16
Hd Audio gondok
  • Kandurex
    #16
    Nekem olyan gondom lenne, hogy van egy ALC622 hangkütyű a gépbe, és tök jól működik, viszont a windowsos programokba, pl. játékok 5.1 -ben nem használja a mélynyomót :( filmeknél nincs ilyen gond, ott egyszerűen bekapcsoltam a bass redirection és kész is. Viszont a hangkártya driverében én nem találtam ilyen lehetőséget, mi a gond?
  • slaf
    #15
    Hello egy alc888-asom van.Es igen kegyetlen sok gond van vele.Bár el kell hogy mongyam nem minden az aminek lácik.A realtek hagzásával nincsen semmi baj sem.Attól , hogy a creativ jobban használja ki az ocso hagfalakat még nem jobb. Jó példa erre: 2x300wattos rendszerem rákötöttem a creativ hang karira es meg se tudodtt mukani (linux)a realtek meg vitte simán ugyan csak linux.Creativot azert isteniti mindenki mert: 1.regótta van piacon (+7000ft) 2.jo softverel minden 5.1 jól szól.

    Nos az alc888as kerdesed válasza: reg otta azt használok.kivetelesen jó felvételre pl tv ha nem kepes rá a tv-tunyer.Jobb hangfalal szepet szól.Pl nekem van erre a celra egy Logitec x-540 (a fenn emlitett zenekari hangosítóm).Nos es kifogástalan a térhangzása.De baj is van vele mivel 7,1es 4db hang kimetnek kell lennie.Van is csak ep 2szól :DHa e hibajat ki tudtam javitani szolok.
  • repvez
    #14
    Sziasztok érdeklödnék, hogy milyen gond lehet olyankor ha a realtekHD hangkari van a gépembe és optikai kábellel van összekötve egy házimozi erösitövel amin a hangfalak szólnak.Az a problémám,hogy a hangkártya driver progijának a tesztjénél csak a frontokon stereoba szól a 3d-s hang és a hangszoro számánál kiválasztásának tesztjénél is csak azok szolnak, de ha zenét vagy filmet nézek akkor szól minden.De az lehet hogy csak az miatt mert az erösitö a stereobol kikeveri a DPL2-es hangokat.
    Felraktam ezt a progit is hogy leteszteljem a hangszoroimat, hogy mettöl meddig szolaltatják meg a hangokat,de ennél meg csak a center szól semmi más.(ezt)

    Probáltam DTS, lossless és mp3 számokkal is.De amig stereo jelet ad ki addig szol minden,de csatornánkénti szétválasztásnál csak a frontok.

    Abit KN9Ultra lapom van ALC883 csippel szerelt 7.1-es realtek HD hangkarival.
  • [HUN]FaTaL
    #13
    Nekem még egy kb 6 éves sb liveom van de még mindig azt használom az alaplapi c-media helyett, ég és föld a különbség
  • Balumann
    #12
    De hasonlíts össze vele több dolgot légyszi, filmeket, zenéket, stb. :S
    Olvastam egyébként, kipróbáltad (gondolom belehallgattál egy zeneszámba) és utána egyből audigy :P

    De igazad van, tényleg csak akkor lennék meggyőződve ha ki tudnám próbálni. Sajnos azért 10k nem túl olcsó, hogy így próba nélkül vegyek, főleg hogy ezzel is megvagyok elégedve :S Bár mostmár tényleg sokan mondjátok, úgyhogy úgynézki veszek majd.
  • LeonSilver
    #11
    Nézd.Addig hiába mondod, hogy ez szerinted elég hű hangzást ad amíg nem hallottál egy kiváló, nem integrált hangkártyát valami jó dobozon szólni.
    Hidd el nekem, hogy ha majd lesz összehasonlítási alapod az első dolgod az lesz, hogy letiltod az alaplapi szutykot és veszel egy hangkarit.
    Ha majd olvasol és nem csak postolsz akkor azt is észreveszed, hogy ( például ) nekem van integrált alc888-as is meg van audigy is.
    De végülis mindegy.Mindenki azt használ és azt hallgat amit akar.
    Én elmondtam a véleményem.Ennyi.
  • Balumann
    #10
    Nem tudom, nekem elég hű hangzásnak tűnik. A régi hangkártyámmal csak a fülhallgatót tudom össze hasonlítani, de az teljesen ugyan olyan ezen a gépen is (egy C-media 5.1 volt, azon az intregrált tényleg nagyon béna volt és csak sztereo). Elhiszem hogy általában rosszak az alaplapi integrált kártyák. Ez viszont nálam tényleg elég hű hangzást ad. Én is törekszem egyébként a jobb minőségű zenékre (bár könnyű zenénél nekem elég az mp3 192 -es is).

