5889
11891949761344119704.png
  • tgolyo

Katt!
  • tgolyo
    No Tagok!
    idáig már eljutottam a kiskacsákkal.

kb.20 perc és fent van a dal is.természetesen jelszavazva,ami nem más mint:kacsatánc.
  • zsoltford
    üdv tagok!
    a kamera sony dcr-sr37 ....
    még nem jutottam vele semmire idő hiányában sem...

• tgolyo
    Szewasztok!
    Zsoltford , Zephyr!
    bedigizem a lemezeket,csak ma elég sok a dolgom.
  • Zephyr Retiring
    most akadt egy kis dolgom gyulán, de majd holnap dobok fel egy fotót arról, milyen egyszerű is ez az egész digizés

talán kissé meglepő kép lesz, de majd figyeld kedvenc tanítványom reagálását rá

előre mosolyognom kell rajta..

mivel én már most tudom, hogy mit is fog rá reagálni

(legalábbis nagyvonalakban..)

jó utat nekem, nektek pedig:

have a nice day kollégák..hisz tudjátok..
  • shirak
    hali Zephyr,

en hatulrol kezdenem

utolso sor ugy ahogy van kipipalva!
    1 kis kedv - szerintem orakig el tudnek matatni vele, szal Kedv van Boven(ez nem egy holland humorista)
    akad egy lemezjatszo is, de a turol nincs infom. ha lesz idom hetvegen szetkapom
    1 erositom nincs, valoszinu ez miatt lettek az eddig digizett zenek olyanok, mintha kutban enekelnenek bekotott szajjal nem is nagyon feszengtem veluk
    1 szamitogep is akad
    hangkabel az van amit a lemezjatszoval kaptam(ajandek volt)
    van par vinyl is, de hogy milyen a minosege, hm... az majd kiderul

koszi a tippeket
  • Zephyr Retiring
    hali sirak

igazából nem muszáj komoly rendszer a digizéshez:
    1db bakelit lemezjátszó (lehetőleg nem kopott vagy új tűvel)
    1db phono bemenetű erősítő (vagy riaa kollektor)
    1db számítógép (mininum 1 db vonalbemenettel)
    1db szoftver (ízlés szerint tálalva)
    1 köteg (lehetőleg hq minőségű kábel + aranyozott csatlakozódugók)
    1 kis kedv
    na és nem árt pár jó minőségű vinyl sem

sorolhatnám még, hogy áram, monitor, billentyűzet stb..stb..
  • Zephyr Retiring
    fiúk fiúk
    a "pass: in p.m." érthetőbben annyit tesz: password: in private message

angolul nem értő kollégáknak fordítom:

jelszó: privát üzenetben

ha már ennyien leszedtétek ezt a blue system maxit, legalább kérjétek el a jelszót is hozzá...nem fogom senki fejét leharapni

de ti tudjátok, nekem kibontás nékül is gyűlnek a pontjaim, úgyhogy ha gondoljátok, kitehetek még pár ezer linket jelszó nélkül, ha már úgyis ilyesmiket gyűjtötök...

szerintem akad zsoltfordnak is jónéhány link, amit leszedtek páran, de rajtam kívül csak 1-2 kolléga kapta meg a jelszót...így van kolléga
  • shirak
    nagyon koszonom a zeneket bigivan.
    nekem is megvan az LP, de sajnos nincs kello rendszerem a digizeshez egyelore.
  • Zephyr Retiring
    na már itt is vagyok, csak kiugrottam a bejárati ajtóhoz a reggeli újságomért
    közben lefutottak a tesztek is:
    howkwddlee és emce is igen kiváló minőséget hozott nekünk
    na ez lenne az a minőség, ami nálam nem a lomtárban landol
  • Zephyr Retiring
    reggelt skacok
    howkeddlee:(jó név) ilyesmiket hozhatsz máskor is..
    hamarosan lecsekkolom milyen minőség, de "szemre" jónak tűnik, gondolom fülre is az..
    emce: (lásd az előző hsz-t)..véleményem mit sem változott azóta

wescone: valóban kiváló progi, én is soxor éltem vele annó (sőt tmgenc-es társaival is) ám az elkészülési idő túl hosszú, ugyanezt (sőt többet) nyújtja a cxtdvd2 is, csak épp a másfél órás vidik feldolgozási ideje kb. 1 órahosszra csökken...
    emiatt váltottam én is..

sultan: azért reméljük nem ennyire durva a helyzet
    ..talán akad jobb megoldás is az uninstall-nál..

zsoltford: mondtam már: dobj be több infót, így a kollégák is hamarabb tudnak segíteni.
    1.lépés: ha nincs még, total commander a gépre....(többit később)

..és ha mégis maradsz a wescone által javasolt proginál,
    akkor itt informálódhatsz magyarul :)

..és innen meg leszedheted és kipróbálhatod a progit :)

majd mesélj, mire jutottál
  • Howkeddlee #1048
    Sziasztok!

Látom itt csak úgy repkednek a wav-ok,így gondoltam,hogy megosztok veletek 2 kedvenc zenémet...
    Akinek tetszik,vigye nyugodtan!

