86
  • fizik
    kávéfőző ;)
  • valamit
    A következőben majd a kamerafunkciókat javítják, videotelefon, 5 megapixel, videofelvétel, kép és videoszerkesztő, editáló, vágó, feliratozó program, még nagyobb háttértár és már nem csak mobiltelefon, gps, tv, zenelejátszó, fényképzeő de mobilfilmkamera is lesz :) Rögtön a telefonról átlehet majd küldeni születésnapi parti vagy esküvő felvételét feliratozva :) Mer amúgy nagyon most más ötletem nincs, hogy mi hiányzik belőle.
  • reszcsi
    fincsi. De ahogy ismerem a navNgo-t már ott is kész a portolása a 8-asnak. Lesz az mindenre, még kenyérpirítóra is, ha van benne GPS :D
  • krajcsovszkig
    De MIÉRT csak trémobil??? Ez akkora állatság... pff
  • I.C.ram
    Az apple honlapján árult iPhoneok azok kártyafüggetlenek vajon?
  • Ronny
    TomTom already has iPhone navigation software ready to roll
  • reszcsi
    Én nem vagyok egy apple fan. vmware-ben ott az osx tiger, láttam leopard-ot, jópofa de engem azért nem győzött meg, hogy rohanjak farokfelvágva gépet cserélni. PPC-s PDA-m van, jól elvagyok vele. De ez az iphone egy kicseszett jó cucc, értelemszerűen az 1-es volt a kezemben, gyors, kézreáll, logikus.
    Végre lesz benne gps, gondolom az igo kijön erre is, lehet alá fejleszteni, szóval lehet kidobom a pda-t és cserélek egy ilyenre.
    Nem azért mert apple. Meg nem is divatból. Hanem mert eszement jó a cucc.
  • Sanyix
    Na ez is tipikus, jön a de ez tény, meg szánalmas, meg nem tapasztalatból, meg irígységből. Minden elvakult apple vérfanboy pont ugyanezek mondja mindenre ami apple, és valaki azt meri mondani hogy túl nagy a felhajtás körülötte. Te egy díszpéldány vagy :)
  • Ronny
    mi az hogy netto ár?
  • FlyingV
    ez tény. lol. attól mert pl egy nokián meg se-n nincs mit szeretni, attól még lehet tényleg jó készülék. régebben én sem szerettem az apple-t, de nem fikáztam. kipróbáltam, azóta bizonyos dolgokban változott a féleményem. a te fajtádban az a legszánalmasabb hogy fikáz, nem tapasztalatból, irigységből. pfejjj...

pontosítanék: 99, azaz kilencvenkilenc euroért lesz elvihető a Trémobiltól az EUban. több félkész infot nem fogok leírni megígérem:D
  • Sanyix
    Na az istenítésről annyit, hogy pont azt csinálod. Megint megy az "ez a legjobb" "ebből adnak el legtöbbet" "ez más" "apple életérzés". LOL
  • Zsoltika 007
    Mindenhol annyi lesz az ára. Kiemelte Jobs. Tehát listaára van. Persze a havidíjjal biztos tudnak majd játszani..
  • FlyingV
    mecsor: nem. fogjátok fel, 200$ kb nettó (amerikában minden netto ár), ennyi lehet és kész. ez nálunk kb uennyi mennyiségű ojro lesz. nem lesz 100k, meg hasonló (legalábbis a kezdőrészészlet nem, mert ezt az árat kb így kell felfogni, reméljük itthon legalább olyan korrekt csomagok lesznek, mint osztrák szomszédainknál és nem úgy lesz, mint a dajcse hundoknál..). HACSAK nem lesz kapható kártyafüggetlen változata (ADJA MEG AZ ÉG!!! Pannonos szerentnék már végre lenni:) )

NeoMan evvel tök egyetértek.

még valami: sok helyütt olvasni, hogy itthon talán szeptemberre várható.

