4605
-
Új Le Mans versenygép készül az Audinál
Bár az R10-es sem talált eddig legyőzőre, az Audi versenyrészlegénél már az utódmodellen dolgoznak, amely R15 TDI nevet kapja.
Az alapkoncepción egyelőre nem változtatnak, az új versenyautó ugyanúgy nyitott lesz, és ugyanúgy dízelmotor hajtja majd, mint az idén használt R10-est, de a tervezők szerint itt vége is a hasonlóságoknak. A V12-es dízelmotort egy kisebb, könnyebb és hatékonyabb szerkezet váltja, valószínűleg kevesebb - 8 vagy 10 - hengerrel, és úgy tudjuk, a versenyautó méretei is kisebbek lesznek. A gyártó célja természetesen továbbra is csak a győzelem lehet, és az elmúlt két év eredményei alapján egyáltalán nem biztos, hogy jövőre az R10-essel képesek lennének megtartani az első helyet a villámgyors Peugeot 908-asokkal szemben, ezért döntöttek az új versenygép megtervezése mellett.
Az R15 TDI-ről eddig csak annyit tudunk, hogy készül, az Audi egyelőre titokban tartja a részleteket, így valószínűleg csak jövő márciusban, a Sebringben esedékes első bevetés előtt néhány nappal tudhatunk meg többet az új versenyautóról.
"www.totalcar.hu" -
#463 Annál kétlem,azok idén is 400 körül mentek Lemans-ban:) -
#462 R10, Peugeotnál gyorsabb lenne? -
#461 2009-es ALMS-re leszek kivácsi :D
BMW Returns :D -
#460 Legjobb GT1-es autó
Corvette C6R
Azért az gáz,hogy az LMP autókat odaveri:D -
#459 a Porsche RSR meg a Z4M mit küzdött egész nap...tejóisten :D
este 8-9fele volt csak igazán csata :) -
#458 -
#457 ez jó kérdés, utána kellene nézni, de annyira nem érdekel, mert mivel mindenkire nézve kötelező, ezért a tényleges verseny lefolyására nincs jelentős hatással
Én sem voltam elragadtatva a dologtól, de úgy mentem ki, hogy "szar a mezőny, 2 óra után biztos lelépek", aztán délután 3-kor azért hagytam ott, mert muszáj volt. Szóval nem panaszkodom.
Egyértelmű, hogy kellett volna legalább 2x, de akár 3x ennyi autó, de akik itt voltak, tényleg kitettek magukért, nézd csak meg az időket meg a mozgást az A6-ban meg a D1-ben. Az erőviszonyok viszonylag kiegyenlítettek voltak, nagyobb csata volt, mint egy átlag endurance versenyen.
Egyébként az egészet az ölte meg, hogy 1 héttel korábban 3 órás volt Brno-ban. -
#456 Minek?
De ettől függetlenül eléggé gyenge eresztés volt az egész...Egy 12 órás verseny nem ilyen...nem 10 autóból áll a mezőny. -
#455 szabály szerint kötelező volt a kiállások során legalább 2 percet állni -
#454 Füstölt is mint a fene ez a dízel BMW. -
#453 És LeMans-on miért füstölnek?Meg romlik az autó attól,ha nem2 perc alatt cserélik le rajta az összes gumit,hanem fél perc alatt?Ne nevettesd már ki magad. -
#452 a Z4M-em nyerte...nemértem miért ezt kellett berakni :) -
#451 ijenkor már nem szólok :)
ráhagyom :D -
#450 Már megint kezded ezt a hülyeséget! Részben megbízhatóság,de versenykörülmények között. Na most ez azt is magába foglalja,hogy a boxban nem tetü módjára cserélik a gumikat és igenis minél gyorsabban lezavarni a kiállást,hiába hosszútávú verseny. Meg eleve ha már a boxban ugy indul el,hogy kipörgeti a kereket elöbb fölmelegedik a gumi az üzemi hőfokra,mint körözgetés közben. -
#449 ilyenkor a megbízhatóság a fontos
a Nürburgring-24h-n se nagyon füstöltek a gumik ez miatt
-
#448 Versenykörülmények...most ezen röhögök egyet,ugyanis kb annyira volt verseny körülmény mint ahogy én vagyok az angol herceg. Ott voltam a boxban és végig néztem a kiállásokat,nem hazudok kb 2 perc volt...utána meg ugy indult el mint ha utcán lenne...semmi kerék kipörgetés meg hasonlók... -
#447 Látom direkt nem akarod megérteni. -
#446 már hogyne lenne szép
12órát versenykörülmények között -
#445 Ez olyan,hogy 4. vagyok egy versenyen,ami szép,és jó,csak 4-ből:D -
#444 Nem is volt más,csak BMW. Érdekes lett volna,ha mondjuk Mercedes nyert volna,holott nem is volt. A 10 autóból 8 BMW volt. -
#443 Miért? Nem akarom,hogy letöltsék,csak megmutatni őket. -
#442 rapidshare.de ra kellett volna -
#441 BMW-s győzelem a 12 órás hungaroringi futamon
-
#440 Feltöltöttem a tegnapi Hringi képeket ide -
#439 Itt eltudjátok olvasni az első 6 óra eseményeit. nagyon kevés az a 17 induló amiből már 2 en kiestek. -
#438 -
#437 Pár kép a "versenyről":
-
#436 Ma 12 órás verseny a Hungaroringen!! -
#435 ejha, most ha Budapesten laknék, tuti kilátogatnék.. -
#434 Ez is igaz:D -
#433 Csak annyit írtam Szombat! Azt, hogy melyik arra nem utaltam! -
#432 Két hét múlva lesz:D -
#431 Szombat Hring 12h verseny!!!!! -
#430 24 órás verseny. -
#429 Na ez fasza!!! -
#428 mms://str.gigawave.uk.net/GT1Live Onboard élő közvetités, Windows Media Playerrel nézhető. -
#427 A tegnap délután 4 órakor indult el a Spa 24 órás verseny.
Itt a live timing, élőben nem tudom még hogy hol lehet nézni. -
#426 Azzal nem lesz gond!!
VSR.hu mek a Wtcc-be.. HNR-be is mentem megyek..
Sokat játszom online tehát minden megvan ehhez is.. Csak hát nem tudom hogy lesz idő rá.. (remélem igen) -
#425 Nincs mit!
Akinek van kedve jöhet!A követelmény csak a Kormány és hogy normálisan versenyezzetek.És nem árt ha neveztek akkor gyakoroloni rá