Tudomány a Mentos-kóla reakció mögött

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

hiftu
Ha már eljutottunk odáig, hogy az önpusztítás önnön jog, akkor rakjuk már hozzá, hogy a gyógyításod pedig legyen önköltséges.
Üdv.

BB7
Ebbõl még ha a fele is igaz akk: Ajj-ajj! :S:S
AM. télleg igaz! :S Próbáld ki otthon! :S
hehh, tulajdonképpen sosem értettem, hogy miért baj ha vki magát pusztítja...önnön joga, nem? ja, hogy nem fizet utána adót? és az kinek a "hibája"? hiszen ugyanazok tiltják és tartják illegalitásban akik elvárnák, hogy adót fizess érte...magyarán ha sapka van a fejeden, azért vernek meg, ha nincs, akkor azért 😊

Az szép. Aki nem akar füvezni, ne tegye. De aki akar, azt miért basztatják.
Jah, mert nem fizet utána jövedéki adót...

"Ha egy steak-et egy tálba tesznek és Cola-val leöntik, két nap alatt feloldódik."

Még szép a foszfor-sav tartalma miatt ezt el is várnám tölle, ugyan akkor a foszfor sav nem ártalmas valamennyí kell is a szervezetnek.

Schabee
Én igenis iszok kólát, szeretem és kész. Amúgy bármit eszek iszok az egészségtelen, akkor meg nem mindegy? Amúgy is mi a fasznak éljek örökké, inkább megeszem megiszom ami ízlik és kész.

"Ha egy steak-et egy tálba tesznek és Cola-val leöntik, két nap alatt feloldódik."

Ha egy steak-et egy tálba tesznek és tejjel leöntik, két nap alatt kukacok lepik el.

Ergó, a tej káros az egészségre, ne igyátok. Inkább öntsön mindenki 100%-os narancslevet egy steakre, és két nap múlva kezdje el szagolgatni! <#idiota>
ennyi faszságot egy hozzászólásban, omájgád...ha nem akarsz kólát inni, akkor ne igyál de attól még nem kell hülyeséggel elárasztani a fórumot <#banplz>

n3whous3
Na ezt nem tudtam... Csak azt, hogy több van benne. Asszem ezek után nem iszom én se kólát 😊

púúúúú

"Én ezt csak figyelem felkeltésért raktam ki, erremeg belekötsz 1-2 dologba ami tényleg nemigaz. És a többi? "

Az, hogy a kóla nem igazán az egészség szinonimája, eléggé köztudott, sõt, érdemes fölhívni az emberek figyelmét arra, hogy annak a "lónyálnak" a mértéktelen fogyasztása nem túl egészségpárti dolog. Azonban, mindezt buta legendák segítségével tenni igen-igen kontraproduktív.

mekgájver másképp gondolná :-)
Itt az elvel vannak gondok, hogy olyan dolgot állítasz magabisztosan ami nem igaz..Ez alja dolog.Egyébként én is iszom néha kólát, 2-3 havonta 1-2 litert.Bár van mikor fél évig semmi, na mind1.

FX6300 4.5G " GTX1070 " DDR3 2000 CL9 " CTG 550W80P

És arra nemgondoltál, hha ezek az emberek egy kicsit is belegondolnak abba hogy "talán nem kéne naponta 2L-t inni ebbõl a lónyálból"? Én ezt csak figyelem felkeltésért raktam ki, erremeg belekötsz 1-2 dologba ami tényleg nemigaz. És a többi?

Gigabyte GA-MA770T-UD3P|AMD Phenom II X3 BE 720|GeiL Value CL7-7-7 2x2 GB DDR3-1333|Asus ENGTX560 DCII/OC/2DI/1GD5

Akor, a linket még egyszer...

http://www.snopes.com/cokelore/acid.asp

http://www.snopes.com/cokelore/acid.asp

Véleményem szerint, az emberi hülyeség kategóriába beletartozik a városi legendák terjesztése is.

