21
  • danih81
    #21
    Szerintem:
    egyszerűen meg felesleges összehasonlítgatni a Wii-t a PS3-al (vagy az Xbox360-nal)... Más a célközönsége.
    A Wii egy "buli-játék", barátokkal jó vele játszani, marhulni, igazi társasági konzol, a játékok hozzá ennek megfelelőek. Hülyülünk egyet aztán megyünk tovább.
    A PS3 Xbox360 pedig inkább egyedüli játékra lett kitalálva, mármint a legnagyobb durranások rá azok, lásd pl GTA4. Inkább kockulásra való. Vagy ha többjátékos, akkor a neten keresztül, látatlanban (Halo 3).
    Ezek miatt én a Wii mellett teszem le a voksom, azt veszem meg. Én pl. nem tudnék órákon át kockulni FPS (vagy akármi) előtt, szóval a grafikailag egyértelműen erősebb konzolok nem nekem valók. (Még sosem találkoztam azzal, hogy egy jó társaságban előkerül a PS3... Wii viszont előbújik néha :))
    Ez egy cross :)
  • dez
    #20
    Mit jelentene a jól fogyás? Mint a Wii? Az is csak átlagosan 1,5x jobban fogy, mint ahogy a PS2 is korábban.
  • dez
    #19
    Még te is? Ez mit jelent? Te, mint optimista PS3-fan? Ja, nem, mert akkor nem írnál olyat, hogy a PS3 csak fizikai minőségben jobb. De mindegy, nem volt túlzottan várható, hogy a PS3 sokkal jobban fog fogyni, mint az Xbox360, vagy éppen korábban a PS2. Így az 1 éves lemaradást időbe tellik behozni. (Persze Japánban gyorsan ment, és Európában is sikerült nemrég. Az USA piac keményebb dió.)
  • NeoMaN
    #18
    Jujj, köszönjük a "szakértést"!
    :DDD
  • cateran
    #17
    Nem egészen erre gondoltam:) Az hogy jobban fogy, mint az X-box360,nem jelenti azt hogy jól fogy:)
  • peat666
    #16
    Azért ha 1 éve azt mondta volna valaki hogy 2008 májusában még 6 millió géppel fog vezetni x360 ps3 előtt még én is megkérdőjeleztem volna. Végülis még mindig majdnem ugyanaz a két gép ha játékra használják csak fizikai minőségben van nagy előny ps3-nál, de most hogy más régiókban sikeresek talán elindul egy erősebb kínálati különbözőség kialakítása. A gta4 szerintem kifejezetten ijesztő hogy mind2-n a legsikeresebb játék (lesz vagy már lett), ez nagy baj, két termék amin ugyanaz a szolgáltatás arat...

    A wii fikázóknak, nekem eddig wiim volt, a játékok drágák rá és Mo-n lehetetlen a normális csere a nagy warez miatt. Most x360-am van, mert ezt bírja pénztárcám, már 3 ezertől vannak rá új, nem rossz játékok. A csere is sokkal könnyebb. Jelenleg egy nagyobb címem van, GoW. A bibi az hogy metroid komolyságban, történetben, kreativitásban, irányításban úgy a sarokba ba***a szegényt hogy...de a grafika ahhoz képest valóban más kategória, nem vitatom és gow is nagyon élvezetes látványorgia, de ennyi és nem több.
    Autós játékban viszont x360 már több fronton is jobb, ezt beismerem, arra wii mote nem annyira nyerő. De fps-re ami szigorúan hardcore fajta játék konzoltéren szigorúan le kellene másolni azonnal a wii moteot. De itt sok wii fikázó életében nem játszott pl fpst a nindendo gépén, ordít róluk a tapasztalatlanság. Cikik vagytok. Gyenge gép, de vannak rá nagyon nagy alkotások és lesznek is mind egy mind többszemélyes játékokban.
  • dez
    #15
    De hát be is indult, leglábbis pl. Európában, ahol már le is kőrözte az Xbox360-at összeladásokban (most jelentették be). Az USA-t leszámítva máshol is hasonló a helyzet, csak arról nincs hivatalos adat. A USA-ban meg kiegyenlítődtek az eladások.
  • cateran
    #14
    Hihi...mire is ment a Ps3 a tudásával?(ha csak 50 forintot kaptam volna minden olyan komment után a megjelenése óta,ami bejelentette, hogy most aztán beindul- most valahol a bahamákon lógatnám a lábam:P) Vagy tegye fel a kezét aki a gyógyszerkutatásokban való részvétel miatt vett 1 ps3-at :D
    Az X-boxot nem említem,mert azt mindenki lehúzta és -csakúgy mint a wii-nek- senki sem jósolt nagy jövőt neki....(bár több x-box tulajjal találkoztam, mint wii vagy ps3 tulajjal...olyan 6:0:0 az x-box javára...habár ez szart se jelent)
  • Dzson
    #13
    (A "tudásáról" nem beszélve.)
  • Dzson
    #12
    A Wii-t nem kéne egy lapon említeni a másik két konzollal.
    Teljesen más a célközönsége ugyanis.
  • rolika
    #11
    én is pont így vagyok ezzel.
    emlékszem, ps2-n a star ocean (japán rpg) 123 óra alatt végeztem ki, és mindez 2,5 évig tartott!!!
    azóta romlott a helyzett, még wii-re sem lenne időm
  • Skyline
    #10
    Csodálatos,de ez ettől még mindig nem konzol,hanem egy társasjáték...
