43
  • bender93
    #43
    Az kivan zárva mer' nem tudom.
  • Sanyix
    #42
    A visszbül veszi ki ja zokszigén. Teccikéteni?
  • Epikurosz
    #41
    Azért van ott oxigén, kötött formában.
    Na, mindegy, tudod, a vízbű... :-)
  • roliika
    #40
    Az égéshez oxigén kell. A zürben meg nincs. Titán kilőve.
  • Narxis
    #39
    Nem lenne hatékonyabb ha minden nemzet összefogna űrutazás terén?
  • Epikurosz
    #38
    Különben, megint megtalálták az elveszett ereklyéket, és megint kérnek pénzt egy újabb csillagvizsgálóra (jó ürügy).
  • Epikurosz
    #37
    Éjfélkor indul útjára a gyönyör.

    Én azt nem értem, hogy miért nem olyan egységeket lőnek fel, amelyek együtt tudnának működni.
  • L3zl13
    #36
    Kár, hogy használható nincs közöttük.
    Bár szerencsére a szabadalomnak nem is feltétele még a működőképesség sem...
  • endrev
    #35
    Bár azért bele kellene abba is gondolni, hogy mi lenne, ha a Titán "üzemanyagát" a Földön égetnénk el... Már most is a kipusztulás szélén állunk, még pártíz év és Mad Max, hát még ha importálni is kezdjük a szennyet. De úgyse fogjuk kifejleszteni a végső megoldást, mert a sok hülye pénzember, akit az unokája sorsa sem érdekel, hát még az emberiségét, úgyis legyilkolná a feltalálót.

    Nem értem, hogyan nevezheti magát befektetőnek az az olajtőkés, aki nem tudja, hogy a jövő a legjobb befektetés...
  • endrev
    #34
    Már csak a szánalmas és elavult rakétatechnológiát kellene lecserélni valami jobbra, olcsóbbra, gyorsabbra.

    Van egy rakat szabadalom rá a világ szabadalmi hivatalaiban.
  • Epikurosz
    #33
    Kinek kell a kőolaj, ha van vegytiszta folyékony szénhidrogén: metán, etanol, stb. pld. a Titánon? Ráadásul a bolygóközi cuccokban kellene elégetni, nem lehozni a Földre, hogy szennyezzen.
    A Titán a naprendszer benzinkútja lehetne.
  • ilf667
    #32
  • MPeter3
    #31
    Gondolod, hogy a fúzió kifejlesztéséhez szükséges kétszer ekkora(vagy gyorsabb, vagy nagyobb rakterű vagy stb.) űrhajó, avagy, ha megvan a fúzió akkor épithetünk olyat is. Mert megvan a technológia egy nagyobb lépéshez.
  • MPeter3
    #30
    Jelenlegi tudásunk és technológiánkon kívül álló cél a példád? Reális cél volt és elértük, valamint ha van gazdasági/tudományos haszna, akkor bármikor el tudjuk érni.
  • fade2black
    #29
    PL környezetvédelem szempontjából(globélis felmelegedés)nak eléggé árt az irdatlan CO2 termelésünk. Elvileg, sött vmenyire a gyakorlatban is tudunk fúziós erőmüvet építeni, csak a jelenlegi technologiákkal elég rosszul.

    például.
  • HöfEE
    #28
    Ennyi erővel az eddigi űrtechnológiák kifejlesztései is feleslegesek voltak.
    Legalábbis gondolom neked az nem értelmes cél, hogy az ember leszáll a Holdra.
    Bocs ha nem így értetted.
  • roliika
    #27
    "Az űr a legvégső határ.Ennek végtelenjét járja az Enterprise csillaghajó melynek feladata különös új világok fölfedezése, új életformák, új civilizációk fölkutatása és hogy eljusson oda ahová még senki nem merészkedett."
  • MPeter3
    #26
    Viszont ezek kapcsán megfogalmazódott bennem a kérdés! Sokan nyavajogtok, hogy nem fejlődik a technológia, hogy ugyanott vagyunk mint 50 éve.
    Minek fejlődjön??? Tud valaki mondani olyan reális és értelmes célt, amely a jelenlegi tudásunkkal elérhető volna, de a jelenlegi technológiánkkal nem megvalósítható? Persze ne gyertek azzal, hogy ilyen olyan még elméletileg sem tisztázott technológiákkal, mi lenne ha... Az elméletet itt a földön kell lerakni. Egyszóval nem azt vitatom, hogy hosszú távon nem a viágűr a kitörési pont.

