HQ Sound / Music - Masterpieces

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

tgolyo
Szewasztok!
Ma már nincs idõm,de holnap prezentálom Nektek.

forever vinyl Állampolgári jogom hülyének lenni!

tgolyo
Szewa!
Hát igen.nem vagyunk egyformák.valakiknek elég ha nézik,valakik hallgatni is akarják.

zsoltford
én csak azt nem értem ha 9-en leszedik miért nem keresnek?nézik a tömöritett fájl-t?mert hallgatni nem tudják!!!<#nevetes1>

zsoltford
üdv kollégák, london boys-tól mit keresel?egy válogatás nemrég volt a 80-ason...jó verziókkal wav-ban...ha konkrétan maxit keresel melyiket?

Wescone
Hát persze, hogy illik Tötike! Köszönjük!
London-rol jut eszembe; Best Of London... Boys-t keresek wav-ban, tud valaki segíteni?

In Lak\'ech Ala K\'in

Wescone
A kilencböl én vagyok az egyik elkövetõ Tgolyó, igaz, én még csak a letöltés felénél tartok!
Hát akkor elöre is köszönetet mondok érte, nem rossz összeállítás. <#eljen><#wave>

In Lak\'ech Ala K\'in

coldseed
Köszi szépen a lossless minõséget.<#eljen><#integet2>

\"ZENE NÉLKÜL MIT ÉREK ÉN\" - MÁTÉ PÉTER

Tényleg vacakol az SG. Nekem is 2x-ra sikerült írni. Úgyhogy csak próbálkozz, majd csak sikerül!<#integet2>

tgolyo
Üdv mindenkinek!
mi a sz.r van az sg-vel.most futok neki hatodszor az üzenetnek.mindig ezt a képet dobja be üzenet küldéskor:
pedig csak annyit akartam mondani:idáig kilencen szedték le a RetroMparty-t.hogy hallgatni is tudjátok ,itt a jelszó:
fireball

Tötikemester
Sziasztok, szép estét mindenkinek!<#wave>
Amoda a 80's ba Atiapuka keresett nemrég Londonbeat albumot.
Ha nem gond, inkább ide tenném fel, mert APE-ban van (ami tudtommal még lossless), és gondoltam ide jobban illik ez a minõség. Tgolyó retro megadance party albumán láttam meg a második számot, onnan ugrott be.

linkuci 1-es

linkuci 2-es

linkuci 3-as

linkuci 4-es

és végül linkuci 5-ös
Az elsõ link bizti él, a többit nem néztem, de gondolom azok is.

Ide nekem minden linket, és egy password sem árt néha!

okiland
Ha megnézitek NODANCELIMIT.com-ot, ott is van fenn 3 letölthetõ mp3-as gyári cd. 80-as évek albumait dobták rá mindegyikre.

Egy kutya olcsóbb, mint egy feleség. Kevesebbet eszik és már bundája is van.

Dióka
Már egy ideje egyre több kisebb-nagyobb lemezkiadó cég is bevezette vagy tervezi bevezetni, hogy a különbözõ formátumú internetrõl történõ letöltéses értékesítés mellett mp3 formátumú lemezeket (akár írottat is!) gyárt és értékesít. Mindezt a tömegigény generálta ki, nem is beszélve arról, hogy a gyártási költségek töredékéért megvalósítható, így végülis nekik is több hasznot termel. Errefelé tartunk.....lassan kuriózum lesz a CD,de akár még a wav is, úgyhogy mindenki spájzoljon!<#kacsint><#vigyor>

zsoltford
<#eljen>,mit is mondhatnék?no comment ...kolléga!

pulykatoll
Sziastok!
Zsoltford,TGolyó..köszi kollégák hogy eszembe juttatátok az öreg harcost már majdnem elfelejtkeztem róla.Pár perce értem haza és máris rohanás a padlásra a lemezekért.Találtam is gyorsan tõle kettõt.Szerintem ma este nálam õ lesz a favorit.<#hehe><#integet2>
Íme az egyik

Vinyl,CD & Wav (nálam ezek a nyerők) (és nálad?)

tgolyo
Zsoltford!
egyébként érdekes mert a továriséknál vannak mp3 formátumu lemezek is,amiket ugyan ez a kiadó adott ki:

tgolyo
Szewa!
akkor OK! a jelszó a szokásos.
Az albumra visszatérve,van a kiadónak weboldala is.elõvettem hatalmas orosz tudásomat,így sikerült megfejteni.

zsoltford
jó dolgokat adtak,adnak ki az oroszok!nem is rossz minõségben...nálunk tudják csak adni azt a néhány fos retro kiadványt...ugy ahogy...
erre a muzsikára gondoltam!thx!

