Saját űrhajót kaphat Európa
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Az kivan zárva mer' nem tudom.
A visszbül veszi ki ja zokszigén. Teccikéteni?
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
Azért van ott oxigén, kötött formában.
Na, mindegy, tudod, a vízbû... :-)
Na, mindegy, tudod, a vízbû... :-)
Kara kánként folytatom tanításom.
Az égéshez oxigén kell. A zürben meg nincs. Titán kilõve.
Szar játék az élet de qwa jó a grafikja!
Nem lenne hatékonyabb ha minden nemzet összefogna ûrutazás terén?
Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.
Különben, megint megtalálták az elveszett ereklyéket, és megint kérnek pénzt egy újabb csillagvizsgálóra (jó ürügy).
Éjfélkor indul útjára a gyönyör.
Én azt nem értem, hogy miért nem olyan egységeket lõnek fel, amelyek együtt tudnának mûködni.
Én azt nem értem, hogy miért nem olyan egységeket lõnek fel, amelyek együtt tudnának mûködni.
Kár, hogy használható nincs közöttük.
Bár szerencsére a szabadalomnak nem is feltétele még a mûködõképesség sem...
Bár szerencsére a szabadalomnak nem is feltétele még a mûködõképesség sem...
Bár azért bele kellene abba is gondolni, hogy mi lenne, ha a Titán "üzemanyagát" a Földön égetnénk el... Már most is a kipusztulás szélén állunk, még pártíz év és Mad Max, hát még ha importálni is kezdjük a szennyet. De úgyse fogjuk kifejleszteni a végsõ megoldást, mert a sok hülye pénzember, akit az unokája sorsa sem érdekel, hát még az emberiségét, úgyis legyilkolná a feltalálót.
Nem értem, hogyan nevezheti magát befektetõnek az az olajtõkés, aki nem tudja, hogy a jövõ a legjobb befektetés...
Nem értem, hogyan nevezheti magát befektetõnek az az olajtõkés, aki nem tudja, hogy a jövõ a legjobb befektetés...
Már csak a szánalmas és elavult rakétatechnológiát kellene lecserélni valami jobbra, olcsóbbra, gyorsabbra.
Van egy rakat szabadalom rá a világ szabadalmi hivatalaiban.
Van egy rakat szabadalom rá a világ szabadalmi hivatalaiban.
Kinek kell a kõolaj, ha van vegytiszta folyékony szénhidrogén: metán, etanol, stb. pld. a Titánon? Ráadásul a bolygóközi cuccokban kellene elégetni, nem lehozni a Földre, hogy szennyezzen.
A Titán a naprendszer benzinkútja lehetne.
A Titán a naprendszer benzinkútja lehetne.
<#eljen>#eljen>
Gondolod, hogy a fúzió kifejlesztéséhez szükséges kétszer ekkora(vagy gyorsabb, vagy nagyobb rakterû vagy stb.) ûrhajó, avagy, ha megvan a fúzió akkor épithetünk olyat is. Mert megvan a technológia egy nagyobb lépéshez.
Jelenlegi tudásunk és technológiánkon kívül álló cél a példád? Reális cél volt és elértük, valamint ha van gazdasági/tudományos haszna, akkor bármikor el tudjuk érni.
PL környezetvédelem szempontjából(globélis felmelegedés)nak eléggé árt az irdatlan CO2 termelésünk. Elvileg, sött vmenyire a gyakorlatban is tudunk fúziós erõmüvet építeni, csak a jelenlegi technologiákkal elég rosszul.
például.
például.
Ennyi erõvel az eddigi ûrtechnológiák kifejlesztései is feleslegesek voltak.
Legalábbis gondolom neked az nem értelmes cél, hogy az ember leszáll a Holdra.
Bocs ha nem így értetted.
Legalábbis gondolom neked az nem értelmes cél, hogy az ember leszáll a Holdra.
Bocs ha nem így értetted.
"Az ûr a legvégsõ határ.Ennek végtelenjét járja az Enterprise csillaghajó melynek feladata különös új világok fölfedezése, új életformák, új civilizációk fölkutatása és hogy eljusson oda ahová még senki nem merészkedett."
