38
-
#38 Ez így nagyon kamunak hangzik... Hogy ez a szőrös kacsa innen-onnan evolucionáljon. Legjobb tudásom szerint maga Darwin is azt állítottam, hogy nem tudományos az elképzelése, hanem csupán elmélet, erre aztán akik nem találnak ésszerű magyarázatot, jönnek az evolúcióval. Most már el fogom olvasni... -
Epikurosz #37 Tőlem elfelejtettél elnézést kérni
(Különben nem mondtál újat. Van itt olyan SG-s, aki még a Soroktól vagy a Sorokért.. is elnézést kér -
gorbedome #36 Ennyi okos embert!
Nem értem minek vitáztok olyanokon amihez aligha értenétek, elnézést kérek minden biológus, antropológus, és egyéb járatos dokortól.(elnézést a helyesírási hibákért).
Jah meg hogy a kacsacs.emlős hogy hogynem lett ilyen az csak az Úristen a megmondhatója. Nagyon érdekes állat. És szerintem ő a hiányzó láncszem csak nem tom honnan.
Na további jó osztást. :-D -
Epikurosz #35 Pszt! -
Epikurosz #34 Csendet kérek!
"Egyszerűen egy ősi emlős, ami az elszigeteltség miatt nem volt rákényszerítve a fejlődésre. "
Szerintem meg ez a lény sok változó körülményen átesett, és emiatt lett ilyen sokoldalú. -
temes69 #33 a kutyánmajom genomja vajon milyen lehet? -
fizik #32 igaz
de leginkább így: "okos ember" -
who am I 7 #31 "okos" -
fizik #30 tényleg nagy szerencse, hogy ilyen sok mindentudó van itt,vagy ahogy más nevezte őket professzor
szeretem mikor vki 10000 témában, ami totál eltérő egymástól, nagyon otthon van..
nem tetszik a cikk?! elolvastad,konstátlod,és mész dolgodra...ennyi
van egy másik nagyon okos "ember" aki megmondta a tutit:
Nem tetszik?! El lehet menni... -
#29 ez a faj és a géntérképe szvsz. egy szép igazolás az evolució mellett, ha jobban megvizsgálnák (esetleg nagy számú példányon, beleértve régi elhullt leleteket) talán még maga a folyamat is látszana némileg, az átmenet az egyik fajból a másikba, a hüllőből a madárba illetve az emlősbe -
who am I 7 #28 Akkor ez ilyen, ent-majom keverék lehetett,annakelőtte ? -
bvalek2 #27 illetve nem mind haltak ki, hiszen vannak bacik is, meg kékalgák is, de ők nem vitték sokra... -
bvalek2 #26 Minden eukarióta (valódi sejtmagos) lény közös őstől származik. Az őst szó szerint kell érteni, volt egy lény, akinek mind a leszármazottai vagyunk, emberektől a fákig. Nem ő volt az egyetlen próbálkozása a természetnek, de a többiek kihaltak... -
duke #25 hulyek ezek a tudosok,nyilvan valo,hogy ilyen alat nincs,ez csak egy bena photosoppos kep jo bedoltek neki ha ha -
syn7h37ic #24 Húha. Megint a szokásos vita. Ismét sikerült egy jót szórakoznom.
Annyira bírom ezeket a postokat, bedobnak egy cikket, és az önjelölt Nobel várományosok vérre menő vitákat szítanak. -
DompR #23 Akkor most elvonulok a pusztába, yay. Már azt se merem megkérdezni, amit Frosty...
