25
  • Artak
    Akkor én beteg vagyok? :)

Amúgy egy tény: A filmek 80%-a tele van baromságokkal.
    Ezért nem szeretem annyira az akciófilmeket. Ott a látványt részesítik előnyben legtöbbször és a sztori meg egy nagy fos. Inkább dráma és vígjátékpárti vagyok.

Azt viszont furcsállom, hogy sok intelligens ember is szereti a logikai hibáktól hemzsegő agyrohasztó baromságokat. Én valahogy nem tudok kibékülni az olyan filmekkel amiknek csupán annyi a hibája, hogy valami agyament nem tud normális sztorit mellé írni.
    Gondolok itt pl Terminátor 3, Alien vs. Predator, Transformers. (Bár ez utóbbiból elég necces volt egy normális dolgot kihozni mert alapból egy kissé fura ötlet.)

• Skynet
    Minden elismerésem a cikkírónak amiért látja a fűrész filmek szintjét...Te baromarcú aki a fűrészfilmeket a brutalitás miatt szereti az beteg,amúgymeg az összes rész,de főleg az első igencsak komoly sztoriva és rendes álleeséses csattanóval van körítve,nem feltétlenül a brutalitáson van a hangsúly,az csak a hab a brutalitáskedvelőknek...
  • Cat #23
    Gyilkossag online szakmai szempontbol
  • akoshun
    Lehet hogy nem mindig az a cél, hogy reális legyen. Mondjuk ezt nem láttam (és nem is érdekel) de a Die Hardról annyit, hogy nem arról kellett szólnia, hogy hitelesen törnek fel mindenfélét. Amikor repülőn ugrált McLane meg felhőkarcolóról lógott az sem volt reális. Ugyanazért az akcio-humor(?) orgiáért mentek be az emberek. Ez csak egy keret a henteléshez meg a poénokhoz. Nekem különben tetszett a die hard, nem nagy szám de elmegy. Nem az a lényeg h gyorsan megy a kamion vagy h mi a faszt keres egy olyan vadászgép ott, és mér nyomja le McLane. Ahogy a StarWars kapcsán is csak kiröhögésre méltó az, aki különösebben sokáig feszegeti a föld fölött 5 méterrel beindított rakétákat meg az űrben folyamatosan égő hajtőműveket, vagy alángokat vagy a franc tudja. Nem ez a lényeg. Szerintem.
    Persze lehet, hogy rosszul látom, és a realitásnak nagyobb prioritást kéne adni - de ha ez mindig is így lett volna akkor nagyon le lenne maradva a művészet és nem mellesleg nagyon nagyon sok alkotástól, köztük filmektől is meg lettünk volna "kímélve".

Ennek ellenére egy olyan krimiben, ahol e körül forog minden- amennyire nekem lejött a dolog - talán valóban illett volna megoldani ezt rendesen. De ezt inább hagyom, mert nem láttam.
  • Tetsuo
    Jah es a filmet nem lattam.. nem ment at a szuron. :S
  • Tetsuo
    Ezt a "moriczka elkepzeli" dolgot nem vagom. Miert konnyebb azt megvalositani h a fohos 3D tervrajzot lat akarmelyik epuletrol, minthogy tenylegesen valos titkosszolgalati eszkozoket hasznalna??
    Ez nem kozvetlenul a filmgyartasnal felmerulo problema, hanem a forgatokonyvirasnal. Csak a (kitalalt, akar sci-fi) tortenetet kell jobban integralni a valosagba, nem meg jobban elba*ni azt is, marmint a valosagot. Igy lesz lebilincselo 1 tortenet.. ezt a producer lathatja olvasas kozben a kedvenc hintaszekeben, meg a forgatas elott. Punktum. :P
  • Tetsuo
    Az esti hirado jobban manipulalva van mint a hollywoodi filmek..
    En telleg nem kotekedni akakrtam.. csak altalaban nem tetszenek sajna a filmek, ennyi.
  • Erpy
    Nekem tetszett a film, lekötött, és nem konkrétan arra figyeltem, hogy mibe lehetne belekötni.
    Ha valaki full hiteles történeteket akar, kapcsolja be az esti hiradót, és nézze végig. Az a szörnyű sajnos, nem pedig az a másfél óra, amit szórakozással kellene eltölteni.
    De a mai világ affelé tart, hogy mindenbe belekell kötni, mindent meg kell magyarázni, mert ha valaki nem tud hibát találni valamin, akkor rosszul érzi magát.
    Vannak gagyi filmek, vannak nagyon jók, de a filmeket szerintem nem azért készítik, hogy na vajon ki talál benne minél több olyant, amin ellehet pörögni egy darabig, hanem hogy egy jót szórakozzon vagy izguljon az ember úgy, hogy senkinek nem történik semmi baja.
    Remélem nem sértettem meg ezzel senkit, aki megnézi a moziban, jó szórakozást hozzá.
  • winnie
    csak arra céloztam, hogy anno néztem a filmet és nekem eszembe sem jutott az, hogy ökörség.

