17
  • roliika
    #17
    Az első gépem az 1 Videoton 64 volt 2 MHz és tápot nekem kellett hozzá összerakni. :D Mert használtan kaptam. Aztán lett egy 286-os kemény 16MHz-el ha a Turbo be volt kapcsolva és 20mega vinyó ami aztán akkor egy csúcs volt. :D Ma meg telóban 2-4 gigás kártya meg 200-600as proci és kevésnek érzik...szörnyűűű.
  • roliika
    #16
    DX4. De lehetett húzni 124MHz-ig. :D Volt aki 130-140et is kisajtolt belőle durva hűtéssel és alaplapra való poti forrasztással. :D
  • wolruf
    #15
    Egyébként a végső soraiddal el is mondtad az egyik legjobb funkcióját. Erre nagyon jó megoldás
  • wolruf
    #14
    Ehhmmm-ehhhmm... Az maximum 486 DX4 lehetett, a DX az 40 MHz vót. A DX meg kb. 66 MHz :)
    Azok a régi cép idők :)
  • roliika
    #13
    De ez mekkora lol már, hogy elvárjuk, hogy 500000Gigaherces legyen egy gép és ami csak 20000 az már szar meg gondolkodunk, hogy a tököm..mire használjam.

    Én sem vagyok olyan idős, de volt, hogy a 486(nem 486Mhz)DX-et a maga 100Mhz-ével csodáltam, hogy hú de faxa gép, meg gyors, meg netezni lehet vele, meg videót nézni, meg MP3at hallgani...igen 100Mhz azaz még 1/10Ghz sem. És az volt a tuti. Mostmeg itt van a 900Mhz-es gép, és..jááj hát mire jóez mekkora gagyi...szerintem pedig nagyon faxa alacsony fogyasztású, nyüstölhető, könnyű, és ha ellpoják, nem ugrik a fizetésem duplája.

    Egy rendszergazdának szerintem tökéletes egy ilyen kis laptop. Még izomláza sem lesz a nap végére a cipeléstől. Teljesen jó dolog.
  • valamit
    #12
    Játékra esetleg. De egy gép jósága a számodra való használhatóságán múlik. Hiába piszok gyors, ha játszani akarsz és Linux fut rajta, akkor nyilván nem a legjobb választás. Hiába piszok gyors, ha tévét akarsz nézni rajta és nincs rajta tv kártya, akkor megint csak nem jó. Hiába piszok gyors, ha neked mobilabb, könnyebben mozgatható kell, akkor egy álló nagytorony ház vízhűtéssel és 29 colos EIZO monitorral nem biztos, hogy a legjobb megoldás, de még az is lehet, hogy egy 3 kilós gépnél jobb lesz neked egy 1 kilós is. Amúgy ezek a gépek a PDA-k és a laptopok közé van belőve, méretre és kezelhetőségre is, közel laptop lehetőségekkel nagyjából PDA áron. PDA-t is, laptopot is vesznek és úgy néz ki, ezt is fogják.
  • kvp
    #11
    "És ez az eee pc ehető legalább vagy lehet valamire használni?"

    Fogod, odaadod a gyereknek/baratnonek/nagyszulonek. Igy nem teszi tonkre a desktop gepet/nem szakad le a keze a cipelestol/nem kell vacakolni az ujratelepitessel/nem kell harcolni hogy ki ul a gep elott. Sajat felhasznalasnal nem kell kipakolni az asztalra egy nagy laptopot/nem szakad le a kezed/nem a mobilod vagy pda-d kis kijelzojen mutogatod a csaladi fotokat. Es meg a web/youtube/email/chat/skype is megy rajta... :-)

    Ha meg nem uton van az ember, akkor ra lehet tenni egy nagyobb monitorra vagy tv-re (1200p-ig birja) es elmegy rajta a flash-en vagy kulso merevlemezen beszerzett esti film is es meg csak nem is zug ha eppen zenet hallgatsz rajta. Egy blutooth-os billentyuzettel/taviranyitoval es egy kulso merevlemezzel meg viszonylag olcso media center/letoltogep lesz belole, amit barmikor at lehet vinni a haverokhoz is.

