4
-
#4 szvsz a masodpercenkent 100MB a stadionban kiepitett optikai halo ateesztokepessege,
a petabyte-os adatmennyiseg meg a szerverekrol {tukorszerverekrol is} szetaramlo adatmennyiseg az egesz vilagon.. -
shabba #3 2 petabyte adatforgalom az úgy durván 2 napi Magyarországi internetforgalomnak felel meg.
2 PB visszaosztva 23 nappal, az 8.8 Gbps átlagsebesség. Ha mondjuk 10:1 arányú le:feltöltéssel számolok, akkor átlag 8 Gbps-es letöltésre elég. Normál nethasználat mellett a csúcsérték úgy 1.5x-ese az átlagsebességnek, de az EB nem hiszem hogy olyan. A meccsek idején biztos hogy jóval nagyobb mértékben kiugró csúcsértékek lesznek, azon kívül meg jobban visszaesik az érdeklődés. Szerintem a legnagyobb csúcsidőkben 20-30 Gbps körüli sávszélt elérhet a terhelés ami az EB tartalom iránt generálódik. -
kicsibicska #2 Számít?
A cikk lényege: Jó nagy esemény lesz az EB, és ha már informatikai portál vagyunk, akkor megjegyezzük azt is, hogy jó sok adatot is fognak továbbítani róla az interneten.
Ennyi. -
benczurzs #1 Mint első hozzászóló:
A múltkor már úgy örültem, hogy az SG-n jól jelentek mega mértékegységek, az örömöm korai volt.
http://hu.wikipedia.org/wiki/Adatáteresztőképesség_mérése
Van petabyte és pebibyte már megint keveredik !!!
Legalább nézzen utána a cikkíró !!
Lehet a köznyelv keveri, de az SG-t ennél többre tartom (tartottam)
Az átváltás miatt bűntettek már meg winchigyártókat is, pont ez a keverés miatt.
Szóval 1 petabyte = 10^15-en byte.
1 pebibyte = 2^50-en byte.
A különbség kis számoknál kicsi, de itt azért jelentős.
Érdemes egy pillantást vetni az átviteli adatokra, érdekes dolgot sugallnak.
"A problémamentes közvetítések és internethasználat érdekében" - tehát szeretnék élőben közvetíteni.
Nos 1 másodperc alatt 100 Megabyte adat halad át, akkor 2 petabyte áthalad 2*10^7-en másodperc alatt [ 2*10^15/(10^6*100) ].
Ami megközelítőleg: 3,3333*10^5 perc,
ami 5,555*10^3 óra
azaz ha éjjel nappal mennek az adatok az: 2,3148*10^2 nap
Tehát 231,5 nap alatt ér át minden adat.
Ha figyelembe vesszük ezt :
http://hu.wikipedia.org/wiki/Labdarúgó-Európa-bajnokság
láthatjuk, hogy "A legközelebbi viadalt is két ország, Ausztria és Svájc rendezi, 2008. június 7. és 29. között."
Tehát egy röpke hónap alatt lezajlik, és az adatok csak fél év múlva érnek át.
Komolyan, utána számolt ennek valaki ?