    Wii-n elnemtom képzelni mit csinálnék egyedül 4-5 óra hosszát egy egy másnapos hétvégén...Minden egyes játék 1playerben 20-30 perc és dögunalom...
    Valaki írta hogy a többi konbzolon sincs mélysége a játékoknak,meg hogy önismétlők...Ez hülye ez?:) Mgs?Ff?Darkness?Condemned?És még hosszasan hosszasan lehetne sorolni...Mondanak valamit? Mert szerintem nem,max hallásból..

    Wii mindenkinek aki társasjátékra vágyik,a többi konzol minden hc gamernak....Ez a különbség...Wii jóvaltöb embernek szól,ezért fogy,nem azért mert jobb/rosszabb..:)
  • lokko
    #9
    zola2000 egyiket sem ajánlom ... a cod3 olyan bugos hogy játszhatatlan ... a Resident Evil UC egy ostoba agyagalamblövészet, a Dragon Quest Sword meg ... na az ízlés dolga, de szerintem rosszféle hülyeség, ha kaszabolni akarsz akkor már No More Heroes ...
  • zola2000
    #8
    Most a wiis cod3ra a Resident evil UC-re, a Dragon Quest Swordre fáj a fogam, szerintem bőven vannak jó játékok wiin is.
  • bkonrad
    #7
    nipponia-nak adnék igazat, elmondom miért. Én 37 éves vagyok, mondjuk úgy ~83-84. óta játszik mindenfélével, de ahogy öregszel, jön a munka, család gyerekek - egyre kevesebb az időd. A hagyományos konzolok ijesztőek a maguk több órás játékidejével, amikor sokszor fél órád nincs megnézni egy sorozatot.
    A Wii ezzel szemben társas játék, akkor használod, amikor egyébként ott vannak a barátok, vagy rossz az idő, és gyerekeket nem a játszótérre viszed, hanem le kell kötni őket valamivel.
    És így pont jó, ha rövid egy menet - mindenki tud játszani.
    Ráadásul azzal az igérettel is kecsegtet a Wii, hogy nem fogsz (tovább) hízni a tévé előtt. Erre a Fit még jól rá is tesz egy lapáttal.
    Egyszóval: bár annak néz ki, de ez nem a PS3 vagy az XBox ellenfele. Ez egy másik pálya, ahova a másik kettő nem is próbált (eddig) belépni.
  • zola2000
    #6
    Nem tudom ki hogy van vele, de szerintem nem olyan rosszak a wii játékok, igaz én Red Steel-el, Zelda TP-vel, Metroid3-mal, Far Cry Vengeance-al, Okamival, Godfather Blackhand editionnel, a bullyval, a manhunt2-vel, a Medal of honor heroes2-vel, a Super Mario Galaxyval játszottam wiin. A casual cuucokat nem szeretem.
  • nipponia
    #5
    A Nintendo jobban járt szerintem hogy csak egy gyengébb gépet adott ki, egy új és izgalmas irányítással. A Wii wgy buligép, családi összejövetelen szórakoznak vele. A Nintendo azokat célozta meg a gépével, akiknek nincs 2-3-8 órájuk játszani egy játékkal egy nap, hanem csak fél-egy órára mert dolgoznak, családjuk van. Vagy nem egész nap játszanak hanem élnek szociális életet is a barátokkal, családdal. És az sem utolsó szempont, hogy szarrá kereste magát ezzel a "fillérekből" előállítható géppel a konkurenciával szemben. És szerintem nem is tervezték ezt a gépet hosszú távra, tudják hogy kb egy éve van még hátra. De már régen fejlesztik szerintem a komojabb konzolját, ami már kielégíti a hardcore játékosokat is. Lehet csak letesztelte, mennyire lenne neve még a Nintendonak az asztali konzolok terén és az újításnak mekkora sikere lenne.
  • Lyan Kyj
    #4
    Ez a két gond minden más konzolra is ugyanúgy igaz, főleg az "önismétlők" rész.
  • gyuri12
    #3
    A mondandóddal 2 nagy gond volt,de egyiknek sincs semmi köze a Wii-hez.
    Tényleg nagyon jó a legtöbb Wii-játék hangulata,de van velük egy gond,még pedig nincs bennük mélység, semmi sem hajt bennük előre.
    Napi fél órára szuperek,de hosszútávon eszméletlen unalmasak, szinte már flash játék szintűek.
    Önismétlők(újra és újra szinte ugyanaz megy).
  • assdf
    #2
    Nem vagyok én ebben annyira biztos.
    Egyrészt mert a wii példáján is kiderült hogy az emberek szórakozni akarnak és nem a valós világot látni virtuálisan (értsd: sokkal fontosabb a játékélmény, mit hogy überbrutál erőforrásokkal élethü világot lássan a képernyőn, csak épp játékélmény nincs), másrészt a hardcore korosztály nem olyan túl nagy réteg ám (ha meg azt is nézzük hogy ennek a rétegnek mekkora része felnőtt fizetőképes ember akkor még kevesebb, mert ha te a magad 12 évével rágod apuci fülét hogy vegyen neked ps3-at akkor vagy vesz vagy nem, de ha apuci akar magának wii-t venni akkor azt sokkal jobb eséllyel fogja megvenni).
  • gyuri12
    #1
    "szarból várat építeni"
    Egyszer összeomlik az egész "vár",és rájön majd a nintendo,hogy hiba volt ennyire lesz*rni a hardcore réteget.