T-Spoon - Take Me 2 The Limit (Radio Edit) (1994) (3:40)

Osmania - Face Of A Stranger (Radio Version) (1994) (3:59)

Jó éjszakát mindenkinek!

Üdv.Csaby
  • eMCe
    Akkor itt van a hosszú is :)
    4:54 wav
  • Wescone
    A "DVD Author" orvosság lehet a próblémádra.
  • Wescone
    A 4:00-ás.
  • sultan71
    Szeva Zsoltford,

"hogy kellene a nerot beállitanom? "
    A megoldas roppant egyszeru: UNINSTALL

Pontosan milyen tipusu kamerad van? Ha Sony, akkor talan tudok segiteni.
    En a kamerahoz adott szoftvert hasznalom a szerkeszteshez, pc-re valo letolteshez, dvd-re butitashoz stb... Az felvetelek kiterjesztese valami ismeretlen formatum, amit a lejatszoprogik nem nagyon tamogatnak.
  • eMCe
    Wescone, ez a 4 vagy a 4:50-es változat? Nekem a 4:50-es van meg cd-n.
  • Wescone
    Egészségedre kolléga!

Eddie Grant - Gimme Hope Jo'anna

Pass protected
  • bigivan
    Én is keresem egyik nagy kedvencemet, mert most derült ki, hogy csak szemét minőségben van meg.
    Eddie Grant - Gimme hope Jo'anna
    Bármilyen hosszban, de vmi elfogadható minőségben !
    Köszönettel !!
  • zsoltford
    ha lesz időd és bedigized, elkérném és ha nem vagyok túl telhetetlen, ismertek wav-kedvelő vagyok
  • Zephyr Retiring
    köszike
    ezt a hangzást ajánlanám bigivan kollégának is, hamár a magyar vinylek szar minőségűek

bigivan: én nem mondom, hogy nincs "gyengébb minőségű" vinyl, sőt tudnék neked mutatni párat a külföldiek közül is..

de nem hinném, hogy ez annyira jellemző lenne...

minap például egy zyx-es kiadású mixet digiztem, ne tudd meg milyen xarul szólt...
  • Zephyr Retiring
    no akkor ne várakoztasd zsoltford kollégát
    a kacsadalt én is meghallgatnám esetleg
  • tgolyo
    Hali!
    +van mind2
  • tgolyo
    Szewa!
    kellemes zenehallgatást!
  • zsoltford
    ha szóbahozták a kollégák...valakinek a gyűjteményében neotonfamilia-tól a sandokán?
    illetve záray-vámosi duotól a kacsadal?
    anno kislemezen rengeteget hallgattam ezeket a dalokat...

lehet nem pontosan írtam a címeket de a kollégák félszavakból is tudják melyik dalokról van szó...
  • Zephyr Retiring
    sziamia tgolyó

a smokie megvan, de a santa mariádat megsasolom.
  • tgolyo
    Most pedig pörögjön egy 1980-as Hazai bakelit:
    Neoton Family - Santa Maria
    Flac , Vinyl , english version
    jelszó:cetla
    jah! fordítva írtam le a jelszót
  • Musachy
    Van egy csomóféle video joiner, ami erre való, de összerakja a virtualdub is, persze annál nem mindegy valóban a formátum, mert mpeget nem szereti, legalábbis azok a verziók, amiket eddig használtam. Viszont, ha dvd készülne belőlük, arra is van egy rakat progi, azok is összefűzik...
  • Zephyr Retiring
    na ettől sem lettünk okosabbak
    a mostani irományodra a gyógyszer:

nevezd át azokat a videókat másra, amiket újból ki szeretnél írni, így már engedni fogja...
    total commandered van? ott a vidi kiterjesztése is látszik (amit még mindíg nem tudunk)
  • tgolyo
    Sziasztok!
    Látom a hazai lemezeket tárgyalgatjátok.Most,hogy felkértek egy-két bulira nem hittem volna,hogy ekkora sikerük lesz a régi magyar bakelitoknak.a legjobban talán Korda Gyuri-bá és neje Mama Maria nótájára tombolnak.igaz a korosztály 30-45 közötti.hogy ezek a nők mennyit tudnak inni... .ha hiszitek,ha nem fantasztikusak a bulik,s a hangulat.álmomban sem gondoltam rá,hogy van igény ezekre a zenékre.most ne ilyen Fási mulatóra gondoljatok,mert attól feláll a szőr a hátamon.
    Na akkor zenéljünk egy picit természetesen bakelitről.
    Smokie - I'll Meet You at Midnight
    Original vinyl
    Flac
    jelszo:priviben
  • Zephyr Retiring
    nem általánosítok, csak mutatom, hogy ilyenek is léteznek "magyarfronton"...

tényleg érdekes lemez, és elég nagy ritkaság is, mivel több közismert sztár is közreműködött rajta...

mint például:

benkő dániel
    bencsik sándor
    cserháti zsuzsa
    dés lászló
    koltai gergely
    nagy feró
    német alajos
    presszer gábor
    vagy épp vedres józsef, hogy csak a nagyobbakat említsem...

