5889
-
Katt! -
#1058 No Tagok!
idáig már eljutottam a kiskacsákkal.
kb.20 perc és fent van a dal is.természetesen jelszavazva,ami nem más mint:kacsatánc. -
#1057 üdv tagok!
a kamera sony dcr-sr37 ....
még nem jutottam vele semmire idő hiányában sem...
-
#1056 Szewasztok!
Zsoltford , Zephyr!
bedigizem a lemezeket,csak ma elég sok a dolgom. -
#1055 most akadt egy kis dolgom gyulán, de majd holnap dobok fel egy fotót arról, milyen egyszerű is ez az egész digizés
talán kissé meglepő kép lesz, de majd figyeld kedvenc tanítványom reagálását rá
előre mosolyognom kell rajta..
mivel én már most tudom, hogy mit is fog rá reagálni
(legalábbis nagyvonalakban..)
jó utat nekem, nektek pedig:
have a nice day kollégák..hisz tudjátok.. -
#1054 hali Zephyr,
en hatulrol kezdenem
utolso sor ugy ahogy van kipipalva!
1 kis kedv - szerintem orakig el tudnek matatni vele, szal Kedv van Boven(ez nem egy holland humorista)
akad egy lemezjatszo is, de a turol nincs infom. ha lesz idom hetvegen szetkapom
1 erositom nincs, valoszinu ez miatt lettek az eddig digizett zenek olyanok, mintha kutban enekelnenek bekotott szajjal nem is nagyon feszengtem veluk
1 szamitogep is akad
hangkabel az van amit a lemezjatszoval kaptam(ajandek volt)
van par vinyl is, de hogy milyen a minosege, hm... az majd kiderul
koszi a tippeket
-
#1053 hali sirak
igazából nem muszáj komoly rendszer a digizéshez:
1db bakelit lemezjátszó (lehetőleg nem kopott vagy új tűvel)
1db phono bemenetű erősítő (vagy riaa kollektor)
1db számítógép (mininum 1 db vonalbemenettel)
1db szoftver (ízlés szerint tálalva)
1 köteg (lehetőleg hq minőségű kábel + aranyozott csatlakozódugók)
1 kis kedv
na és nem árt pár jó minőségű vinyl sem
sorolhatnám még, hogy áram, monitor, billentyűzet stb..stb.. -
#1052 fiúk fiúk
a "pass: in p.m." érthetőbben annyit tesz: password: in private message
angolul nem értő kollégáknak fordítom:
jelszó: privát üzenetben
ha már ennyien leszedtétek ezt a blue system maxit, legalább kérjétek el a jelszót is hozzá...nem fogom senki fejét leharapni
de ti tudjátok, nekem kibontás nékül is gyűlnek a pontjaim, úgyhogy ha gondoljátok, kitehetek még pár ezer linket jelszó nélkül, ha már úgyis ilyesmiket gyűjtötök...
szerintem akad zsoltfordnak is jónéhány link, amit leszedtek páran, de rajtam kívül csak 1-2 kolléga kapta meg a jelszót...így van kolléga -
#1051 nagyon koszonom a zeneket bigivan.
nekem is megvan az LP, de sajnos nincs kello rendszerem a digizeshez egyelore. -
#1050 na már itt is vagyok, csak kiugrottam a bejárati ajtóhoz a reggeli újságomért
közben lefutottak a tesztek is:
howkwddlee és emce is igen kiváló minőséget hozott nekünk
na ez lenne az a minőség, ami nálam nem a lomtárban landol -
#1049 reggelt skacok
howkeddlee:(jó név) ilyesmiket hozhatsz máskor is..
hamarosan lecsekkolom milyen minőség, de "szemre" jónak tűnik, gondolom fülre is az..
emce: (lásd az előző hsz-t)..véleményem mit sem változott azóta
wescone: valóban kiváló progi, én is soxor éltem vele annó (sőt tmgenc-es társaival is) ám az elkészülési idő túl hosszú, ugyanezt (sőt többet) nyújtja a cxtdvd2 is, csak épp a másfél órás vidik feldolgozási ideje kb. 1 órahosszra csökken...
emiatt váltottam én is..
sultan: azért reméljük nem ennyire durva a helyzet
..talán akad jobb megoldás is az uninstall-nál..
zsoltford: mondtam már: dobj be több infót, így a kollégák is hamarabb tudnak segíteni.
1.lépés: ha nincs még, total commander a gépre....(többit később)
..és ha mégis maradsz a wescone által javasolt proginál,
akkor itt informálódhatsz magyarul :)
..és innen meg leszedheted és kipróbálhatod a progit :)
majd mesélj, mire jutottál -
#1048 Sziasztok!
Látom itt csak úgy repkednek a wav-ok,így gondoltam,hogy megosztok veletek 2 kedvenc zenémet...
Akinek tetszik,vigye nyugodtan!