Viszont ezek kapcsán megfogalmazódott bennem a kérdés! Sokan nyavajogtok, hogy nem fejlõdik a technológia, hogy ugyanott vagyunk mint 50 éve.
Minek fejlõdjön??? Tud valaki mondani olyan reális és értelmes célt, amely a jelenlegi tudásunkkal elérhetõ volna, de a jelenlegi technológiánkkal nem megvalósítható? Persze ne gyertek azzal, hogy ilyen olyan még elméletileg sem tisztázott technológiákkal, mi lenne ha... Az elméletet itt a földön kell lerakni. Egyszóval nem azt vitatom, hogy hosszú távon nem a viágûr a kitörési pont.
Kicsit szerintem pofára esett az emberiség ezzel a bazi nagy "semmivel". Így marad a helybetopi.
Minek fejlõdjön??? Tud valaki mondani olyan reális és értelmes célt, amely a jelenlegi tudásunkkal elérhetõ volna, de a jelenlegi technológiánkkal nem megvalósítható? Persze ne gyertek azzal, hogy ilyen olyan még elméletileg sem tisztázott technológiákkal, mi lenne ha... Az elméletet itt a földön kell lerakni. Egyszóval nem azt vitatom, hogy hosszú távon nem a viágûr a kitörési pont.
Kicsit szerintem pofára esett az emberiség ezzel a bazi nagy "semmivel". Így marad a helybetopi.
Na jó rendes leszek: még tudok egy párat. Élet és esetleg a földön nem megtalálható/elõállítható ritka és valamiért fontos anyag. Ellenben azért az elsõért nem fognak teherûrhajókat járatni menetrendszerûen, másrészt ritkán találunk belõle (eddig soha), harmadrészt ha találnánk akkor nagyon rövid idõn belül itt volna a földön.
Ha aranyat találnának (akár téglákban), akkor az csak akkor érné meg, ha nem földi felhasználásra használnánk (értsd: nem kerülne be a föld légkörébe sem). Amíg pedig földön kívüli felhasználásnak nincs realitása... Csak egy dolog kellhet nekünk jelenleg aminek a visszahozatala rentábilis lehet: energia(hordozó)!
Szerintem ha aranyat találnának a holdon, még azért sem érné meg elmenni a jelenlegi költségek és technológiák mellett,maximum akkor ha rudakba öntve várná ott a leszálló emberkéket.Szerintem.
2017? Mi tart addig? Már negyven éve képesek voltak arra, hogy 4-5 éven belül létrehozzanak egy kaszulát, pedig akkor még logarléccel meg papírral dolgoztak. 9 év múlva egy olyan eszköz ami csak 3 embert tud szállítani erõsen gyenge teljesítmény lesz az orosz Klipper és az amcsi Orion mellett. (modjuk a Klipper az még kérdéses, de az oroszok nyílván szeretnének valamit domborítani, mostanság úgy is olyan becsvágyók)
Ha meg beindul a holdi He-izotópos biznisz a fúziós reaktorokhoz, vagy csak egyszerûen be akarnánk szállni a holdra visszatérés versenyébe, megint egy új eszközt kellene kiizzadniuk.
Ha meg beindul a holdi He-izotópos biznisz a fúziós reaktorokhoz, vagy csak egyszerûen be akarnánk szállni a holdra visszatérés versenyébe, megint egy új eszközt kellene kiizzadniuk.
Bizonyított? Egy út után kijelenteni igen erõs túlzás. Majd ha rendszeresen és megbízhatóan jár az ûrbe, akkor lehet bizonyításról beszélni.
A Star Trek megvalósítására még van bõ két évszázad. Szóval nem biztos, hogy le lennénk maradva.
A Star Trek megvalósítására még van bõ két évszázad. Szóval nem biztos, hogy le lennénk maradva.
"Sokat bosszankodom én is ezek miatt,úgy fogok meghalni hogy a sci-fi-k bõl alig valami valósul meg."
Olvass Gibson-t, aztan nezz korul. Nagyjabol mar ossze is hoztuk, bar a neten meg van egy kis csiszolni valo, de azert halad. A sotet vadkapitalista vilag is megvan, akkor meg mi hianyzik?
