11
  • Griphons
    Van egy remek progi Thunderbird használóknak: TBTray-nek hívják, és leküldi az óra mellé a thunderbirdet, és folyamatos tájékoztatást ad a beérkező mailekről.

Nekem egyébként folyamatosan szükségem van az e-mail-ekre (azon kapom a munkámhoz az adatokat), valamint weboldalakat is "kénytelen vagyok" nézegetni. Persze nem youtube-ot :)
    Ha a főnököm ilyet tervezne, hogy e-mail megvonás, meg elektronika megvonás, akkor maga alatt vágná a fát, mert akkor nem tudnék dolgozni :)
  • Petka
    Nekem csak akkor jelez, ha meg van nyitva. Kicsit zavar, hogy a tálcán ott kell hagyni állandóan. Outlook viszont szépen becsücsül az óra mellé és ott figyel. Egyébként otthon én is TB-t használok, munkahelyen van Outlook.
  • dez
    1db massmail megengedett lehetne: amiben a rendszergazda közli az összes dolgozóval a net policyt.
  • FoodLFG
    XD
  • dez
    Thunderbird mond valakinek valamit? Beállíthatóan külön jelzi, különféle módokon, ha e-mail jött. Ja, értelmes emberek írták, nem MS-féle kód-robotok.
  • Darth Sith
  • Ludi94
    Én még nem dolgozom, de én úgy e-mail/MSN-ezek, hogy be van kapcsolva a messenger, és szól, ha üzenet jött, és nem kell azt bámulni, hogy mikor jön már. Az ilyesmi "jókívánságokat" meg otthon kell küldeni és fogadni, nem munkaidőben.
  • Lacc
    /facepalm
  • Cat #3
    Vállalati belső hálózaton a spam nem létező probléma. Sokkal inkább időrablóak a kollégák százszámra küldött viccei, tréfás videói és egyéb "érdekességei".

Személyes tapasztalat: a rendszergazdánk karácsony előtt beállította, hogy ne lehessen tömegesen, az egész cég minden munkatársának levelet küldeni, direkt a karácsonyi jókivánságok leküzdésére. Erre egy nagyon okos kollegina fogta, és az Exchange teljes címjegyzékét, több száz bennt lévő felhasználót EGYENKÉNT hozzáadta az email címzett mezőjéhez, hogy szép kis csilingelő képeslapot küldhessen. A rendszergazda kinyomtatta a levelet (6 A4-es oldal lett a lista a címmező miatt), és megkérdezte, hogy ezt mégis hogy gondolta. A válasz nem szabadkozás, hanem szemrehányás volt, hogy nem tudta egy kattintással mindenkinek elküldeni, és miért nem jó a rendszer...
  • Tripax
    Azzal egyetértek, hogy az ember ne munkaeszköznek minősüljön, viszont annyi igazságot látok a doogban, hogy azért ötvenszer nem kell megnézni valakinek az emailjeit. Anyósoméknál be lett kötve a net és azóta email nézési kényszere van. Pedig nem egy olyan fontos ember aki minden percben levelet kaphatna.

Én a Microsoft helyében meg a többi lángész helyében inkább a reklámok kéretlen mindent átjáró áradatát állítanám meg. Mert azok tényleg fölöslegesen terhelik a hálózatokat.
  • Lacc
    Volt már párszor szó erről, hogy amíg valaki emailt olvas/msn-ezik, addig sem dolgozik. Az az érdekes ebben a hozzáállásban, hogy az egyszeri alkalmazottra úgy tekintenek, mint valami robotra. Az fel sem merül, hogy szerencsétlen azért csinálja mindezt, hogy pont NE dolgozzon? Egyfajta menekülésként is fel lehet fogni pár percre a lélekölő, unalmas munkától.