GeryGrey no komment, utálod az epölt, szíved joga. istenítésről meg annyit, hogy pl a nokia meg sony ericsson 10000x jobban van istenítve. az iPHONE azért szalagcikk sok helyütt, mert egyrészt igenis innovatív a kezelése (nem véletlenül koppintja mindenki... LG meg más tészta, ők királyak :)) ), másrészt a legnépszerűbb telefon. (volt legalábbis tavaly. és itt most nem arról van szó hogy a nokia a 10000 kb tök ugyanolyan telójából, de más-más TÍPUSOKBÓL adott el ÖSSZESEN 70 millát vagy mennyit. ez 1 típus, egy év alatt. arról nem is beszélve hogy pl a mobiltelefonhasználat mennyire átalakul egy iphone tulaj kezében (pl mobilinternet használata 94%, illetve mint a WWDC-n SJ bá elmondta, min. 10 funkciót használnak átlagban az iPHONE júzerek, többi telefonnál ez 3 körül van.) )

azért az szomorú, hogy megint kitaláltok valamit, hogy fikázzátok a készüléket, igaz nem kell védeni a gyártót, mert jól megszedi magát, de ez az emberi magatartás elég szomorú.

hozzáteszem az tényleg poén, hogy kihagyták a videotelefonálást, illetve a mozgóképfelvételt, valami az súgja, hogy jövőre jön az iPHONE Video :)) ->de még így is talán a valaha készült legjobb 10 mobilban benne van a 3G-s iPHONE (titeket nem idegesít ez a folytonos i betű minden előtt? engem nagyon:S ). az előző verziójával együtt.
  • FlyingV
    és te tudsz olvasn? teeee.... .. hol állítottam én ilyet? égesd még magad... atyaég..
  • darkhill
    Kösz :D de a 130-160ezer ftos pudingokból csak egyet fogok venni ;)
  • NeoMaN
    Szerintem a hiba meg azzal van, aki telefonnal fényképez.
    :F
  • mesor
    Szerintem ezzel is az fog történni mint az Asus EEE PC-vel. Nálunk majd "százezrekért" fogják dobálni. (Ne legyen igazam :)
  • BRobee
    Puding próbája az evés....:)
  • BRobee
    Úgy, hogy az államokban a hivatalos forgalmazó az Apple és az AT&T. Ha az apple-nél veszed, akkor kapsz egy AT@T-s kártyát és azt kell aktiválnod a hivatalosan függő telefonodban.

Na már én se leszek egyedi juliusban az iPhone-ommal, mindenkinek ez lesz:)
  • szacsi
    ..ettő függetlenül a cikk igazán megemlíthette volna a későbbi hazai debütálást, de gondolom úgy már kevésbé lett volna bulváros (túl sok lett volna az egy oldalra jutó tömör információ, inkább majd egy külön cikkben, valami szép, hangzatos címmel).
  • 05lampard
    lényeg h. karácsonyra itt legyen
  • jtrencsenyi
    Nem, nem A T-nél dolgozom. Maradjunk annyiban, hogy csiripelik a madarak. Egyébként valóban nem jelenik meg nálunk jövő hónapban, csak a második körben. Még év vége előtt.
  • magyarvok
    Tudsz olvasni ember?
    Július 11-én fog a boltok polcaira kerülni, egyszerre 22 országban (...) - azaz Magyarország nincs ezek között."
    Tehát július 11-én NEM fog megjelenni Magyarországon a készülék. Később igen, de nem akkor!
    Tehát miről is beszélsz?
  • Sir Quno Jedi
    Pegid már reménykedtünk benne, hogy nem lesz hivatalosan MO-n. Az Alma úgyis leszar minket rendesen általában. :D
  • Gerygrey
    Egyébként semmi bajom nem lenne az iPhone-al, ha nem lenne így istenítve... Egy közepes képességű, bizonyos szempontokból innovatív készüléknek tartanám, de az hogy ma reggel bekapcsolván a gépet az összes RSS-emből az iPhone folyik, egyre több ellenérzést vált ki belőlem.
  • Gerygrey
    Na, csak nem az iPhone is csatlakozik a használható telefonok közé?

