37
  • tom..
    "Ezzel szemben az 1,6 GHz-es Intel Atom nagyvonalúan teszi a dolgát, a Winden még 720p felbontású videót is zökkenőmentesen lehet nézni 25-30 százalékos processzor-terhelés mellett -- lehet, hogy még az 1080p-vel is megbirkózna, de a kijelző függőleges felbontása 600 pixel, ezért ezt nem próbáltuk."

Idézet egy tesztből. Azért nem olyan gyenge az a proci..

• Ronny
    a hivatalos európai ár alatt adják. Valamit tudnak a fiúk:P
  • pegger
    Tudomásom szerint itt a legolcsóbb az MSI Wind: http://mobilx.hu/index.php?target=categories&category_id=549
    Június - Július tájékán lehet majd csak kapni. Amúgy az új ASUS eeePC-901ben már Atom lesz. Bennem csak egy dolog merült fel ezzel kapcsolatban. A hamarosan megjelenő kétmagos verziók csont nélkül cserélhetőek lesznek-e bennük (eeePC-901 és WIND)?
  • Polllen
    A hordozhatóságnál sztem 2 dolog számít...A súly és a méret! Nem a +2kg-val van gond, hanem azzal, hogy egy 3kg-s(van már 2,5kg-s is) noti 358 x 267 mm, míg eeepc 225×164 mm. Gondolom elég szemléletes a különbség.

És azt se felejtsd el, hogy a 2,5-3 kg-s notid töltővel, táskával együtt már majdnem a duplája...(hp 530 2,7 kg, táskával, töltővel 5,6kg...) Emellett az eeepc töltője akkora, mint egy mobiltöltő... Szóval nem a 3 kg-mal van gond, hanem elsősorban a méretekkel... És a 2 kg-mal könnyebb és lényegesen kisebb eszköz hordozhatóbb, mint a nagyobb testvér...

Bírom, hogy mindig vki kiragad egy dolgot, aztán mindenki meglovagolja, ha lényeges, ha nem...:D
  • cateran
    Ez a mennyire hordozható dolgot sosem értettem...befér 1 zsebbe? Nem? Akkor? Ha hátizsák vagy aktatáska kell hozzá,akkor meg már messze tökmindegy hogy 1 kg-os vagy 3.....(akit nagyon leterhel 2kg difi, az kondizzon, főleg ha hátitatyóban nem bírja el..nem mellékesen hova szokás órákon keresztül gyalogosan vinni 1-1 notit? Tudom-tudom hazafelé,utazás,stb....állva ki használja? ülve meg tökmindegy szvsz)
  • Ronny
    Ha az MSI-vel sok a gond, akkor mit szóljanak az FSC tulajok?:)
  • zsopu
    Ja bocs találtam 1 et :D

122.820,- Ft
    NetBook 12,1" HPATermékkód: #08504

A notebook paraméterei :

CPU : AMD K6-2 450+
    RAM : 32MB
    HDD : 20GB
    LCD : HPA 12,1"
    FELBONTÁS : 800x600
    CHIPSET : MVP4
    VIDEO RAM : rendszer memóriából
    CD/DVD/COMBO : 24X CDROM
    FDD : Beépített 1,44
    INTEGRÁLT HANGKÁRTYA
    USB PORT : van
    INFRA PORT : van
    AKKU : NiMH (fél év garancia)
  • zsopu
    - 120e ér te soha nem kapsz 12" notit! Azok 200 nál kezdődnek.
    - MSI vel sok a gond és a garanciális szervíz is szar!
    - Az atom nem a teljesítményéről híres hanem a fogyasztásról! (logikus keveset fogyaszt nem 2-3 órát megy el hanem kb 8-10 et.
  • freeman07
    Hmm szerinted egy rendes laptop ugyanannyira hordozható mint egy Eee PC? Egyáltalán láttál már Eee-t?