hamarosan tárgyalhatunk a közzétételéről, csak megvárom mások is érdeklődnek-é utánna

ha nem, akkor megnyered privibe a linkeket

de most, hogy "levettétek a terhet a vállamról", elment a kedvem a digizéstől mára

no azért nem örökre..
    várunk egy ideig, talán másnak is megvan, s akkor evvel sem kell fáradnom

addigis egy kis olvasnivaló : vikidál gyula hivatalos honlapja
  • zsoltford
    álltalában a vlc playert használom, játsza a videokat nem az a probléma,hanem a kamera vinyojáról a kamerán keresztűl frankón összefüzi és ki tudom írni...azonban amit egyszer kiírtam az nem akarja újra kiírni...mondván nincs új...
    fogtam az egészet és átmásoltam a pc-re,hogy majd onnét kiírom de nem tudom,hogyan lehetne pl. egy teljes dvd-nyi kisvideot kiírni,hogy ne álljon le az egyes darabok után...hanem egyben nézhető legyen...
  • bigivan
    Mondjuk ez egy érdekes lemez, esetleg megoszthatnád az érdeklődőkkel, érdemes lenne rá !!!
  • bigivan
    Kolléga úr, azért az egyesekből ne vonjunk le következtetéseket az általánosra, mivel ez nem tükrözi az igazságot. Márpedig az igazság az, hogy a magyar lemezek a 80-as években szutyok módon szóltak!
    Csak meg kell hallgatni őket. Ugye, kivétel mindig van.
  • Zephyr Retiring
    sajna, nem a legprofibb fotó, de "nagyítom neked":

FÉLSEBESSÉGŰ VÁGÁS
    (half-speed mastered)
    "ez a kiadvány, az egyik legmodernebb lemezvágási technikával készült. a decca cég által kikísérletezett "half-speed mastered" - a félsebességű vágás alkalmával egy 76 cm/s szalagsebességű, úgynevezett mesterszalagot játszanak le 38 cm/s sebességgel, azaz felére lassítva, míg a vágógép fordulata percenként a 33 1/3 helyett annak a fele: 16 2/3 perc. ennek köszönhetően a vágóberendezés frekvenciaátvitele jelentősen javul, s a kész lemez magashang átvitele jobb lesz.
    a vágóerősítő látszólagos teljesítménye négyszeresére nő, ezért sokkal kisebb lesz a torzítás. a lemezvágás kisebb sebességén a szalagra rögzített jeleket nagyobb pontossággal követi a vágóberendezés, ezért az így készült lemez nagyobb hűséggel rögzíti a hangfelvételt. minek eredménye a szokásosnál lényegesen jobb hangminőségű, rendkívül természetes, tiszta hangzású lemezkiadvány."

horváth péter vágó (1985 start)
  • bigivan
    Kérésed parancs, íme a Napoleon Boulvard dala. De, ha már előkotorásztam a felszerelésemet, akkor nem álltam meg, hogy ne toljam fel az album sztem legjobb zenéjét, ezt fogadd bónuszként.
    Napoleon Bld - Uram, segíts!
    vinyl,4:44

Napoleon Bld - Néha álmodj velem
    vinyl; 4:12
  • Zephyr Retiring
    " nem a zenei kvalitásokat minősítettem az adott korban, hanem az akkori felvételek technikai színvonalát."

apró infó bigivannak: bár te nem tudsz róla, azért a 80-as években is készültek itthon minőségi anyagok
    igaz, nem forogtak közkézen, de kellő összeköttetéssel, és némi bankóköteggel a zsebedben be lehetett őket szerezni. íme:
  • Zephyr Retiring
    egy kicsit kevés infót adtál meg...
    először is, milyen formátumba rögzítetted a winyóra, és másodszor, mivel akarod kiírás után lejátszani őket

tudom, számodra ezek mellékes dolgok, de azért elmondhatnád

aztán talán könnyebben fogunk boldogulni

más: alphákért
  • bigivan
    Szevasztok Tagok!
    Az 1004-es hsz-t köszönöm, de sajna már a 45. évemet taposom szaporán.
    A 995-ősre reagálva: itt vmit félreértettél, én ugyanis nem a zenei kvalitásokat minősítettem az adott korban, hanem az akkori felvételek technikai színvonalát. Erre utaltam a HIFI Magazinra hivatkozással, ahol több számban is foglalkoztak a magyar pop lemezek érthetetlen gyenge minőségével. (Kolléga úr, tán nem olvasta a HIFI Magazint?!)
    1005-ös hsz: Megjegyzem, gondolom nem mindenki tudja, hogy az Eddából 1985-ben vagy 84-ben vált ki Slamovits Istvan, s ezért számolják sokan innen az új Eddát !
    1016. hsz: (Dióka). Nem az én érdemem, valóban sajna csak cd, de viszont
    Blue Note Records!! felvétel.
  • zsoltford
    alphaville-sounds like a melody

discogs info
    jelszó p.ü.-ben...

alphaville-jet set

discogs info.

jelszó p.ü-ben