tgolyo
Szewasztok!
Zsoltford- ez egy orosz kiadásu cd,kb.egy éve élvezi a lejátszóm társaságát.a borítójából annyit tudtam kivenni:C&P Night Records Germany
http://rapidshare.com/files/222883226/Copy_Right_-_Paradise_Is_Half_As__Nice.rar
Copy Right - Paradise Is Half As Nice
wav

Zephyr Retiring
szasztok hq betyárok<#integet2>
wesconenak: pedig a második egész hallgatható (minõségileg is)..
de tudod. nem erõszak a disznótor<#hehe>
bigivannak: errõl beszélek én is, csak senkit sem érdekelt..eddig.
diókának: na ebbõl láthatod, a kérdés nem az: tudok-e minõséget produkálni, hanem az: akarok-e egyáltalán.kösz a kritikát<#dumcsi>
tgolyónak: nekem szükségem volna a jó öreg mike-ra (nem flexire gondolok<#nyes>) priviben megírhatnád mit vársz el a jelszóért cserébe.
mellesleg kellemes kora estét mindenkinek<#integet2>

"Az összkép is lehet szerteszét, ha eszméd elveszti eszét."

zsoltford
üdv kollégák!ez miféle kiadás?azt látom,hogy elvtársi...

tgolyo
Kellemes délutánt!
Hátha valakinek,valakiknek szüksége van rá:

saját rip.320kbps
Lady Ecstasy , Love Spy , Agent Of Liberty , Africa , Day's I Remember , Dancing In The Dark , Let's Start Now , Don't Leave Me Now , Don't Talk To The Snake , Stand Up , Heave Water , Germany Germany
jelszavas!
http://rapidshare.com/files/222764042/Mike_Mareen_-_Greatast_Hits.rar

shirak
koszi, hogy ralestel Cimbi <#worship>
majd csak elokerul <#wave>

Play it loud!!

tgolyo
Szia Shirakbá!
sajna nincs.

Dióka
az elsõ nagyon ari,még sosem hallottam, ez valami régi külföldi sztár elõadó?<#nyes><#hehe> jó-jó, de ezt nem merném berakni egy HQ-teszten,mert vagy leblokkolna a hallgatóság vagy röhögõgörcsöt kapna....<#nevetes1>
a második már határozottabban közelít a témakörhöz (nekem is megvan), nagyon szeretem, úgyhogy hasonlókat bármikor produkálhatsz, a minõség is okés.<#vigyor><#kacsint>

bigivan
Bocs, Masquerade !!!

Már ivás el?tt rettegni a másnaptól : az nem félelem, csak tapasztalat !

bigivan
Szevasztok Tagok !
A Mónika, na az elég gyenge dolog, de nyilván ezen a szinten állott a magyar lemezgyártás a 80-as évek elején, tudott volna többet is, de vmiért nem akart. Errõl fogok majd írni egy értekezést, ha lesz idõm, mert ezzel a dologgal foglalkoztunk akkoriban elég sokat.
A Masquarade az fasza, hiba nincs benne. Mivel én nem analizálgatom, hanem egyszerûen meghallgatom. Lehet, hogy <#lama> vagyok ??

Már ivás el?tt rettegni a másnaptól : az nem félelem, csak tapasztalat !

Wescone
Köszönöm Zephyr kolléga, igazán figyelmes vagy irányomban, de az ne mutogasson nekem semmit aki nem ismer fel egy wav-ot és olyan munkát prezentál a "fos" alapanyagbol amitöl a hajam égnek áll.
Az elsõ mintádat figyelembe véve nézd el nekem, hogy a másodikra már nem gerjedek! <#worship>

In Lak\'ech Ala K\'in

zsoltford
igen meg van amit feltettem koncert verzió és a 12'' verzió...amit kitettem lemez szerintem egy hatalmas album nálam elfér egy kupacban a modern talkindtól-gary moore-n át a de la soul-ig sok minden...
lassan én elnyúlok...jó éjt tagok!

Zephyr Retiring
neked is szép estét<#integet2>
szntem elaludt a kolléga<#nevetes1>
egyébként örülök, ha tetszett. nincs mit.
csak gondoltam wescone kollégának megmutatom hol is kezdõdik a hq.
korántsem ez a legjobb minõség ami produkálható, de szntem megteszi.
jók a zenék amiket nyomatsz. garytõl a magányos is megvan vinylen?

tgolyo
Monte Kristo - The Girl Of Lucifer(instrumental)
wav
jelszavas

zsoltford

zsoltford
hát mosoly tag!így kell ezt irni-e?he?így már más a dalok fekvése...ulman kisasszony még a playboy elött jóval a hangja is jóóó<#nevetes1>...a másik dal nem is kíván kommentet...
<#worship>

zsoltford
üdv kolléga rövidesen megsasolom,mivel nem ismerem legalább is így címrõl...a szomszédban ma áramszünet van???<#nevetes1> kerestem a tagot...talán már barázdát billeget valahol?