    Szeretném ha olyan mondana véleményt, akinek szintén Realtek HD (azthiszem ALC888 nekem is) használta (be is állította), és utána ugyan azzal a hangszóróval tesztelte az Audigy-t is.

    Filmeket is szoktam nézni, ilyen jó tiszta hangzást és ilyne jó irányokat nem nagyon szoktam még az ilyen bemutató termekben sem hallani ^^
  • mflex #9
    Inkább nem is hasonlítanám össze azzal az integrált szarral.

    Ég és föld a különbség.Bár audioban mindig is a hű hangzásra törekedtem,de az integrált hangkártya az rohadt messze van tőle.

    Nekem nincs mp3 a gépemen csak lossless (illetve elvétve van pár 320-as).
  • Sanyix
    #8
    Véletlenül nem tettél mellé egy vista-t is az új gépre? Mert az új átdolgozott hangrendszere egy rakás szar. Ugye a szokásos mixeren keresztüli durva minőségromlás befigyel (torzulás, egyszerűen fosabb hang), de az okosak az m$-nél megalkották erre a wasapi-t és annak exkluzív módját, amivel közvetlenül az audiochip memóriaterületére tud írni a wasapit használó program, ami dma-n éléri a bitre pontos audiostreamet, tehát nem megy át a mixeren, nem romlik a minősége.
    A baj vele, hogy ezt a wasapit csak 1 lejátszó támogatja, az xmplayer, aminek nekem a foobar után borzalmas felülete van, ráadásul random unhandled exeptionokkal meghal, bár ennek már szép a hangja, nincsenek a fent említett minőségi problémák. Ja meg még egy problémája van az m$ új csoda megoldásának, az exkluzív mód tényleg az, tehát azon kívül más hang nem jön ki a kártyából...

    Ja és persze a kernel streaming már nemmegy, holott ugyanezt csinálta azt is, úgy hogy más hang is kiment a hangkimeneten, és még ilyen hülye apikat sem kellett támogatni, és az összes népszerű lejátszó tudta.
    M$ már MEGINT jól elbaszta, ami legalább jó volt.

    Egyébként nekem is ez az alc883 van. Én is meg lennék vele elégedve ha normálisan tudnám bitpontosságú lejátszásra használni, de nemlehet.
    Gondolkozom egy külön kártya megvételén, mert kipróbálnék egy tényleg minőségi hangot, hogy tényleg van e külömbség, nameg lenne rajta ASIO, amivel meg lehet kerülni az m$ faszságait.

    Csak ez sem könnyű, mert van creative bugosszar kártya bugosszar driverrel, van ilyen kevésbé neves kártya kitudja milyen minőséggel, és van profibb kártya, jópénzért ahol ahogy olvasom (3 hónapja kiadott első vista driver) szintén akadnak driver problémák.
  • Balumann
    #7
    Na :P, én 8 év zongora, az mellett csak ének (ovodás korom óta :D)
    Igen de pont az a baj, hogy nem tudom kipróbálni. A TV-t tudom rákötni de az eleve monoban is jön, tehát nem nagyon tudom megállapítani :D

    Szeretném hogy valaki megerősítsen benne, hogy használta több ideig a realtek HD hangkártyát (jobb hangfalon, nem 2000Ft-os sztereon), majd váltott Audigy-re.
    Nem tudom elképzelni, hogy sokkal jobb lenne a hang ennél!!
    Az is gond, hogy jótállás van a gépemre, így a boltba kell belerakják, úgyhogy tényleg csak akkor tudom kipróbálni, ha már megvettem. És eddig nem nagyon hallottam meggyőző hozzászólást, amiben lenne olyan aki használta ezt a hangkártyát és be is vált volna...
  • ioinme
    #6
    Köszönöm az ötleteket, tippeket, majd akkor valószínűleg beújítok valami hangkártyával, ahogy javasoltad.

    Egyébként nagyjábóla filmek 2/3-a normálisan szól, szal úgy türhető végülis a helyzet, csak engem zavar az a maradék 1/3-os arány, és ráadásul oylan filmek szólnak halkabban, amik régebben hangosabban mentek.