Egy külön faj, naná. Nem úgy jött létre, hogy egyszerre volt kanos a kacsa, a vakond meg a kígyó . Egyszerűen egy ősi emlős, ami az elszigeteltség miatt nem volt rákényszerítve a fejlődésre. És az emlősök -egyesek véleményével ellentétben- nem egyik napról a másikra találták fel az állandó testhőmérsékletet meg a szőrt, innen a régebbi veriókhoz való hasonlóság. -
#22 Nagyon édes - kár, hogy mérgez - azokat nem szeretjük itt Európában,) -
#21 amúgy te ki vagy, hogy így leugatsz akárkit, és kötekszel? ^^ -
Wampire1 #20 hát én nemtom....sztem nem keverék. Egy különálló faj, és semmi átmenet semmi közt. Ennyi. Nem véletlenül csak ausztáliában van. Jó messze van mindentől, elkülönítve, ergo más evoluciós dolgok mentek végbe. -
willcox #19 Egyes leventék biztosan :) -
willcox #18 Beégtél dömper, hiába magyarázkodsz. -
rhonkhan #17 Nesze neked, ennyi erővel te még akár a majmoktól is származhatsz :D -
DompR #16 A rántottás hasonlat a tojás-tojás hozzáállás kifigurázása volt. A kacsacsőrű hüllőszerű tojást rak. Erre te beugatsz, hogy nem is, mert a madár is rak ám tojásokat ( ám). Én vagyok az ugafon?
A dínós kérdést meg más, nálam avatottabb szakemberek vizsgálták, akiknek olvastam az írásaikat, és jobban bízok azokban, mint amit valaki "mert csak" indoklással felfirkál a netre. -
willcox #15 "Örülnél te, ha a te nevedet említenék egy cikkben az Oxford Egyetemmel" - nem éreznék semmi örömöt, ha ez megnyugtat. Pláne akkor nem, ha ekkora baromságokkal hoznának kapcsolatba. -
willcox #14 Közös ős alatt mást szoktunk érteni, mint ahogy a cikkben emlegetik. -
willcox #13 "Ezek szerint szerinted krokodiltojásból lehet rántottát sütni? Mert ahoz jó étvágyat" - ez lenne a mérvadó, hogy lehet-e a tojásból rántottát sütni? Atyaég! Te nagyon sötét lehetsz! Amúgy meg "A hüllőtojásban nem válik szét a fehérje és a sárgája" a rántotta szempontjából tökmindegy, mert a rántottához úgyis összekeverik a kettőt. Beégtél, kisgyerek!
"És a kései dínók nagyrésze melegvérű volt" - ezt személyesen vizsgáltad, igaz?
"És ezek tök ugyanolyan mérgek?" - mindegyik méreg más. A lényeg az, hogy ha küzdenie kell, akkor a mérget használó állatok ezt használják az ellenfelük harcképtelenné tételére/megölésére. Egy oroszlán nem mérget használ (nincs is neki), az a harapásával, meg a lábaival küzd...
"Erőteljes kapufa, előbb utánanéz, utána ugat be valamire." - ezt inkább magadnak kellett volna mondanod, mielőtt bekóstolsz, ráadásul nulla tudással. Ugafon versenyen viszont indulhatsz. -
DompR #12 "A tojásrakásról csak annyit, hogy a tojásai eléggé eltérnek a hüllők ÉS a madarak tojásaitól is." Szaruhéjú, kis tojásokat rak. Ez mennyiben tér el a hüllőktől?
A tojás/csőr eltérés a madaraktól, de a tíz nemi kromoszómát ne fogjuk már a szenzációhajhász cikkre pls. -
#11 Sok Professzor van regelve itt az SG-n.
Nektek aztán sok fogalmatok lehet a kacsacsőrű emlősről Pfff -
#10 -
#9 A mérgének valóban semmi köze nincs a rovarokéhoz, de a kígyókéhoz se (teljesen más helyen teljesen más összetételű teljesen más célra használt méreg)
A tojásrakásról csak annyit, hogy a tojásai eléggé eltérnek a hüllők ÉS a madarak tojásaitól is.
Ha meg már itt tartunk akkor a csőrének sincs semmi köze a madárcsőrhöz, az úszóhártyás láb pedig tényleg számos más emlősben is megjelenik. Továbbra is egyetértek willcoxal abban, hogy a cikk szenzációhajhász és elég félrevezető. -
Commandante #8 "Ezek szerint az emberszabású majmok és az előemberek közös őse azonos a kacsacsőrű emlős ősével? MEGALOL!!!"