T-Spoon - Take Me 2 The Limit (Radio Edit) (1994) (3:40)
Osmania - Face Of A Stranger (Radio Version) (1994) (3:59)
Jó éjszakát mindenkinek!
Üdv.Csaby -
#1047 Akkor itt van a hosszú is :)
4:54 wav
-
#1046 A "DVD Author" orvosság lehet a próblémádra. -
#1045 A 4:00-ás. -
sultan71 #1044 Szeva Zsoltford,
"hogy kellene a nerot beállitanom? "
A megoldas roppant egyszeru: UNINSTALL
Pontosan milyen tipusu kamerad van? Ha Sony, akkor talan tudok segiteni.
En a kamerahoz adott szoftvert hasznalom a szerkeszteshez, pc-re valo letolteshez, dvd-re butitashoz stb... Az felvetelek kiterjesztese valami ismeretlen formatum, amit a lejatszoprogik nem nagyon tamogatnak. -
#1043 Wescone, ez a 4 vagy a 4:50-es változat? Nekem a 4:50-es van meg cd-n. -
#1042 Egészségedre kolléga!
Eddie Grant - Gimme Hope Jo'anna
Pass protected -
#1041 Én is keresem egyik nagy kedvencemet, mert most derült ki, hogy csak szemét minőségben van meg.
Eddie Grant - Gimme hope Jo'anna
Bármilyen hosszban, de vmi elfogadható minőségben !
Köszönettel !! -
#1040 ha lesz időd és bedigized, elkérném és ha nem vagyok túl telhetetlen, ismertek wav-kedvelő vagyok -
#1039 köszike
ezt a hangzást ajánlanám bigivan kollégának is, hamár a magyar vinylek szar minőségűek
bigivan: én nem mondom, hogy nincs "gyengébb minőségű" vinyl, sőt tudnék neked mutatni párat a külföldiek közül is..
de nem hinném, hogy ez annyira jellemző lenne...
minap például egy zyx-es kiadású mixet digiztem, ne tudd meg milyen xarul szólt...
-
#1038 no akkor ne várakoztasd zsoltford kollégát
a kacsadalt én is meghallgatnám esetleg -
#1037 Hali!
+van mind2 -
#1036 Szewa!
kellemes zenehallgatást! -
#1035 ha szóbahozták a kollégák...valakinek a gyűjteményében neotonfamilia-tól a sandokán?
illetve záray-vámosi duotól a kacsadal?
anno kislemezen rengeteget hallgattam ezeket a dalokat...
lehet nem pontosan írtam a címeket de a kollégák félszavakból is tudják melyik dalokról van szó... -
#1034 sziamia tgolyó
a smokie megvan, de a santa mariádat megsasolom. -
#1033 Most pedig pörögjön egy 1980-as Hazai bakelit:
Neoton Family - Santa Maria
Flac , Vinyl , english version
jelszó:cetla
jah! fordítva írtam le a jelszót
-
#1032 Van egy csomóféle video joiner, ami erre való, de összerakja a virtualdub is, persze annál nem mindegy valóban a formátum, mert mpeget nem szereti, legalábbis azok a verziók, amiket eddig használtam. Viszont, ha dvd készülne belőlük, arra is van egy rakat progi, azok is összefűzik... -
#1031 na ettől sem lettünk okosabbak
a mostani irományodra a gyógyszer:
nevezd át azokat a videókat másra, amiket újból ki szeretnél írni, így már engedni fogja...
total commandered van? ott a vidi kiterjesztése is látszik (amit még mindíg nem tudunk) -
#1030 Sziasztok!
Látom a hazai lemezeket tárgyalgatjátok.Most,hogy felkértek egy-két bulira nem hittem volna,hogy ekkora sikerük lesz a régi magyar bakelitoknak.a legjobban talán Korda Gyuri-bá és neje Mama Maria nótájára tombolnak.igaz a korosztály 30-45 közötti.hogy ezek a nők mennyit tudnak inni... .ha hiszitek,ha nem fantasztikusak a bulik,s a hangulat.álmomban sem gondoltam rá,hogy van igény ezekre a zenékre.most ne ilyen Fási mulatóra gondoljatok,mert attól feláll a szőr a hátamon.
Na akkor zenéljünk egy picit természetesen bakelitről.