Ezenkívül:
- Az USA több államában a rendõrség baleseti helyszínelõi 2 gallon (kb. 7 liter) Cola-t visznek magukkal, hogy a baleseteknél az úttestre folyt vért azzal távolítsák el.
- Ha egy steak-et egy tálba tesznek és Cola-val leöntik, két nap alatt feloldódik.
- A WC-kagyló tisztítása: önts bele egy dobozos Cola-t a kagylóba és hagyd ezt az igazi(?) csodaszert(?) egy óráig hatni, utána öblítsd le. A kagyló maradéktalanul tiszta lesz.
- Rozsdafoltok eltávolítása egy krómozott felületrõl: dörzsöld be a felületet egy Cola-ba áztatott alumíniumfóliával.
- Az autóakkumulátor pólusairól könnyedén eltávolíthatod a korróziót,ha egy doboz Cola-t ráöntesz. Figyeld,ahogy pezseg.
- Egy berozsdásodott csavart könnyen meglazíthatsz, ha egy pár percig egy Cola-ba áztatott rongyot teszel rá.
- Ha kenõanyagokat akarsz eltávolítani egy szövetbõl, önts bele a mosógépbe a mosószer mellé egy doboz Cola-t, és futtasd le a programot.
- Eltávolítja a szélvédõ szennyezõdéseit is.
- A Cola aktív hatóanyaga a foszforsav, melynek pH értéke 2,8.
- Egy vasszöget négy nap alatt old fel. A foszforsav kioldja a csontokban lévõ kalciumot és hozzájárul a csontritkulás kialakulásához.
- A Coca-Cola szirupot koncentrált formában szállító tartálykocsikat különösen korrodáló, veszélyes anyagokat jelzõ táblával kell ellátni.
- A Cola-t már 20 éve használják a teherautók motorterének tisztítására!

Viszont a bagóról is tudja mindenki h pénzkidobás (havi 15k-t fizetnek azért h betegek legyenek, és még másokatis betteggé tesznek...) és mégis mennyien cigiznek, mert függõk. A kólaivók is ilyenek. Tudják h nem használ, és mégis isszák. Ez az emberi hülyeség...

Gigabyte GA-MA770T-UD3P|AMD Phenom II X3 BE 720|GeiL Value CL7-7-7 2x2 GB DDR3-1333|Asus ENGTX560 DCII/OC/2DI/1GD5

Egyébként sem Coca Cola sem másmilyen kóla ívását SENKINEK sem javallom! Káliumadaléka a napi megengedett 1000X-e. Rendszeres fogyasztása egyrészt függõséget, valamint belsõ szervi elváltozásokat, súlyos károsodást okoznak.
Én évtized óta nem iszok ilyen szarokat.

Az SZDSZ egy náci párt.

CybeRick

\"Az élet egy elég szar játék, de a grafikája nagyon ott van.\"

Fergeteges.

\"Gőzben, vízben, még 500 méteres tengermélységben is kifogástalanul működő karóra. Pontos, elegáns, megbízható! Lepje meg vele vízbe fulladt kedveseit!\"

Azt hiszed, mert még nem láttál engem kólát inni<#vigyor2><#vigyor2><#vigyor2><#vigyor2><#vigyor2><#vigyor2><#vigyor2><#vigyor2><#vigyor2><#vigyor2>

azt pont hogy cáfolták...bár a végén tényleg kilyukasztják a disznó gyomrot de csak poénból, és nem felrobban...asszem beleöntöttek jóval nagyobb mennyiséget pár mp alatt és utána lezárják a nyelõcsõ felõl is hogy ne tudjon hova távozni a nyomás...a valóságban azt a mennyiséget olyan rövid idõ alatt képtelen lennél magadba nyomni

A mítoszírtók azt is letesztelték, hogy ha egy (halott disznó)gyomorba belenyomsz 2 liter kólát, és fél kiló robbanó cokrot (nem Mentos vagy ilyesmi) akkor lazán felrobban. Szóval ha ebbe akarsz belehalni, akkor ne a Mentossal próbálkozz!