    Az effektezés az nagyon gány, ahogy elnéztem még customra állitgatni se nagyon lehet, a hülye környezeteknek meg nem sok értelme van vagy túl visszhangos lesz tőle, vagy a tipikus szokol/dobz effekt jön elő.
    A fejhallgató még ami nálam égető probléma. Azon viszont minden film halkabban szól, meg a zenék is kicsit, holott szintén, a másik konfigon hangosabb volt azis.
  • LeonSilver
    #5
    Nézd.Erre csak azt tudom mondani, hogy ( ha tudod ) próbáld ki.
    Én sem vagyok éppen botfülü ;) 5 év zongora,6 év B szárnykürt & tuba és ugyan ennyi a városi fúvószenekarban :P De ahoz, hogy az ember hallja a különbséget nemkell zenésznek lenni.Komolyan.Ha tidod próbáld ki de akkor tényleg ne valami szutyok cmi-vel hanem egy valóban jó hangkártyával!
  • Balumann
    #4
    Régi gépemben volt egy alaplapi, meg egy Cmedia 5.1 -es hangkártya is, sajnos nem tudtam avval összehasonlítani a hangszórómat. Mikor ezt a gépemet megkaptam akkor még a Btech 5.1 -es hangszóróm volt, de nem vettem különbséget észre, azon kívül, hogy tényleg kicsit halkabb volt (de nem jelentősen).
  • Balumann
    #3
    Én nem igazán értem mi a gond a Realtek HD audioval. Nekem egy Genius sw5000-es hangfalam ez mellett, és eszméletlen tisztán és jól szól minden. Nagyon sokat hallgatok zenét, nagyon sok filmet is nézek (HD filmeket is). És pedig nincs botfülem sem, hangtechnikát is tanulok szolfézs szakon, zeneművészetiben. A kezelőjével nekem is meggyűlt a bajom, előző gépben egy egyszerű genius hangkártya volt, egy jóval értelmesebb elrendezésű mixerrel... :D
    A hangerő az nekem is furcsa, mert filmeknél 60%-ra is fel kell időnként tekernem a hangerőt, hogy jó legyen (nem túl hangosra, mert szomszédok is vannak, de szóval azért legyen hatása), a TV -hez (tv tunerrel) meg még 75% -ra is.
    Fülessel is használom (este 9 után már nem nagyon kapcsolhatom be a hangfalat :( ), azzal sincs gond.

    Az effektelések tényleg gyengék, én neem mondjuk nem is nagyon hiányoznak. A hangár effekt az poénnak jó :)

    Több helyen próbáltam utána keresni, teszteket is találni, játékoknál merült fel, hogy jobb lenne egy másik hangkártya. Tényleg sokkal jobban szólna (még ennél is?!) egy Audigy hangkártyával minden?

    Filmeknél egyébként AC3 filterben is tudsz hangerőt ráadni, de arra figyelj, hogy ne legyen túlvezérelt a jel a hangosabb részeknél.
  • LeonSilver
    #2
    Az én lapomon ALC888 van ( HD ) és mégis ( vagy inkább éppen ezért ) a jólbevált Audigy -t használom.Kipróbáltam ezt az alaplapi csodát is de hát valami iszonyat szar hangja van.Szerintem vegyél egy jó kis karit ( ilye naudigy 1-est már 4k-ért lehet kapni ) ez ta szutykot meg felejtsd el.
  • ioinme
    #1
    Üdv midnenkinek. Kicsi,de számomra mégis égető probléma ütötte fel fejét a napokban. Nemrég vettem egy új számítógép konfigurációt, hamar össze is raktam, ahogyan azt kell stb. Felment rá minden, a megfelelő alaplapi illetve egyéb driverek, ahogyan az audio driver is.

    Na nekem itt van a problémám. Nem értek én az audió részéhez a dolgoknak, az alaplapon két csatlakozó volt, az egyik valami ac97, a másik a HD audio. Én az utóbbit dugtam rá a lapkára, s ehhez telepítette a gép a drivert. Namost a gondom az lenne, hogy még a régi 7 éve gépemen szebben szólt a hang. Mármint ami mexert kaptam hozzá a programban, ez a realtek HD audio manager kékszínű csicsomás mixer szart se ér. :S Nem tudom, például hogy a fenébe kell normálisan visszhangoztatni, nem találom a jókis króm effekteket, stb. Egyszerüen nem lehet normálisan rajta beállítani a hangot. Mindemellett a rendszer hangerejével ugyan elégedett vagyok, de ha van olyan progi amivel még továb lehet húzni a dolgot, akkor szeretném tudni :) (mert filmeknél halk, ffd show kodekem van, a media player classic is csurig van huzva, szólis elég rendesen, csak az böködi a csőrömet, hogy a régi 7 éves gépen még mindig kicsit hangosabb volt, és csodaszépen visszhangzott, meg minden) Szóval a régi konfigomon szebb volt a hang, hangosabb is volt kicsivel. Még egy mellékes észrevétel. Ha a számok közt tekerek, illetve azokon belül, időnként ilyen fura recsegéseket hallok, de csak tekerés közbe.

    Aki tudja mi lehet a gond, illetve lehet e ehhez a konfighoz valami normális beállítást, drivert, az írjon ide egy két okosságot, ezer köszönet érte. :)