Aki meg startrek-et akar latni, annak javaslom hogy probaljon meg megepiteni egy Bussard reakort, meg fog lepodni hogy mukodik.
"V2..? 😊 Ennyi erõvel egy subaru impreza is csak egy Ford T-model utánzat. 😊"
Nem, a ford t-model bolygokerekes hajtaslancat a prius-ok kaptak. Mondjuk a t-modell meg az edison fele elektromos auto es a ford fele benzines hazassagabol szuletett. (mar az is element par kilometert tisztan aksirol is es kepes volt menet kozben tolteni a motorrol)
ps: Szerintem a legszebb urhajok az Andromeda-ban, a legrealsztikusabbak a Babilon 5-ben voltak.
Olvass Gibson-t, aztan nezz korul. Nagyjabol mar ossze is hoztuk, bar a neten meg van egy kis csiszolni valo, de azert halad. A sotet vadkapitalista vilag is megvan, akkor meg mi hianyzik?
Aki meg startrek-et akar latni, annak javaslom hogy probaljon meg megepiteni egy Bussard reakort, meg fog lepodni hogy mukodik.
"V2..? 😊 Ennyi erõvel egy subaru impreza is csak egy Ford T-model utánzat. 😊"
Nem, a ford t-model bolygokerekes hajtaslancat a prius-ok kaptak. Mondjuk a t-modell meg az edison fele elektromos auto es a ford fele benzines hazassagabol szuletett. (mar az is element par kilometert tisztan aksirol is es kepes volt menet kozben tolteni a motorrol)
ps: Szerintem a legszebb urhajok az Andromeda-ban, a legrealsztikusabbak a Babilon 5-ben voltak.
Igazából a Daedalus itt kering a föld körül, meg a múltkor a Wraithek is majdnem eljutottak ide, csak ezt mi nem tudjuk 😊
inkabb olyan mint amit a goauldok hasznalnak... csupa aranybol egy bazi nagy piramis 😊 az urben tokmind1 a forma 😊
Engem inkább Kína rémít, és persze az EU is. Csak mindegyik más miatt..
Soha a k**va életben nem találnak olajat a holdon 😊 De sehol máshol sem a naprendszerben... Nehézfémeket, gázokat anál inkább..
V2..? 😊 Ennyi erõvel egy subaru impreza is csak egy Ford T-model utánzat. 😊
Legközelebbi nagy fellendülés talán akkor lesz mikor olajat találnak a holdon vagy beindul ott is az ingatlan piac...de az ugye nem most lesz...
Optimista hiszi, hogy a lehető legjobb világon élünk, a pesszimista pedig bízik benne, hogy ez nem így van.
a V2 utóda mindegyik, technikai újítás, hogy mûr nem mechanikus a szabályzás, hanem itt-ott elektronikus, számgép által vezérelt 😊
USA-EU-Oroszország együtt nagyon erõs lehetne
hát ilyen nem lesz mostanában. Nem tudom láttad-e, hogy miket csnálnak mostanában az oroszok... nem csak õ, de most õk vannak a reflektorfényben, és engem megrémítenek.
hát ilyen nem lesz mostanában. Nem tudom láttad-e, hogy miket csnálnak mostanában az oroszok... nem csak õ, de most õk vannak a reflektorfényben, és engem megrémítenek.
Sokat bosszankodom én is ezek miatt,úgy fogok meghalni hogy a sci-fi-k bõl alig valami valósul meg.
Sajna nem igazán van érdekében a világnak,óriási erõforrásokat kellene az ûrhalyózásba fektetni,haszna viszont csak esetleg generációk múlva lenne.
Ez a befektetõket elriassza szerintem.
Egy világõûrbõl érkezõ valós fenyegetés vagy valami hatalmas üzleti lehetõség kellene hogy ez az álló víz megmozduljon!<#shakehead>#shakehead>
Sajna nem igazán van érdekében a világnak,óriási erõforrásokat kellene az ûrhalyózásba fektetni,haszna viszont csak esetleg generációk múlva lenne.
Ez a befektetõket elriassza szerintem.
