13
  • mousee
    #13
    Nekem ubuntu alapból vitt mindent. Videó-hangkártyát, TV-tunert, netet. Most is békésen videót digitalizálgatok régi VHS kazikról, és dobálom ki őket DVD-re...
  • Sanyix
    #12
    Milyen fura, hogy abból a 10000 driverből pont a legnépszerűbbekhez nincs semmi? Valahogy mindig többet szoptam vindózban a hardvereimmel, mint linuxon. Linux driverre való figyelés nélkül szedtem össze a gépem, de videokártya driveren (ami 3d gyorsítást is használ) semmit sem kellett telepítenem. Ellenben vindózra van driver, csak a rendszer egy bughalmaz, így a szopás bármikor bejöhet. Legutoljára a nyomtatómnál volt ez(amit egyébként az ubuntu alapból felismert, és rögtön használható is volt).
  • Sanyix
    #11
    Ők is bizonyították a hozzá nem értést, és a hülyeséget. Öngól :D
  • Kheller
    #10
    300 hangkártya? fantasztikus. a vista dvd-n kb. 10.000 driver van (a hely nagy részét az tölti ki) és ha körülnézel mondjuk hup-on mennyi hardverrel szopnak az emberek linux alatt akkor picit árnyaltabb lesz a kép.
    Nekem a notebookomon a vista nem ismerte fel alapból a kártyaolvasót, első indulásakor felment a netre lehúzta, telepitette és 60 mp múlva működött, anélkül, hogy egyet is kattintottam volna. Ubuntu-n a mai napig nem megy... Biztos meg lehet hackelni, csodás leirások vannak hup-on száz soros config file hackeléstől kezdve a kernel forgatásig. "de ehhez nekem mi közöm? Oprendszert akarok és dolgozni"...
  • Dj Faustus #9
    "addig 300 hangkártyát a linux"
    Ez pár jobb féle hangkártyát ismer

    OpenSuse által biztos ismert

    Ubuntu alatt
  • GABOR16
    #8
    ...
  • Vorpal
    #7
    Ezt a cikket már be se mertem linkelni.

    Mig 1 Samsungot nem ismer a Vista addig 300 hangkártyát a linux - én elhiszem hogy a gyártó hibája - de ehhez nekem mi közöm?
    Oprendszert akarok és dolgozni és kész - szarok én a gyártókra.
  • Kheller
    #6
    bezzeg bécsben, meg birmingham-ben stb-stb, ahol a linuxokat visszaállitották windowsra, mert csak a szivás volt vele. Ők is hülyék. Mindenki hülye, aki nem linuxozik, tudjuk-tudjuk
  • Sanyix
    #5
    Miért te hol élsz? Svédországban vagy mi? Igen minden magyar intézmény, és vállalat vezetői hülyék, hugyagyúak. Dunába kéne lőni mindet. Nem tapasztaltad még a magyar viszonyokat?
  • KarmaXXL
    #4
    Ja hogy a Vista nem ismeri fel a Samsung lézernyomtatót? A Vistás driverével se? Ezért az XP-set kell ráhekkelni?
    Vagy a ThinkPademhez 200 driver kell, amíg életre kelhet?

    A legújabb Ubuntu szó szerint mindent támogat róla, trükk nélkül.

    Ha azt mondod, hogy a nyomtató a Samsung, a laptopom meg a Lenovo hibája, nem a Windowsé, akkor a Te hangkártyát se a Linux hibája, hanem a gyártóé.
  • Vorpal
    #3
    Mondjatok alternatívát a Windows helyett - ja Linux? ja, hogy csak az a gondja, hogy nem ismeri fel az eszközöket? - ja akkor semmit gond - végül is el vagyunk mi hang meg ilyenek nélkül is - pff.

    windows van aztán kész - ha lesz másik legalább ennyire jó akkor majd meg lehet gondolni - átlagos irodai felhasználónak tökéletes - a gyikoknak meg van elég alternativa.
  • bakagaijin
    #2
    Ez hogy jött össze? A legtöbb helyen ez úgy működik, hogy melyik az olcsóbb (beleértve a "meggyőző" csomagokat is ugye hogy mit látunk olcsóbbnak); illetve hogy mi az igény (értsd: a 3rd party cuccok min futnak). Ha anyuci által előírt könyvelőprogram X rendszeren fut, akkor természetesen azt (is) venni kell. Ráadásul a sokszínűség drága dolog, leginkább a nagyobb cégek engedhetik meg maguknak hogy sokféle rendszert tartsanak. Vagy ami egyre inkább elterjed: absz nem érdekli őket, ez egy szolgáltatás és megveszik egy cégtől.
  • szombi
    #1
    Na most aztán lehet fikázni, hogy júúúj, ,,én a tökre okos kisebbség vagyok'',
    az intézmények meg nagyvállalatok vezetői mind hülyék...

    már várom!!!