    Persze ahol se gyerek, se nagyszulo, se baratno, se baratok, viszont van az illetonek tobb gepe es legalabb egy desktop teljesitmenyu laptopja meg meg egy pda telefonja is, annak nincs szuksege ilyen gepre, hiszen mas hardveren is el tudja vegezni azt amit akar.
  • Mberke
    #10
    Nem, soha nem lesz így jobb géped, esetleg magasabb teljesítményű.
    Vannak emberek akik mobil számítógépet akarnak. Ölükbe rakni a gépet és netezni utazás közben, vagy egyszerűen csak ebédszünetben a parkban. Azt akarják, hogy mindig náluk legyen a gép. De nem játszanak vele vagy komolyabb feladatokra használják, csak neteznek, szöveget szerkesztenek, filmet néznek.
    Az sem mellékes, hogy mindezek mellett, ne kelljen konektort keresni, csak este, mikor hazaér az ember feltölteni a gépet, szinkronizálni a desktop géppel.
    Ezekre a feladatokra ezek a gépek: eee PC 901, MSI Wind, stb. tökéletes megoldást jelentenek. Még akkor is ha felmegy az áruk egészen 120000 ft-ig.
    Az igényeknek megfelelöen kell venni számítógépet.
  • Gerygrey
    #9
    Én egyszer próbáltam egy EEE-t, Vodafone 3G-vel tökjól tudtam Youtube-videókat nézegetni rajta.

    Szerintem elértük azt a szintet, hogy az átlagos felhasználásra (netezés, meg ilyenek) többé nem kell egyre nagyobb órajelű procit és egyre több memóriát venni, a meglévő hardver pedig ami képes normális színvonalon kiszolgálni ezen igényeket, egyre olcsóbb és egyre kisebb. Minek vegyen valaki dual procis gépet Geforce 8800GTX-szel ha csak Youtube-videókat akar nézni meg e-mailt küldeni, amikor ugyanannyiért megkaphat egy gyengébb (de a felhasználás szempontjából ez lényegtelen) teljesítményű, de kisebb, hosszabb ideig üzemelő gépet?

    Szerintem nem hülyeség az EEE, sőt mióta kipróbálhattam én is erőteljesen gondolkozom rajta hogy vegyek egyet.
  • Gamecube86
    #8
    És ez az eee pc ehető legalább vagy lehet valamire használni? inkább veszek egy mostani csúcs gépet 1 év múlva eeeeeeeeeeeeee pc áron és lessz egy 10szer jobb gépem :D
  • Sanyix
    #7
    "Az Intel szintén nagy ugrásra készül a WiMAX-technológiával."

    Nem újdonság, már 4 éve ugrál... eredménytelenül.
  • fourgee
    #6
    A főnökömnek, aki dél-angliai, mondtam hogy Asus, nem tudta hogy miről van szó. Aztán mondtam neki hogy í-í-í píszí, és egyből tudta melyik gépről van szó, de még akkor sem ugrott be neki, hogy az Asus gyártotta. :)
  • Sir Quno Jedi
    #5
    Ez megin egy uncsi divathullám. Most MINDENKI ípécét gyártana és szórna szanaszét, de akkor már mindjárt notebook/laptop árban. AKi egevszi annaka 90%-a divat miatt veszi és idővel ráun, a maradék meg eddig is boldogult valahogy... Áhhh... Marketinggel bármire rá lehet venni a zembereket! (bezony, még az ájtíseket is)

    Majd ha jópárcsilliárdot buknak az ípécén a gyártók, akkor leszoknak róla, vagy marad pár kiforrott model és irányvonal, annyi...

    tamagocsi 2008 = ípécé
  • wolruf
    #4
    Úúúúúáááúúáúúúúáááááá PC? Érdekes... Furcsa kiejtése van....
  • jtrencsenyi
    #3
    LOL! Idióta! :)
    Mi van akkor, ha echo lány? :)
  • Kindred Blades
    #2
    Jobb kézbe csipesz, zsebre teszed, összeszorítod a tábornokot...
    Utána már csak a PC-t kell kimondani.
  • echo
    #1
    hogy kell kimondani, hogy eee pc?