Gyomorbaöntõset is tesztelték a mítoszrombolók(Mythbusters) és arra jutottak hogy ha az üvegbõl akár csak 1 pohárba is átöntöd a kólát akkor már olyan mennyiségü széndioxid vész el,ami után teljesen legyengül a reackió.ez igaz a gyomorba öntésre is.üdv,
és te mindent elhiszel amit olvasol?
az biztos hogy nem egészséges ilyennel szórakozni, de ha nincs más körülmény (mint pl a gyerek szándékosan visszatartja, hogy ne hányjon), akkor nem valószínû hogy bele lehet halni

Nem kellene próbálkozni, mert ráfaraghatsz. Néhány évvel ezelõtt egy gyerek ebbe halt bele, mert a gyomra felfújódott és annyira összenyomta a tüdejét, hogy megfulladt. Úgyhogy, csak óvatosan!<#szomoru2>
akkor valamit rosszul csináltatok 😊

én megmutattam unokaöcséimnek, nekik nagyon tetszett a mutatvány 😄 fel is ment vagy két emelet magasra a sugár 😄 és minél olcsóbb a kóla annál hatásosabb 😄

kívül tágasabb?

Ugyan 😊 pár év múlva mikor elfogy az üzemanyag, majd az autók diétáskólával és mentosszal fognak menni 😊 ... másra úgysem jók 😊

ilyen feltételek mellett nem éri meg... ez az egész nem tetszik.. ..-ohh.. már látom a fényt az alagút végén!.. -te h*lye.. az csak a vonat!...

Motoroj
Nyáron kipróbáltuk, és nem történt semmi.
Nagy kérdõjel.

Volvo mëg SAAB. http://szomagyarito.hu

Benedekco
lehet hogy nem, de ha sokat iszod az aszpartámos mocskot, akkor egy idõ után úgyis kipurcansz tõle 😄 höhö

Mé há nem?

uniu
A nyelés közben eltávozik egy csomó szén-dioxid, sz'al nem.

\"Holló, Hologram, Honolulu, Holokauszt, Hazugság\"

N1ggA
nem, csak hánysz egy jót, meg befosol. De két liter kóla és több cukorka esetén is csak ilyen a reakció, úgyhogy nem tudom, fél liter elég lenne-e 😊

Spread De Love!

És ha megiszok egy fél liter light kólát, majd lenyelek egy menthost, akkor szétrobban a gyomrom?
Várj csak, míg az Al-Kaida elõáll a Mentos-kóla hajtású és Mentos-kóla robbanótöltetû rakétával 😊

Megmondtam Orvillenak és megmondtam Wilburnek, és most megmondom magának is: ez a vacak sose fog repülni.

0Speed0
Kitér a cikk is rá, de még anno õk is elmagyarázták h a cukorka felülete göröngyös...

Szal nem ezek 'csinálták' a spanyolviaszt 😄

Sok láma idehazudik egy gépkonfigot...

motyodlee
emberek, nem kell annyira hangoztatni!
az információáramlás néhol "kicsit" lassabb, mint a világ másik táján.. 😄D

Mindenkinek igaza van, mindenkinek nagy fasza van Senkinek sincs saját neve, jó modort meg egye-fene

Amúgy sincs túl sok értelme ennek s jelenségnek....
RoR zsozso
Ezt az Állítólagba (Discovery ch.) már 2éve tesztelték,és magyarázták meg...

\"Evribádi Evrinésön átmászunk a kerítésön\" \"Elsőbbsége csak annak van akinek megadják...\"

Jaja, tényleg fizikai, felületi jelenségnek ismertük eddig is, és nem kémiainak.

Munkaállomás: C64 64K RAM 5,25\" floppy & Dataset Szerver: XT8086 640K RAM 10 MB MFM HDD 12\" Hercules Monitor DOS 1.0 Megy rajta a Crisys, mint az állat!

Évek óta köztudott, hogy a cukorka csökkenti a felületi feszültséget, innen a buborékképzõdés.

Már megint egy marhára megkésett cikk az SG.HU hasábjain, ahogy az xBox 3ledes hibájáról is ma írt...