Egy világõûrbõl érkezõ valós fenyegetés vagy valami hatalmas üzleti lehetõség kellene hogy ez az álló víz megmozduljon!<#shakehead>#shakehead>
Azért ez még nem ûrhajó, inkább ûrdoboz. 😄
Na, lesz ez még jobb is. 😊
Egy olyan szép hajó kéne, mint amilyen az Event Horizon. 😄
Na, lesz ez még jobb is. 😊
Egy olyan szép hajó kéne, mint amilyen az Event Horizon. 😄
A kudarc az, ha meg sem próbálod.
Mint látom nem csak szerintem lassú és szánalmas a dolog.
Miért kéne háború a fejlõdéshez? Lehet versenyezni kínával... USA-EU-Oroszország együtt nagyon erõs lehetne. Lehet hogy inkább az a baj, hogy nem találtak olyan nyersanyagokat az ûrben repkedõ mindenféle szarokon, amit megérné visszahozni a földre...? De tudtommal a súlytalanság állapotában jóféle dolgokat lehet gyártani hozott anyagból, nem érné meg egy gyárat felküldeni, akár 5 éven belül?
Miért kéne háború a fejlõdéshez? Lehet versenyezni kínával... USA-EU-Oroszország együtt nagyon erõs lehetne. Lehet hogy inkább az a baj, hogy nem találtak olyan nyersanyagokat az ûrben repkedõ mindenféle szarokon, amit megérné visszahozni a földre...? De tudtommal a súlytalanság állapotában jóféle dolgokat lehet gyártani hozott anyagból, nem érné meg egy gyárat felküldeni, akár 5 éven belül?
hm, utánanéztem egy kicsit. a francia állam, valamint kisebb részben egy spanyol állami cég is benne van ebben a cégben, de ahogy én láttam így elsõ pillantásra, szép nagy része magánkézben van... vagyis... félig magán-dizájn az ûrrepülõ? vagy inkább ne fogjam fel így? 😊
Örülök neki, jó ötlet. Minél többen tudnak fellõni annál jobb.
Igen, sajnos nagyon nagyon drága buli az ûrutazás és ezért eléggé visszavetõdött a fejlõdés.
Különben ez az EADS készítette az Airbus repülõket is... ugye? Talán várhatunk tõlük alami jót, valami újat.
Igen, sajnos nagyon nagyon drága buli az ûrutazás és ezért eléggé visszavetõdött a fejlõdés.
Különben ez az EADS készítette az Airbus repülõket is... ugye? Talán várhatunk tõlük alami jót, valami újat.
Sajnos mivel nincs háború nincs az hogy merjél nagyot álmodni vagy merjél nagyot húzni. Ilyenkor a fejlsztések és fejlõdések kb az 1/4 re esnek vissza. Csak gyûjtik gyûjtik az ötleteket hátha jólesz egyszer de nem fejlesztenek... pedig nemhiszem hogy olyan nehézvolna együtt egy közös célélt dolgozni. Én nemhiszem hogy nemmozgatja senki fantáziáját hogy milyen lehetne az ûrben ? a peremen túl ? vagy messzebb mint a képzelet. Emlékszem még amikor 2000 re már azt jósolták hogy a csillagok között járunk. Hát 2008 van és még a repülõ auto kivitele is csak most kezdi gyermekkorát. Nem értem hogy miért hagyják hogy itt tartsunk...
Na igen... De lényegében többre akkorsem képes, max ugyan azt könyebben és biztonságosabbn...
Kiváncsi vagyok mikor jönnek már rá, hogy ezzel a hagyományos meghajtással nem fognak sokáig jutni. Igazán nagy lépésekhez teljesen új gondolkodásmód szükséges... A Mars még talán meglesz, de az is nagyon nehézkesen és nyögvenyelõssen...
Kiváncsi vagyok mikor jönnek már rá, hogy ezzel a hagyományos meghajtással nem fognak sokáig jutni. Igazán nagy lépésekhez teljesen új gondolkodásmód szükséges... A Mars még talán meglesz, de az is nagyon nehézkesen és nyögvenyelõssen...
Na igen...
Amikor ránézek egy ilyen ûrhajóra, akkor a 60-as években érzem magam. 😞