5889
11891949761344119704.png
  • Zephyr Retiring
    köszönöm szépen..

ha ma este nem írtam le már vagy 100-szor a fórumon és priviben is, akkor 1-szer sem

nem is tudtam, hogy ilyen népszerű vaok

..bezzeg 1 éve

már csak lervi cimborám, mflex és kedvenc tanítványom nem köszöntött fel

..remélem nem harag miatt

moszkvát, kijevet kerülöm, rühellem a hideget

hoztál valami jó kis maxit magaddal
  • vinylbakker
    Hello Everybody!
    ha komolyan foglalkoztat, hogy mit, honnan és mennyiért
    Látom kamionos kolléga hogy sűrűn jársz kelet felé.Állítólag Moszkvában és Kijevben három tojás mellé már adnak egy viszonylag jó maxit.Én nyugat felé szoktam mászkálni ott némelyikért egy ló árát is elkérnek.
    Egyébként Boldog Szülinapot!
    Üdv:VB

• Zephyr Retiring
    ..üzletről és pénzről nem egy zenei totyikban kéne értekeznünk

ha komolyan foglalkoztat, hogy mit, honnan és mennyiért, akkor keress priviben, mert van, amiről itt "kint" nem beszélhetek.

az eredeti hanghordozóknak párja nincs ez kétségtelen, de ha tényleg gyűjtésre adtad a fejed, akkor jó, ha két szóval így 7-8 év után még megbarátkozol: digitális másolat.

ugye nem kell részleteznem, miért is..

..és hogy valami értelmeset válaszoljak is:

"ezek" eddig kimaradtak. pedig energiaitalos doboz terén is komoly gyűjteménnyel rendelkezem
  • Zephyr Retiring
    jah, thanks. ma nem megy maxi
    de holnap megoldható lesz..ha estefelé felébredek
  • Zephyr Retiring
    a boyfriend neked túl közvetlen

.. igaz írhattam volna girlfriendet is

no azon már lenne mit félreérteni
  • MrSister
    Hi Zephyr,

Én erre mindig azt mondom, hogy attól, mert valaki olcsón hozzájut egy lemezhez, az még nem lesz automatikusan "kacatbazár" kategória. Mindig a világpiaci árat kell nézni. Én sem 40.000 Ft-ért vettem a Brother Louie CDM-et, de mint látod a mérvadó oldalakon pillanatnyilag ennyiért kínálják. Ha nem titok Te mennyiért jutottál hozzá?
    Persze, itt is rengeteg olyan zene van, amit nem ismerek. Először viszont az "igénytelen" eurodance lemezeket szeretném begyűjteni, utána jöhetnek a többiek. Mivel csak 7-8 éve foglalkozom komolyabban zenegyűjtéssel, ezért hatalmas a lemaradásom. A zenegyűjtés természetesen nem összekeverendő a file gyűjtéssel, én eredeti hanghordozókról beszélek. Mer' ugye offszet nyomású Picasso festményeket is lehet gyűjteni, de minek...
    És hogy valami értelmeset is írjak...
    Ezeket kóstoltad már?

• zsoltford
    nem kedveled a tagokat? ők csak így tudtak fotókon szerepelni, persze ha tudták, hogy fotó készül
  • Musachy
    A kép ijesztett meg, nem a felirat. :)
  • zsoltford
    üdv, inkább legyen csak simán friend ...

ha jól sejtem ma van a king's day akkor sok boldogságot!
  • Zephyr Retiring
    a felirat nem rémségei,
    hanem régiségei

ma már a diszlexia kezelhető
  • Musachy
    Jujj, ne rémisztgess!
  • Zephyr Retiring
    no akkó:

: password protected :)
  • Zephyr Retiring
    hi sister

a könnyű hozzáférhetőséget magamra,
    és még 1-2 szemfülesebb kollégára értettem,
    akik tudják merre kell keresni

no és persze mindazon wavfüggőkre, akik elkérik a passt

hiszen akkor már ők is könnyen hozzáférnek..asszem..

egyébként az elmúlt közel 3 év alatt találkoztál már errefelé olyan zenékkel, ami neked még nincs meg
  • MrSister
    Hát azért a Brother Louie '99-et nem adják minden tizedik 'M'-es Tesco-s tojáshoz...
  • Zephyr Retiring
    ne hálálkodj. ezek nem nagy ritkaságok.
    nagy részük könnyen hozzáférhető

amint az időm engedi, jön a többi is, amit kértél
  • zsoltford
    köszönöm mindkettőt
  • Zephyr Retiring
    ez a "cdm" verzió. meg van "cds"-ben is.
    érdekes, hogy mindkét verzió frekvencia képe ugyanazt mutatja
  • Zephyr Retiring
    ..itt vaok megint, csak közben megnézem egy movie-t..
    akkor lássuk a mára beígért második maxit:

linkecske előbújik, ha gyors kattintunk itt :)

jelszó a szokásos..