Másrészt ha meg szerintetek akkora szar, akkor miért fogyott már el belőle többszázezer darab?
  • PíszLávJuniti
    A 80e Ft rendben is lenne, de hogy 650 dollár (euró), na az már sok. Azzal árfekvésben eléri a menőbb, 12 colos subnotik kategóriáját..
  • Lameth
    Yoshimitsu:
    80e és 12e Ft között bizony 50% a különbség. Azért az már nem kevés.
    Ha tehetném, akkor bizony én is 600.000-es notit vennék, de sajna nem tehetem meg, úgyhogy ha meg nem lehet fullos, akkor veszek egy olyat ami kicsi, könnyű és ólcsó(bb mint a többi). Otthon úgyis ott csücsül a rendes gép, ez meg jó lesz filmnézésre a vonaton, meg netezni.
  • Polllen
    Veled együtt még sokan mások nem látnak benne fantáziát. De szerencsére sokan igen...:) Ne laptophoz és ne asztalihoz hasonlítsd...Ez egy olcsó umpc...És azoknak eddig is volt kereslete. Pedig bőven 200 felett vannak újonnan. Nekem pl van egy jó asztali gépem, nem kell laptop...Befér a hátizsákba, csak éppen az ölembe nem tudom tenni, töltőstül, mindenestül a 3kg-s gép 5-6 kg stb-stb...és a 120-ért vásárolt laptopon még csak játszani se tudok rendesen.(+ kicsi kijelző...igen a 15" sztem már kicsi^^)

Ez nem nagyobb mint egy könyv, nálam tökéletesen helyettesíti a laptopot. Szóval pl nekem megfelel. Neked meg nem...(PDA-hoz se jó hasonlítani, de nekem azt is helyettesíti...:))
  • Yoshimitsu
    Én azt nem értem, hogy miért olcsó laptopnak van nevezve? Lóf... ez nem olcsó. Az egészben az a jó hogy pici. De különben maga a sima laptop is hordozható és ez is. Mert ahhoz ez is nagy hogy a zsebembe tegyem... De mindegy...
    Én mondjukl pont ezért nem értem ezt az egészet... Mert ha meg a hátizsákomba teszem, oda befér a mostani laptopom is.

Éppen ezért nem olcsónak nevezném. Itt azon van számomra a lényeg, hogy elkezdődött valami ami mókás. És pár éven belül tényleg olcsók is lehetnek. De addig amíg ténylegesen sokkal jobb "hagyományos" laptopot lehet venni ugyan ennyiért addig nem értem ezt az eégszet.
    Asus EEEpc-t néztem valami áruházban 80 ezer körül. Nem messze tőle meg 120 ért rendes "nagy" laptopot. Jó tudom hogy egyeseknek az a 40 ropi különbség eléggé húzós. De mégiscsak jobban használható egy nagy. És ugyan annyira hordozható.
  • PíszLávJuniti
    nah,
    elszállnak az árakkal, akkor húzzák le magukat..
  • roliika
    De mi van ha útközben mobilos nettel akarsz netezni, meg filmet nézni, atzán az út végén az auktuális egyedi weboldalt akarod megmutatni a megrendelőnek, akkor mit csinálsz?

Én a 3.5 kilós vistás gépem nem cipelném. DPA meg tutdod mire jó...Van itthon most egy Ameo...ugye ez a leg tutibb PDA amit lehet kapni...hát netudd meg egy filmet megnézni mekkora "élmény", pláne netezni vele. Kínlódás.

Éljenek az olcsó subnotik!!!! :D
  • Ludi94
    Ha kicsi és hordozható gép kell, akkor egy jó PDA Windows Mobile 6.1-gyel, ha meg feltétlenül PC, akkor inkább egy rendes laptop Vistával.
  • roliika
    Kicsi könnyű noti faxa üzemidővel, és végre normális kijelzővel. Szerintem megér ez ennyit.
  • Ronny
    azt a fél kilót szorozd meg kettővel;)
  • Ronny
    a 900-as van forgalomban, amit még cerkával szerelnek.
  • GABOR16
    Szerintem kb a 900 as cerkákkal lesz egymagasságban a teljesítménye (az 1.6 os atomnak)...
    Ha megnézed a felépítést érthető lehet, hisz nagyon sok mindent kidobáltak belőle (kb mint egy NetBurst2.0) Viszont a kis méret, és az egyszerű felépítés miatt képes menni kis feszültséggel, vagy kicsit többet adva neki rendkívüli órajelekre lehet majd képes...
    (feltételezésem szerint az Atom procik a Larrabee melléktermékei...)
  • WiZZaRD
    az 1,6-os atom nem lesz erosebb, mint egya 1,8-as cerka?
  • Ferrer
    Nah, a 100 dolláros laptop, meg a nagy ló*... XD
  • Inquisitor
    "Namost a proci egyertelmuen erosebb, optikai meghajto is van benne, nagyobb hdd, meg minden ami csak jobb tud lenni."

