal és egy átutalási megbízásnál használható."
És akinek nagyon rossz a rövidtávú memóriája, vagy nehezen jegyzi meg a számsorokat? -
#6 A mérnökök lassan megalkotják a hitelkártya vastagságú mobiltelefont.
Adta magát az ötlet, hogy mobiltelefon vastagságú hitelkártya is legyen végre :) -
#5 SZUPER!
Elképzelem, ahogy a bolt pénztáránál állok (mögöttem 120 türelmetlen sorbanálló) és én a kártyámon "billentyűzgetem" előbb a PIN-kódomat, majd elkérem a pénztáros "Azonosítóját" és azt ütöm be (8 számjegy, félreütés után újra kezdhetem, stb.), repesve várjuk a kártya számgenerálását, majd EZUTÁN a pénztáros lehúzhatja a kártyámat, várunk a rühes banki-telefonkapcsolatra... ISTENI!
Azt sem szeretném, ha előttem a sorban többen ilyen billentyűzgetős kártyát használnának, basszus, ennél még a kp. használat is gyorsabb!!!!
Amúgy, aki dörzsölt csaló, annak semmiből nem áll egy "valós" Azonosítót szereznie, amit a kártya elfogad. És akkor mi van?...
-
#4 hitelkártya beépített mobiltelefonnal? -
#3 Most is használunk tokenkártyát ugyebár, ebben csak annyi az innováció, hogy belefér a bankkártyába (nagyügy). -
hodobaj #2 Oké akkor legyen rajta szines a kijelző aztán legyen rajta játék majd amikor már egész jó belelehet épiteni a mobil telefonba. -
#1 mokás :)