have a good night
  • Zephyr Retiring
    akkor kezdjük a sort a többszörös platina és arany album tulajdonos modern talking talán legsikeresebb maxijával 1999-ből:

linkovics csumovszki :)

rarpass a szokásos..aki elfelejtette volna, küldjön privit
  • zsoltford
    üdv, nem ezek nekem kimaradtak...mondjuk ki-hogy van vele nekem a talking első korszaka volt a legmaradandóbb...de persze utánna is készültek jó maxik, lásd a listád...én sejtek egy 3. újraéledést is...dieter fing ezzel a fazonnal...thomas meg el is tünt...
  • Zephyr Retiring
    a listádról az első kettő maxi hamarosan jön

(ha megint kiderül, hogy megvan már, annak ellenére, hogy az évjáratot is közöltem, felülök az első repcsire, és kiporolom a hátsódat)
  • Musachy
    Szvsz fülre és "szemre" is korrekt!

• musichunter
    Sziasztok!
    A lemezek között keresve talltam meg ezt az albumot !
    Shine-Power and passion
    4 számot feltöltöttem(azért csak ennyit mert ez is jó 1 órába tellett)
    Shine

Kérnék visszajelzés a mnőségrőlamennyiben lehetséges!
  • zsoltford
    megsasoltam privi ment...
  • Zephyr Retiring
    no az idő lenne éppen az, ami nekem is elkelne
    nemrég jöttem meg orosról, hunyok kicsit, s közel 10 óra múlva (elvileg)
    már makón kell lennem

egyébként nem is lett volna annyira deficites a nyeremény, mert ebből egyet ajánlottam volna fel, természetesen a hozzá tartozó pin-nel, de ha te már így előre leírsz, akkor nincs mit tennem
    ez helyett:

..inkább egy kis szabadidőt ajánlok fel..

hiszen mindannyian tudjuk jól: a pénz nem boldogít
  • Zephyr Retiring
    estét. zsoltford kollégának a kért maxi wavban.
    pass nélkül, mert van, akinek gondot okoz megadni a jelszót kibontáskor

mt - give me peace on earth 1986 :)

mindenféle tutyika nélkül, éppen úgy, ahogy annak szólnia kell

s hogy "lássuk" is a hangokat, íme egy újabb szépség:

• Wescone
    Ha a nyeremény egy kis extra szabad idő akkor tényleg én is benevezek, bármi más nyeremény azonban nekem most deficit lenne.
  • Zephyr Retiring
    te miért nem teszteleted még ezt a jó kis nótát kolléga

hamarosan eredményhirdetés, és le fox csúszni a nyereményekről

no katt gyorsan a 1466-ra, oszt halljuk a te őszinte véleményedet is
  • Zephyr Retiring
    nos elméletileg valóban lossless ugyan, de az a helyzet, hogy gyakorlatilag nem a legjobb hangminőségben lett rögzítve.

el kell kérni az "eredetit", ami bár mpeg ugyan, de hangminőségileg viszont jobb
    no ezt add össze
  • Wescone
    Hello Tagok, üdv mindenkinek!
    Igazad van Zephyr kolléga, kissé elment a kedvem a fórumozástol és a zenétöl is mostanság, talán azért mert nincs időm foglalkozni vele. Aztán meg az sem hat serkentőleg rám, hogy valahányszor benézek, a "70-es-80-as..."-ban 200-250 új "üzenet" vár szemlére ami nekem túl nagy falat, igyhát nem próbálom már áttekinteni a "termést".
  • Musachy
    Köszi, ismerem a nótát, losslessben nem volt meg. Akkor most már megvan?
  • Zephyr Retiring
    bónusz megy

bővebb infó benne
  • Musachy
    Akkor kezdem én, mint anti-szakértő: nekem megvan ez abban a bizonyos 256-osban, amit kicsit élettelibbnek hallok, bár kétségtelen, hogy a magasakat szépen kiemelted, ellenben a közepéből (vagy alsó-közép) nekem hiányzik valami...