Nem :)
  • kids
    ezt honnan tudod? t-mobilenál dolgozol? egyébként meg szemét lehúzás lenne az amcsi árhoz képpest, bár az a 100 dolcsis havi dij se semmi, erről nem is tuttam
  • Zedas
    Akár be is linkelhetitek bármit, hogy magyarország nincs ezek között, a tény azonban az, hogy még külön weboldala is van az apple-nél.

iPhone 3G. Coming to Hungary.
  • jtrencsenyi
    kéz=két
  • jtrencsenyi
    Elvileg 54e Ft-ért (ÁFÁ-val) fogja adni a T-Mobil itthon kéz év hűségnyilatkozattal.
  • FlyingV
    36%al gyorsabb, mint a szutyok N95, ha ez vkinek mond vmit..
  • darkhill
    Na most már tényleg nem tom eldönteni h IPHONE vs HTC Diamond Winfos mobile v Mac :S
  • PíszLávJuniti
    Itthon a 200 dollárból legalább lesz 100ezer forint, ami végülis reális egy ilyen tudású készülékért, a riválisok is abban az árkategóriában helyezkednek el.
  • Yv@n
    Jó, mégis mit vársz?

Az 1.0-t kiadták lazán 3G nélkül, most majd egyből jön a tejjel mézzel folyó?

Kezet biliből ki, el kell tudni adni majd valahogy a 3.0-t is. :)
  • shabba
    Nem tartom valószínűnek, ez a 200 dolcsis ár, az amcsi AT&T ára és ők sem kártyafüggetlen adják. Ez a 200 dolcsis ár amcsiban AT&T-nél tudtommal már eddig is ennyi volt a régebbi készülékkel, szóval igazából az új készülék ott nem féláron jött ki, hanem annyiért, amennyiért most is adják.

De tudtommal az AT&T ezt az árat nettó adja, erre még rájönnek az adók, valamint 2 év hűségszerződés is terheli. És a havidíjakat igen borsosan mérik, 100 dollár körüli havidíjat hoznak az AT&T-nek a IPhone userek.

Nálunk nem biztos hogy ilyen konstrukcióban fogják kihozni, ilyen magas havidíj idehaza igen riasztó lenne. Ha viszont a havidíj alacsonyabb, akkor a belépési díj lesz nyílvánvalóan magasabb, mert valahova át kell terhelni a különbözetet.
  • Ferrer
    Ugye itthon, kártyafüggetlenül is féláron lesz? :)
    Egyébként hogy tudják eladni függetlenül, ha amúgy csak szerződéssel együtt lehet, és egy embernek csak egy?
  • valamit
    GPS, 3G, félár. na innentől kezdve tényleg nyafogás ám, amit sokan rendeznek, hogy így nem jó, meg úgy nem jó
  • shabba
    Ha már a termék nevében ott virít hogy 3G, egyben ez az új termék egyik legfontosabb és leginkább vár újítása akkor igazán oda is figyelhetnének erre fejlesztéskor. Azért a 7.2 Mbps már egy ideje piacon van, így ez a minimum elvárt. Igaz az az amerikai piacon még a 3.6 Mbps is csak mostanában jön be mint újdonság, és az a fő piac, ha már 1x világterméknek szánják ennyi országba illene ehhez mérten globálisan is gondolkozni.

Sőt, az már a fejlesztések során előre ismert volt hogy év vége felé jönne a 14.4 Mbps-es változat, épp ezért illene legalább egy olyan terméket kihozni, amiben mondjuk ott a softwares upgrade lehetősége az egyel nagyobb sebesség fokozatra.

Azért egy terméket nem csak egy adott pillanatra gyártanak, hanem előre jól ismert az életciklusa és egyben azok a piaci változások is amik ezen elétciklus során várhatók. Illik a terméke úgy elkészíteni hogy legalább törekedjenek arra hogy nehogy már rögtön az életciklusa legelején elavult termék legyen, ahogy ez az előző generációs Iphone esetén pl. így volt. Hanem az legyen a cél, hogy későbbi software frissítéssel legalább némileg kitolható legyen a termék "fejlettségi szintje".
  • PíszLávJuniti
    és ez főcikk ként?
    grat
  • FlyingV
    ezt a PHról kopiztad? és ha 3,6-os lesz? akkor megint megy a fika? meg hogy jaj SE meg jaj Nokia? :DDD FÉNYÉVEKKEL VANNAK LEMARADVA! és ne gyere a nézhetetlen minőségű képeket produkáló 124235253453346272353462457345677435678458 megapixeles kameráddal...

na jó, igazzság szerint van 2.5 hibája: nix előlapi kamera, nix valami kis videofelvétel, és a fél: kicsit rövid akkuidő.