7
  • Broken
    #7
    Azért pár G-t elbírnak ezek a kis vinyók működés közepén. Egyszerű rázkódással, vonaton, sétálás közben, buszon nem éri akkora gyorsulás, ami veszélyes lenne a lemezre, szért ahhot elég mereven vannak befogva fejek, persze 1-1 nagyobb rázkódásnál beleérhetne a fej a lemezbe, de a gyorsulásmérő egyből le is parkolja ilyenkor, a zene meg arra a pár másodpercre megy a puferról. Bár hordozható eszközökben a az ssd-k ilyen gyors fejlődése melett hülyeség lenne egy mechanikus izét alkalmazni.
  • Rexhawk
    #6
    te tudod miről beszélsz? Rázd meg mindennap a vinyódat jó erősen kb 10 másodpercig és hiddel gyorsabban tönkremegy a HDD mint az SSD. Nyilván ha ütöd vágod akkor mind2 tönkremegy, meg semmi sem él örökké, de ha ÁLLANDÓAN viszed ide oda a vinyódat megviseli és gorsabban megy tönkre.
    másik meg az elérési idő, mert nem mindegy hogy x ms alatt éred el a vinyódat vagy y ns alatt.
    Jó tudom magas ár de az rohamosan csökken és 2010re átfogják venni a vezetést a notebookokban és 2012re a desktop PC-kben. PDA-kban smarthphoneokban és MID-ekben már át is vette a vezetést
  • Anakyn
    #5
    Az iPod Classic nem merev lemezzel van szerelve? Működik? Vagy az emberek csak akkor hallgatják, ha sikerül az asztalra leteni? A bakelit lemez ideje lejárt, annak tényleg nem volt mindegy. Ez a mozgó alkatrészt nem szeretjük dolog gyerekes. Mellesleg semmi sem tart örökké, legyen az hdd vagy flash. Aki az ilyen vinyót kinyírja, annak a flash sem akadály.
  • duke
    #4
    Nem rossz,nem rossz de nem valoszinu,hogy versenyre kelhet a flash memoriaval.Most meg talan igen es meg max 2 evig,de utan mar annyira lemegy a flash ara,hogy mar behozhatatlan lesz a elony.
  • Ludi94
    #3
    A flash túl drága, ezért ha olcsón árulják, akkor az átlag felhasználónak jobban megéri.
  • Petka
    #2
    Azért amibe egy ilyet tesznek, szerintem nem sűrűn dobálod vagy ejted le. Ha meg mégis, akkormeg már majdnem mindegy, hogy mi van benne...
  • metaljesus
    #1
    szerintem hiába a nagyobb kapacitás, a mozgó alkatrész akkor is túl nagy hátrány. asztali vonalon meg nem az 1,8-as a befutó.