    Kicsit szerintem pofára esett az emberiség ezzel a bazi nagy "semmivel". Így marad a helybetopi.
  • MPeter3
    #25
    Na jó rendes leszek: még tudok egy párat. Élet és esetleg a földön nem megtalálható/előállítható ritka és valamiért fontos anyag. Ellenben azért az elsőért nem fognak teherűrhajókat járatni menetrendszerűen, másrészt ritkán találunk belőle (eddig soha), harmadrészt ha találnánk akkor nagyon rövid időn belül itt volna a földön.
  • MPeter3
    #24
    Ha aranyat találnának (akár téglákban), akkor az csak akkor érné meg, ha nem földi felhasználásra használnánk (értsd: nem kerülne be a föld légkörébe sem). Amíg pedig földön kívüli felhasználásnak nincs realitása... Csak egy dolog kellhet nekünk jelenleg aminek a visszahozatala rentábilis lehet: energia(hordozó)!
  • Kornan
    #23
    Szerintem ha aranyat találnának a holdon, még azért sem érné meg elmenni a jelenlegi költségek és technológiák mellett,maximum akkor ha rudakba öntve várná ott a leszálló emberkéket.Szerintem.
  • DrRadon
    #22
    2017? Mi tart addig? Már negyven éve képesek voltak arra, hogy 4-5 éven belül létrehozzanak egy kaszulát, pedig akkor még logarléccel meg papírral dolgoztak. 9 év múlva egy olyan eszköz ami csak 3 embert tud szállítani erősen gyenge teljesítmény lesz az orosz Klipper és az amcsi Orion mellett. (modjuk a Klipper az még kérdéses, de az oroszok nyílván szeretnének valamit domborítani, mostanság úgy is olyan becsvágyók)

    Ha meg beindul a holdi He-izotópos biznisz a fúziós reaktorokhoz, vagy csak egyszerűen be akarnánk szállni a holdra visszatérés versenyébe, megint egy új eszközt kellene kiizzadniuk.

  • dara
    #21
    Bizonyított? Egy út után kijelenteni igen erős túlzás. Majd ha rendszeresen és megbízhatóan jár az űrbe, akkor lehet bizonyításról beszélni.

    A Star Trek megvalósítására még van bő két évszázad. Szóval nem biztos, hogy le lennénk maradva.
  • kvp
    #20
    "Sokat bosszankodom én is ezek miatt,úgy fogok meghalni hogy a sci-fi-k ből alig valami valósul meg."

    Olvass Gibson-t, aztan nezz korul. Nagyjabol mar ossze is hoztuk, bar a neten meg van egy kis csiszolni valo, de azert halad. A sotet vadkapitalista vilag is megvan, akkor meg mi hianyzik?

    Aki meg startrek-et akar latni, annak javaslom hogy probaljon meg megepiteni egy Bussard reakort, meg fog lepodni hogy mukodik.

    "V2..? :) Ennyi erővel egy subaru impreza is csak egy Ford T-model utánzat. :)"

    Nem, a ford t-model bolygokerekes hajtaslancat a prius-ok kaptak. Mondjuk a t-modell meg az edison fele elektromos auto es a ford fele benzines hazassagabol szuletett. (mar az is element par kilometert tisztan aksirol is es kepes volt menet kozben tolteni a motorrol)

    ps: Szerintem a legszebb urhajok az Andromeda-ban, a legrealsztikusabbak a Babilon 5-ben voltak.
  • aDannyBoy
    #19
    Igazából a Daedalus itt kering a föld körül, meg a múltkor a Wraithek is majdnem eljutottak ide, csak ezt mi nem tudjuk :)
  • djw
    #18
    inkabb olyan mint amit a goauldok hasznalnak... csupa aranybol egy bazi nagy piramis :) az urben tokmind1 a forma :)
  • LPG
    #17
    Engem inkább Kína rémít, és persze az EU is. Csak mindegyik más miatt..
  • LPG
    #16
    Soha a k**va életben nem találnak olajat a holdon :) De sehol máshol sem a naprendszerben... Nehézfémeket, gázokat anál inkább..
  • LPG
    #15
    V2..? :) Ennyi erővel egy subaru impreza is csak egy Ford T-model utánzat. :)
  • Scamp
    #14
    Legközelebbi nagy fellendülés talán akkor lesz mikor olajat találnak a holdon vagy beindul ott is az ingatlan piac...de az ugye nem most lesz...
  • Adenoma
    #13
    a V2 utóda mindegyik, technikai újítás, hogy műr nem mechanikus a szabályzás, hanem itt-ott elektronikus, számgép által vezérelt :)
  • akoshun
    #12
    USA-EU-Oroszország együtt nagyon erős lehetne

