Computex: előtérben az olcsó PC
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Szar játék az élet de qwa jó a grafikja!
Azok a régi cép idõk 😊
Én sem vagyok olyan idõs, de volt, hogy a 486(nem 486Mhz)DX-et a maga 100Mhz-ével csodáltam, hogy hú de faxa gép, meg gyors, meg netezni lehet vele, meg videót nézni, meg MP3at hallgani...igen 100Mhz azaz még 1/10Ghz sem. És az volt a tuti. Mostmeg itt van a 900Mhz-es gép, és..jááj hát mire jóez mekkora gagyi...szerintem pedig nagyon faxa alacsony fogyasztású, nyüstölhetõ, könnyû, és ha ellpoják, nem ugrik a fizetésem duplája.
Egy rendszergazdának szerintem tökéletes egy ilyen kis laptop. Még izomláza sem lesz a nap végére a cipeléstõl. Teljesen jó dolog.
http://twitter.com/valamit76 http://conspiracy101.t35.com/ http://www.youtube.com/user/Darwin76valamit#p/f
Fogod, odaadod a gyereknek/baratnonek/nagyszulonek. Igy nem teszi tonkre a desktop gepet/nem szakad le a keze a cipelestol/nem kell vacakolni az ujratelepitessel/nem kell harcolni hogy ki ul a gep elott. Sajat felhasznalasnal nem kell kipakolni az asztalra egy nagy laptopot/nem szakad le a kezed/nem a mobilod vagy pda-d kis kijelzojen mutogatod a csaladi fotokat. Es meg a web/youtube/email/chat/skype is megy rajta... :-)
Ha meg nem uton van az ember, akkor ra lehet tenni egy nagyobb monitorra vagy tv-re (1200p-ig birja) es elmegy rajta a flash-en vagy kulso merevlemezen beszerzett esti film is es meg csak nem is zug ha eppen zenet hallgatsz rajta. Egy blutooth-os billentyuzettel/taviranyitoval es egy kulso merevlemezzel meg viszonylag olcso media center/letoltogep lesz belole, amit barmikor at lehet vinni a haverokhoz is.
Persze ahol se gyerek, se nagyszulo, se baratno, se baratok, viszont van az illetonek tobb gepe es legalabb egy desktop teljesitmenyu laptopja meg meg egy pda telefonja is, annak nincs szuksege ilyen gepre, hiszen mas hardveren is el tudja vegezni azt amit akar.
Vannak emberek akik mobil számítógépet akarnak. Ölükbe rakni a gépet és netezni utazás közben, vagy egyszerûen csak ebédszünetben a parkban. Azt akarják, hogy mindig náluk legyen a gép. De nem játszanak vele vagy komolyabb feladatokra használják, csak neteznek, szöveget szerkesztenek, filmet néznek.
Az sem mellékes, hogy mindezek mellett, ne kelljen konektort keresni, csak este, mikor hazaér az ember feltölteni a gépet, szinkronizálni a desktop géppel.
Ezekre a feladatokra ezek a gépek: eee PC 901, MSI Wind, stb. tökéletes megoldást jelentenek. Még akkor is ha felmegy az áruk egészen 120000 ft-ig.
Az igényeknek megfelelöen kell venni számítógépet.
Szerintem elértük azt a szintet, hogy az átlagos felhasználásra (netezés, meg ilyenek) többé nem kell egyre nagyobb órajelû procit és egyre több memóriát venni, a meglévõ hardver pedig ami képes normális színvonalon kiszolgálni ezen igényeket, egyre olcsóbb és egyre kisebb. Minek vegyen valaki dual procis gépet Geforce 8800GTX-szel ha csak Youtube-videókat akar nézni meg e-mailt küldeni, amikor ugyanannyiért megkaphat egy gyengébb (de a felhasználás szempontjából ez lényegtelen) teljesítményû, de kisebb, hosszabb ideig üzemelõ gépet?
Szerintem nem hülyeség az EEE, sõt mióta kipróbálhattam én is erõteljesen gondolkozom rajta hogy vegyek egyet.
Ps1,Ps2,Gamecube,pc: Core i7-920 / Gigabyte EX58-UD3R / Kingmax 2GB-1600mhz / Gigabyte HD4890 / Corsair CMPSU-650TXEU / Samsung 1000GB
Nem újdonság, már 4 éve ugrál... eredménytelenül.
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
2 drágaszáág, a HTC P3600 Trinity éés a Dell XPS 1530, természetesen DDR3-as Gf8600GT-vel :)
Majd ha jópárcsilliárdot buknak az ípécén a gyártók, akkor leszoknak róla, vagy marad pár kiforrott model és irányvonal, annyi...
tamagocsi 2008 = ípécé
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
Mi van akkor, ha echo lány? 😊
Utána már csak a PC-t kell kimondani.