2319
banner.jpg\"
  • davidka003
    Mit szarsz le? El se tudod olvasni amit linkeltem. Ami tény az tény. Ezt csinálta az Nvidia ez tény. Mindenki azt gondol róla amit akar.
  • zoolee
    Leszarjuk.
  • davidka003
    Nvidia cheats on 3DMark with 177.39 drivers
  • gurubefree
    Hat akkor rosszul tudod mennyi az atlag fizetes .... a min. oraber £5.52 , szoval lehet szamolni a het 40 oraval. Nekem 22" Dell van es nekem tokeletesen megfelel az 1680x1050 felbontas. Ha idezhetem magam akkor 30-as monitorokkrol volt szo es pontosan ez a nagy vizvalaszto a moncsiknal. Ha megnezed mennyi a kulonbseg egy 24" es a 30" monitor ara kozott akkor megerted mirol beszelek.
  • Ender Wiggin #394
    Hát nem tudom. 24-es moncsin már 1920x1080-ban játszhatsz, és az 80-100 ezer, egyes nagykerekben ennél is olcsóbb az LG, AOC vagy a Samsung. 22-est is nagyon sokan vettek mikor ennyibe került. Az, hogy a 30-as most ennyi (de pl az NEC kínál 500 dollárért is, ami számold ki mennyi), nem jelenti azt, hogy nyáron vagy ősszel nem lesz fele annyi. És akkor visszajutottunk az okfejtésemhez, miszerint a nagy felbontás miatt előre kell gondolkodni, mert nem 2 forintot adsz ki videokártyára, akkor sem, ha ATi-ba ruházod a pénzed (a monitor árak gyorsabban esnek, mint a videokártyák).
    Egyébként eszerint a statisztika szerint 2000-nél is több az átlag fizu az UK-ban (ami rosz példa, mert ott az árak sokkal magasabbak, mint akár Mo-n)...
    http://www.statistics.gov.uk/cci/nugget.asp?id=285
  • gurubefree

"nagyobb jövedelmű átlagemberei számára megfizethetőek akár a 30-as monitorok is"

Ne haragudj de ez az okfejtes kisse labtalan . Felvilagositalak ( en a UK-ban elek mar tobb mint 2 eve) hogy a nagyobb jövedelmű átlagemberek sem
    engedik meg maguknak a £500-£600 30" monitort mert az atlag fizetes £1000. A masik az hogy itt is ugyan az van mint Magyarorszagon , hogy az embereknek fogalmuk nincs arrol mit vesznek ( itt COMET , PC WORD ) Magyarorszag ( TEXCO , CORA stb. )
    Szoval ha valaki leszal a trakirol es elmegy a koloknek szamitogepet venni ugy hogy fogalma sincs az egeszrol , szuli a "fanyalgó és örökké elégedetlen"-seget. Sajnos ez van es ne hidd hogy kulfoldon mas a helyzet. Szoval bar ez az en hitvalasom , az a legnagyobb aki komplett gepet vesz , vagy/es hozzaertes nelkul teszi.

Es amikor a gyerkoc kicsomagolja a speco NASA masinat kezdodik a baj.

EZ HA NEM MEGY A CRYSIS
  • Solten
    "...tudomásom szerint a videokártyákat nem a kispénzű vagy csak kötekedő, fanyalgó és örökké elégedetlen magyar PC tulajdonosoknak készítik..."

