7
-
Caro #7 Azért ez nem teljesen így van. A félvezető lézerek gyakorlatilag azonnal világítanak, amint folyik áram rajtuk, a gázlézereknél viszont még a begyújtás is bizonytalan! A hangolás pedig nem a lézeren múlik, a He-Ne lézer nem hangolható önmagában, csak több módusa van neki, de ezek diszkrét csúcsok.
A hangolható (festék) lézerekhez egy fluoreszcens anyagra van szükség, lehetőleg folyadékra, valamint egy reflexiós rácsra.
A reflexiós rács forgatásával beállítható, hogy csak milyen frekvenciákra legyen rezonáns ez az elrendezés. Amikor a primer nyaláb (valamilyen nagy frekvenciás lézer pl. nitrogén-lézer) fénye megvilágítja a fluoreszcens anyagot, akkor az folytonos spektrumban kezdi visszasugározni a fényt (ezért kell, hogy folyékony legyen). A ráccsal pedig kiválasztjuk, hogy milyen frekvencián működjön ez a másodlagos lézer. -
#6 A gazlezereknek a felgyujtasi-kioltasi sebesseg is nagysagrendekkel jobb es nemelyiknek a spektruma kivant hullamhosszra hangolhato ami kozel zajmentes is (pl. HeNe). Igy a napfenybol erkezo fennyel jelentosen csokkentheto az interferencia is. -
Caro #5 Nagyon jó, remélem jobban elterjed. Itt legalább nem kell attól tartani, hogy lehallgatnak, ha nem látják az adót, akkor legalábbis biztosan.
Egyébként létezik lézeres optikai adatátvitel, 3-5 km-ig jó azt hiszem.
A baj inkább a levegővel van, bár nem tudom, mennyire zavaró. A fehér LED azért jó, mert több csúcs van a spektrumában, és így a vételi oldalon ezeket lehet koincidenciában mérni, tehát a zajt csökkenteni lehet. -
torcipepe #4 és gondolom ezt az 1 métert is zárt helyen érték el. kültéren a napfény megbolondítaná az összes vevőt. -
tacsaby #3 Nem rossz ötlet! Gondoljatok csak bele: hamarosan az otthonok és irodák világítását is felváltják a led-es fényforrások. Ezeket felhasználva, azok fényét modulálva bármely bevilágított helyen elérhető lenne a hálózat házon belül! -
#2 Szerintem ennek semmi értelme. Nem tudom elképzelni, hogy felülmúlná a WLAN-t. -
#1 Talán lézerrel kéne semi a led helyett, ami szem szóródik szét, így nem csak 1m-re sikerülne.