egyébként meg miért ne kérnének fel szakértőket? engem komolyan meglep, hogy azt hiszed innen messziről, hogy nekik ez odaát eszükbe sem jut. (oké, magamon is látom, hogy karosszékből könnyű f*kázni, de amikor az ember közelről meglát egy efféle folyamatot, akkor rádöbben, hogy ő is így csinálná. annyi a bibi, hogy van az "ahogy azt móricka elképzeli" filozófia, ami információhiányon alapul. hiába hisszük, hogy mi milyen okosak vagyunk, általában ők az okosabbak:)
  • Tetsuo
    kiforgatod a szavaimat.. csak 1szeruen nem ertem h filmek keszitese kozben miert nem kernek fel szakertoket, v miert jo nekik ha hemzseg a film a hibaktol..
    es most nem csak IT-tipusu hanem mindentipusu.. na mind1 a kerdes telleg koltoi, nem kell megvalaszolni.

Persze vannak apro bakik tevedesbol.. amit a film keszitese soran nem vesznek eszre, ezek neha viccesek is; de amikor direkt csinaljak ugy, az hanyingerkelto, szvsz. Es hat persze h szvsz, kimas velemenyet mondjam?! A "mindenki tudja" kifejezes pedig azt jelenti, h nem kell IT gurunak lenni ahhoz, h kapizsgald, egy szamitogepvirus nem ugy eszi az adatokat mint egy Pacman. :P
  • winnie
    "A Die Hard 4. valakit is lenyugozott? Szerintem senkit, mindenki tudja h a film minden masodperce okorseg volt,"

