4605
  • redbull0304

Új Le Mans versenygép készül az Audinál

Bár az R10-es sem talált eddig legyőzőre, az Audi versenyrészlegénél már az utódmodellen dolgoznak, amely R15 TDI nevet kapja.

Az alapkoncepción egyelőre nem változtatnak, az új versenyautó ugyanúgy nyitott lesz, és ugyanúgy dízelmotor hajtja majd, mint az idén használt R10-est, de a tervezők szerint itt vége is a hasonlóságoknak. A V12-es dízelmotort egy kisebb, könnyebb és hatékonyabb szerkezet váltja, valószínűleg kevesebb - 8 vagy 10 - hengerrel, és úgy tudjuk, a versenyautó méretei is kisebbek lesznek. A gyártó célja természetesen továbbra is csak a győzelem lehet, és az elmúlt két év eredményei alapján egyáltalán nem biztos, hogy jövőre az R10-essel képesek lennének megtartani az első helyet a villámgyors Peugeot 908-asokkal szemben, ezért döntöttek az új versenygép megtervezése mellett.

Az R15 TDI-ről eddig csak annyit tudunk, hogy készül, az Audi egyelőre titokban tartja a részleteket, így valószínűleg csak jövő márciusban, a Sebringben esedékes első bevetés előtt néhány nappal tudhatunk meg többet az új versenyautóról.

"www.totalcar.hu"
  • Willi Betz
    Annál kétlem,azok idén is 400 körül mentek Lemans-ban:)
  • redbull0304
    R10, Peugeotnál gyorsabb lenne?
  • MaSzKa
    2009-es ALMS-re leszek kivácsi :D

BMW Returns :D
  • Willi Betz
    Legjobb GT1-es autó
    Corvette C6R

Azért az gáz,hogy az LMP autókat odaveri:D
  • SimaSuna #459
    a Porsche RSR meg a Z4M mit küzdött egész nap...tejóisten :D
    este 8-9fele volt csak igazán csata :)
  • MaSzKa
  • avcom
    ez jó kérdés, utána kellene nézni, de annyira nem érdekel, mert mivel mindenkire nézve kötelező, ezért a tényleges verseny lefolyására nincs jelentős hatással

Én sem voltam elragadtatva a dologtól, de úgy mentem ki, hogy "szar a mezőny, 2 óra után biztos lelépek", aztán délután 3-kor azért hagytam ott, mert muszáj volt. Szóval nem panaszkodom.

Egyértelmű, hogy kellett volna legalább 2x, de akár 3x ennyi autó, de akik itt voltak, tényleg kitettek magukért, nézd csak meg az időket meg a mozgást az A6-ban meg a D1-ben. Az erőviszonyok viszonylag kiegyenlítettek voltak, nagyobb csata volt, mint egy átlag endurance versenyen.

Egyébként az egészet az ölte meg, hogy 1 héttel korábban 3 órás volt Brno-ban.
  • Willi Betz
    Minek?
    De ettől függetlenül eléggé gyenge eresztés volt az egész...Egy 12 órás verseny nem ilyen...nem 10 autóból áll a mezőny.
  • avcom
    szabály szerint kötelező volt a kiállások során legalább 2 percet állni
  • Willi Betz
    Füstölt is mint a fene ez a dízel BMW.
  • bardocz
    És LeMans-on miért füstölnek?Meg romlik az autó attól,ha nem2 perc alatt cserélik le rajta az összes gumit,hanem fél perc alatt?Ne nevettesd már ki magad.
  • SimaSuna #452
    a Z4M-em nyerte...nemértem miért ezt kellett berakni :)
  • SimaSuna #451
    ijenkor már nem szólok :)
    ráhagyom :D
  • Willi Betz
    Már megint kezded ezt a hülyeséget! Részben megbízhatóság,de versenykörülmények között. Na most ez azt is magába foglalja,hogy a boxban nem tetü módjára cserélik a gumikat és igenis minél gyorsabban lezavarni a kiállást,hiába hosszútávú verseny. Meg eleve ha már a boxban ugy indul el,hogy kipörgeti a kereket elöbb fölmelegedik a gumi az üzemi hőfokra,mint körözgetés közben.
  • MaSzKa
    ilyenkor a megbízhatóság a fontos

a Nürburgring-24h-n se nagyon füstöltek a gumik ez miatt
  • Willi Betz
    Versenykörülmények...most ezen röhögök egyet,ugyanis kb annyira volt verseny körülmény mint ahogy én vagyok az angol herceg. Ott voltam a boxban és végig néztem a kiállásokat,nem hazudok kb 2 perc volt...utána meg ugy indult el mint ha utcán lenne...semmi kerék kipörgetés meg hasonlók...
  • bardocz
    Látom direkt nem akarod megérteni.
  • MaSzKa
    már hogyne lenne szép
    12órát versenykörülmények között
  • bardocz
    Ez olyan,hogy 4. vagyok egy versenyen,ami szép,és jó,csak 4-ből:D
  • Willi Betz
    Nem is volt más,csak BMW. Érdekes lett volna,ha mondjuk Mercedes nyert volna,holott nem is volt. A 10 autóból 8 BMW volt.
  • Willi Betz
    Miért? Nem akarom,hogy letöltsék,csak megmutatni őket.
  • MaSzKa
    rapidshare.de ra kellett volna
  • MaSzKa
    BMW-s győzelem a 12 órás hungaroringi futamon
  • Willi Betz
    Feltöltöttem a tegnapi Hringi képeket ide
  • LaszloLedzenyi
    Itt eltudjátok olvasni az első 6 óra eseményeit. nagyon kevés az a 17 induló amiből már 2 en kiestek.
  • redbull0304
  • Willi Betz
    Pár kép a "versenyről":

• Willi Betz
    Ma 12 órás verseny a Hungaroringen!!
  • N o N a m e
    ejha, most ha Budapesten laknék, tuti kilátogatnék..
  • Willi Betz
    Ez is igaz:D
  • redbull0304
    Csak annyit írtam Szombat! Azt, hogy melyik arra nem utaltam!
  • Willi Betz
    Két hét múlva lesz:D
  • redbull0304
    Szombat Hring 12h verseny!!!!!
  • MaSzKa
    24 órás verseny.
  • Willi Betz
    Na ez fasza!!!
  • N o N a m e
    mms://str.gigawave.uk.net/GT1Live Onboard élő közvetités, Windows Media Playerrel nézhető.
  • N o N a m e
    A tegnap délután 4 órakor indult el a Spa 24 órás verseny.
    Itt a live timing, élőben nem tudom még hogy hol lehet nézni.
  • gordon 24
    Azzal nem lesz gond!!

VSR.hu mek a Wtcc-be.. HNR-be is mentem megyek..

Sokat játszom online tehát minden megvan ehhez is.. Csak hát nem tudom hogy lesz idő rá.. (remélem igen)
  • Norbi1990
    Nincs mit!
    Akinek van kedve jöhet!A követelmény csak a Kormány és hogy normálisan versenyezzetek.És nem árt ha neveztek akkor gyakoroloni rá