Minden emlös öse közös, a kérdés csak az, hogy az adott fajok mikor váltak külön egymástól. Itt a hangsúly nem a "közös ösön", hanem a "170 millió évvel ezelött"-ön van.
Amúgy meg attól, hogy egy sajt penészes, nem biztos hogy romlott. Lehet hogy csak francia. Sz´al nem kell csípöböl fikázni mindenkit, inkább olvasd el még egyszer a cikket, lehet hogy akkor megérted. Örülnél te, ha a te nevedet említenék egy cikkben az Oxford Egyetemmel. -
DompR #7 ""Vannak hüllőkre jellemző jegyei is, a nőstények tojást raknak" - a madarak talán nem raknak tojást? Szerintem semmi köze a hüllőkhöz, már csak azért sem, mert melegvérű állat."--Ezek szerint szerinted krokodiltojásból lehet rántottát sütni? Mert ahoz jó étvágyat. A hüllőtojásban nem válik szét a fehérje és a sárgája, na meg a héja is szaruból van és nem mészből. És a kései dínók nagyrésze melegvérű volt ( szép is lett volna ha egy nagyobb darabnak egy fél napot kellene bootolni a napon).
""a hímek pedig a kígyókéhoz hasonló méreggel védekeznek támadóik ellen" - ilyen alapon a rovarok közé is lehetne sorolni, hiszen számos rovar használ mérget (mellesleg egyes halfajták is)." És ezek tök ugyanolyan mérgek? Tehát a darázs mérge ugyanolyan hatásmechanizmusú, mint a csörgőkígyóé? Erőteljes kapufa, előbb utánanéz, utána ugat be valamire.
-
willcox #6 Miért hülyeség? Mert amit leírtam, az mind igaz? Te a megbélyegzésen kívül másra nem vagy képes? -
Su0my #5 ma már minden sz*r bölcsész írhat tudományos cikket...
ettől függetlenül willcox a te megállapításaid legalább akkora hülyeségek:)
de úgy összességében felesleges cikk volt. valaki nem tud valami jófajta infos/tudományos netes újságot, amire érdemes odafigyelni? Nyilván nem MO-n, itthon ilyen nincs. jöhet privátba is, csak ki van már a tököm az sgvel -
#4 Tényleg van közös ősünk ha elég messze megyünk vissza...persze ilyen alapon a békákkal meg a gilisztákkal is van közös ősünk, csak elég messzire kell visszamenni.
Egyébként egyetértek veled, de nem a tudósokat okolnám a cikk van irdatlanul szenzációhajhász és unimformatív módon összeállítva... -
willcox #3 "Vannak hüllőkre jellemző jegyei is, a nőstények tojást raknak" - a madarak talán nem raknak tojást? Szerintem semmi köze a hüllőkhöz, már csak azért sem, mert melegvérű állat.
"a hímek pedig a kígyókéhoz hasonló méreggel védekeznek támadóik ellen" - ilyen alapon a rovarok közé is lehetne sorolni, hiszen számos rovar használ mérget (mellesleg egyes halfajták is).
"Ha pedig már a lábnál tartunk, nem szabad elfeledkezni az úszóhártyákról, ..., ami valóban olyan, mintha egy kacsától zsákmányolták volna" - úszóhártyája van pl. az újfoundlandi kutyának is...
"A Kelet-Ausztráliában és Tasmániában honos félig-meddig vízi életmódot folytató kacsacsőrű emlős ugyanattól a közös őstől vált el körülbelül 170 millió évvel ezelőtt, akitől az emberek is" - ekkora baromságot! Ezek szerint az emberszabású majmok és az előemberek közös őse azonos a kacsacsőrű emlős ősével? MEGALOL!!!
"magyarázta Chris Ponting, az Oxford Egyetem munkatársa" - és ott mit csinál ez a fazon? Portás? Mert ekkora baromságokat összehordani nem semmi! -
#2 Érdekes állat az egyszer biztos! -