13
  • nyalógép
    #13
    Tévedés, van az legaább 2 forint is. Sok kicsi meg sokra megy.
  • Axon
    #12
    Kb. 30 fillért
  • Vardar
    #11
    A proci gyártókról tudna valaki valamilyen listát adni?
    Egy ilyen energiatakarékos procival gyakorlatilag hány forintot lehet megspórolni? Mondjuk 1 óra max fogyasztás mellett?
  • nyalógép
    #10
    Én már asztali alaplapban is szeretnék végre látni valamilyen alacsony fogyasztású procit. Passzív hűtővel király lenne.
  • chronos75
    #9
    ott heverészik a via proci az epiában.. 800 mhz, az xp komotósan de elfut vele..
  • Aspirin
    #8
    Hajrá Via!!!
  • PíszLávJuniti
    #7
    Viszont a nem ulta low power szegmensben már az AMD is alkot. Valamelyik gyártó "olcsó" szubnotijába (EEE klónok) ők szállítják a procit.
  • shabba
    #6
    Az AMD-nél még elég távolinak tűnik az első alacsony fogyasztásra tervezett termékvonal. A roadmapok szerint az első ilyen 1-10W energiaosztályra tervezett procik a K11-es termékvonal Bobcat procijai lesznek, ezek pedig aligha várhatók 2010 év vége előtt, de akár 2011-re is átcsúszhatnak.

    Elég érthetetlen az AMD hozzállása a mobil szegmenshez, hisz már évek jól látszik a trend hogy a bevételek egyre nagyobb százalékát teszi ki a mobil, míg a desktop szépen fogyatkozik. Ilyen piaci környzetben életbevágó lenne egy minél hamarabbi megjelenés egy ütős mobil palettával.

    Via azért e tekintetben jobban látta mire lenne szükség. Persze egy proci tervezése 3-4 év, és mai fejjel már könnyű azt mondani hogy mire lett volna szükség, de 2004-2005-ben amikor a fejlesztések elindultak sokkal nehezebb volt előre látni milyen termékre is lesz majd szüksége piacnak, milyen terméket kell csinálni hogy az versenyképes legyen.
  • Benedekco
    #5
    picit későinek tűnik, de remélem ha másképp legalább az árával fogja tartani a versenyt az akkori Intel megoldásokkal, nomeg Én még az AMD-től is szívesen fogadnék ilyen kis fogyasztású procikat, nem olyanokat mint a mostaniak (de egyelőre szedjék szépen össze magukat)...
  • waterman
    #4
    pláne hogy a kétmagos és egymagos gépek között hatalmas különbség van felhasználói élmény szempontjából. tehát lehet hogy nem veszett gyors két 1200mhz-s mag, viszont nem akad semmi, mert kiegészítik egymást.
    igazándiból azt nem értem, hogy az Ézsajás-t miért nem eleve kétmagosra tervezték. tehát nekik tulajdonképpen mindegy mikor jönnek ki vele, mert ha fél évvel később jön ki a kétmagos, akkor sem vesztettek piacot lévén nincs nekik ebben a szegmensben. eddig is főként csak embedded rendszerekben találkozhattunk via procival. viszont most meg 2009 végére kijönek egy kétprocesszoros valamivel (ami már asztali pc-be is jó lenne), amiről senki nem tudja mit is várjon. 2010-ben jön intel a larabeeval, integrált videókártyával stb, és ugyanolyan szárnyaszegett piaci pozícióban lesz a via mint mostanság van az eden procijaival.
  • shabba
    #3
    Pont azt teszik, de a nagyon alacsony fogyasztású rendszereknél más gyártóknál is megjelennek a 2 magos chipek, ezt pedig a Via sem hagyhatja figyelmen kívül, idővel fel kell zárkóznia.
  • Vardar
    #2
    van valahol egy lista az asztali processzor gyártók részesedéséről?
    Via asztali prociról még sose hallottamXD
  • PíszLávJuniti
    #1
    Szerintem rossz felé tendálnak. Már a normál asztali, nagyteljesítményű procik szegmenséről rég kiszorultak, inkább tovább kéne erősíteni a nagyon alacsonyfogyasztású rendszereiket, amiben egész jók.