21
The Dead Zone (TV)
-
Quantumleap #21 Nekem is egyik kedvencem a sorozat, sajnáltam, hogy vég lett. De bizonyos vegyes véleményeim is vannak, kiindulva a 24-böl és a Prison Break-böl.
6.évad
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Másfelöl lehet jobb, hogy vége lett, mert félek, hogy ha folyatták volna, kitalálnak valami lehetetlen zagyva magyarázatot, hogy Walt feltámadhasson, hatha így nö a nézettség. És akkor ebben a sorozatban is akkorát csalódtam vona, mint a fenti kettöben.
Ami azt illeti, én már az Armageddon visszahozását is ylyeségnek tartottam.
-
#20 hidd el ők is, csak a csatorna nemet mondott sajno:S:S az uccsó 1-2 évadnak nem nagyon volt nézettsége... -
do2 #19 kár hogy nincs egy rendes befejezése az egésznek, én a helyükbe azért csinálnék vagy 6 részt amivel mindent lezárnak.... -
Gauge #18 Sziasztok!
A "VISIONS (#2019)" epizódnak van folytatása? -
#17 végeztem az évaddal, azaz csak majdnem, mert az uccsó(11.) részt nem játszotta le a dvd-m(sztem a túlírás miatt)...
egy kicsit lazább volt ez az évad(és a 4.is) mint az első 3, de azért a végére nagyon jó részeket dobtak össze^^
most szabad hely hiányában nem töltöm a 6.évadot, talán 2-3hét múlva:D:D -
#16 ok, addig másoik is elolvashatják legalább :)
szóval...
Hatodik évad elemzésem:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!nos hát kéremszépen, mi is volt itt...az armageddon dolog eltűnt ebben az évadban (de ugye csak a végéig), úgyhogy be kellett hozni valami mást, aminek az egyik része Walt halála, és a körülötte folyó nyomozás volt . Ez a szál nekem bejött, eléggé kíváncsivá tett, azon felül, hogy hülyeségbe torkollott
a másik szálnak vehetjük Sarah és Johnny kapcsolatát, amit úgy rühellek, ahogy van... hagyják má... nem kéne... de most miért?....végig ezek a gondolatok jártak a fejemben...meg maga Sarah karaktere is hihetetlenül idegesített, meg a színésznőt is rühellem, nem jön be mint csaj
pl a 6x07-ben (Numb) is majdnem megőrültem, hogy miért nem vitte ki abból a kórházból, amikor Johnny megmondta, hogy kómába fog esni, meg stb, mer azért ő jobban tudja, főleg ha látomása volt, ezt azért 6 év után Sarahnak is tudnia kéne, hogy hallgatnia kell a látomsára... a rész története maga viszont nagyon jó volt!
és hát ugye kellett valami kis bökkenő is, hogy ne jöjjenek össze, ami sztem elég gagyi volt, mert sztem simán megmondhatta volna már az elején Sarahnak, hogy voltak látomásai Walt haláláról...no mind1 de most megint úgy lett vége, hogy húú...na most itt lesz valami...
Bruce minimális szerepeltetését nagyon sajnáltam, 2 részben szerepelt, a nyitásban, és a Drift c. részben, amely rész meg elég lagymatag volt... (és kopasz??? miért???)
örültem viszont annak, hogy Alex-et újra behozták, jók ezek a részek, amibe benn van, bár nem ez volt a legjobb (A Very Dead Zone Christmas? :) ) és ez az anyás dolog sem tudom mire volt jó...
a filler epizódok többé kevésbé kitűnőek voltak, pl a 6x03 (Re-Enty), amikor az űrhajót mentik meg, mekkora már amikor kinn sétál az űrhajón
6x06 (Switch), ez a vonatos, ez is tetszett
de a legeslegjobb rész mindenképp a 6x08-as (Outcome), amikor is egy robbanást próbál megakadályozni a buszpályaudvaron. Remek epizód.
legrosszabb résznek a 6x10-es Driftet jelölném meg, Bruce szereplése ellenére... és a 6x09-es Transgression -t, ami ugyancsak egy nagy fos volt...
az új serrif is jó dolog volt, mint csaj is nagyon szép, meg a karaktert is bírtam. A 6x05-ben ( Interred ) jó párost alkottak Johnny-val
és akkor a finálé...hát nemtom most ezzel mit akartak elérni, hogy Johnny apja él, de nekem nem nagyon tetszett ez a dolog...és Stillson mit akart vele?...egy kicsit zavaros volt az egész számomra...meg Sarahval kavarni? ahh bazé... mintha a készítőknek már semmi se jutna az eszükbe...ennél jobbat is ki tudtak volna találni...
ettől eltekintve maga a nyomozós rész jó volt
és hát az armageddon újra megjelent...
ez a dolog, hogy J.J.-nek is megvan ez a képesség, jó iránynak tűnik, de ne ez a nyomi balfax gyerek lenne, könyörgöm... (mer elöször valami kiskölök volt, alig mutatták, aztán utána az a szőke gyerek, na az jó volt J.J.-nek, és most meg megint váltás, ráadásul valami kis csóringer nyomi gyerekre, aki úgy néz ki, mintha az utcán szedték volna össze, hogy : 'hé kishaver, akarsz szerepelni a tv-ben?'
nevetséges....)