Zephyr Retiring
üdv dióka kolléga<#integet2> és kellemes estét mindenkinek.
kész a referencia wav. mindjárt két példányt is csináltam,
mert könnyebb kettõböl kiolvasni a paramétereket, mint egybõl<#nyes>
az elsõ a vinyl minõsége miatt talán kissé "silányabb" dal egy igazi csemege 1984-bõl. abben az évben megdöntött minden eladási rekordot kicsiny hazánkban. emiatt esett rá a választásom a referencia könyvtáramból<#hehe>

monique u. - mon che che (original version)
a második, talán egy fokkal jobb nyersanyagból sajtolt vinylrõl, az
1983-as keltezésû (mflex kolléga által tavaly hülyére keresett dal)

álarcosbál - védõ angyal (original version)
garantáltan egyikbe sincs "beletutikázva". ez színtiszta vinylrip a la
by zephyr<#felkialtas>
...és pediglen ha akad kinek a minõséggel gondja lenne, akkor..
"az a dj, aki verekszik a színpadon,
hogy nála legyen a mikrofon,
ezt értitek hq sound-on?
az a lemezlovas, ki csapot-papot itthagyott,
mert kapott a körúton kutyakakiból csillagot
én kinõttem azt, hogy a másikat fúrjam
fullrespect nektek, a középsõ ujjam"<#eplus2>

zsoltford
szintén michael van der kuy produkció:

B.2

shirak
szia tgolyo,

nagy kedvencem ez a zene es hála Tesvíííremnek <#worship> kiváló minõségben hallgatom.
neked nincs meg az instrumetal valtozat?<#rolleyes>

Play it loud!!

zsoltford

B.1

produced by michael van der kuy...
több kommentet szerintem nem igényel...

tgolyo

Heaven Knows - Lucky Guy (maxi version)
Flac , jelszavas.

<#worship><#worship><#eljen>

zsoltford
üdv melyik változat érdekel?

tgolyo
Üdv.Mindenkinek!
Most,hogy kitárgyaltátok a wav+Hq-s témát egy picit muzsikáljunk.

Cliff Turner - Your Love
jelszó nélkül
Flac

Nagyon köszönöm az FGTH számát nagy kedvenc kiváló minõség!<#integet2><#integet2>
ha lehet egy kérés
GARY MOORE-the loner
1000 köszönet aki segit!

Dióka
Nyilván mindenkinél mások a határok minden értelemben,ezt eddig is így gondoltam,s nem gyõztem hangsúlyozni legfõképp a HQ meg a "minõség" témakörében, a többi rész már egzaktabb dolgokon alapszik és vannak bizonyos normák is.
Sajnos VIP tagságot nem tudnék garantálni, mindenki egyenlõ eséllyel olvashatná vagy szólhatna hozzá, de az admin mindenképpen én lennék!<#nevetes1>Ez jó lenne neked?<#nyes><#mf1>

Tötikemester
Üdvözlet Dióka kolléga és szevasztok tagok!<#wave>
Full egyet ért mindenki - ha jól látom, csak mindenki másként látja a dolgokat.<#whatever>
Szntem mindenki füle más hangokra van kiélezve.
Vagyis mindenki másképp hallja ugyanazt a zenét.
Az egyiknek bántja a fülét a magas hang, míg egy másiknak
inkább a basszus lehet zavaró. Én így látom.
Egyébként, Dióka: ha megnyitod az új blogodat - ha lehet
szeretnék VIP -tag lenni<#mf1>

Ide nekem minden linket, és egy password sem árt néha!

Dióka
gyakorlatilag asszem mindent elmondtam ezzel kapcsolatban itt is és a 80-asban is tegnap, az tükrözi a véleményem,abból kiderül,hogy én hogyan látom,tapasztalaom,gondolom....nem szeretném önmagam ismételgetni, de majd lehet nyitok egy blogot.<#nevetes1> egyszer.....