Már megint traktort hasonlítunk a személyautóhoz? Az eeePC valami fél kiló összesen. Papiron 4.5 órát tud, ha nem használod a Wlant, akkor jó az 6 órának is. Hogy jön egy UMPC-hez egy noti összehasonlítás? Legalább akkora marhaság, mint desktop gépet notihoz hasonlítani.
  • Inquisitor
    Szerintem ez egy elirás a 901-es modellről, mert az forgalomban van, most nem a 10.2"-os jön??? Az meg 100x típússzámú.

Pollen tök mindegy az eeePC 701 Linux verziója valami 4-5.000 Ft-al olcsóbb csak, lásd a híreket, hogy az ilyen gépekre az XP liszencet az MS 16-22 dollárért adja. Bár most láttam pár akciós notit is 120-140K körül, ott a Linuxos verzió csak valami 3-4K-val olcsóbb. Fene se érti ...
  • ROTFLMAO
    Notebook.hu -n elorendelheto 94+afaert.
    89+afaert mar lehet venni pl ilyet:
    ASUS X51L-AP008 15,4"/Cel. M540-1,8GHz/1GBDDRII/120GB HDD/DVDIRO
    Namost a proci egyertelmuen erosebb, optikai meghajto is van benne, nagyobb hdd, meg minden ami csak jobb tud lenni.

Tehat en eleve nem neveznem seezt se az EEEpc-t olcso notebooknak, mert egyaltalan nem olcsok. Az hogy kicsik, es a tobbi 12 colos es hasonlo notebookokhoz kepest olcsok az igaz, de aki OLCSOT akar venni, es akinek "nem a meret a lenyeg" annak vannak olcsobb es jobb alternativak is.
  • Polemius
    "és a Windows XP alatt nem futunk majd komolyabb sebességbeli gondokba"

No persze. Aki Xp-vel veszi (vagy azt tesz rá) meg is érdemli. Mi értelme, mikor alapból linuxos amivel ugye hatékonyabban működik?

Egyébként pedig továbbra is drágák. Legalábbis az én zsebemnek. Jó, persze subnotebook kategóriában nem.
  • Polllen
    Még nem hallottam arról, hogy linux-szal is árulnák. (meg úgye most m$ nagyon nyomja xp-t, nehogy piacot veszítsen)
  • error85
    de az se 460$. :)

igaz ez már tényleg tűrhető ár. xp nélkül is várható?
  • Polllen
    A notebook.hu-n ~113e forintért lehet előrendelni 1 giga RAM-mal, 1600-s procival, 80GB-s 2,5"-s vinyóval. Nem tudom nálunk, hogy lesz, de msi oldalán azért írták ezt az intervallumot, mert te válogathatod össze, mit szeretnél bele. (pls ssd vinyóval, nagyobb aksival, több memóriával simán elérheti az 1100 dollárt)
  • WiZZaRD
    Valahol már láttam ezt az msi windet rendelhető állapotban, 112eHUF-ért. Ráadásul 7 órás akkuidőt ígérnek, ami azért nagyon becsületes. Szerintem ennyiért megéri.
  • error85
    nagy tévedésben éltek. az sg cikkéből "teljesen véletlenül" kimaradt, hogy az MSI gépe egy csöppet sem lesz olcsóbb, sőt az 1.6 GHz-s gép az bizony drága lesz. bővebben itt.
    http://www.electronista.com/articles/08/04/18/msi.reveals.wind.umpc.spec/

"The notebook will be available in Europe starting in June, priced at between an equivalent $470 and $1100." etc...

hol olcsó ez? sg szokás szerint baromságot írt.

ui.: nem tudtok vmi jó magyar nyelvű online tech hírportált?
  • Ronny
    az asus nem apple, ezt sose felejtsd el:)
  • Dark Angel 666
    úgyis megveszik mert kicsi.nem a teck geekek fogják kapkodni az egyszer biztos
  • Sir Quno Jedi
    6száz5ven, azaz haccázötven dollár (egy hatos, meg egy ötös és végén egy nulla?!)??????? Eeez mióta eeeeócsópécé bazki???? Az már dolcsiban is rendes laptop ár, nemhogy euróban... kész... ezek hülyék...
  • Ronny
    reméljük a Dell hozza majd a szokásos formáját.
  • Polllen
    Ilyen ár mellett a wind már nyert...
  • Ronny
    amiből a kontinensen szépen 650 euro lesz. Nem mondanám versenyképesnek a Wind 460 euros árával.