Walt feltűnései jók voltak, örülök hogy behozták vendégszerepelni
összességében az évadot 10/5.5-re értékelném a Sarah-s balfaxodás miatt, és a számomra kicsit túlkomplikált zárás miatt...valamint az átívelő szál gyengébb volt, örültem volna inkább az armageddonosnak... -
#15 renben, bár elég lassan haladok...
sztem most is beírhatod ide... -
#14 majd ha végeztél a hatodik évaddal, szólj, mer akkor beírom az elemzésem amit írtam róla egy másik oldalra ;) -
#13 hát ez az 5.évad eddig dög unalom, már a 4.sem volt olyan jó... -
#12 köcce -
#11 PM ment Lehet valamikor bele kellene nézni -
#10 nem lehetett volna -
#9 [szokás(-)jogán:P] -
karajjj #8 te milyen jogon szólsz bele, hogy hány hsz-ba írja?????????? -
#7 én a 4.évad végén tartok, csak nemtom továbbnézni, mert sehonnan sem tudom letölteni az 5.évadot...
Tudom, hogy canceles sorozatos topicnak nem lesz sikere, de úgy éreztem meg kell tennem -
#6 Én néztem, és szerettem is :)
Végigtoltam mind a hat évadot, de sajna valahol megértem a kaszát, a hatodik évad eléggé laposra és sutára sikeredett. Legalábbis nekem nagyon nem jött be.
Amúgy egy canceles sorozatnak nem nyitnék topikot, ha már eddig nem nyitottak neki.
Néha pár rész nagyon jó tud lenni, azonban néha nagyon szar is. Emelett jön a főszál, amivel már annyit szarakodtak hogy a végén már untam...vagy nem...nemtom, már kicsit régen volt :)
-
#5 Azért nyitottam ezt a topicot, mert remélem sokan vannak akik ismerik, nézik ezt a sorozatot. Igaz, az idén 6évad után, a csotorna elkaszálta a sorozatot, de érdemes belekezdeni, ha még nem néztél bele, mert 6évad izgalom, akció és pörgés. -
#4 Ezt nem lehetett volna egy hozzászólásban? Amúgy én is néztem régen, tényleg jó, csak későn van, meg már azt se tudom melyik adón volt(viasat3 asszem). -
#3 A Holtsáv tehát egy jövőbe, múltba látó, problémamegoldó sorozat. Olykor nyomoz a látnok Johnny Smith, olykor katasztrófát akadályoz meg, olykor másféle érdekes látomásai támadnak. Maguk a látomások viszik leginkább előre a sorozatot, mert mind technikailag, effektek szintjén nagyon érdekesek (ütősek), mind pedig ötletek szintjén, hiszen nem csak látjuk a jövőt vagy a múltat, hanem azt is látjuk, hogy Johnny Smith hogyan éli meg.
A sorozat, amely csak a könyv alapját vette át, tehát a továbbiakban teljesen el lehet vonatkoztatni az írott alapanyagtól, 1 rész 1 sztori módon építkezik, remek filler epizódok is akadnak, olykor megjelennek ismertebb színészek vendégszerepelni és a magánélet, valamint az 5-6 főszereplő mellett akad egy vissza-visszatérő apokaliptikus szál, amely hajtja előre Johnny-t, amelynek megszállottan a megakadályozására törekszik.Mindenesetre időutazás-rajongóknak, Tru Calling fanoknak érdemes bepróbálniuk, még akkor is, ha nem igazi időutazásról van szó. Ja, és még szerepel benne Nicole DeBoer is. Én őt a Kockában kedveltem meg, de többeknek a Star Trek: DS9-ből lehet ismerős, mint Dax hadnagy. -
#2 Mindig meglepett, hogy mennyire kevéssé ismert és kedvelt és hanyagolt a sorozat idehaza - nekem mégis nagy kedvencem, sima top10-es. (Lehet, hogy a Stephen King-alap miatt horrornak hiszik sokan?) És nem azért top, mert “húde” igényes, körmönfont, sziporkázó vagy nagyköltségvetésű lenne - hanem egyszerűen azért, mert szórakoztató.
Miről szól a Holtsáv? Nagyjából arról, mint a könyv vagy a belőle készült Christopher Walken-film. Johnny Smith tanár ember, balesetet szenved, hat évig kómában fekszik - és felébred. Természetesen minden megváltozik körülötte, ahogyan azt a sorozat főcímében elmondja: “Tökéletes életem volt. Addig míg kómába nem kerültem hat évre. Ébredésem után kiderült, hogy a menyasszonyom hozzáment egy másik férfihoz, a fiam nem tudja, hogy ki vagyok. Minden megváltozott. Beleértve engem is. Ha megérintek valamit, dolgokat látok. Olyasmiket, amik megtörténtek. Amik meg fognak történnik. Látnotok kell, amit én is.”
-
#1 A Stephen King magyarul is több kiadást megért klasszikus-kultikus regénye alapján készült tévéfilmsorozat főszereplője súlyos baleseti agysérülés hatására új képességekre tesz szert. A többéves kómából magához térve, majd lassan felépülve azon veszi észre magát, hogy érzékeli-látja az őt körülvevő emberekkel és tárgyakkal kapcsolatos lehetséges jövővonalakat, sőt olykor befolyásolni is tudja őket. Különleges képességeinek azonban híre megy, egyesek kételkednek benne, mások viszont saját, többnyire sötét céljaikra akarják felhasználni...
Stílus: Dráma, Scifi