egyébként pulykatoll tényleg gyorsan összefogta a lényeget,bár nem szentelt kiemelt figyelmet sem az mp3ba tömörítés beállításainak (nyilván nem ez a kedvenc része), sem a rögzítõ eszköz minõségének (bemenetének) és felvételi szint beállításainak fontosságára, a lemez elõkészítésrõl ne is beszéljünk.persze biztos azért,mert neki egyértelmû.<#kacsint>ami egyébként sokszor nem is annyira az.
a wav meg a HQ valóban barik meg összeférnek stb., de a kettõ egyáltalán nem vonza magával a másikat.ugye az elsõ egy tároló formátum, ami lehetne akár ape vagy txt is meg még sok más is, ettõl a minõsége nem változik, míg a második meg egy általában szubjektív,hallás alapján megítélendõ dolog.
a bakelit digtalizálásánál annak analóg gyártási technológiája miatt továbbra is fenntartom, hogy egyes, bár sokszor kivételes esetekben feljebb tolható a rögzítési minõségszint.....persze van olyan is,amikor még mp3-ban is túlzó egy-egy digit, mivel annyira hányás állapotú vagy siralmas nyomású volt a bakelit.

zsoltford
jó estét éjt kollégák...szerény véleményem szerint egy adott határon túl felesleges bonyolítani a dolgokat...maximálisan egyetértek pulykatoll kolléga hozzászólásával!ha ezt valaki így csinálja abban kivetnivalót nem látok...nekem inkább a túlvezéreltséggel vagy túl telt hangzással van problémám a 20-30 évvel ezelötti felvételek remasterelésénél...teljesen mindegy ki csinálta...sokkan jobban szól az eredeti kiadvány nyilván ha találunk belõle jó minõségû elérhetõ darabot...jobban örülnék ha a kiadók is ezt tennék és egyszerûen feldigiznék a legjobb állapotú vinyl-t...

Zephyr Retiring
üdv kolléga<#integet2>
a cd-s részt nem vitatom, de a vinyles részt
én azért másképp gondolom.
...ám nem nyilatkozhatok addig, míg dióka kolléga ki nem fejti véleményét ez ügyben is<#hehe>
egyébként örülök neki, hogy akad még olyan kolléga is, aki tud
normális hszt. is fogalmazni...
...ellentétben holmi kék logós fricskahuszárokkal<#nyes>

pulykatoll
Üdv Kollégák!<#integet2>

Látom a téma a régi ki hogyan készíti és éli át a hq élményeit.Nekem ez a téma igen magasnak tûnik,de viszont van erre egy nemzetközi receptem amit szívesen megosztok veletek.(biztosan ismeritek is,de mindig elfelejtkeztek róla)<#nevetes1>Elõször is a Microsoft WAV (továbbiakban wav)illetve a hq fogalmát nem kell különösebben körülírni.A kettõt sokszor társítják hibásan,de azt tudni kell hogy õk elengedhetetlen jóbarátok,sõt össze is férnek egymással <#hehe>Akkor bele is fognák hogyan készül a magas hanghûség Ázsiától Amerikán át Európáig.(illetve így is).(a leírás elsõsorban vinyl és cd hanghordozókra értendõ)

Vinyl
A maximális feltételek megléte esetén (kiváló minõségû hangszedõ,kábelezés.szûrés .stb feltételei megvannak ezek után csatlakozunk a különféle rögzítõ eszközre,és ott beállítju a következõ értékeket (44100hz - 16bit CD és DAT).Miután a rögzítés megtörtént semmi mást nem teszünk megvágjuk tetszés szerint a felvétel elejét és végét,esetleg egy kattogás eltávolítás becímkézés..mentés és hali.Ilyen egyszerû ez.(lehetne reggelig folytatni de a lényeg itt van)

CD
Keress cimbora egy jó grabbelõ vagy rippelõ progit..1.83audiograbber,EAC stb..
egy pipa a wav feliratnak esetleg a normalizálásnak és egy két részmûveletnek,ha igényled és katt..(ha estleg szeretnél egy jó minõségû mp3-at..akkor 320kb magas minõség és párhuzamosan az is elkészül.

Ilyen egyszerû ez,mert tudjátok amibõl egyszer elveszünk valamit azt qrva nehéz visszatenni ugyanoda,illetve amihez értelmetlenül hozzáteszünk valamit kellõ szakértelem nélkül azzal csak a gond van.Ez legyen a jövõ zenéje,vagyis a türelem rózsát terem szokták mondani.Egyes esetek kivételével célszerû az eljárást követni.Ha jó munkát végeztetek akkor a lejátszón a következõ felirat látható...1411/44,és ettõl a ponttól lehet majd gondolkodni a további mûveleteken.Nem is szaporítom a szót mert így is hosszúra kerekedett <#nevetes1><#hehe><#integet2>

Vinyl,CD & Wav (nálam ezek a nyerők) (és nálad?)

Zephyr Retiring
addigis egy kis tesztelgetnivaló, míg elkészül a remekmû.
nem saját, most kaptam.

egy régi kedvenc dj yano kollégától