• Solten
    "videohártyákat"
  • Ender Wiggin #390
    Most. De videokártyát szerintem a többség nem csak "most"-ra vesz, mert lévén elég drága, nem cserélgeted évente. Legalább is az átlag. A 24-es monitorok meg már tudják a full HD-t, megfizethetőek (80-100 ezer között bruttó). A nagyobbak sem mind elképesztően drágák, és mivel tudomásom szerint a videohártyákat nem a kispénzű vagy csak kötekedő, fanyalgó és örökké elégedetlen magyar PC tulajdonosoknak készítik elsősorban, felmerül, hogy netán a legnagyobb piacot jelentő országok nagyobb jövedelmű átlagemberei számára megfizethetőek akár a 30-as monitorok is, már most. Egyébként ha csak a Crysisból indulsz ki, akkor van némi igazad, de a Crysison kívül nicn solyan játék, ami 1680x1050-ban azaz a 22-es monitorok standard felbontásán ne működne az előző generációs kártyákkal is szuperul.
    A másik gondolatoddal alapvetően egyetértek, ám a probléma nem a 4850-es teljesítménye (a 40 ezres árat melyik magyar forgalmazó árlistáján láttad?), hanem a közel nVidia árban kapható X2-es zászlóshajóé lehet nagy felbontásban.
    Félmillás konfig? Nem túlzol kicsit? Ahhoz, hogy minden fusson (még a Crysis is) nem kell félmilla.
    Leírom mire gondolok, Thermaltake ház és 800W táp együtt, Gigabyte alaplap (mindegy, hogy AMD vagy Intel konfig), AMD vagy Intel proci Phenom vagy Core 2 Quad, memó 2x1GB DDR2, vinyó akár Raptor is belefér együtt 200-ból kijön. És csak a video meg a monitor van vissza. Akkor még adjunk hozzá 200-at (mert nem muszáj megvenni a videot a megjelnés hetében). Bumm mindenből a legjobb minőség és 400 körül megáll. De itt ott lehet spórolni, a frames/sec megkurtítása nélkül is :-)
  • Inquisitor
    "Ráadásul a jövő 25x16 körüli"
    Ez elég erős kijelentés. A most tonnaszámra elkelő TFT-k átlagban 1680x1050-es felbontásúak, a legtöbb olcsó TV meg 1366x768-as.
    És igen kevesen vesznek 30"-os monitort. :)
    Másrészt meg azért tök mindegy, mert pár játék elmegy egy félmillás konfigon + GTX280-on (akár SLI-n) ilyen felbontásban jól, ami kijön késöbb azoknál megint lehet örülni, ha elöbb említett 1680-ban bírja majd az élsimítást. Mindíg is ez volt.

Amúgy megint mi ez a hülye vita a fórumokon? Összehasonlítgatják a 125K-s GTX280-at a 40K-s HD4850-val. Minek? Az NVidia újra megcsinálta a legdúrvább VGA-t, az ATI meg középkategóriás árban (alatta) ad egy 3870X2/9800GTX teljesítményűt. Így mindenki jól jár, aki ATI-t akar, azt veszi, aki meg NV Only ember, az örül majd az olcsósított 9800GTX-nek.
  • Solten
    Ez nem fake, sokkal inkább vga limit...
  • Ender Wiggin #387
    Ráadásul a jövő 25x16 körüli, ahol a Radeonok hátrányban vannak. Kis feldontáson AA és AF nélkül vagy azok 2x bekapcsolásánál partiképesek, de nagyob értékeknél már nem.
  • Ender Wiggin #386
    Az is érdekes, hogy a húzott 4850 ugyanannyit tud, mint a nem húzott. Ez a teszt is kamunak tűnik :-D
  • grebber
    Ha 1280-ban nem stimmel ennyire eltér 1680ba sem lesz más nekem a max tft 1280*1024 azért abban néztem.
    Abban eltér nagyon.Szóval nemértem miket néztek azok.
  • Akuma
    Csakhogy e szerint a kép szerint 1680*1050-es felbontásból lettek mérve azok az értékek...

Amúgy meg örülök, hogy végre ismét igazi verseny szag kezd érződni :) Ha lenne pénzem, én is beneveznék egy 4850-re.
  • grebber
    Radeonos topikban irtam erről a Crysis tesztről most futtattam direkt ugyanilyen beállításokkal amit ott irnak (1280*1024 all Medium 2xAA )és nálam 55 fps.Szóval nem értem mik ezek ez értékek :( A tesztben lévő töbi teszt értéke stimmel megnéztem azokat is nálam.
  • MaSzKa
  • Inquisitor
    Lol. Kimaradt egy fél mondat, de így is viszonylag értelmes maradt a szöveg. Szóval tegnap este nem voltam képbe, de ma kerültek fel a friss árak.