    hát ilyen nem lesz mostanában. Nem tudom láttad-e, hogy miket csnálnak mostanában az oroszok... nem csak ő, de most ők vannak a reflektorfényben, és engem megrémítenek.
  • csimmasz
    #11
    Sokat bosszankodom én is ezek miatt,úgy fogok meghalni hogy a sci-fi-k ből alig valami valósul meg.
    Sajna nem igazán van érdekében a világnak,óriási erőforrásokat kellene az űrhalyózásba fektetni,haszna viszont csak esetleg generációk múlva lenne.
    Ez a befektetőket elriassza szerintem.
    Egy világőűrből érkező valós fenyegetés vagy valami hatalmas üzleti lehetőség kellene hogy ez az álló víz megmozduljon!
  • sanner011
    #10
    Azért ez még nem űrhajó, inkább űrdoboz. :D
    Na, lesz ez még jobb is. :)
    Egy olyan szép hajó kéne, mint amilyen az Event Horizon. :D
  • LPG
    #9
    Mint látom nem csak szerintem lassú és szánalmas a dolog.

    Miért kéne háború a fejlődéshez? Lehet versenyezni kínával... USA-EU-Oroszország együtt nagyon erős lehetne. Lehet hogy inkább az a baj, hogy nem találtak olyan nyersanyagokat az űrben repkedő mindenféle szarokon, amit megérné visszahozni a földre...? De tudtommal a súlytalanság állapotában jóféle dolgokat lehet gyártani hozott anyagból, nem érné meg egy gyárat felküldeni, akár 5 éven belül?
  • akoshun
    #8
    hm, utánanéztem egy kicsit. a francia állam, valamint kisebb részben egy spanyol állami cég is benne van ebben a cégben, de ahogy én láttam így első pillantásra, szép nagy része magánkézben van... vagyis... félig magán-dizájn az űrrepülő? vagy inkább ne fogjam fel így? :)
  • akoshun
    #7
    Örülök neki, jó ötlet. Minél többen tudnak fellőni annál jobb.
    Igen, sajnos nagyon nagyon drága buli az űrutazás és ezért eléggé visszavetődött a fejlődés.
    Különben ez az EADS készítette az Airbus repülőket is... ugye? Talán várhatunk tőlük alami jót, valami újat.
  • csizi23
    #6
    Sajnos mivel nincs háború nincs az hogy merjél nagyot álmodni vagy merjél nagyot húzni. Ilyenkor a fejlsztések és fejlődések kb az 1/4 re esnek vissza. Csak gyűjtik gyűjtik az ötleteket hátha jólesz egyszer de nem fejlesztenek... pedig nemhiszem hogy olyan nehézvolna együtt egy közös célélt dolgozni. Én nemhiszem hogy nemmozgatja senki fantáziáját hogy milyen lehetne az űrben ? a peremen túl ? vagy messzebb mint a képzelet. Emlékszem még amikor 2000 re már azt jósolták hogy a csillagok között járunk. Hát 2008 van és még a repülő auto kivitele is csak most kezdi gyermekkorát. Nem értem hogy miért hagyják hogy itt tartsunk...
  • Dany007
    #5
    Na igen... De lényegében többre akkorsem képes, max ugyan azt könyebben és biztonságosabbn...
    Kiváncsi vagyok mikor jönnek már rá, hogy ezzel a hagyományos meghajtással nem fognak sokáig jutni. Igazán nagy lépésekhez teljesen új gondolkodásmód szükséges... A Mars még talán meglesz, de az is nagyon nehézkesen és nyögvenyelőssen...
  • Dany007
    #4
    Na igen...