Amúgy ezen a kiadványon van:

Nos akkor kapom azt a bónuszt, amit amott ígértél?
  • Zephyr Retiring
    üdv mindenkinek..
    úgy látszik ez a net undor fertőző, mert alig van élet a fórumokon..
    azért ide írok, mert figyelve az eddigi hsz-eket wescone kolléga a legszkeptikusabb mindannyiunk közül a remaster területén..

az ő kedvéért, és a magam szórakoztatására is hoztam valamit..

a nagy italo gyűjtőknek nem kell bemutatnom, a többieknek meg melegen ajánlom ezt a kis zenét..

azért esett eme dalocskára a választásom, mert nagyon jó zene is, ritkaság is, és minősíthetetlenül gyenge minőségben tudtam csak én is beszerezni alter kolléga gyűjteményéből..

akit érdekel az "eredeti" wav is, az a kollégától elkérheti..
    bár annyit előre elárulhatok, hogy egy gyengécske 256-hoz hasonló visszakonvertálással fog szembesülni, mert sajnos a kolléga is így kapta már, így nincs mit tenni...

esetleg annyit, hogy én hozom a "hangfotókat", ti pedig fültesztelhetitek, ha akarjátok

sőt még bírálhattok is miatta, ha az esik jól..

akkor a "fotók" :

..és ide kattintva le is tölthető :)

a pass ingyen bárkinek nálam igényelhető.
    véleményeket akár priviben is elfogadok:
    pl. mi tetszett, vagy mi nem tetszett benne..

további kellemes zenehallgatást mindenkinek
  • Zephyr Retiring
    látom, ide már megint csak én írogatok

megvárom, míg kicsit felpezsdül itt is az élet, s talán akkor
    ide tehetem a rap service-t
  • Zephyr Retiring
    no most már naon érdekelne egy fotó (akár a netről is) a cuccosodról, mert kevés olyan erősítő létezik, ahol ne lenne legalább 1 treble és 1 bass szabályzó

a végén kiderül, hogy profibb a hangrendszered mint az enyém, vagy diókáé
    hogy mflexet és trendboyt már ne is említsem

(igaz, utóbbi kollégának csak munkaeszköz)
  • Zephyr Retiring
    megnyugodhatsz. hozzám nemrég egy 1967-es felvétel került, naon hasonló freki görbével. valszeg annak cd a forrása, de gyanítom, hogy a mostanitól jobb minőségben nem is fog előkerülni sehonnan..

..esetleg jövőre, ha kicsit belehúzom az analogizer maximalizer zephyr gold programocskámba

..s nem xarozom tovább, kiírom vinylre dolby digital high definition compatible digital 9.1-es dekódolással
  • bigivan
    Nem lett az anyagon semmi változtatva, ahogyan a lemez szól, úgy lett átdigitalizálva. Útálom a hangszínszabályozókat úgy, ahogy vannak, sosem használok olyat, az erősítőmön nics is.
  • bigivan
    Szeva Zephyr!
    Ez egy roppant tanulságos elemzés volt, köszönet érte!
    A felvételről még annyit, hogy ez egy 1979-es vinylről lett berippelve, s akkor azért mégiscsak immáron 30 éves lemezről való, s amúgy pedig , bármilyen meglepó is, ez bizony George Gershwin szerzeménye. ezért is választottam, mivel nem sürűn szerepel Oldfield lemezein más szerző dala.
    Jó éjszakát !
  • Zephyr Retiring
    szerencséd van, hogy a zenédet még tegnap le tudtam kapni..
    (vagy inkább nekem van szerencsém)
    no mindegy. a felvételedet minősíthetjük hq-nak ugyan, de vannak jobb minőségű wavok is, maradjunk ennyiben..
    persze szubjektív vaok, ezért nem ártana egy másik minta is, mert meglehet, hogy csupán az alapanyagod "átlagos hq"

mutatom:

ő lenne a tiéd..
    a következő pedig egy általam grabbelt 320. figyeld meg, mennyire közel "állnak" egymáshoz sok tekeintetben...

akkor a 320:

ez hangminőségre is megközelíti a wavot..

s végül a másik hq totyikban kitett sultan71-es féle orosz grab
    képe, ami megmutatja, mire is képes egy audio cd maximális kapacitással..

ajánlom figyelmedbe a 20-22 khz feletti hanggörbét, aminek elvileg nincs is semmi jelentősége, hisz az emberi fül gyakorlatilag nem is képes érzékelni..(leszámítva batflex kollégát, s egy két szerencsésebb emberkét, akiknek megadatott ez a képesség)

egyszóval összegezve: hq!
    valójában nincs is jelentősége hogy cd-n, vagy vinylen hallgatjuk-é a rögzített művünket, mert ha jó az alapanyag, s a technika, akkor mindkettőt tekinthetjük hq-nak.
    (magánvéleményként megjegyzem: vájtfülűeknek javaslom cd helyett zenehallgatásra a vinylt, mert jól szól a cd, baxott jól, de
    a vinyl az még jobban is képes szólni. nyersanyagtól, rendszertől függően.)