Smokie - I'll Meet You at Midnight
Original vinyl
Flac
jelszo:priviben
-
#1029 nem általánosítok, csak mutatom, hogy ilyenek is léteznek "magyarfronton"...
tényleg érdekes lemez, és elég nagy ritkaság is, mivel több közismert sztár is közreműködött rajta...
mint például:
benkő dániel
bencsik sándor
cserháti zsuzsa
dés lászló
koltai gergely
nagy feró
német alajos
presszer gábor
vagy épp vedres józsef, hogy csak a nagyobbakat említsem...
hamarosan tárgyalhatunk a közzétételéről, csak megvárom mások is érdeklődnek-é utánna
ha nem, akkor megnyered privibe a linkeket
de most, hogy "levettétek a terhet a vállamról", elment a kedvem a digizéstől mára
no azért nem örökre..
várunk egy ideig, talán másnak is megvan, s akkor evvel sem kell fáradnom
addigis egy kis olvasnivaló : vikidál gyula hivatalos honlapja -
#1028 álltalában a vlc playert használom, játsza a videokat nem az a probléma,hanem a kamera vinyojáról a kamerán keresztűl frankón összefüzi és ki tudom írni...azonban amit egyszer kiírtam az nem akarja újra kiírni...mondván nincs új...
fogtam az egészet és átmásoltam a pc-re,hogy majd onnét kiírom de nem tudom,hogyan lehetne pl. egy teljes dvd-nyi kisvideot kiírni,hogy ne álljon le az egyes darabok után...hanem egyben nézhető legyen... -
#1027 Mondjuk ez egy érdekes lemez, esetleg megoszthatnád az érdeklődőkkel, érdemes lenne rá !!! -
#1026 Kolléga úr, azért az egyesekből ne vonjunk le következtetéseket az általánosra, mivel ez nem tükrözi az igazságot. Márpedig az igazság az, hogy a magyar lemezek a 80-as években szutyok módon szóltak!
Csak meg kell hallgatni őket. Ugye, kivétel mindig van. -
#1025 sajna, nem a legprofibb fotó, de "nagyítom neked":
(half-speed mastered)
"ez a kiadvány, az egyik legmodernebb lemezvágási technikával készült. a decca cég által kikísérletezett "half-speed mastered" - a félsebességű vágás alkalmával egy 76 cm/s szalagsebességű, úgynevezett mesterszalagot játszanak le 38 cm/s sebességgel, azaz felére lassítva, míg a vágógép fordulata percenként a 33 1/3 helyett annak a fele: 16 2/3 perc. ennek köszönhetően a vágóberendezés frekvenciaátvitele jelentősen javul, s a kész lemez magashang átvitele jobb lesz.
a vágóerősítő látszólagos teljesítménye négyszeresére nő, ezért sokkal kisebb lesz a torzítás. a lemezvágás kisebb sebességén a szalagra rögzített jeleket nagyobb pontossággal követi a vágóberendezés, ezért az így készült lemez nagyobb hűséggel rögzíti a hangfelvételt. minek eredménye a szokásosnál lényegesen jobb hangminőségű, rendkívül természetes, tiszta hangzású lemezkiadvány."
horváth péter vágó (1985 start) -
#1024 Kérésed parancs, íme a Napoleon Boulvard dala. De, ha már előkotorásztam a felszerelésemet, akkor nem álltam meg, hogy ne toljam fel az album sztem legjobb zenéjét, ezt fogadd bónuszként.
Napoleon Bld - Uram, segíts!
vinyl,4:44
Napoleon Bld - Néha álmodj velem
vinyl; 4:12 -
#1023 " nem a zenei kvalitásokat minősítettem az adott korban, hanem az akkori felvételek technikai színvonalát."
apró infó bigivannak: bár te nem tudsz róla, azért a 80-as években is készültek itthon minőségi anyagok
igaz, nem forogtak közkézen, de kellő összeköttetéssel, és némi bankóköteggel a zsebedben be lehetett őket szerezni. íme:
-
#1022 egy kicsit kevés infót adtál meg...
először is, milyen formátumba rögzítetted a winyóra, és másodszor, mivel akarod kiírás után lejátszani őket
tudom, számodra ezek mellékes dolgok, de azért elmondhatnád
aztán talán könnyebben fogunk boldogulni
más: alphákért -
#1021 Szevasztok Tagok!
Az 1004-es hsz-t köszönöm, de sajna már a 45. évemet taposom szaporán.
A 995-ősre reagálva: itt vmit félreértettél, én ugyanis nem a zenei kvalitásokat minősítettem az adott korban, hanem az akkori felvételek technikai színvonalát. Erre utaltam a HIFI Magazinra hivatkozással, ahol több számban is foglalkoztak a magyar pop lemezek érthetetlen gyenge minőségével. (Kolléga úr, tán nem olvasta a HIFI Magazint?!)
1005-ös hsz: Megjegyzem, gondolom nem mindenki tudja, hogy az Eddából 1985-ben vagy 84-ben vált ki Slamovits Istvan, s ezért számolják sokan innen az új Eddát !
1016. hsz: (Dióka). Nem az én érdemem, valóban sajna csak cd, de viszont
Blue Note Records!! felvétel. -
#1020 alphaville-sounds like a melody
discogs info
jelszó p.ü.-ben...
alphaville-jet set
discogs info.
jelszó p.ü-ben