Lassan csak azt a tesztet hiszem el, amit ÉN hamisítottam ;)
  • armageddon666
    ezt énis furcsálottam... szerintem amúgy ezek a mostaniak eléggé fake tesztek :\ a többi érték többnyire elüt a régi tesztektől, vagy rosszul látom?
  • MaSzKa

ja észrevettem hogy kicsit eltűntél
  • MaSzKa
    az érdekes hogy a powercolor sima és oc is ua csinálja
  • Inquisitor
    Köszi Masszka, de tegnap este óta nekünk is ott figyel melóhelyem árlistáján mindkét újdonság több gyártótól.
    Csak nem volt saját netem (most sincs), és 4 hétre kiestem a pixisből. :)
  • Inquisitor
    A diagramm nem reális. Más tesztekben brutálisan gyorsak még a 8800GT/GTS és 9800 kártyák is, nemhogy a GTX280 az összes ATI motyóhoz képest, beleértve a Crossfire HD4850-et is. Más teszteket végignézve arra a furi következtetésre lehet jutni, hogy egy 3GHz körüli C2D proci, még négy maggal is, egyszerűen CPU limitessé teszi a GTX280-at. Volt már ehhez hasonló korszak, mikor a CPU-k nem érték utol a GPU-kat nem egyszer.
    Persze a 4GHz+ C2D beles proci már jobb, de nem tuti még az sem, hogy nem kevés alá. Ráadásul a tuning a userek legalább 97%-nak meg sem fordul a fejében vagy nem meri csinálni.
  • [HUN]FaTaL
    Ennyit a crysisodról meg a gtx280adról

És ez még csak a 4850:D
  • davidka003
    Hagyjad hülye álreg a gyerek. Szerintem virs lee az.
  • davidka003
    Érdekes, hogy mindenki elismerte, hogy az ATI-k milyen jók lettek csak te lámáskodsz itt. Crysis-al minek jössz? Talán az Nvidián jól megy?

"de hát két mag, hangosabb, fogyasztósabb, és árban.."

Miért a GTX280 nem fogyaszt sokat meg nem hangos? 3870X2 is 100 körül indult. A 4870X2 is onnan fog.
  • [HUN]FaTaL
    Te miről beszélsz?:D

• Ender Wiggin #371
    Akkor az usa az árakkal (kb 100,000 ft-tal) vezet még mindig. Amúgy a lentebbi teszt szerint az új ATi-k nem nagyon lesznek ütőképesek (a 4870 kb 12-13 fps a Crysisban, az X2 változat valószínű gyorsabb lesz, mint a GTX280, de hát két mag, hangosabb, fogyasztósabb, és árban...ki tudja?). De hát ezt mondtam pár napja...
  • MaSzKa
    itthon kapni már 129eft-ért akár ma is
  • Inquisitor
    Japcsiknál 82-88.000 jen a 280GTX-ek ára, ezt 1.53-al kell beszorozni.
  • zoolee
    Szart..-.-
    Csak van itt is studiojuk.
  • [HUN]FaTaL
    LOL a Crytek magyar? Nem is tudtam:D

"to be developed at Crytek�s Budapest studio,"
  • [HUN]FaTaL
    hú kicsit előreszaladtak:D:D
  • zoolee
    # MSI Geforce !!!89600GT!!! 512MB videocard : $88.99

Ennyi jövőkutatót, ennyire tudni, hogy menny lesz az új gef ek ára: D
  • grebber
    Crysis Warhead Will Run on $653 Machine

Na irják hogy ilyen géppel majd jó lesz :D Ja csak highon szűrők nélkül.
  • armageddon666
    szerintem csak nem :P
    50 év múlva olyan gépek lesznek hogy a folyadék rendesen folyni fog XD
  • [HUN]FaTaL
    Szerintem ez olyan fosul lett optimalizálva hogy 50 év múlva sem fog elfutni rendesen:D
  • armageddon666
    már megint elírtad 1,5 az 15 akarna lenni, értem? xD
  • tugyiti
  • [HUN]FaTaL
    Ez egy vicc ez a játék.