tiszta sor. ha téged nem, akkor senkit sem. logikus. de így kerek a dolog. valaki annak örül, ha kiszúrja, hogy hiba van egy filmben, más pedig nem okoskodik, mert tudja, hogy csak egy film és élvezni próbálja.
  • Sanyix
    Mert akkor nem lehetett volna bemutatni, mert "nehogy terroristák kezébe kerüljön".
  • Tetsuo
    Ez nem igaz! Ha nem tudjak feltorni a szupertitkos adatbazist fel perc alatt, akkkor beepitik a sztoriba, h rament 2 napjuk, na es addig tortennek mas esemenyek is..
    v ha nem egy pacman-fej virust mutogatnanak hanem egy bruteforce progit mer megy az elmeny rovasara??
    A Die Hard 4. valakit is lenyugozott? Szerintem senkit, mindenki tudja h a film minden masodperce okorseg volt, (a mozinezok fele szerintem hasznalja azert a PCt es hallott a hackerekrol) sajna nem tudtam magam beleelni egy kisidore sem a sok faxsag miatt.
    Elvileg, 1 fejlett orszag infrastrukturajat szet lehet qrni hackertamadasokkal, es mennyivel uberbrutalabb lett volna a film, ha valos lehetosegeket mutatnak benne..
  • Iamzozo
    Még nem láttam a filmet, de ahogy elnézem, nem is fog megtörténni, ha azt mondjátok ilyen gáz :) Hollywoodban tényleg csavarják a dolgokat ami az it illeti. Amikor hangja van az ablakok suhogásának meg minden pittyeg meg kerreg.. komolyan le tud sokkolni. Azt hiszem a firewall még valahol normális volt, ott a csávó outlookozott meg az intézővel keresett :) Mondjuk az pont arra épült, hogy nem az informatikai oldalról támadnak.
    "minden klikk öl" - analyticsal mérte? :))
  • Daffit
    Gyenge film volt sok giccses dologgal, mesébe illő részletekkel. De gondoljunk bele. Az FBI hasonló központját sok emberrel teleszórt teremként tudom elképzelni, akik terepmunkát nem végeznek (talán még fegyvert sem hordanak). Ez viszont nem filmre vihető, mert unalmas.
    Egyébként van sok jó film, csak azokat keresni kell és nem milliókból készült. Azt kell még megjegyeznem, hogy sok jó sorozat készül mostanában, ahol nem 90 percbe tömörítik bele a történetet.
  • Hoz_Hun
    Kivételessen egyetértek a cikkíróval. Borzasztó bugyuta film. Az meg hogy az FBI nem bírja lenyomozni az adást egy vicc. On-lány ölik meg az x-edik embert azok meg egy teremből nézik kivetítőn... na meg ahogy pörgött az a számláló.
  • Blasta
    Sajnos ez van.
    HA az informatika ezen oldalát reálisabban mutatják be, az szvsz nem érdekelné a közönség 99%-át, illetve a filmélmény rovására menne.
    Mivel a hozzáértők vannak még mindig keveseben, így ez a dolog így fog maradni sajna.
  • Tetsuo
    LOL az Elfujta a szel sem fantasy..
    Rengeteg konyv, novella ill film sztorija elvileg megtortenhetne a valosagban is.. ezek az agymoso hollywoodi fosok persze nem, amik....
    ahh full mind1, nem vitazom.. felesleges. Ez csak olyan koltoi kerdes volt
  • Gnome
    mert a reális világ nem érdekes annyira
  • Tetsuo
    Miert nem lehet 1 olyan filmet kesziteni, h nincsenek benne technikai bakik, v nem hemzseg toluk, mondjuk informatika temaban???
    Nem, nem a halozatepites c dokumentukfilmet varom, hanem 1 krimit v thrillert, ami korrekt es realis ebbol a szempontbol. Pl a fenti filmnek miert lenne rosszabb ha informatikai szakertok is kozremukodtek volna?
    Vagy a Hackers c film, ami 1ertelmuen retegfilm, mi a faxert volt benne vilagito szerver amiben az adatok aramlasa is lathato, meg sok 1eb hasonlo faxsag?
    A Die Hard 4 egesze meg abszolut siralmas.
    A legtobb ( v az osszes) 'kompjuteres' filmben vannak ilyen suletlensegek.
    Nem kellene folyamatosan linux parancssorokat mutogatni, nem az a lenyeg, de emlithetnek, ahelyett h 3Ds tervrajzokat tolt le a fohos a perce eszebejutott epuletrol..
    Es ne mondja senki h 1 pl Kevin Mitnick-rol keszult film -nem kamus infos tartalommal- uncsi lenne!
  • BCS pixel
    ja persze lenyomozhatatlan online adás, amit még a szolgáltató sem lát és nem is tud lekapcsolni, mese habbal, tipikus amcsi történet
  • Anomaly
    Amúgy ki az a kis gonosz goblin az utolsó előtti képen? Nagyon gonoszan néz ki ő is lehetne a sorozatgyilkos simán. Olyan "drágaszágom" típus. :D
  • Anomaly
    "Hiába, az utóbbi időkben szinte csak jó filmeket láttunk, el kellett jönnie a kompenzációnak."
    Ízlések és pofonok én az utóbbi időben csak sz*rokkal találkoztam.
  • bertino
    és ez elviselhető film... ?